децата и преди са се биели - разделят се на индианци с/у каубои, стражари с/у апаши, тъмната с/у светлата страна, момичета с/у момчета, квартал А с/у квартал Б, добри с/у лоши.....страстта за надмощие, за победа,за първенство я има у човешкия индивид и не са комп.игри които я вадят на светлоRemmivs написа:
Така е, да. И това също имах предвид нейде из фона.
За еволюцията
- Dark Angel
Re: precisely
Без съмнение агресията е заложена в нас. Обаче едва ли има друго поколение, което да е израснало с толкова много кръв, сеч, насилие от всякакъв род и измамно чувство за "безсмъртие". При това визуализирани в потресаващи детайли. И съответен комплект аудио.Dark написа:децата и преди са се биели - разделят се на индианци с/у каубои, стражари с/у апаши, тъмната с/у светлата страна, момичета с/у момчета, квартал А с/у квартал Б, добри с/у лоши.....страстта за надмощие, за победа,за първенство я има у човешкия индивид и не са комп.игри които я вадят на светло
- Dark Angel
е?Remmivs написа:
Без съмнение агресията е заложена в нас. Обаче едва ли има друго поколение, което да е израснало с толкова много кръв, сеч, насилие от всякакъв род и измамно чувство за "безсмъртие". При това визуализирани в потресаващи детайли. И съответен комплект аудио.
ще порастнат, ще почнат да се влюбват, да имат и други мисли в главата....
нищо особено по мое мнение, част от живота
Така е.Dark написа:е?
ще порастнат, ще почнат да се влюбват, да имат и други мисли в главата....
нищо особено по мое мнение, част от живота
Че е част - част е. Специфика на раздаването. Тяхното раздаване.
Доколко е нищо особено не знам.... Дано да е както ти казваш.
- Dark Angel
има една компания младежи, след година две ще завършат училищеRemmivs написа: Така е.
Че е част - част е. Специфика на раздаването. Тяхното раздаване.
Доколко е нищо особено не знам.... Дано да е както ти казваш.
преди момчетата нямаха вадене от компютърния клуб до нас, нон-стоп КС турнири, игри, стратегии. и приказваха предимно за това
сега висят заедно с момичетата в парка, тренират, прескачат разни неща, говорят за музика, коли, филми, момичета, ..... изглеждат ми съвсем нормални :)
Това, което пишеш ме радва извънредно много. И може би още веднъж показва как постепенно се превръщаме в консерви и как желанието ни да дадем най-доброто на тези след нас понякога ни ослепява. Дано повечето деца са като тези, които описваш.Dark написа:има една компания младежи, след година две ще завършат училище
преди момчетата нямаха вадене от компютърния клуб до нас, нон-стоп КС турнири, игри, стратегии. и приказваха предимно за това
сега висят заедно с момичетата в парка, тренират, прескачат разни неща, говорят за музика, коли, филми, момичета, ..... изглеждат ми съвсем нормални :)
- Dark Angel
това за "консервите"Remmivs написа:
Това, което пишеш ме радва извънредно много. И може би още веднъж показва как постепенно се превръщаме в консерви и как желанието ни да дадем най-доброто на тези след нас понякога ни ослепява. Дано повечето деца са като тези, които описваш.
всички мислят, че знаят какво е най-добре за децата, а са забравили какво са искали като са били деца
повечето деца са такива, повечето момичета също са нормални и не мечтаят за гадже футболист и дрешки като на поп-фолк дива
много ми се иска да си права, но моите наблюдения сред по-малките деца, 8-9г. показват, че момичета слушат Пайнер, а момчетата говорят само за Реми Стерио или както се казва там онзи кечист.Dark написа: повечето деца са такива, повечето момичета също са нормални и не мечтаят за гадже футболист и дрешки като на поп-фолк дива
такова е времето, но мисля, че е наше задължението леко да ги насочваме, не вярвам,че сами ще отсеят.
аз до 7-ми клас играех на люлките и на народна топка, сега седмокласничките ме оставят със зяпнала уста, просто искам да им покажа и други неща като сенадявам, че нещо все пак ще остане в главите им
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Dark Angel
ами аз имам наблюдение върху децата от квартала, всяка вечер се засичам с тях. и си приказваме, и се майтапим.latrevw написа:много ми се иска да си права, но моите наблюдения сред по-малките деца, 8-9г. показват, че момичета слушат Пайнер, а момчетата говорят само за Реми Стерио или както се казва там онзи кечист.Dark написа: повечето деца са такива, повечето момичета също са нормални и не мечтаят за гадже футболист и дрешки като на поп-фолк дива
такова е времето, но мисля, че е наше задължението леко да ги насочваме, не вярвам,че сами ще отсеят.
