Спешна нужда от помощ!

Все същите
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

БоЕВ написа:
frisky lioness написа: Ако е изкупена стара фирма с добри финансови резултати....
Това е "търговска репутация", може да е положителна, може и да е отрицателна, отразява се в баланса.
Боев, не говори глупости - отрицателна репутация вече няма и въобще търговската репутация възниква при определени условия.....

Май ще почна да говоря за ядрена физика след малко пред физици :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

lilly написа:Гледайте счетоводителката да не е само добра с осигуровките, ами да е в час и със счетоводството, че превозите са си доста сериозна работа и има доста специфика при тях (най-вероятно ще влезете в ДДС и тогава не мога да ви мисля, ако счетито ви е посредствено).
Ей, ама много ги усещам нещата!:grin: Тва с ДДС-то и олеле-малеле го споменах още в първия пост, а още колко подробности има...:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Попитай някой който е минал по тоя път. Върти ми се нещо в главата, но не съм на 100% сигурен. Тия дето оценяват финансите - стабилност, ликвидност и др. подобни, страшно си падат по формули. Имаше някаква формула за ф.стабирност, информацията се взема от баланса и цифрите се слагат във формулата, разглеждат се собствен капитал, привлечен капитал, краткосрочни и дългосрочни задължения(не си спомням точно кои елементи). Извършват се операцийте във формулата и воала. Затова тук пак е необходим опитен счетоводител дето да направи необходимата еквилибристика с цифрите.
Успех!
Момче, колко имаш по Финанси???
Защото това се учи по този предмет.
Говориш за коефициентите за ликвидност и платежоспособност. Ама те не са достатъчни за финансова стабилност.
Всеки си разбира термина "финансова стабилност" както той си знае... Затова няма една "формула" и да слагаш там чушки и домати...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

imaranta написа:
Сега се чувствам много по-спокойно. :-)
Само така, стискам ти палци!:-)
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

На практика финансова стабилност за транспортна фирма се доказва чрез: автокаско на автомобил, тук има варианти, но това е основното.

Имаме транспортна фирма и помагам с информация, ако е нужна..:-)
За да бъде казана истината,

са нужни двама —

единият да я изрече,

а другият да я чуе.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

snigmi написа:На практика финансова стабилност за транспортна фирма се доказва чрез: автокаско на автомобил, тук има варианти, но това е основното.

Крайно време беше да се появи специалиста, защото тук почнахме едни дебати... не си е работа! :grin:
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

сър Айвънхоу написа: Момче, колко имаш по Финанси???
Стига сега, всеки знае различни неща. Аз като съм завършила УНСС-то, спец Финанси, виж ме колко съм в час и как се шашкам. :shy:
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:Попитай някой който е минал по тоя път. Върти ми се нещо в главата, но не съм на 100% сигурен. Тия дето оценяват финансите - стабилност, ликвидност и др. подобни, страшно си падат по формули. Имаше някаква формула за ф.стабирност, информацията се взема от баланса и цифрите се слагат във формулата, разглеждат се собствен капитал, привлечен капитал, краткосрочни и дългосрочни задължения(не си спомням точно кои елементи). Извършват се операцийте във формулата и воала. Затова тук пак е необходим опитен счетоводител дето да направи необходимата еквилибристика с цифрите.
Успех!
Момче, колко имаш по Финанси???
Говориш за коефициентите за ликвидност и платежоспособност. Ама те не са достатъчни за финансова стабилност.
Всеки си разбира термина "финансова стабилност" както той си знае... Затова няма една "формула" и да слагаш там чушки и домати...
Така ли?:blink:
А ти като знаеш, що си траеш?
Баси, явно не съм разбрал, че тука има изпит, а оценяващите са Айвън и Лили.:rotfl24:
А Биид преди малко се опита да каже хубави думи.:roll:
Аватар
Nejimaki-dori

snigmi написа:На практика финансова стабилност за транспортна фирма се доказва чрез: автокаско на автомобил, тук има варианти, но това е основното.

Добре де, все си мисля, че това е абсолютно задължително. Значи положението не е толкова страшно, притеснява ме само, че фирмата ще е нова и това да не се окаже от най-голямо значение.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Така ли?:blink:
А ти като знаеш, що си траеш?
Баси, явно не съм разбрал, че тука има изпит, а оценяващите са Айвън и Лили.:rotfl24:
А Биид преди малко се опита да каже хубави думи.:roll:
Я да видим, колега какво сте написали по въпросите?!
Минахте ли през колежката Лили? Тя колко ви писа на писмения изпит?
Хм! 3+... като ви слушам, май ще се видим на поправката, колега!

