Въпрос към семейните...
Въпрос към семейните...
... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
съпругът/съпругата или партньора да ви поиска паролата на личната ви поща?
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:
И да се обиди ако откажете да споделите това лично порстранство с него?:twisted:
- Nejimaki-dori
Re: Въпрос към семейните...
Не, не го намирам за нормално. Всеки си има право на лично пространство и никой не може да му се набърква там. Това се опитвам да науча и децата. Малко е трудно, като се има в предвид колко са любопитни, но полека, лека...pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
-
Аnhela
Не го намирам за нормално, днес паролата от електронната поща, утре- на кредитната ми карта! Но още по-ненормално е аз да не му знам паролите, демек да не ми ги е дал доброволноpocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Мойте пароли Жената ги знае, щото съм и ги казал...да влиза да отговаря от мое име като ма мързи, нейните не ги знам и не ме интересуват особенно
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Понеже съпругът ми е доста ангажиран , смята че седенето пред компа е тъпотия / ако не е свързано с работа /.pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Не се интересува от чатове , форуми , имеили и всичко такова . Така че няма да ми иска нищо , но аз бих му дала де . Синът ми който е почти на 17 г. , ми знае кодовете , паролите и никовете навсякъде . Къде пиша , какво пиша и така... няма скрито -покрито .
Всички карти , дебитни , кредитни се знаят на всички , даже направихме и на синът ми .
Ако ми ги поиска и не му ги дам ще се ядоса определено. Въпроса е защо ти ги иска? Може да се съмнява в нещо ...
Последно промяна от графинята на 17.01.07, 12:49, променено общо 1 път.
Нищо лично, само изказах мнение!
-
почти безобидна
Децата са друго. В смисъл - те са малки, "бягството" на родителя в някакво си негово лично местенце може да ги нарани. За разумни хора говоря. Или поне такива, дето ги мислех за разумни.imaranta написа:Не, не го намирам за нормално. Всеки си има право на лично пространство и никой не може да му се набърква там. Това се опитвам да науча и децата. Малко е трудно, като се има в предвид колко са любопитни, но полека, лека...pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Весело стана
Псолютно ненормално. Всеки си има лично пространство (това включва и поща, кю, т.н.) и никой не може да иска такова нещо от другия. Все едно да ти отваря и писмата, които идват до теб и т.н.pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Ако се обижда - има много странни разбирания за живота. Но си има такива хора.
- Nejimaki-dori
Не си ме разбрала - децата ги уча, за да може като порастнат да не искат паролите от пощите на жените си. Наистина стана весело. Ми то е все едно да ти бъркат в чантата, не че ще намерят нещо, ама не си е никак приятно.почти безобидна написа:Децата са друго. В смисъл - те са малки, "бягството" на родителя в някакво си негово лично местенце може да ги нарани. За разумни хора говоря. Или поне такива, дето ги мислех за разумни.imaranta написа:Не, не го намирам за нормално. Всеки си има право на лично пространство и никой не може да му се набърква там. Това се опитвам да науча и децата. Малко е трудно, като се има в предвид колко са любопитни, но полека, лека...pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Весело стана
Иначе паролите за картите, ги знаем и двамата, той бюджета е обща работа.
А как се спряваш с мъжките чорапи?? За мен това е най-голямата тайна на света: винаги има по някой, дето братчето му е в неизвестностМнемозина написа:Също и кое къде стои из къщата (защото всичко се движи обикновено) - също е мое неотменно "право" да знам.
Изобщо не се справям. А откакто краката на сина ми се доближиха по размер до мъжките, съвсем зазля положението.4avdar4e написа:А как се спряваш с мъжките чорапи?? За мен това е най-голямата тайна на света: винаги има по някой, дето братчето му е в неизвестностМнемозина написа:Също и кое къде стои из къщата (защото всичко се движи обикновено) - също е мое неотменно "право" да знам.След време изниква от там, където е вникнало (ех, тия розови понита
)
Някъде из нета имаше едни ергенски мечти и една от тях беше за чорапи, които се стремят един към други и препълзяват цялата къща, за да са заедно.
