Не може! Тази тема е за оръжия!Мнемозина написа:Ама как може, аз за съвсем други неща говоря в тая тема![unknown] написа:Тъй де- да я прекръстя, че да се знае за какво се говори в нея.
...........
Re: Тема за орУжия...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Направо пишеш вместо мен днес.vyara написа:Трябва да се забрани опцията да се преименува тема.
Това ми внася смут и обърквация в систематизирания спам на форума.
Ама наистина - спамиш по една тема, а после се оказва, че си спамил по друга.
А представяш ли си пък тези, за които изведнъж се оказва - със задна дата - че изобщо не са спамили? На тях кой знае какво им е.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
- Piqndurnik
-
Дядо Капинчо
Да, но мен и в три метра вода да ме пуснат, ще се удавя, по простата причина, че не мога да плувам, а някога може и да ми потрябва това умение ...[unknown] написа:Ако нямаш пистолет, няма как да застреляш себе си или някой друг. Инциденти винаги стават. Това е неоправдан риск за мен.БоЕВ написа:Точно! Това е истината - непознатото ни плаши.Rain написа: ... Обикновено се страхуваме от неща, които не познаваме
А, и още нещо- и най- добрите плувци се давят...
Не е ли по-хубаво един път да ти се наложи, ама да имаш какво да ползваш в случая?
Преди време мой приятел беше намерил някакъв младеж в гаража си, на път да отключи аудито. Можело да не е младеж, можело да е въоръжен, всичко е било възможно. Когато имаш оръжие, имаш правото да избираш дали да се защитиш, а когато нямаш - срещу оръжие как се бори човек?
Дайте да не гледаме толкова еднопосочно на темата.Rain написа: Не е ли по-хубаво един път да ти се наложи, ама да имаш какво да ползваш в случая?![]()
Масово оръжие в днешно време се придобива с цел спорт, хоби, разтоварване от стрес.
Ползва се предимно по стрелбищата и не се носи всеки ден на колана, като телефон.
Затова си стои заключено по касите и се вади само ако се ходи на стрелбището да се накефят хората и да освободят напрежението, като пострелят.
Колко са тези, които го ползват с цел самозащита?
Колко са тези, които ходят с каски по улиците само защото може да им падне някоя саксия на главата?
Според мен мотивацията да се вземе оръжие с цел самозащита, когато човек не живее в някаква налагаща притежанието му среда е малко....незряло.
И аз от години мисля да си взема, но и през ум не ми минава, че ще е за самозащита и ще гърмя по разни рецидивисти.
Да пази Господ!
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- Глас в пустиня
Това, май, е другата гледна точка, и отражение на реалната картина в момента.esti написа:Дайте да не гледаме толкова еднопосочно на темата.Rain написа: Не е ли по-хубаво един път да ти се наложи, ама да имаш какво да ползваш в случая?![]()
Масово оръжие в днешно време се придобива с цел спорт, хоби, разтоварване от стрес.
Ползва се предимно по стрелбищата и не се носи всеки ден на колана, като телефон.
Затова си стои заключено по касите и се вади само ако се ходи на стрелбището да се накефят хората и да освободят напрежението, като пострелят.
Колко са тези, които го ползват с цел самозащита?
Колко са тези, които ходят с каски по улиците само защото може да им падне някоя саксия на главата?
Според мен мотивацията да се вземе оръжие с цел самозащита, когато човек не живее в някаква налагаща притежанието му среда е малко....незряло.
И аз от години мисля да си взема, но и през ум не ми минава, че ще е за самозащита и ще гърмя по разни рецидивисти.
Да пази Господ!
Но, ако се върнем в началото на дискусията, моето мнение е, че оръжието, или видът му не бива да плаши и предизвиква притеснение. Казвал съм го и друг път, необходимо е нещо като едновремешното НВО в което предимно подрастващите да се запознаят/обучат да боравят с оръжие, да го познават и да знаят какви поразии може да направи. Бях потресен когато разглеждах много реалистични манекени върху които бяха направени "модели" на входно-изходни рани причинени от огнестрелно оръжие. Тая гледка(поне според мен) би накарала всеки да се замисли преди да посегне към желязото. Та, така, опираме отново до информацията и информираният/свободен избир на индивида.
Пацифизмът не ми е по душа - "народите изковаха от мечовете плугове...и станаха роби на народите които си запазиха мечовете".
И защо сега така обобщаваш?Капинчо написа:Би, вие жените сте бамбашка. Започне ли някой много да се съгласява с вас или го заподозирате в лъжа, или го слагата в коша с пухльовците.esti написа:И що?Капинчо написа:
Мислех да ти кажа, че имаш право, ама се отказах, щото много често взех да се съгласявам с теб и това започва да ме притеснява.
