На теб...ще ти го/ги покажа.anhela написа:А на мен ще ги кажеш ли?МЪЖжжж написа:Да бе..ей ся ще и кажа на моята... и пароли и мейли..
Въпрос към семейните...
- Nejimaki-dori
Re: Въпрос към семейните...
Не мисля, че е въпрос на доверие, а точно обратното ;)frisky lioness написа:
Всичко е въпрос на доверие:-)
Ако и има доверие, няма за какво да и иска паролата.
Не искам да ми се рови из нещата - било поща, чанта, смс-и. Дори да е с добри намерения.
Точно!imaranta написа:
-
почти безибидна
Абе мен ми стана криво първо, че ми я поискаха.vyara написа:Точно!imaranta написа:
Второ, след като отказах да споделя - пак повтарям - връзката не е дългогодишна, не сме семейтво, нямаме деца - смЕтам, има разлика... Аз затова и въпроса зададох към семейни и с дългогодишщни връзки.
А като почнаха едни фасони, опити за изнудвания емоционални и други такива, вече съвсем се разсмърдя работата...
Абсолютно! Не на шега!vyara написа:Точно!imaranta написа:
Това е просто отвратително! Така вече изцяло те разбирам. Боже, присети ме за една дружка, дето гаджето й, в опитите си да й влезе в пощата, я беше блокирало. Така е гадно.почти безибидна написа:А като почнаха едни фасони, опити за изнудвания емоционални и други такива, вече съвсем се разсмърдя работата...
Аз просто гледах от съвсем друга точка на въпроса ти, ама и 20 години заедно не са малко, де...
Нда, тя работата тук май не опирала до паролата, проблем си имате.почти безибидна написа:Абе мен ми стана криво първо, че ми я поискаха.vyara написа:Точно!imaranta написа:
Второ, след като отказах да споделя - пак повтарям - връзката не е дългогодишна, не сме семейтво, нямаме деца - смЕтам, има разлика... Аз затова и въпроса зададох към семейни и с дългогодишщни връзки.
А като почнаха едни фасони, опити за изнудвания емоционални и други такива, вече съвсем се разсмърдя работата...
- Dark Angel
Кво искаш да кажеш? , -че преди 19 години съм ти ровил в нещата, пощата, файловете ?4avdar4e написа: ... ама и 20 години заедно не са малко, де...
През годините ми се е налагало да работя на места, където се въртят по 50 човека на смяна! Всички се преобличат и си оставят личните вещи някъде - дали си семеен или в колектив, поведението е едно и също.
Друг е въпроса, ако искаш да излъжеш някого, а същевременно упорито твърдиш, че всичко е прозрачно и искренно!
Съвсем пък трети е въпроса, когато нещата опират до поверителни неща, съпътстващи работата, отговорностите и т.н.
Както можем да споделяме една тоалетна, така и една парола, но тя е само за ядрото (семейството, екипа...) !
почти безибидна написа:
Абе мен ми стана криво първо, че ми я поискаха.

- Stranniche
- Обратна връзка:
Неговото поведение не говори за нормален човек - Рем абсолютно правилно каза за манията за контрол, бих добавила и параноя - не само като мания за преследване, но и като натрапчиви мисли за измама от страна на другите, дори на най-близките, подозрителност, че все нещо се крие от него...pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
съпругът/съпругата или партньора да ви поиска паролата на личната ви поща?
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:
Освен това реакцията му показва, че се опитва да втълпява на чувство за вина у околните и да манипулира по такъв начин.
Една връзка се крепи на доверие. Израз на доверие е да си дадеш паролите и кодовете на банковите карти, КОГАТО СЕ НАЛАГА, независимо колко дълга е една връзка и има ли брак (мъжът ми ми даваше банковите си карти - дебитни, кредитни и пр. да извършвам операции с тях години преди да се оженим, още когато бяхме само съквартиранти, а имейлът, който ползвам сега, той ми го създаде и знае паролата), но е ИЗРАЗ НА НЕДОВЕРИЕ да се ИСКА тази информация, когато НЕ СЕ НАЛАГА.
На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.
Извинявай, че думите ми са силни - не е моя работа да ти се бъркам. Само ти давам тема за размисъл.
Последно промяна от Stranniche на 17.01.07, 16:20, променено общо 2 пъти.
-
Гленка
ах
Нашата семейна връзка е 16 годишна. Имаме само една обща поща и там всичко се знае.
Относно другите неща-личните пощи са си индивидуални. Сметките са 50/50. За смс-ите, веднъж поради глупост се случи да прочета един и ...беше голяма грешка. От тогава мобилните се изключват у дома.
