Размисъл след "Деня на победата"

Все същите
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: ако цитираме Хемингуей, ако не ме лъже ферментиралата ми памет, смъртта на един човек е трагедия - смъртта на милиони - статистика...
Ремарк?!?

Иначе - не споря :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа:Прочетох всичко. Бих искал да не съм. Никакъв извод не мога да си направя, няма интересна тема на разговор, нищо не мога да кажа на децата си. Само си развалих деня. Тоя немски офицер, който крещи изчезвай на стюарда, разстрелвайки млада си жена и детето си, докато другото дете го дърпа за крака и му вика татко недей.
Знам, че ей сега ще пуснете тема за сръбските зверства над българите и българските в Сърбия, но няма да чета.
Това ли е пуснал Боев?
Добре, че не му цъкнах на линковете.
И тази тема май ще спирам да я отварям.
Може да пусна тема за това, че колкото повече си пълним главата с нещо, толкова повече пълним и света около себе си с него.
Как мислиш, дали някой ще пише по нея.
Аз ще пиша. Първо ще пиша, че съм съгласен. Пролетта - ще напиша- затова е толкова красива, защото всички я чакаме с обич и надежди, сори за патоса, бе с хубаво чувство. Ако така мислим за утре, такова ще дойде. И днес е такова, каквото го виждаме и искаме. Патос, патос, ама истина.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:И все пак, ако на мен ми се даде възможност да избирам, никога няма да избера войната.
Remmivs nods

Bellaque matribus detestata.
Войната - омразна на майките.
Хораций
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Не, никак не съм щедра.
Както и ти не си от скромните. :blum:
Но за шоколадчето съм съгласна. :lol:
толкова шоколад мисля ще ти дойде много :lol:
ще пратиш 2 шоколадчета
нали знаеш, споделена радост двойна радост :lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:...
ако цитираме Хемингуей, ако не ме лъже ферментиралата ми памет, смъртта на един човек е трагедия - смъртта на милиони - статистика...
Аз се сещах, че е казано от Сталин, но една бърза проверка в гугъла сочи, че не е ясно дали той е точно авторът, а го имало и в Черният обелиск на ремарк... Не намерих за Хемингуей...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:
Ести, да знаеш колко преклонени главици са отишли... просто защото някой решил нещо си... Мисля, че тук има човек, който е чел доста повече по съв. история да каже много факти за това (ако иска). Аз знам за доста примери у нас. От танковете има (според мен) понякога повече спасение (те не ходят по планините и други места... засядат, видими са...). Сложно е да се обобщава, защото има примери и в едната и в другата насока.
И все пак, ако на мен ми се даде възможност да избирам, никога няма да избера войната.
Нали ти писах - има 2 вида война - с чужди и със свои - не бих избрал никоя от тях!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

Dark Angel написа:
esti написа: Не, никак не съм щедра.
Както и ти не си от скромните. :blum:
Но за шоколадчето съм съгласна. :lol:
толкова шоколад мисля ще ти дойде много :lol:
ще пратиш 2 шоколадчета
нали знаеш, споделена радост двойна радост :lol:
Джоуи не дели храна! :rotfl24:
Но, като се има предвид, че след толкова шоколад ще се наложи да ходя без бански на плажа, защото има вероятност да ми стане малък.....склонна съм да размисля и да ти дам. :lol:
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:Нали ти писах - има 2 вида война - с чужди и със свои - не бих избрал никоя от тях!!!
Тъй де, щом е война няма значение с кои ще е - не я искам. :-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Да-а-а-а-а-а - темата вече се изчерпи, щом всеки размисъл за "справедливостта" на една война те прави военолюбец и някакъв -ист. Бая време ще трябва да мине, за да може да се води безпристрастен и обективен разговор на тая тема - пропагандата си е свършила добре работата за години напред.

Кой-каквото иска да разказва на децата си, но аз определено няма да ги възпитавам в любов и преклонение пред справедливата и непобедима червена армия, защото и двете са лъжа.