Нали се разбрахме, че аз съм единствена за теб?!
Принципно...
-
Дядо Капинчо
Има си хора за всичко.БоЕВ написа: Но, ако се върнем в началото на дискусията, моето мнение е, че оръжието, или видът му не бива да плаши и предизвиква притеснение.
Аз съм за индивидуален подход, когато става дума за оръжие.
Много пъти сме я нищили тази тема - не всеки е способен да поеме отговорността да притежава оръжие.
Веднъж дори ви разказвах как щяха да ме застелят по време на световното през 94-та.
Пиян, изразяващ щастието си от победата на нашите с насочен пистолет към мен.
Ако не беше един непознат трезвен до него, който почти в момента на изстрела му избута ръката нагоре сега нямаше да се радвате или страдате от присъствието ми.
-
Дядо Капинчо
Еййй, ако беше някой младок нямаше да разбере, че това е заглавие...Капинчо написа:Готин беше Джак Лемън. За Мерилин имам по особено мнение. Всъщност по сегашните стандарти, тя май щеше да е от дебелите, ама не това ми е мислата.esti написа:А някои го предпочитат горещо.....Капинчо написа:
Парен каша духа (за да не духа после супата).
А Мерелин сега можеше чудесно да се впише в концепцията на Пайнер.
-
Дядо Капинчо
За младоците съм абсолютно съгласна!Капинчо написа:
Айде сега ще се докачаме на възраст. Майтапа на страна, ама въпреки всеобщата простотия, някои от младоците ме слагат в джоба си с обща култура.
А Мерилин и в Планета би се вписала. Малко само да прибере коремчето и малка пластика в балкона - супер.
За Мерилин.....абе за всеки влак си има пътници.
Преди време мой приятел беше намерил някакъв младеж в гаража си, на път да отключи аудито. Можело да не е младеж, можело да е въоръжен, всичко е било възможно. Когато имаш оръжие, имаш правото да избираш дали да се защитиш, а когато нямаш - срещу оръжие как се бори човек?
[/quote]
това е толкова повърхностно и така лишено от зрялост твърдение,че няма накъде повече.
ти можеш ли да отнемеш човешки живот?
понеже имаш право да се защитиш?
и понеже имаш оръжие?
чакам отговор.

това е толкова повърхностно и така лишено от зрялост твърдение,че няма накъде повече.
ти можеш ли да отнемеш човешки живот?
понеже имаш право да се защитиш?
и понеже имаш оръжие?
чакам отговор.
Последно. Най-голямото ми колебание беше Lady Smith - 686, 7 заряден. Лейдито е много красив, но взех 686-цата, заради патрона в повече и защото рамата му е по добра за .357. Лейдито също стреля с .357, но препоръчват да не се прекалява.[/quote]
Слава Богу,
не си оставяш зареденото оръжие на масата.
така и очаквах.
не си на един акъл е Рейна...
не се стряскай:winkw:
Слава Богу,
не си оставяш зареденото оръжие на масата.
така и очаквах.
не си на един акъл е Рейна...
-
Дядо Капинчо
а не...Piqndurnik написа:Пищов, заключен в сейф си е само за предумишлено убийство. В ситуация, в която може да потрябва за защита, едва ли ще има време да се отключва сейф.doktorka написа:...
или си го държиш в заключената каса?
където е и моето..( Lady Smith,приятно ми е)
...
моето е за гъзария...
Сетих се за последното издание на "Улицата", в което едни бандити все нападаха да ограбват Мая Новоселска и Кръстьо Лафазанов, пък те ги посрещаха с нежно рецитиране на Дебелянов и бандитите виеха и бягаха.Капинчо написа:
Аз твоето "Не сте на един акъл" го прочетох "Не сте на един акъл с децата".
Кво й е на Рейна. Не мисля, че тя би си го праснала на масата. Малко й е слаб примера с гаража, щото ако го гръмнеш оня, веднага си отнасяш няколко годинки. Ама пак зависи. Ако ти налети с нож или нещо друго убиващо и имаш добър адвокат, ще спасиш кожата и в двата случая. В общи линии ситуацията поне в Бг е "loose-loose". Ако нямаш оръжие в такъв момент може да те пребият до смърт. Ако имаш и го употребиш с летален изход, пак си на пангара. Ако изхода не е летален, ще отървеш панделата, ама ако тоя е бил от групировка, което е честия случай, пак може да го отнесеш. Затова палиш свещичка на Господа и се молиш да не ти се случва с пищоф или без.
Сетих се и за един много цитиран в детството ми във Варна случай за някакъв, който натиснал една жена да я изнасилва, а тя така се сащисала, че вместо "Помощ" извикала "Ура" - и той избягал.