Задавани са ми много въпроси, отговорът ми е прост - ти си гледай твоето блато, респ. гьол.
Все още се учим на семейство и на други неща.
Офф, че черно стана...
Вари го, печи го, то овен си остава:)))
Относно другите неща-личните пощи са си индивидуални. Сметките са 50/50. За смс-ите, веднъж поради глупост се случи да прочета един и ...беше голяма грешка. От тогава мобилните се изключват у дома.
Задавани са ми много въпроси, отговорът ми е прост - ти си гледай твоето блато, респ. гьол.
Все още се учим на семейство и на други неща.
Офф, че черно стана...
Вари го, печи го, то овен си остава:)))
-
почти безобидна
Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.Stranniche написа: На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.
Извинявай, че думите ми са силни - не е моя работа да ти се бъркам. Само ти давам тема за размисъл.
Скапа ми се целия ден днеска - вместо да си върша работата (и да си цъкам из нета
Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи..почти безобидна написа:[
Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.
Скапа ми се целия ден днеска - вместо да си върша работата (и да си цъкам из нета) се занимавам с простотии.
Ха-ха, страхотна идея!!! Ще си изметкам сичкото спам нататъкМЪЖжжж написа:Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи..А ти през тва време...Наздраве!
ще разбиеш някое семейство човечеееееМЪЖжжж написа:Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи..почти безобидна написа:[
Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.
Скапа ми се целия ден днеска - вместо да си върша работата (и да си цъкам из нета) се занимавам с простотии.
А ти през тва време...Наздраве!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нали и аз това казвам. Въпрос на доверие. На наличието или отсъствието му:-)imaranta написа:Не мисля, че е въпрос на доверие, а точно обратното ;)frisky lioness написа:
Всичко е въпрос на доверие:-)
.
А това дали "ровиш" на някого в личните вещи/пощи/сметки/писма и т.н е вече въпрос на ....морал:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Верно. Пиенето е лош съвет...caliostro написа:ще разбиеш някое семейство човечеееееМЪЖжжж написа:..А ти през тва време...Наздраве!
Тц. Мъжжж хваща ... в здрави ръце и по този начин само ги заздравява.caliostro написа:ще разбиеш някое семейство човечеееееМЪЖжжж написа:Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи..почти безобидна написа:[
А ти през тва време...Наздраве!
- Stranniche
- Обратна връзка:
Спокойно!почти безобидна написа:Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.Stranniche написа: На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.
Струва ми се, че Цицерон беше казал: "Да се ядосваш означава да наказваш себе си за грешките на другите."
Дали този, който ти е скапал деня заради ненормалните си изисквания, заслужава ти цял ден да се гнетиш заради него?
Помисли си за нещо хубаво от личното ти пространство - действие, което можеш да направиш сега или човек, с когото можеш да се чуеш - дори само за едно "Здравей!". Купи си някоя напитка, която обичаш или нещо любимо за ядене.
После си помисли за по-големи неща в живота ти - млада си, умна си. Светът е пълен с възможности за теб и стига да искаш, ще ги откриеш.
Само не се коси за хора, които ти причиняват такива отрицателни емоции. Не си струва просто!
Горе главата!
Наздраве!
Последно промяна от Stranniche на 17.01.07, 17:03, променено общо 1 път.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Много кофти ситуация:(почти безибидна написа:
Абе мен ми стана криво първо, че ми я поискаха.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
почти безобидна
1.поне те е питал.можеше да се опита да надникне вътре.почти безобидна написа:Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.Stranniche написа: На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.
( дай му кредит за това)
2.кажи му, че вече е въпрос на принцип да не му даваш нищо.
3.не позволявай да те наказват" емоционално...туй най много мразя...И съм си обещала да не го допускам...
( трудно е,но се научаваш)
4.дори за секнда не му давай чувството ,че те контролира....( освен в секса..;)....но НЕ чрез него)
5.атаката е най добра отбрана. поискай негоата парола и като ти я даде ( защото той е подготвен0..му кажи че искаш и на "онзи "скришния мейл"..Блъфирай..така се печели на покер...( ако ме разбираш)
6.като се успокоиш и погледнеш на нещата отстрани....може да ти се стори ,че той е искал да види САМО реакцията ти и сигурно се опитва да си прави заключения от нея.ЗАтова реакцията ти трябва да е "праволинейна" и еднаква...:)
та тъй
Като си измисля някаква парола и първо я казвам на жена ми да я запомни. Това е улеснение. В случай, че аз я забравя тя ще ми я припомни.pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:
Значи за нормално го приемам.
Въпрос на доверие.