Парадокси - както вече неколкократно споменах. В първата фаза на войната, докато Хитлер смазва западна европа, Сталин и червената армия правят в Полша и прибалтика това, което хитлеристите правят в СССР през 41-ва и хоп, в един момент, когато червената армия е изтласкана от окупираните територии и е свита на родна земя, войната става отечествена и справедлива!!! Добре де по тая логика защо се отнема правото на германците, след като са изтласкани от окупираните територии на родна земя да са водили и те о"отечествена и справедлива" война?

Чест и почитания към всички клубари взели и не взели участие по темата - аз бях до тук!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:Да-а-а-а-а-а - темата вече се изчерпи, щом всеки размисъл за "справедливостта" на една война те прави военолюбец и някакъв -ист. Бая време ще трябва да мине, за да може да се води безпристрастен и обективен разговор на тая тема - пропагандата си е свършила добре работата за години напред.

Кой-каквото иска да разказва на децата си, но аз определено няма да ги възпитавам в любов и преклонение пред справедливата и непобедима червена армия, защото и двете са лъжа.

Парадокси - както вече неколкократно споменах. В първата фаза на войната, докато Хитлер смазва западна европа, Сталин и червената армия правят в Полша и прибалтика това, което хитлеристите правят в СССР през 41-ва и хоп, в един момент, когато червената армия е изтласкана от окупираните територии и е свита на родна земя, войната става отечествена и справедлива!!! Добре де по тая логика защо се отнема правото на германците, след като са изтласкани от окупираните територии на родна земя да са водили и те о"отечествена и справедлива" война?

Чест и почитания към всички клубари взели и не взели участие по темата - аз бях до тук!
ако тва го кажеш у германия считай че са те арестували
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:
Няма да ми е за първи път - имал съм си търкания с Народната Милиция!:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Quid написа:
БоЕВ написа:Да-а-а-а-а-а - темата вече се изчерпи, щом всеки размисъл за "справедливостта" на една война те прави военолюбец и някакъв -ист. Бая време ще трябва да мине, за да може да се води безпристрастен и обективен разговор на тая тема - пропагандата си е свършила добре работата за години напред.

Ми той и тука си е за арест. Такива мнения "бях до тук" се наказват с цялата строгост на закона. Много е опасно така.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И аз и ти, и всички ще разказваме на децата си едно и също. И аз и ти, и всички няма да им разказваме едно и също, тоже. Не мога да си представя лицата на деца, които слушат поучителна история, за забити с пирони жени по входните врати или за деца, чиито езици са приковани на дървени маси. Поуката ми кажи! Каква е тя, защо го пишеш? Аз не обичам червената армия. В България няма да срещнеш много хора, които я обичат. Но не обичам и писания, които карат човека да повръща.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:.......
..............
нда.....а вечер, всички несъгласни с теб клубари разказват "приказки" за лека нощ на децата си за Червената армия, после за нацистите, после минават на Баташкото клане, после Балканската война и децата мило се унасят в сладки сънища.......
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа: Поуката ми кажи! Каква е тя, защо го пишеш? Аз не обичам червената армия. В България няма да срещнеш много хора, които я обичат. Но не обичам и писания, които карат човека да повръща.
Понякога, когато се натровиш е по-добре да повърнеш, за да се очистиш от отровите.
А поуката...поуката е, че няма дабра и лоша война, както и справедлива такава...пиша го, защото по идентичен начин днес ни се представят нови "справедливи" войни - Афганистан, Ирак...предстояща в Иран и тн.
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
БоЕВ написа:.......
..............
нда.....а вечер, всички несъгласни с теб клубари разказват "приказки" за лека нощ на децата си за Червената армия, после за нацистите, после минават на Баташкото клане, после Балканската война и децата мило се унасят в сладки сънища.......
И кои сега е хард и бие от една крайност в друга?

Съзнателно не отговарям на мненията ти, защото види се, глобализмът доста ти е поразмътил представите и това което бих ти написал като отговор най-вероятно няма да ти хареса, и ще доведе до конфликтна ситуация.

