Въпрос към семейните...

Все същите
І

Мнение от І »

anhela написа:
МЪЖжжж написа:Да бе.. :lol: ей ся ще и кажа на моята... и пароли и мейли.. :lol:
:rotfl24:
А на мен ще ги кажеш ли? :blum:
На теб...ще ти го/ги покажа. :blum:
Аватар
Nejimaki-dori

Re: Въпрос към семейните...

Мнение от Nejimaki-dori »

frisky lioness написа:
Всичко е въпрос на доверие:-)
Не мисля, че е въпрос на доверие, а точно обратното ;)

Ако и има доверие, няма за какво да и иска паролата.

Не искам да ми се рови из нещата - било поща, чанта, смс-и. Дори да е с добри намерения.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

imaranta написа:
Точно! :cool:
Изображение
почти безибидна

Мнение от почти безибидна »

vyara написа:
imaranta написа:
Абе мен ми стана криво първо, че ми я поискаха.
Второ, след като отказах да споделя - пак повтарям - връзката не е дългогодишна, не сме семейтво, нямаме деца - смЕтам, има разлика... Аз затова и въпроса зададох към семейни и с дългогодишщни връзки.
А като почнаха едни фасони, опити за изнудвания емоционални и други такива, вече съвсем се разсмърдя работата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:
imaranta написа:
Абсолютно! Не на шега!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

почти безибидна написа:А като почнаха едни фасони, опити за изнудвания емоционални и други такива, вече съвсем се разсмърдя работата...
Това е просто отвратително! Така вече изцяло те разбирам. Боже, присети ме за една дружка, дето гаджето й, в опитите си да й влезе в пощата, я беше блокирало. Така е гадно. :guns:

Аз просто гледах от съвсем друга точка на въпроса ти, ама и 20 години заедно не са малко, де...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

това е някакъв скапан вид воайорство + мания за контрол

принципно лошо няма във воайорството, човешка черта е, но това е душевно и е гадно

а манията за контрол е [censored]
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

почти безибидна написа:
vyara написа:
imaranta написа:
Второ, след като отказах да споделя - пак повтарям - връзката не е дългогодишна, не сме семейтво, нямаме деца - смЕтам, има разлика... Аз затова и въпроса зададох към семейни и с дългогодишщни връзки.
А като почнаха едни фасони, опити за изнудвания емоционални и други такива, вече съвсем се разсмърдя работата...
Нда, тя работата тук май не опирала до паролата, проблем си имате.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:това е някакъв скапан вид воайорство + мания за контрол

принципно лошо няма във воайорството, човешка черта е, но това е душевно и е гадно

а манията за контрол е [censored]
Манията за контрол си е чиста проба комплекс.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

If you love somebody
If you love someone
If you love somebody
If you love someone, set them free
Set them free
Set them free
Set them free
Звенения

Мнение от Звенения »

4avdar4e написа: ... ама и 20 години заедно не са малко, де...
Кво искаш да кажеш? , -че преди 19 години съм ти ровил в нещата, пощата, файловете ? :grin:

Темата е разнолика и многопосочна...
Или го има доверието и съпричастието или го няма!
Средно полУжение нЭма.
През годините ми се е налагало да работя на места, където се въртят по 50 човека на смяна! Всички се преобличат и си оставят личните вещи някъде - дали си семеен или в колектив, поведението е едно и също. :winkw:
Друг е въпроса, ако искаш да излъжеш някого, а същевременно упорито твърдиш, че всичко е прозрачно и искренно!
Съвсем пък трети е въпроса, когато нещата опират до поверителни неща, съпътстващи работата, отговорностите и т.н.
Както можем да споделяме една тоалетна, така и една парола, но тя е само за ядрото (семейството, екипа...) !
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Манията за контрол си е чиста проба комплекс.
Или страх, но все тая. Проблем е и в двата случая.
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Манията за контрол си е чиста проба комплекс.
Remmivs написа:Или страх, но все тая. Проблем е и в двата случая.
:grin: :grin: Проблемът/комплексът с паролите може да се изроди в проблем/комплекс с тест
"Леген с топла вода и топене на макарички!" :grin: :grin:
І

Мнение от І »

почти безибидна написа:
Изображение
Дарк

Мнение от Дарк »

МЪЖжжж написа:Изображение
тоз що тъй се е засинял? :shocked:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
съпругът/съпругата или партньора да ви поиска паролата на личната ви поща?
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:
Неговото поведение не говори за нормален човек - Рем абсолютно правилно каза за манията за контрол, бих добавила и параноя - не само като мания за преследване, но и като натрапчиви мисли за измама от страна на другите, дори на най-близките, подозрителност, че все нещо се крие от него...
Освен това реакцията му показва, че се опитва да втълпява на чувство за вина у околните и да манипулира по такъв начин.

