А вие можене ли

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Re: А вие можене ли

Мнение от Глас в пустиня »

Set написа:
Dark Angel написа:
4avdar4e написа:
[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Добри търговци...
не е вярно това
добрия търговец не лъже
добрия търговец може да премълчи нещо, но определено не лъже
това са някакви заблуди у хората че търговците се скъсват да лъжат
всъщност, добрите търговци обичайно казват истината
И очакват техническите отдели да я претворят в практиката :grin:

П.с. Което понякога е невъзможно. Невъзможна истина един вид :cool:
Нещо не разбирам!
За каква търговия говорите с Грийн?
Кое е това нещо което първо се продава, а чак след това се оставя на "техническите отдели" да го произведат/разработят?:roll:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:
Dark Angel написа:
4avdar4e написа:
[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Добри търговци...
не е вярно това
добрия търговец не лъже
добрия търговец може да премълчи нещо, но определено не лъже
това са някакви заблуди у хората че търговците се скъсват да лъжат
всъщност, добрите търговци обичайно казват истината
И очакват техническите отдели да я претворят в практиката :grin:

Нещо не разбирам!
За каква търговия говорите с Грийн?
Кое е това нещо което първо се продава, а чак след това се оставя на "техническите отдели" да го произведат/разработят?:roll:
Пример давам веднага.

Има машини които се произвеждат еднократно по заявка на клиента.

И един продавач ще продаде това, което клиента иска. И ще обещае това което клиента иска.

Но дали технически е постижимо е друг върпос. Дори само липсата на достатъчно място може да обърка подобен проект. :cool:

Да не говорим за вариантите, когато се продава софтуер, който трябва да се напише по изискванията на даден клиент.
Memento mori.
Аватар
Глас в пустиня

Set написа:
Пример давам веднага.

И един продавач ще продаде това, което клиента иска. И ще обещае това което клиента иска.

Но дали технически е постижимо е друг върпос. Дори само липсата на достатъчно място може да обърка подобен проект. :cool:

Да не говорим за вариантите, когато се продава софтуер, който трябва да се напише по изискванията на даден клиент.
Тенкс - така и предполагах, че става въпрос за нещо извънредно.
Описаното от теб друже, има характер на "договор за изработка", защото класическото определение на "търговска сделка" е да има възмездно прехвърляне на правото на собственост.
Има много видове "търговия", включително и с "права", но в контекста на темата, предполагам, че Незнайни няма да поръчва някаква спец-уникална машина, или пък спец. софтуер за изброяване кариесите на пациентите.:blum:

Но какво ли не прави човек за да "докаже" собствената си теза - търговците са сган.:lol:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:
Пример давам веднага.

Тенкс - така и предполагах, че става въпрос за нещо извънредно.
Описаното от теб друже, има характер на "договор за изработка", защото класическото определение на "търговска сделка" е да има възмездно прехвърляне на правото на собственост.
Има много видове "търговия", включително и с "права", но в контекста на темата, предполагам, че Незнайни няма да поръчва някаква спец-уникална машина, или пък спец. софтуер за изброяване кариесите на пациентите.:blum:

Но какво ли не прави човек за да "докаже" собствената си теза - търговците са сган.:lol:
Аз репликирах по принцип за търговците. Моите срещи са само в подобни области, в които техническите отдели си трошат главите, след успешна сделка :grin:

Тва прокюрмънт, селс и хюман ресорсес - не ми ги фали :cool:
Memento mori.
Аватар
Глас в пустиня

Set написа:
Аз репликирах по принцип за търговците. Моите срещи са само в подобни области, в които техническите отдели си трошат главите, след успешна сделка :grin:

Мъ аз не ти ги фала!
Само репликирам, че не може да се вади общовалидно обобщение на база, наблюдения върху една малка и ограничена част от целият спектър обхващащ търговсиките отношения.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:......

Знам че се майтапиш, но все пак да кажа: Ако приемем, че в играта има търговци, сервиз, логистика и мениджмънт(включаващ счетоводство, проектни ръководители, продуктови специалисти, управители, собственици и т.н.), то смятам, че от всички изброени, тези които изкарват парите си най- трудно, са търговците. Не ги смятам за сган.
По темата на Ънноун казвах, че в работния ни ден има неистини, шикалкавене и откровенни лъжи. Обаче за наистина важните неща трябва да бъдем откровенни. Не може да лъжеш така, че чуждата работа да пострада! Ако правиш така- плащаш си! За важни работи не се лъже!
Не съм тръгнал да степенувам професиите. Пък и лично аз съм работил в цех, общ работник, барман и сервитьор, таксиметров шофьор, спасител едно лято, продавах картички и мартеници, продавах алкохол и цигари... не съм сигурен че съм изброил всичко, не смятам че някоя от тези професии ме е унизила

Еее забравих сервизен, че съм бил, бе! Как можах!
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:

Мъ аз не ти ги фала!
Само репликирам, че не може да се вади общовалидно обобщение на база, наблюдения върху една малка и ограничена част от целият спектър обхващащ търговсиките отношения.
Истинския бизнес са проекти и сделки от високо ниво. За това мисля, че моето мнение е определящо там.