Защо по дяволите намесваш Батак и балканската?! За да ме предизвикаш, за да изригна и по тоя начин да се компроментирам пред цялото 3о4о, и => това което пиша е крайно и лъжовно!?...не, няма да се получи, чета те не от вчера и схемата ми е ясна.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа: И кои сега е хард и бие от една крайност в друга?

Съзнателно не отговарям на мненията ти, защото види се, глобализмът доста ти е поразмътил представите и това което бих ти написал като отговор най-вероятно няма да ти хареса, и ще доведе до конфликтна ситуация.

Защо по дяволите намесваш Батак и балканската?! За да ме предизвикаш, за да изригна и по тоя начин да се компроментирам пред цялото 3о4о, и => това което пиша е крайно и лъжовно!?...не, няма да се получи, чета те не от вчера и схемата ми е ясна.
о, главата ми казваш размътена от глобализъм :lol:
на мен ми харесва да общувам със света
както му писах на настръхналия Незнаен аз живея в Европа, и децата ми живеят в Европа
и ние се опитваме да ги възпитаме като европейци родени в България
не искам да ги възпитавам като екстремни български патриоти,

дали ще ми хареса или не едно твое писание няма особено значение

и без това доста от писанията ти ги пропускам щото темата патриотизъм и България ми действат на нервите когато са поднесени от крива гледна точка

хич не те предизвиквам, върни се и прочети какво си написал "че няма да възпитаваш децата си в любов и преклонение пред червената армия..." - е извинявай, ама това звучи смешно, така написано изглежда че всички останали го правят и видиш ли ти, ти си толкова потресен от всички тия "всички" че казваш смело "аз няма да възпитавам така децата си" - ми възпитавай ги както искаш бе човече

някой да те кара да закачиш снимка на Альоша с кандилце което вечно свети?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

и още нещо - бъдещето на Света зависи от мира
нещата са толкова крехки
трябва да се радваме на обединена Европа
това е голяма крачка напред
Аватар
Глас в пустиня

о, главата ми казваш размътена от глобализъм :lol:
на мен ми харесва да общувам със света
както му писах на настръхналия Незнаен аз живея в Европа, и децата ми живеят в Европа
и ние се опитваме да ги възпитаме като европейци родени в България
не искам да ги възпитавам като екстремни български патриоти,
Знам, знам, имаш приятели и роднин по цал свят и това те кара да си над дребните неща...
дали ще ми хареса или не едно твое писание няма особено значение
Дали ще ти хареса или не едно мое писание - няма особено значение.
и без това доста от писанията ти ги пропускам щото темата патриотизъм и България ми действат на нервите когато са поднесени от крива гледна точка
А коя е правата гледна точка, г-жо партсек?:-)
хич не те предизвиквам, върни се и прочети какво си написал "че няма да възпитаваш децата си в любов и преклонение пред червената армия..." - е извинявай, ама това звучи смешно, така написано изглежда че всички останали го правят и видиш ли ти, ти си толкова потресен от всички тия "всички" че казваш смело "аз няма да възпитавам така децата си" - ми възпитавай ги както искаш бе човече
Ако не четеше през ред, сигурно щеше да забележиш, че Грийн се чудеше какво да каже на децата си. Аз просто му отговорих какво няма да кажа и той ме разбра, за разлика от теб.
някой да те кара да закачиш снимка на Альоша с кандилце което вечно свети?
Не. Но Альоша гордо вдигнал автомат стои в центъра на СФ, Пловдив и къде ли още не.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:и още нещо - бъдещето на Света зависи от мира
нещата са толкова крехки
Нещо такова казах и аз преди дни, но срешнах нерабиране.:-)

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=137916#137916
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Не. Но Альоша гордо вдигнал автомат стои в центъра на СФ, Пловдив и къде ли още не.:-)
Боев, преди време четох нещо много любопитно. Пусто, не помня дали беше в Литва, Латвия или Естония, ама една от тях. Та там се чудели кво да правят с паметниците от съветско време.. Щото нали в бурните дни след разделянето с СССР всичко е махнато, ама прибрано нейде... И направили парк. Специален парк, в който да има и статуи на Ленин, че и на Сталин, че и на Альошата.. :winkw:

Сетих се просто... :shy:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
нещата са толкова крехки

тц, ти определено не възприе идеята колко е хубаво да свърши една война

и даже ми звучиш като лично засегнат, че някои клубари се радват, че войната е свършила. щото видиш ли, последиците и т.н. и т.н и т.н.