:harhar:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

lilly написа:
БоЕВ написа:
frisky lioness написа: Ако е изкупена стара фирма с добри финансови резултати....
Това е "търговска репутация", може да е положителна, може и да е отрицателна, отразява се в баланса.
Боев, не говори глупости - отрицателна репутация вече няма и въобще търговската репутация възниква при определени условия.....

Май ще почна да говоря за ядрена физика след малко пред физици :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Вече! Това не значи че я е нямало и преди - нали?
Айде да ме светнеш, мен говорещия глухости - търговската репутация не е ли свързана с изкупуването на едно предприятие от друго?

Ако искаш ми отговаряй, ако искаш недей! Ако напишеш нещо ще го прочета, но аз повече няма да пиша в тая тема, намам намерение да я спамя с глупости и да я превръщам в "клуб счетоводство".
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Ако искаш ми отговаряй, ако искаш недей! Ако напишеш нещо ще го прочета, но аз повече няма да пиша в тая тема, намам намерение да я спамя с глупости и да я превръщам в "клуб счетоводство".
:0ff: Пък аз се сетих за Незнайни, дето се обижда на професия :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Ако искаш ми отговаряй, ако искаш недей! Ако напишеш нещо ще го прочета, но аз повече няма да пиша в тая тема, намам намерение да я спамя с глупости и да я превръщам в "клуб счетоводство".
Споко, бре приятелю! Не се нЕрви! Мир?! :beer: :friends:
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Ей, омазахте ми темата, не ви е срам!
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

БоЕВ написа:
lilly написа:
БоЕВ написа:

Вече! Това не значи че я е нямало и преди - нали?
Айде да ме светнеш, мен говорещия глухости - търговската репутация не е ли свързана с изкупуването на едно предприятие от друго?

Ако искаш ми отговаряй, ако искаш недей! Ако напишеш нещо ще го прочета, но аз повече няма да пиша в тая тема, намам намерение да я спамя с глупости и да я превръщам в "клуб счетоводство".
Боев, не смятам да споря.... Наистина не е клуб "счетоводство" и ако почна да ти отговарям рискувам да досадим на всички....
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

imaranta написа:Ей, омазахте ми темата, не ви е срам!
Да, бе! Мръсници! Не ги е срам! :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

беше много полезна
със спор и въпроси - още повече, между другото.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

lilly написа:...
Боев, не смятам да споря.... Наистина не е клуб "счетоводство" и ако почна да ти отговарям рискувам да досадим на всички....
що? Аз като един дърт оценител в края ще ви напиша бележките...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

bead_ написа:аз.... един офф....:shy:.... от тая тема разбрах, че между нашите редици има счети-та и съм толкова учудена?!?!?!?! имало на тоя свят счети-та с чувство за хумор, готини и отворени?!?!?!?!
:lol::lol:Аз пък съм с точно обратното мнение за тях. Познавам цял клас.:grin: Много щури, стига да не ги заговориш на тема счетоводство.:lol: Е, тогава нямат спирачки, до дупка, пардон, до изясняване. До намиране на въпросната една стотинка.:lol:
Аватар
Niya

Re: Спешна нужда от помощ!

Мнение от Niya »

сър Айвънхоу написа:

П.П. Остави ги останалите аматьори! :blum:
Как ми напомни един приятел.:lol: Не мога да не се разсмея, но не е на твой гръб. :lol:
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Споко, бре приятелю! Не се нЕрви! Мир?! :beer: :friends:
Не се нервя! Споко съм отвсякъде.:grin:
Ама ти не си прав, финансите бъкат от формули, формула има за всичко, дори и стоковоматериалните запаси ако щеш, как да ги предвидиш така, че хем да ти стигнат, хем да не се охарчиш много, хем да можеш да преживееш няколко пропуснати доставки, а при портфейлите с ценни книжа има разработени теореми, решаването им си е направо дял от висшата математика. А поста ми с "финансовата стабилност" беше изцяло добронамерен, защото до сега съм участвал с три проекта по разни програми и горчивият ми опит сочи това, че колкото и добре да си развил изложението на един БП, числата не са ли вързани с формулите просто губиш. Няма начин при едно финансиране със сто проекта на кандидати и всеки проект от по 20-30страници и нагоре да се чете всичко. Отварят, отиват директно на приложението с баланса и парични потоци, разцъкват числата във формулите и ако резултатите са задоволителни започват да четата и да търсят причинноследствената връзка.

Наздраве друже! Няма начин човек да знае всичко, пък и не му е необходимо, важно е да знае къде да потърси инфо когато му потрябва. :-)
Публикувай отговор