И не разбрах защо това го пишат като ергенска мечта.
Имаше и друго правило: от пералнята вадиш винаги нечетен брой чорапи.
Panta rhei...
- Nejimaki-dori
Понеже и при мен положението с размерите на краците на големите мъже стои по същия начин, аз реших въпроса по следния начин - на единия чорапите са в сиво-черната гама, а на другия в синята. Само не знам малкия като порастне към коя гама да го причисля.Мнемозина написа: Изобщо не се справям. А откакто краката на сина ми се доближиха по размер до мъжките, съвсем зазля положението.
Някъде из нета имаше едни ергенски мечти и една от тях беше за чорапи, които се стремят един към други и препълзяват цялата къща, за да са заедно.
И не разбрах защо това го пишат като ергенска мечта.![]()
Имаше и друго правило: от пералнята вадиш винаги нечетен брой чорапи.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Даpocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Dark Angel
знаем си паролите на пощите - често пътувам и редовно моля съпруга или сина да проверят нещо
от друга страна никой от нас не вдига мобилния на другарчето, освен изрична заръка
и месечните ни разходи са от обща сметка /за уджас на сина, който все се страхува, че аз ще проявя неразумност и ще харча - така видял в един филм
ПП/ и да допълня - както си ги знаем разните там пароли и кодове сме много внимателни с навлизането в лично пространство. така де, разумни хора сме
т.е. няма да влезна/влезне целенасочено и да отарям/отваря писмо след писмо, ще отворя/отвори и ще му/ми съобщя само за конкретното нещо
ППП/ всъщност си трябва дипломация. така де, ако се дебнем вземем да се хванем
от друга страна никой от нас не вдига мобилния на другарчето, освен изрична заръка
и месечните ни разходи са от обща сметка /за уджас на сина, който все се страхува, че аз ще проявя неразумност и ще харча - така видял в един филм
ПП/ и да допълня - както си ги знаем разните там пароли и кодове сме много внимателни с навлизането в лично пространство. така де, разумни хора сме
ППП/ всъщност си трябва дипломация. така де, ако се дебнем вземем да се хванем
Последно промяна от Dark Angel на 17.01.07, 13:08, променено общо 2 пъти.
-
почти безобидна
За бюджета съм съгласна. Много си права с чантата - и на всичкото отгоре да се твърди, че това е "нормално" видиш ли - да ти наднича в пощата!imaranta написа:Не си ме разбрала - децата ги уча, за да може като порастнат да не искат паролите от пощите на жените си. Наистина стана весело. Ми то е все едно да ти бъркат в чантата, не че ще намерят нещо, ама не си е никак приятно.почти безобидна написа:Децата са друго. В смисъл - те са малки, "бягството" на родителя в някакво си негово лично местенце може да ги нарани. За разумни хора говоря. Или поне такива, дето ги мислех за разумни.imaranta написа:Не, не го намирам за нормално. Всеки си има право на лично пространство и никой не може да му се набърква там. Това се опитвам да науча и децата. Малко е трудно, като се има в предвид колко са любопитни, но полека, лека...pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Весело стана
Иначе паролите за картите, ги знаем и двамата, той бюджета е обща работа.
- Piqndurnik
Напротив, децата твърдо и категорично трябва да знаят, че родителите имат лично пространство и време, в които те не са включени!!!почти безобидна написа: Децата са друго. В смисъл - те са малки, "бягството" на родителя в някакво си негово лично местенце може да ги нарани. За разумни хора говоря. Или поне такива, дето ги мислех за разумни.
Весело стана
Само да уточня, щото тъй или иначе без саскане здраво няма да се мине,
че става въпрос за не особено продължителна връзка, без деца.
Мога да приема, че някой споделя с партньора си тези пароли, но смятам, че лед като съм казала "не",
това трябва да се уважава. На мен дори не ми е минавало през ум да искам неговите!
Ооо, по дяволите!!!:mad:
Мога да приема, че някой споделя с партньора си тези пароли, но смятам, че лед като съм казала "не",
това трябва да се уважава. На мен дори не ми е минавало през ум да искам неговите!