и става манджа с грозде
:rotfl24::rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
и става манджа с грозде
и тук-там шлюпки от семки.:rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Не. Но Альоша гордо вдигнал автомат стои в центъра на СФ, Пловдив и къде ли още не.:-)
Боев, преди време четох нещо много любопитно. Пусто, не помня дали беше в Литва, Латвия или Естония, ама една от тях. Та там се чудели кво да правят с паметниците от съветско време.. Щото нали в бурните дни след разделянето с СССР всичко е махнато, ама прибрано нейде... И направили парк. Специален парк, в който да има и статуи на Ленин, че и на Сталин, че и на Альошата.. :winkw:

Това е един много цивилизован начин да се разделиш с миналото.
Всъщност, Чаве, вие като ходите по парковете случвало ли ви се е да ви задават въпроси какви са тия паметници и защо са там...и какво всъщност отговаряте?:roll:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Това е един много цивилизован начин да се разделиш с миналото.
Всъщност, Чаве, вие като ходите по парковете случвало ли ви се е да ви задават въпроси какви са тия паметници и защо са там...и какво всъщност отговаряте?:roll:
Даа, затова и ми направи толкова силно вчепетление (като съм малко по-малко уморена ще го открия тоя парк къде беше точно...).

Естествено, особено с големия, особено с обезглавените паметници в Борисовата :mad:

Говорим си, не много често, но говорим И за история. Стараем се да му разкажем това, което ние знаем, което помним, което предполагаме, че се е случило, и после го пращаме ... в интернет :rotfl24: Тъй като у нас най-гледаните телевизии са Дискавири, НГ и разните му там хистъри :winkw:, а младежът ги следи с интерес, мисля, че той има сравнително неутрална гледна точка. Освен това четем книжки разни и ги обсъждаме гласно (примерно, Петата колона, за която семейно имаме да черпим Куида :beer: ).

Като сме в други градове, снимаме паметниците (и старите, и новите), после търсим информация за тях.. Такива едни неща.. :-)

П.П. Като имаш предвид, че и аз, и Зв. сме "отрасли" в руска среда, с ходенето на помени в руското посолство, с четенето на Солженицин тайно, със слушането на Висоцки (още по-тайно), със спомените на белогвардейците и потомствените аристократи, избягали в България... Много противоречиви знания.. Но пък интересни за наследника, може би точно заради това..

П.П.П. Не знам дали съм разказвала.. Май да, ама пак се сетих по темата. В 7 клас получих специален достъп до една огромна частна библиотека. На руски. Условието беше да седя там и да чета. Тогава "подпуках" книги, които тук бяха табу.. Любознателна съм аз :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:

И аз и ти, и всички ще разказваме на децата си едно и също. И аз и ти, и всички няма да им разказваме едно и също, тоже. Не мога да си представя лицата на деца, които слушат поучителна история, за забити с пирони жени по входните врати или за деца, чиито езици са приковани на дървени маси. Поуката ми кажи! Каква е тя, защо го пишеш? Аз не обичам червената армия. В България няма да срещнеш много хора, които я обичат. Но не обичам и писания, които карат човека да повръща.
Абе важно си е да знаеш що-годе историята... Тази сутрин малкият син ме пита за Стамболийски - какъв е бил, що... Казах му. А той - значи нещо като Стамболов (като говорех за диктаторските похвати във вътрешната политика), но тогава разясних за разликите ... пък той - значи Стамболов е русофоб, а аз - Нееее ... просто е патриот - не е дал Русия да ни превърне в Задунайска губерния (както са ни наричали във вътрешната си дипломатическа кореспонденция) и поради това Русия е давала непрестанно пари за атентати срещу него. Та - видя разликата между Стамболийски и Стамболов. Е - казах му и за хубавите нещица за Стамболийски... А - и пита как сме учили за двамата по тоталитарно... абе побъбрихме си. Не знам какво е запомнил, но знам, че схваща и запомня най-важното. А аз бях доста кратък (нямах време :rotfl24: , а и при повече обяснения - интересът изчезва).