И разни ей такива изобщо.
Panta rhei...
на Рейна нищо и няма.Капинчо написа:Аз твоето "Не сте на един акъл" го прочетох "Не сте на един акъл с децата".doktorka написа: не си на един акъл е Рейна...
Кво й е на Рейна. Не мисля, че тя би си го праснала на масата. Малко й е слаб примера с гаража, щото ако го гръмнеш оня, веднага си отнасяш няколко годинки. Ама пак зависи. Ако ти налети с нож или нещо друго убиващо и имаш добър адвокат, ще спасиш кожата и в двата случая. В общи линии ситуацията поне в Бг е "loose-loose". Ако нямаш оръжие в такъв момент може да те пребият до смърт. Ако имаш и го употребиш с летален изход, пак си на пангара. Ако изхода не е летален, ще отървеш панделата, ама ако тоя е бил от групировка, което е честия случай, пак може да го отнесеш. Затова палиш свещичка на Господа и се молиш да не ти се случва с пищоф или без.
простено и е,че е още дЕте.
иначе щеше като теб да каже:"дано да не се случва".
а не да ми плещи глупости за крадеца в гаража.
ако ме разбираш...
-
Дядо Капинчо
Ти не ми обяснявай тя що е викала "ура", кажи ми онзи защо е избягал.Капинчо написа:Тази жена ще да е пообиколила насам-натам и все са я изнасилвали, щото аз съм го чувал и за други градове.Мнемозина написа:
Сетих се и за един много цитиран в детството ми във Варна случай за някакъв, който натиснал една жена да я изнасилва, а тя така се сащисала, че вместо "Помощ" извикала "Ура" - и той избягал.
За София пък се разправяше за една, дато мъжът й се радвал само когато бие Славия и тя все ходела на Централна баня да пита агитката кога пак ще бие Славия. Тя със сигурност би викала ура.
Panta rhei...
Мнемозина написа:Ти не ми обяснявай тя що е викала "ура", кажи ми онзи защо е избягал.Капинчо написа:Тази жена ще да е пообиколила насам-натам и все са я изнасилвали, щото аз съм го чувал и за други градове.Мнемозина написа:
За София пък се разправяше за една, дато мъжът й се радвал само когато бие Славия и тя все ходела на Централна баня да пита агитката кога пак ще бие Славия. Тя със сигурност би викала ура.
хахахахаха...
Мнемо,
започна ми деня със смях на глас....
мерси за което...
усмихнат ден и на теб
п.с тва ще да е от боята,дето я надъха ти...
Този случай и за Бс съм го чувала, но сега за друг се сещам.Мнемозина написа:
Ти не ми обяснявай тя що е викала "ура", кажи ми онзи защо е избягал.
Тръгнала жената за работа - първа смяна, 5 сутринта, още тъмно...
Върви си към спирката и чува стъпки зад себе си.
Забързала ход - стъпките също.
Затичала се - онзи зад нея също започнал да тича.
Уморила се жената, изплезила език и спряла. Отчаяно и примирено се обърнала към изрода след нея и казала - "Прави ме какво искаш, не мога повече да тичам"
А оня - "Айде, айде още малко, че ще изтървем автобуса"
esti написа:Този случай и за Бс съм го чувала, но сега за друг се сещам.Мнемозина написа:
Уморила се жената, изплезила език и спряла. Отчаяно и примирено се обърнала към изрода след нея и казала - "Прави ме какво искаш, не мога повече да тичам"
Имаше и още един случай - жена, която работела по курортите, била нощна смяна и по тъмно отивала към станцията по един дълъг и тъмен път. И пак така върви някакъв след нея и й пили нервите. Тя не издържа, пресреща го и го моли да я изпрати до входа, защото я е страх. Той се съгласява любезно, завежда я и на вратата й казва "Голям късмет имаш, че ме помоли да те пазя, иначе не знам какво щеше да ти се случи..."
А пък в един виц финалът беше "То и аз като бях жив се страхувах..."
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
esti написа:Този случай и за Бс съм го чувала, но сега за друг се сещам.Мнемозина написа:
Мъчиш се да ме тровиш, усещам.doktorka написа:на Рейна нищо и няма.Капинчо написа:Аз твоето "Не сте на един акъл" го прочетох "Не сте на един акъл с децата".doktorka написа: не си на един акъл е Рейна...
ако ме разбираш...
И тя квоо?Rain написа:Мъчиш се да ме тровиш, усещам.doktorka написа: на Рейна нищо и няма.
ако ме разбираш...Но аз, не знам защо така, не ти обръщам внимание ...
И ти квоооо??
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!