- Dark Angel
"не" си е "не" - толкоз.pocti_bezobidna написа:Само да уточня, щото тъй или иначе без саскане здраво няма да се мине,
не му ги даваш
ако ще да се пени, нерви и напада
Принципен
е въпроса. Защо някой би поискал такова нещо? Личното пространство си е лично, независимо под каква форма.
От друга страна аз знам всичко. Просто специфика на раздаването. Или съдба и предопределение заедно с професия. Какво да сторя...
Освен, че никога не отварям нито на жената, нито на детето.
Кредитните/дебитните карти си знаем, разбира се. Макар, че това е едно чисто нарушаване на закона. И какво излиза, да ти знае пина на картата е забранено от закон, а някой иска да ти знае паролата на пощата...

От друга страна аз знам всичко. Просто специфика на раздаването. Или съдба и предопределение заедно с професия. Какво да сторя...
Кредитните/дебитните карти си знаем, разбира се. Макар, че това е едно чисто нарушаване на закона. И какво излиза, да ти знае пина на картата е забранено от закон, а някой иска да ти знае паролата на пощата...
Re: Принципен
Ама чакай сега, това е друго. И аз нямам работа в пощата на мъж ми, или в другите средства за комуникация. Чий да диря там?!? Обаче си знаем паролите. Пък аз по мойте пощи получавам само служебни мейлове или най-много съобщение за лична бележкаRemmivs написа:Освен, че никога не отварям нито на жената, нито на детето.
- Piqndurnik
На твое място бих се замислил сериозно за такава връзка...pocti_bezobidna написа:Само да уточня, щото тъй или иначе без саскане здраво няма да се мине,
Наздраве 
Няма значение каква е връзката, нито пък има ли деца.pocti_bezobidna написа:Само да уточня, щото тъй или иначе без саскане здраво няма да се мине,
Ето как аз гледам на нещата. За мен е ненормално някой да ми иска пароли за лична поща поради простата причина, че на мен самата никога не би ми хрумнало да поискам такава от някой друг. Мъжа ми ми е споменавал каква е неговата парола, защото той си пише една и съща навсякъде, но никога не бих му я ползвала. Даже на домашния ни компютър всеки си има отделен потребител с отделни настройки и никой не се бърка в работите на другия. Ако седна при включен негов потребител (мързи ме примерно да превключвам на моя), дори не му гледам какви прозорци е отворил в момента. Това просто не ме интересува, какво остава пък за пароли.
Няма никакво право да ти се обижда, Почти безобидна.
-
почти безобидна
Много си прав, да знаеш!Piqndurnik написа:На твое място бих се замислил сериозно за такава връзка...pocti_bezobidna написа:Само да уточня, щото тъй или иначе без саскане здраво няма да се мине,
Твърдо Да зад Пияндурника, твърдо Да зад тебе...почти безобидна написа:Много си прав, да знаеш!Piqndurnik написа:На твое място бих се замислил сериозно за такава връзка...pocti_bezobidna написа:Само да уточня, щото тъй или иначе без саскане здраво няма да се мине,
Ама от друга страна да не се бъркам...все пак поиска мнение...
-
кукуриго-кудкудяк
Не само че не го намирам за нормално, а го чувствам като издевателство.
Ужасно неприятно ми е да се бъркат в моите неща, да слухтят и четат домашните или близките неща, които не съм намерила за нужно да споделям с тях. Усещането, че нямам никъде лично пространство и възможност да кажа истинските си мисли е смазващо. (Недобронамерените няма какво да споменавам - те са ясни).
Но тъй като по някакъв начин моите думи или забавления са проблем за семейството, а и като се има предвид, че липсва анонимнист, а от там и искреност,общуването става безсмислено и предпочитам да се визуализирам в нета възможно най-рядко.
Ужасно неприятно ми е да се бъркат в моите неща, да слухтят и четат домашните или близките неща, които не съм намерила за нужно да споделям с тях. Усещането, че нямам никъде лично пространство и възможност да кажа истинските си мисли е смазващо. (Недобронамерените няма какво да споменавам - те са ясни).