Една връзка се крепи на доверие. Израз на доверие е да си дадеш паролите и кодовете на банковите карти, КОГАТО СЕ НАЛАГА, независимо колко дълга е една връзка и има ли брак (мъжът ми ми даваше банковите си карти - дебитни, кредитни и пр. да извършвам операции с тях години преди да се оженим, още когато бяхме само съквартиранти, а имейлът, който ползвам сега, той ми го създаде и знае паролата), но е ИЗРАЗ НА НЕДОВЕРИЕ да се ИСКА тази информация, когато НЕ СЕ НАЛАГА.

На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.

Извинявай, че думите ми са силни - не е моя работа да ти се бъркам. Само ти давам тема за размисъл.
Последно промяна от Stranniche на 17.01.07, 16:20, променено общо 2 пъти.
Гленка

ах

Мнение от Гленка »

Нашата семейна връзка е 16 годишна. Имаме само една обща поща и там всичко се знае.
Относно другите неща-личните пощи са си индивидуални. Сметките са 50/50. За смс-ите, веднъж поради глупост се случи да прочета един и ...беше голяма грешка. От тогава мобилните се изключват у дома.
Задавани са ми много въпроси, отговорът ми е прост - ти си гледай твоето блато, респ. гьол.
Все още се учим на семейство и на други неща.

Офф, че черно стана...

Вари го, печи го, то овен си остава:)))
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Stranniche написа: На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.

Извинявай, че думите ми са силни - не е моя работа да ти се бъркам. Само ти давам тема за размисъл.
Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.
Скапа ми се целия ден днеска - вместо да си върша работата (и да си цъкам из нета :lol:) се занимавам с простотии. :(
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

дал съм обет за мълчание за подобна тематика :cool:
І

Мнение от І »

почти безобидна написа:[
Лично аз се уплаших именно от това желание за контрол. Ама съвсем буквално си се уплаших.
Скапа ми се целия ден днеска - вместо да си върша работата (и да си цъкам из нета :lol:) се занимавам с простотии. :(
Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи.. :grin: А ти през тва време...Наздраве!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

МЪЖжжж написа:Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи.. :grin: А ти през тва време...Наздраве!
Ха-ха, страхотна идея!!! Ще си изметкам сичкото спам нататък :rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

МЪЖжжж написа:
Бе я си направи няколко други мейли и пароли и му ги дай... А през това време ни ги метни насам да ти напускаме разни факсове, РМ-и и служебна информация.... Нек чИте, нек сА учи.. :grin: А ти през тва време...Наздраве!
ще разбиеш някое семейство човечеееее :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

imaranta написа:
frisky lioness написа:
Всичко е въпрос на доверие:-)
Не мисля, че е въпрос на доверие, а точно обратното ;)

.
Нали и аз това казвам. Въпрос на доверие. На наличието или отсъствието му:-)

А това дали "ровиш" на някого в личните вещи/пощи/сметки/писма и т.н е вече въпрос на ....морал:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
І

Мнение от І »

caliostro написа:
МЪЖжжж написа:.. :grin: А ти през тва време...Наздраве!
Верно. Пиенето е лош съвет... :roll:

:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:
МЪЖжжж написа:
Тц. Мъжжж хваща ... в здрави ръце и по този начин само ги заздравява.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

почти безобидна написа:
Stranniche написа: На твое място бих си задала въпроса дали бих искала да прекарам остатъка от живота си с такъв човек и ако не - какъвто би бил моят отговор, не бих си губила времето и нервите с него.

Спокойно!
Струва ми се, че Цицерон беше казал: "Да се ядосваш означава да наказваш себе си за грешките на другите."
Дали този, който ти е скапал деня заради ненормалните си изисквания, заслужава ти цял ден да се гнетиш заради него?

Помисли си за нещо хубаво от личното ти пространство - действие, което можеш да направиш сега или човек, с когото можеш да се чуеш - дори само за едно "Здравей!". Купи си някоя напитка, която обичаш или нещо любимо за ядене.
После си помисли за по-големи неща в живота ти - млада си, умна си. Светът е пълен с възможности за теб и стига да искаш, ще ги откриеш.
Само не се коси за хора, които ти причиняват такива отрицателни емоции. Не си струва просто!