Хубаво е децата да не учат митове и лъжи.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:

Това е най-доброто - да не се рушат, а да се съберат на едно място. В Будапеща го направиха така. Според мен и за София/България това е най-добрия вариант!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark Angel написа:
БоЕВ написа:
нещата са толкова крехки

тц, ти определено не възприе идеята колко е хубаво да свърши една война

и даже ми звучиш като лично засегнат, че някои клубари се радват, че войната е свършила. щото видиш ли, последиците и т.н. и т.н и т.н.

и става манджа с грозде
аз пък да ти призная не видях БоЕВ да е протестирал против това, че войната е свършила. Аз го възприех като информация за другата страна на медала, която е много неизвестна, за която малко са чели хората - ерго - губи им се в общата картина. Ерго - "истината" е изкривена. Ако има такава.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

няма изкривена истина в тия работи
една е моята истина, друга е истината на майката загубила трима сина във войната, трета е истината на оцелелия от фронта, и т.н. и т.н.

вскакви такива претенции за истини тук и там и в някакви форуми, че даже и базирани на архивни документи пак не са цялата истина

а че някой иска да си чеше езика - е, ми че то затова са форумите :-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а че някой иска да си чеше езика - е, ми че то затова са форумите :-)
еми щото от клубарите никой не е воювал /учавствал в бойни действия/
предполагам
затова се разсъждава надлъж и нашир
аре като избухне третата световна
пак да споделяме впечатления
ако оцелеем де:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 03.01.09, 19:47, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Това е един много цивилизован начин да се разделиш с миналото.
Даа, затова и ми направи толкова силно вчепетление (като съм малко по-малко уморена ще го открия тоя парк къде беше точно...).

Естествено, особено с големия, особено с обезглавените паметници в Борисовата :mad:

Говорим си, не много често, но говорим И за история. Стараем се да му разкажем това, което ние знаем, което помним, което предполагаме, че се е случило, и после го пращаме ... в интернет :rotfl24: Тъй като у нас най-гледаните телевизии са Дискавири, НГ и разните му там хистъри :winkw:, а младежът ги следи с интерес, мисля, че той има сравнително неутрална гледна точка. Освен това четем книжки разни и ги обсъждаме гласно (примерно, Петата колона, за която семейно имаме да черпим Куида :beer: ).

Като сме в други градове, снимаме паметниците (и старите, и новите), после търсим информация за тях.. Такива едни неща.. :-)

П.П. Като имаш предвид, че и аз, и Зв. сме "отрасли" в руска среда, с ходенето на помени в руското посолство, с четенето на Солженицин тайно, със слушането на Висоцки (още по-тайно), със спомените на белогвардейците и потомствените аристократи, избягали в България... Много противоречиви знания.. Но пък интересни за наследника, може би точно заради това..

П.П.П. Не знам дали съм разказвала.. Май да, ама пак се сетих по темата. В 7 клас получих специален достъп до една огромна частна библиотека. На руски. Условието беше да седя там и да чета. Тогава "подпуках" книги, които тук бяха табу.. Любознателна съм аз :winkw:
Интересен подход! Нямам представа какво бих отговорил на такъв въпрос - сигурно ще импровизирам.
А що се отнася до руската среда и Соложеницин...предполагам сте били по-наясно за действителността отколкото аз сега и сигурно изглеждам като абориген откриващ колелото. Предполагам също, че от писаниците ми си личи че правя разлика между обикновенният човек и "ръководителите" му в момента. И ако едни са били идеалисти, други романтици, то в болшинството са нямали избор - едните са имали германската армия отпред и НКВД зад гърба си, другите гестапо...и всяко обощение, и всяко замазване с политичеси удобни краски ще е дълбоко погрешно.
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
...а че някой иска да си чеше езика - е, ми че то затова са форумите :-)
Не можеш да избягаш от клишето, нали Дарки!
Когато си безсилна в спора/аргументите, преминаваш в лични нападки.:-)