Тя никога няма да тръгне да ми рови в лични неща, нито пък аз в нейни.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Моя не ми знае паролите и никога не ги е искал.
Не ми рови в чантата, не ми вдига телефона, дори и дисплея не поглежда.
Когато излизам, не ме пита къде отивам ако аз не му кажа.
Аз се отнасям по същия начин към неговите лични неща.
Може би наистина това е доверие, но има и друго - да искаме пароли, кодове и пр. на другия е унизително. Унизително за искащия. Следене, дебнене, ровене по телефони и пощи е супер ултра унизително и долно.И двамата мислим така.
Иначе няма нищо ненормално, единия да поиска да си даде паролата на другия - въпрос на желание.
Не ми рови в чантата, не ми вдига телефона, дори и дисплея не поглежда.
Когато излизам, не ме пита къде отивам ако аз не му кажа.
Аз се отнасям по същия начин към неговите лични неща.
Може би наистина това е доверие, но има и друго - да искаме пароли, кодове и пр. на другия е унизително. Унизително за искащия. Следене, дебнене, ровене по телефони и пощи е супер ултра унизително и долно.И двамата мислим така.
Иначе няма нищо ненормално, единия да поиска да си даде паролата на другия - въпрос на желание.
за закуска зле ми дойде темата.Niya написа:Нда, тя работата тук май не опирала до паролата, проблем си имате.почти безибидна написа:Абе мен ми стана криво първо, че ми я поискаха.vyara написа:Точно!imaranta написа:
Така и не разбрах защо въпросът е към семейните и при стоте повтаряния.Общо взето тук някъде е мястото да се съглася. С Ния ....
- Глас в пустиня
Тия работи с "личното" време и пространство не ги разбирам. Много по казармено-затворнически ми звучат. Е, за какво се събират хората в семейства тогава, да издигат стени, да маркират територии....Все едно да дойде щерката и да поиска да и помогна нещо, а аз да и кажа да дойде след половин час, защото в момента ми е "личното време":roll: или пък да гръмна тъщата щото се опитва да ми навлезе в "личното пространство"
....
Де да знам, точна рецепта няма, но в началото всеки си има своите малки тайни и предпочитания, с течение на времето и опознаването, постепено различията се размиват и всичко става общо. Не е редно да ти иска каквото и да било(дори и обеците), но пък и ти би трябвало по някъкв начин да му покажеш, че не вършиш нищо скрито и нередно...
Доверието е в основата на всичко - там където се появи съмнението, любовта започва да агонизира.
Де да знам, точна рецепта няма, но в началото всеки си има своите малки тайни и предпочитания, с течение на времето и опознаването, постепено различията се размиват и всичко става общо. Не е редно да ти иска каквото и да било(дори и обеците), но пък и ти би трябвало по някъкв начин да му покажеш, че не вършиш нищо скрито и нередно...
Доверието е в основата на всичко - там където се появи съмнението, любовта започва да агонизира.
- Dark Angel
хъм... че то така като е тръгнало ... да му пиша репорти кой ми е звънял по телефона, да му чета смс-ите си,pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
just perfect
Без превръзките, моляbead_ написа:хъм... че то така като е тръгнало ... да му пиша репорти кой ми е звънял по телефона, да му чета смс-ите си,pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:да му услужвам с дамски превръзки...
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
-
почти безобидна
Ами аз си мислих, мислих - са ако сме 10 години заедно що-годе, някак нали, би могло да се приеме...bead_ написа:хъм... че то така като е тръгнало ... да му пиша репорти кой ми е звънял по телефона, да му чета смс-ите си,pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:да му услужвам с дамски превръзки...
що-годе, викам. Ама като нема и 10 седмици? ми после ще се почне - кой се обади, защо, за какво си говорехте...
е, все пак човек трябва да има някаква граница, зад която не може да му позволи да се вре /на партньора/!wishes написа:
Без превръзките, моля
just perfect
Човека е ревнив, явно. Знайш ли кви глупости могат да се правят от ревностпочти безобидна написа:Ами аз си мислих, мислих - са ако сме 10 години заедно що-годе, някак нали, би могло да се приеме...bead_ написа:хъм... че то така като е тръгнало ... да му пиша репорти кой ми е звънял по телефона, да му чета смс-ите си,pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
що-годе, викам. Ама като нема и 10 седмици? ми после ще се почне - кой се обади, защо, за какво си говорехте...И докато се усетиш... Шубе ме е мен от такива неща, сори...
Но навсякъде другаде може да се вре, налиbead_ написа:е, все пак човек трябва да има някаква граница, зад която не може да му позволи да се вре /на партньора/!wishes написа:
Без превръзките, моля