Горе главата!
Наздраве! :beer:
Последно промяна от Stranniche на 17.01.07, 17:03, променено общо 1 път.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

почти безибидна написа:
Много кофти ситуация:(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
почти безобидна

Хвала ви на всички за подкрепата и съветите!
Наздраве и да го ..хат нЕкои! :darky:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

почти безобидна написа:

1.поне те е питал.можеше да се опита да надникне вътре.
( дай му кредит за това)
2.кажи му, че вече е въпрос на принцип да не му даваш нищо.
3.не позволявай да те наказват" емоционално...туй най много мразя...И съм си обещала да не го допускам...
( трудно е,но се научаваш)
4.дори за секнда не му давай чувството ,че те контролира....( освен в секса..;)....но НЕ чрез него)
5.атаката е най добра отбрана. поискай негоата парола и като ти я даде ( защото той е подготвен0..му кажи че искаш и на "онзи "скришния мейл"..Блъфирай..така се печели на покер...( ако ме разбираш)
6.като се успокоиш и погледнеш на нещата отстрани....може да ти се стори ,че той е искал да види САМО реакцията ти и сигурно се опитва да си прави заключения от нея.ЗАтова реакцията ти трябва да е "праволинейна" и еднаква...:)

та тъй
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:
Като си измисля някаква парола и първо я казвам на жена ми да я запомни. Това е улеснение. В случай, че аз я забравя тя ще ми я припомни.
Значи за нормално го приемам.
Въпрос на доверие.
Тя никога няма да тръгне да ми рови в лични неща, нито пък аз в нейни.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
esti

Мнение от esti »

Моя не ми знае паролите и никога не ги е искал.
Не ми рови в чантата, не ми вдига телефона, дори и дисплея не поглежда.
Когато излизам, не ме пита къде отивам ако аз не му кажа.
Аз се отнасям по същия начин към неговите лични неща.
Може би наистина това е доверие, но има и друго - да искаме пароли, кодове и пр. на другия е унизително. Унизително за искащия. Следене, дебнене, ровене по телефони и пощи е супер ултра унизително и долно.И двамата мислим така.
Иначе няма нищо ненормално, единия да поиска да си даде паролата на другия - въпрос на желание.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Niya написа:
почти безибидна написа:
vyara написа:
imaranta написа:
Нда, тя работата тук май не опирала до паролата, проблем си имате.
за закуска зле ми дойде темата.
Така и не разбрах защо въпросът е към семейните и при стоте повтаряния.Общо взето тук някъде е мястото да се съглася. С Ния ....
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Тия работи с "личното" време и пространство не ги разбирам. Много по казармено-затворнически ми звучат. Е, за какво се събират хората в семейства тогава, да издигат стени, да маркират територии....Все едно да дойде щерката и да поиска да и помогна нещо, а аз да и кажа да дойде след половин час, защото в момента ми е "личното време":roll: или пък да гръмна тъщата щото се опитва да ми навлезе в "личното пространство" :evil:....

Де да знам, точна рецепта няма, но в началото всеки си има своите малки тайни и предпочитания, с течение на времето и опознаването, постепено различията се размиват и всичко става общо. Не е редно да ти иска каквото и да било(дори и обеците), но пък и ти би трябвало по някъкв начин да му покажеш, че не вършиш нищо скрито и нередно...

Доверието е в основата на всичко - там където се появи съмнението, любовта започва да агонизира.:-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа: Доверието е в основата на всичко - там където се появи съмнението, любовта започва да агонизира.:-)
казано пърфект :-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

хъм... че то така като е тръгнало ... да му пиша репорти кой ми е звънял по телефона, да му чета смс-ите си, :winkw:да му услужвам с дамски превръзки...
just perfect
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

bead_ написа:
хъм... че то така като е тръгнало ... да му пиша репорти кой ми е звънял по телефона, да му чета смс-ите си, :winkw:да му услужвам с дамски превръзки...
Без превръзките, моля :grin:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
почти безобидна

bead_ написа:
Ами аз си мислих, мислих - са ако сме 10 години заедно що-годе, някак нали, би могло да се приеме...
що-годе, викам. Ама като нема и 10 седмици? ми после ще се почне - кой се обади, защо, за какво си говорехте... :( И докато се усетиш... Шубе ме е мен от такива неща, сори...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

wishes написа:
е, все пак човек трябва да има някаква граница, зад която не може да му позволи да се вре /на партньора/!
just perfect
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

почти безобидна написа:
bead_ написа:
Ами аз си мислих, мислих - са ако сме 10 години заедно що-годе, някак нали, би могло да се приеме...
що-годе, викам. Ама като нема и 10 седмици? ми после ще се почне - кой се обади, защо, за какво си говорехте... :( И докато се усетиш... Шубе ме е мен от такива неща, сори...
Човека е ревнив, явно. Знайш ли кви глупости могат да се правят от ревност :lol:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

bead_ написа:
wishes написа:
е, все пак човек трябва да има някаква граница, зад която не може да му позволи да се вре /на партньора/!
Но навсякъде другаде може да се вре, нали :grin:
Публикувай отговор