Да напиша ли следващото ти мнение или ти сама ще го напищеш?:cool:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:...
...
Разсъжденията забранени ли са?:-)

Това че не сме преживели земетресение, цунами, тайфун...лишавали ни от правото да "разсъждаваме" по въпроса друже. Разбирам раздразнението ти! В момента говори руската ти половинка. В тая, а и в други теми съм опитвал да ти кажа че за мен няма друга гледна точка освен българската - съжалявам че съм (само) българин и ако по отношение на руско-турската война имам някакви сантименти към обикновеният руски мужик, то към червената армия не мога да изпитвам никакви чувства, защото тя, за мен е агресор/окупатор довел на власт един мракобесен режим, който расипа спретнатата ни държава. Мога да изпитвам жал единствено към загиналите хиляди български войници по бойните поля, защото пак по съветска вина кръвта им е пролята напразно с непризнаването ни за воюваща страна.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: И ако едни са били идеалисти, други романтици, то в болшинството са нямали избор - едните са имали германската армия отпред и НКВД зад гърба си, другите гестапо...и всяко обощение, и всяко замазване с политичеси удобни краски ще е дълбоко погрешно.
Виж как се разбрахме, без бой и без милиция :grin:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:
Кент написа:...
...
Разсъжденията забранени ли са?:-)

Това че не сме преживели земетресение, цунами, тайфун...лишавали ни от правото да "разсъждаваме" по въпроса друже. Разбирам раздразнението ти! В момента говори руската ти половинка. В тая, а и в други теми съм опитвал да ти кажа че за мен няма друга гледна точка освен българската - съжалявам че съм (само) българин и ако по отношение на руско-турската война имам някакви сантименти към обикновеният руски мужик, то към червената армия не мога да изпитвам никакви чувства, защото тя, за мен е агресор/окупатор довел на власт един мракобесен режим, който расипа спретнатата ни държава. Мога да изпитвам жал единствено към загиналите хиляди български войници по бойните поля, защото пак по съветска вина кръвта им е пролята напразно с непризнаването ни за воюваща страна.

не са, аре от мен да мине:rotfl24:
п.п. просто ми се видяха в повечко
и всяка година все едни и същи
заклинания
нищо ново
п.п. бългърската кръв не е ли пролята и малко по вина на
спретнатата ни държава и в частност на оня плешивия с мустачките цар,
/дето синчето му сега усвоява лесотехническите премъдрости/
дето ни вързал на хитлеровото хоро:cool:
и на гъзоблизците от обкръжението му
или зорлем са ги принудили
демек не ние сме решавали
ама това е сладко принуждение:rotfl24:
а съветското принуждение
после е горчиво:grin:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
Dark Angel написа:
...а че някой иска да си чеше езика - е, ми че то затова са форумите :-)
Не можеш да избягаш от клишето, нали Дарки!
Когато си безсилна в спора/аргументите, преминаваш в лични нападки.:-)

Да напиша ли следващото ти мнение или ти сама ще го напищеш?:cool:
ти с този си постинг си в морето на клишетата :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Кенте, начи като пускаш мнение моля те отбелязвай коя половинка или третинка го пише, за да знам с кого си имам работа

:rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Dark Angel написа:Кенте, начи като пускаш мнение моля те отбелязвай коя половинка или третинка го пише, за да знам с кого си имам работа

:rotfl24:
обикновено до обяд пише астралното ми тяло
т.к. отказах и кафето
и съм в процес на събуждане
и преосмисляне още:rotfl24:
ъхъ:winkw:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Кент написа:
обикновено до обяд пише астралното ми тяло
т.к. отказах и кафето
и съм в процес на събуждане
и преосмисляне още:rotfl24:
ъхъ:winkw:
начи с астралното ти тело си контактувам в момента
чакай че погледнах към дивана :lol:

аз пия второ кафе и после тръгвам на кратки пътешествия из околностите на София
трябва някой ден да поканя Чавдарче да пътува с мен насам-натам, нали е зажадняла за пътешествия

а що отказа кафето?
Публикувай отговор