аз до 7-ми клас играех на люлките и на народна топка, сега седмокласничките ме оставят със зяпнала уста, просто искам да им покажа и други неща като сенадявам, че нещо все пак ще остане в главите им
на една от девойките подарих един черен пуловер, щото много метълски и изглеждаше /бях го рязала с ножица, на друга безумен цикламен лак който бях купила в момент на упомрпачение. на 3-та автоматичен черен молив. те играят с щерката на топка, тя ги разпитва разни неща, те на мен ми разказват, някои от по-малките девочки са страшно мили с мен щото харесват големия :)
някои от другите момичета се занимаваха с малкия като прохождаше и аз направо ги обичах в тези мигове
момчетата винаги са ми помагали като се покажех с количка и торби....
момчетата помагаха на мъж ми като ремнотирахме и влачехме разни неща....
говорим за музика, за клубове, за какво ли не - те ни възприемат като много, много възрастни хора, които обаче са "свежи"
представяте ли си? - много, много възрастни......
Абсолютно си го представям!!! Спомням си, как в училище изчислявахме на колко ще станем 2000 г. и си казвахме: Божеее, колко ще сме дърти!Dark написа: представяте ли си? - много, много възрастни......![]()
- Dark Angel
ахам, на 20. с 1-ния крак в гроба, и живота ще е свършил, щото като си стар /на 20/ какво ли правиш4avdar4e написа:
Абсолютно си го представям!!! Спомням си, как в училище изчислявахме на колко ще станем 2000 г. и си казвахме: Божеее, колко ще сме дърти!
Те ги. Абсолютно същите са тестовете на страницата на МОН, но там е бъгясало нещо и не дава резултати. Което е нормално..Remmivs написа:
ХАХАХАХА!
Дай го насам. За да го реша и да се почувствам тинейджър.
http://www.uni-bonn.de/~manfear/test_bg.php
Що пък гаднаМнемозина написа:Абе гадна съм напоследък. Зло и лапидарно нещо ставам.vyara написа:ВерноМнемозина написа:И им открих грешка в условието на въпрос 18.![]()
![]()
![]()
Да се видят изпитващите!
Многото работене така ми се отразява.
Фактите сами говорят. 8) Ако има кой да ги чуе, де (щото аз не бях забелязала)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Верно много писане е падналоDark написа:ма много писане трябва да падне, пък аз нещо съм кът от към време
има, затова примерно всяко живо същество има страст към размножаване![]()
Може би все пак е деволюция

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Абе само революции да няма, с другото ще се справим.frisky lioness написа:Верно много писане е падналоDark написа:ма много писане трябва да падне, пък аз нещо съм кът от към време
има, затова примерно всяко живо същество има страст към размножаване![]()
Много ми е сириознъ темата, пък не съм в нужното настроение.
![]()
Може би все пак е деволюция
Panta rhei...
"смисълът" ли имаш предвид?Мнемозина написа:Абе гадна съм напоследък. Зло и лапидарно нещо ставам.vyara написа:ВерноМнемозина написа:И им открих грешка в условието на въпрос 18.![]()
![]()
![]()
Да се видят изпитващите!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Забравих вече, нещо членуването беше сбъркано...latrevw написа:"смисълът" ли имаш предвид?Мнемозина написа:Абе гадна съм напоследък. Зло и лапидарно нещо ставам.vyara написа:ВерноМнемозина написа:И им открих грешка в условието на въпрос 18.![]()
![]()
![]()
Да се видят изпитващите!
Panta rhei...
да де, членуването на "смисълът"Мнемозина написа:
Забравих вече, нещо членуването беше сбъркано...
и на мен ми се набива на очи, но не съм сигурна, че е грешно
Определете с какво може да се замени подчертания израз,
без да се промени смисълът на изречението
Ха! Те да не четат тук?latrevw написа:да де, членуването на "смисълът"Мнемозина написа:
Забравих вече, нещо членуването беше сбъркано...
и на мен ми се набива на очи, но не съм сигурна, че е грешно
Определете с какво може да се замени подчертания израз,
без да се промени смисълът на изречението
Поправили са го - мога да се закълна, че като го решавах, не беше членуван "смисълът"! Да де, беше с кратък член!
Panta rhei...
Мнемо, ошашави ме съвсемМнемозина написа:
Ха! Те да не четат тук?
Поправили са го - мога да се закълна, че като го решавах, не беше членуван "смисълът"! Да де, беше с кратък член!
Е стига де
и тестуващите са хора. И те грешат. Аз срещам отпор невероватен, докато се опитвам до обясня на щерката, че понякога и учителите бъркат. Парадигмите на състресенията или сътресенията на парадигмите... И като не иска да напише каквото трябва, а каквото е казал учителят и казвам да се оправдава с мен, че съм упражнил възпитателно насилие. Разбира се, когато се случи и казвам "не знам, виж в речника" или нещо подобно. Така де. Никой не знае всичко. Дори аз! (Освен Елби
Този път не те забравих, къде се изгуби бе, човек?)
