или гуано...Ън написа: Един молив се иска само. Дори и молив да няма- въглен е достатъчен...
Бяло конче
- windcolours
Идват едни братчеди на жена ми в кабинета. Първи братчеди... И викат- Ааааа, ма ти рисуваш....
Ми, добрутро- рисувам...
Ей тва е успеха за мен- да знаят братчедите, първи, втори, трети, че аз рисувам и рисувам добре. Да знаят и всички тъ%^ роднини, че рисувам и разните там познати...
Офффф, не знам точно кво искам...
Може би малко внимание само...
Ми, добрутро- рисувам...
Ей тва е успеха за мен- да знаят братчедите, първи, втори, трети, че аз рисувам и рисувам добре. Да знаят и всички тъ%^ роднини, че рисувам и разните там познати...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Това е малко като оная приказка за Рокфелер, дето никога не разбрах истина ли е или бъзик.Gaspode написа:
Ми сори, ама и с това не съм съгласен. Така разказано, пича никога не си е поставял за цел да направи търговийка с инструменти. Или аз не го виждам хич в текста. Само си представи същата история, разказана така:
...
На връщане донесъл красива кутия с пълен комплект инструменти. Свалил си обувките и се затворил в банята, когато на вратата се почукало - бил съседът. Шумът на водата му попречила да чуе почукването. Съседът почакал, почакал, па теглил една и си тръгнал. След няколко дни търсене на чук му дошла гениалната идея да отвори магазинче в града. Инвестирал парите си и след години се превърнал в производител на инструменти и милионер. А негрАмотният портиер не успял дори и с дребните ремонти, защото сега всеки от неговите съседи имал най-добрите инструменти и предпочитал да ремонтира нещата си сам.
...
Ква упоритост, кви пет лева?
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Прав си - пропуснал съм момента с шанса.Gaspode написа:Ми сори, ама и с това не съм съгласен. Така разказано, пича никога не си е поставял за цел да направи търговийка с инструменти. Или аз не го виждам хич в текста. Само си представи същата история, разказана така:БоЕВ написа: Според мен, в подобен род притчи, поуката е съвсем друга.
Акцента пада не върху образованието или имотното състояние, а върху това да следваш целите си, упорито и по възможно най-добрия начин.
Много хора не правят разликата между предприемач и дипломиран мениджър.
Круп, например, е бил миньор рудокопач.
...
На връщане донесъл красива кутия с пълен комплект инструменти. Свалил си обувките и се затворил в банята, когато на вратата се почукало - бил съседът. Шумът на водата му попречила да чуе почукването. Съседът почакал, почакал, па теглил една и си тръгнал. След няколко дни търсене на чук му дошла гениалната идея да отвори магазинче в града. Инвестирал парите си и след години се превърнал в производител на инструменти и милионер. А негрАмотният портиер не успял дори и с дребните ремонти, защото сега всеки от неговите съседи имал най-добрите инструменти и предпочитал да ремонтира нещата си сам.
...
Ква упоритост, кви пет лева?
Не бях чел притчата и ти отговарях по интуиция, но сега съм на 100% сигурен, че точно тая притча концентрира в себе си куп "народни мъдрости" - "Когато се затвори врата се отваря порта"; "Животът е всичко това което ни си случва докато си правим плановеи за бъдещето"; "Птичето/шансът кацата на рамото само веднъж" и т.н.
Не те знам къде си бил в началото на 90-те, но лично аз съм свидетел на много такива "притчи" станали в действителност. Е, не чак до империи и лаф моабет с губернатори. А промени в живота в чисто човешки аспект довели до коренни изменения в професионален и житейски план.
Не буквите/съдържанието на притчата са ценното, а това което е скрито зад тях. Защото погледнато с твоят критичен поглед, то няма логика и публичен дом да има в такова забутано село дето най-близката железария е на два дена път с муле.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
В природата ако привличаш много внимание вероятността да бъдеш изяден е доста голяма.Ън написа:...
Бъди сигурен, че много добре те забелязват, дори и се интересуват от теб зад гърба ти, но за съжаление никой няма да дойде директно при теб и да те потупа по рамото с думите: Браво - страхотен си!
Такива са хората - така сме устроени ние българите, не забравяй че някога, много отдавна най-талантливите са били изпращани при Тангра без време за да му служат.
Всъщност въпросът е точно какво иска да ни каже тази притча? Каква е поуката? Със сигурност не е една и зависи от глАдната точка :). Но ми се ще някой от харесващите я да обясни какво точно вижда в нея и на какво го учи... ще ми бъде интересно...БоЕВ написа:
Прав си - пропуснал съм момента с шанса.
Не бях чел притчата и ти отговарях по интуиция, но сега съм на 100% сигурен, че точно тая притча концентрира в себе си куп "народни мъдрости" - "Когато се затвори врата се отваря порта"; "Животът е всичко това което ни си случва докато си правим плановеи за бъдещето"; "Птичето/шансът кацата на рамото само веднъж" и т.н.
Не те знам къде си бил в началото на 90-те, но лично аз съм свидетел на много такива "притчи" станали в действителност. Е, не чак до империи и лаф моабет с губернатори. А промени в живота в чисто човешки аспект довели до коренни изменения в професионален и житейски план.
Не буквите/съдържанието на притчата са ценното, а това което е скрито зад тях. Защото погледнато с твоят критичен поглед, то няма логика и публичен дом да има в такова забутано село дето най-близката железария е на два дена път с муле.
- сър Айвънхоу
знам... понякога човек иска поне малко някой да му каже една добра дума, да го потупа по рамото...Ън написа: Може би малко внимание само...
разбирам те напълно.
п.п. нали знаеш, че за мен си най-добрият зъболекар? и прекрасен човек! и много емоционален художник!
понякога малко ти завиждам!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
хей, къде се загуби, бре! липсваш!jazz написа:притчите са
след дъжд качулка
единствената полза е
че може да се почустваш малко по-добре
и то временно
когато живота те е преебал
Bella Ciao
Bella Ciao
Никъде не съм свързал успеха с парите. И никога не е късно да учиш. Де факто учиш непрекъснато. И ставаш по-добър.Ън написа:Успех- пари...вие ги свързвате тези неща...
Още не говорим за това. Аз искам да бях учил, за да съм по- добър. За да се харесват картините ми повече..суета...Но, не за да продавам...
А да рисува може всеки. И" в Гана и в Сомалия. Един молив се иска само. Дори и молив да няма- въглен е достатъчен...
А да рисува може всеки. И да пее също. Но не всеки иска да гледа рисунките на оня първия всеки. Нито да му слуша пеенето.
- сър Айвънхоу
Gaspode написа: Аха. Гаден тип. А като му видиш и жената ептен да му завидиш. Ни щъ да го виждам даже
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
-
odonata /hope/
Re: Бяло конче
Питах се за какво ли ще е тази голямата рамка?Ън написа:си нарисувах...
не мога да ти се начудя, от къде намираш време да нарисуваш всичките тези картини....
някоя муза те е обсебила.
Re: Бяло конче
Хе-хе, голямата рамка е за друго, не за кончето!odonata /hope/ написа:Питах се за какво ли ще е тази голямата рамка?Ън написа:си нарисувах...
не мога да ти се начудя, от къде намираш време да нарисуваш всичките тези картини....
някоя муза те е обсебила.![]()
![]()
![]()
![]()
Що не питаш? Ще ти кажа!
Двамата с музата засега се разбираме. Да видим до кога...Че те музите- капризни...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!