Но тъй като по някакъв начин моите думи или забавления са проблем за семейството, а и като се има предвид, че липсва анонимнист, а от там и искреност,общуването става безсмислено и предпочитам да се визуализирам в нета възможно най-рядко.
- Dark Angel
тц, тц, тц - Пертелота-Шантиклеркукуриго-кудкудяк написа:Не само че не го намирам за нормално, а го чувствам като издевателство.
аз може ли да задам един въпрос?
м?
та ми е интересно какво значи нечии забавления, мисли, същност /с една дума/ да са проблем за семейството
ПП/ а защо не кажеш истинските си мисли? толкова ли са страшни, че не смееш?
ППП/ Сорри, ама ме загриза любопитство
-
Гост
амчи тъйDark написа:тц, тц, тц - Пертелота-Шантиклеркукуриго-кудкудяк написа:Не само че не го намирам за нормално, а го чувствам като издевателство.
м?
та ми е интересно какво значи нечии забавления, мисли, същност с една дума да са проблем за семейството
главата на фамилията ги намира за обидни, не му харесва нетската ми визия и се чувства наранен и злепоставен, а от там до семейния скандал е една крачка:)))
няма смисъл от таквази война, на везните едното тежи много повече от другото
Уважаема, мога ли да доразширя въпроса Ви??Dark написа: тц, тц, тц - Пертелота-Шантиклер
м?
та ми е интересно какво значи нечии забавления, мисли, същност /с една дума/ да са проблем за семейството
Е ли това семейство в такъв случай??? Или просто някакви съквартиранти?????? (аре, и аз като Доктора да прекаля с въпросителните
-
Гост
Dark написа:тц, тц, тц - Пертелота-Шантиклеркукуриго-кудкудяк написа:Не само че не го намирам за нормално, а го чувствам като издевателство.
м?
хахахах ами то това е проблема де - че съм си казвала истинските мисли на много хора
Ти май имаш регистрация тук, но в момента пишеш като гост, или...?Anonymous написа:амчи тъйDark написа:тц, тц, тц - Пертелота-Шантиклеркукуриго-кудкудяк написа:Не само че не го намирам за нормално, а го чувствам като издевателство.
м?
та ми е интересно какво значи нечии забавления, мисли, същност с една дума да са проблем за семейството
главата на фамилията ги намира за обидни, не му харесва нетската ми визия и се чувства наранен и злепоставен, а от там до семейния скандал е една крачка:)))
А той защо се интересува от нетската ти визия, той живее с реалната ти визия и реалното ти отношение към него - това трябва да го вълнува, опитай да му обясниш. Тук всеки може да се прави на шут и на каквото си иска и да излага само и единствено себе си.
- Dark Angel
а до каква степен нетската ти визия се разминава с действителната ти същност?Anonymous написа: амчи тъй
по мое мнение, т.нар. "нетска визия" е една част от теб. или?
тц, тц, тц.....интересна тема
ако си представя, че човешкото същество има множество страни, нещо като супер сложна и многостенна фигура, то различните наблюдатели ще имат различни възприятия и съответно ще стават грешки....
- Dark Angel
-
Гост
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мисля че е нормално. В смисъл нормално да се знаят, а не да се искат. Ако ми поискат парола, ще я кажа, ама и тук опираме до това защо, по какъв повод, с какъв тон ти е поискана тази парола....Онзи ден мъж ми вика "Без да искам ти открих паролата на пощата" аз казавам "И кво?" Много пъти съм му казвала, че почти навсякъде имам една и съща парола. Аз такива неща не мога да помня. Ще ми се налага да си ги записвам, затова "име", "парола" еднакви на почечето места....Ами например на дебитната ми карта той ми знае паролата-аз НЕ. Трябва да си я припомням:-):winkw:pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално
Всичко е въпрос на доверие:-)
Не мисля, че по този начин хората губят индивидуалност:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Доброзорно и без бой.pocti_bezobidna написа:... и тези с дългогодишни партньорства - намирате ли за нормално