Не се шашкай де...latrevw написа:Мнемо, ошашави ме съвсемМнемозина написа:
Ха! Те да не четат тук?
"Смисълът" трябва да е с пълен член в условието, а беше с кратък.
Мълчи сега, че ще ни подхванат по темата за членовете.
Panta rhei...
Re: Е стига де
Remmivs написа:и тестуващите са хора. И те грешат.
Тц, те са институция и трябва да четат по сто пъти, преди да пуснат нещо.
Panta rhei...
Добре де. Да бъдем откровени. В коя институция има 100% правилен, книжовен български език. Аз такава не съм срещал досега.Мнемозина написа:Тц, те са институция и трябва да четат по сто пъти, преди да пуснат нещо.
И да го правят по 1000 пъти пак ще се промъкват грешки. Затова е важна обратната връзка.
Мдам, във старото у-ще имах почти скандал с даскалката по немски (ТПЗ) на дЕтето. Ама и доказах, че съм права и тя като се обидиииии.... В общи линии, върна си го на Фил, но той разбра, че не винаги учителите са прави. Нали знаеш, като се запомни нещо грешно, може цял живот да не го научиш правилноRemmivs написа:и тестуващите са хора. И те грешат. Аз срещам отпор невероватен, докато се опитвам до обясня на щерката, че понякога и учителите бъркат. Парадигмите на състресенията или сътресенията на парадигмите... И като не иска да напише каквото трябва, а каквото е казал учителят и казвам да се оправдава с мен, че съм упражнил възпитателно насилие. Разбира се, когато се случи и казвам "не знам, виж в речника" или нещо подобно. Така де. Никой не знае всичко. Дори аз! (Освен ЕлбиТози път не те забравих, къде се изгуби бе, човек?)
Веднага ви подхващамМнемозина написа:Не се шашкай де...latrevw написа:Мнемо, ошашави ме съвсемМнемозина написа:
Ха! Те да не четат тук?
Не бе, само да си кажа, че аз мноо мразя пълните членове и съвсем съзнателно ги избягвам - грозно ми е някак си...
И някои от местата задължителни за запетайки също избягвам - дразни ме, когато има случаи в които запетаи се слагат едва ли не след всяка дума.
Особено в нета си пиша по мои правила
Аз май съм го разказвала, ама пак да си кажаМнемозина написа: Не се шашкай де...
Грешки винаги се промъкват, така е.Remmivs написа:Добре де. Да бъдем откровени. В коя институция има 100% правилен, книжовен български език. Аз такава не съм срещал досега.Мнемозина написа:Тц, те са институция и трябва да четат по сто пъти, преди да пуснат нещо.
И да го правят по 1000 пъти пак ще се промъкват грешки. Затова е важна обратната връзка.
И за институциите си прав, но това не може да бъде тяхно оправдание, нали?
Абе ужасна съм напоследък
Panta rhei...
Ами тук никой няма да ти върже кусур.esti написа:Веднага ви подхващамМнемозина написа:Не се шашкай де...latrevw написа:Мнемо, ошашави ме съвсемМнемозина написа:
Ха! Те да не четат тук?
Мълчи сега, че ще ни подхванат по темата за членовете.![]()
Не бе, само да си кажа, че аз мноо мразя пълните членове и съвсем съзнателно ги избягвам - грозно ми е някак си...
И някои от местата задължителни за запетайки също избягвам - дразни ме, когато има случаи в които запетаи се слагат едва ли не след всяка дума.
Особено в нета си пиша по мои правила
Обаче да има грешка в "изпитен" тест, в който децата ги изпитват точно по същата материя, е друго.
Пак се отклони от членовете.
Panta rhei...
Абе зарежи оправданието, то е като задника - всеки си го има/носи.Мнемозина написа:Грешки винаги се промъкват, така е.
И за институциите си прав, но това не може да бъде тяхно оправдание, нали?
Абе ужасна съм напоследък
Констатираме факти просто.
А по повод твоята ужасия ще ти кажа една закачка на инглиш:
When I am good, I am very good. But when I am bad... I am better.
Че и едно стихче има по темата ама то е малко ъ-ъ метафорично:
There was a girl
With a cute little curl
Right in the centre of her forehead
When she was good
She was very good.
And when she was bad
She was very popular...
:clapj: :clapj: :clapj:Remmivs написа:
А по повод твоята ужасия ще ти кажа една закачка на инглиш:
When I am good, I am very good. But when I am bad... I am better.
Че и едно стихче има по темата ама то е малко ъ-ъ метафорично:
There was a girl
With a cute little curl
Right in the centre of her forehead
When she was good
She was very good.
And when she was bad
She was very popular...
Това си беше много плавен преход към другата страна на въпроса.
Боя се, че не съм точно този случай, обаче.
Panta rhei...