Инак говорим за продавачи :cool:
Memento mori.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Set написа: Аз репликирах по принцип за търговците. Моите срещи са само в подобни области, в които техническите отдели си трошат главите, след успешна сделка :grin:

Имаше един момент(къв момент години беше) когато исках да ми подредят: търговец, клиент, търговец, клиент.... и да ми дадат един калашник. Такива мисли крепят човека, да знаеш!
Аватар
Глас в пустиня

Set написа:
...върху плещите на които се крепят гиганти като Кока Кола да речем.:cool:

пп където шурне отведнъж, бърже спира.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Знам че се майтапиш, ...
разбрах те!:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Green Light написа:Иначе лично аз, в играта на бизнес, играя ролята на търговец. Ноо с отвращение.
:-)
:lol::lol: ''...но се налага да продавам разни неща, вместо да ги подарявам, за да е пълно удоволствието." копнато от 6-тото изречение ей от тук
Хехехе! Чакай да се сетя едно изречение знам че много ще пасне ама идея си нямам какм беше, мамка му, нито къде или кой го е казал...,
Първо от къде беше- май от Еуропео,
После от кой - май от Боб Дилън
Аз съм имал памет: Значи нещо такова е:
"Един човек е успял, когато от момента в който се събуди, до момента в който си легне, се занимава само с това, което му се иска"
Яко, а? Начи, само малка крачка те дели от пълния успех. Подарявай!

П.П. Кога ли ще вкарам някого в затвора, аз?
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:
...върху плещите на които се крепят гиганти като Кока Кола да речем.:cool:

пп където шурне отведнъж, бърже спира.
Пример бърз.

Еър Ликид. Завод за втечнени газове. Бизнес за милиарди в дългосрочен план.

Неправилна прокюрмънт и селс стратегия ги забави с една година от планирания старт. Доставчикът им беше избран заради да кажем 20 000 евро по-ниска оферта. След монтаж на завода се оказа, че една от турбинните помпи поради престоя е ръждясала. Повтарям след монтаж.

Следва демонтаж и транспорт в Германия за ремонт.

По пътя пада (поради некадърно закрепване и вмешателства от страна на ръководител логистика в завода) и се троши. Поредно забавяне за изработка....

Загуби за около 2 години.

Бизнеса на кока кола е франчайз. Там има хора абонирани за заплата още от прадядовците си. Типични продавачи. Но не е определящ за прогреса. Той се крепи на готов и непроменим продукт. Виж, заводите за производство са друга бира. Там проблеми мелеон.
Memento mori.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
esti написа:
Мнемозина написа:
Да, но това не е индивидуалист.
Индивидуалистът е единак, той отхвърля всякакви зависимости от други хора - в случая професионални зависимости - и особено държи да "не носи никого на гърба си". И един екип всякак би бил видян като тежест от него.

Просто говориш за друго нещо. За ярка личност, която може да поведе другите след себе си, защото те й вярват.
В този смисъл няма индивидуалисти,защото всеки малко или много е зависим от други хора.
Дори и да продаваш вафли на автобусната спирка пак си зависим.
Никой не може да бъде истински единак в днешно време.
И точно това, че отхвърлят зависимости ги прави добри създатели на работещи екипи.
Екипите на такива хора са, като машини, защото индивидуалиста прави зависимостите до голяма степен обратни - екипа зависи от него, а не толкова той от екипа.
Аз не виждам голяма разлика между индивидуалист и индивидуалност.
Всяка индивидуалност си е и индивидуалист по някакъв начин.
Няма ярка личност, която да не отхвърля зависимостите до колкото е възможно.
Както и да е....
Исках просто да кажа на Боев, че тук проблема с липсващата екипност не е в това, което той казва.
Винаги има нужда от ярки личности - те движат света.
Екипите са само подпомагащо средство, а не основна движеща сила.
Без ярка личност (да го наречем така, за да не задълбаваме в определенията) - няма екип.
Ох, много ги омеси.
Има неща, за които наистина ярките личности движат света - но има други сфери, в които липсата на екипност е много силен спиращ фактор.

По-скоро е наопаки, всеки индивидуалист си е и индивидуалност, но обратното не е задължително, ама никак. Вярвай ми, работя и живея в среда от индивидуалисти. Ярки при това. :grin:
Сред тях има такива, които никога, ама никога не биха свършили някаква работа, ако тя облагодетелства и още някого освен самите тях. За такава зависимост ти говоря.
Екипността е споделяне на труда, но и на резултатите от него.

Иначе всеки е зависим от останалите, да, така е. И ярките личности са си необходими. Но индивидуализмът е нещо съвсем различно.
Три неща:
1) Прочетох всичко до края.
2) Ниц, бе, Ести използва футболна метафора. Само отбелязвам, нищо не казвам(тва човек познае риш резултатите и води до осминафиналите и вече използва спортни риш термини.) Аз на тебе и на Гаспода няма да ви го прОстя тва европейско!
3) "Мнемозина" не е отделен ник. Тва съм аз, само дето нямам спомен кога ги пиша тия.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Set написа:
БоЕВ написа:
Set написа:

Мъ аз не ти ги фала!
Истинския бизнес са проекти и сделки от високо ниво. За това мисля, че моето мнение е определящо там.

brej!
znachi predi 40 godini na selo.
idvat dedo i baba...
tuk gi boli tam..ohkat, pushkat...
pari nqma ,no kokoshkata snesla i eto na dve qjca ..a dqdo kato zakoli petela ( sigurno ot onezi det vse pederasi izlizali) shte donese na doktorcheto polovin petel.
do tuk dobre.
davash im dve prahcheta ( aspirin be)
i bolkite poutihvat.
eeee....
na sledvashtiq put dve qjca dori bez pregled..( drugat apolovina na petela sa q izqli obache)
tova e tyrgoviq..
:blum::blum::blum:
esti

Мнение от esti »

Green Light написа:
Три неща:
2) Ниц, бе, Ести използва футболна метафора. Само отбелязвам, нищо не казвам(тва човек познае риш резултатите и води до осминафиналите и вече използва спортни риш термини.) Аз на тебе и на Гаспода няма да ви го прОстя тва европейско!
3) "Мнемозина" не е отделен ник. Тва съм аз, само дето нямам спомен кога ги пиша тия.
Две неща:
1) Не е достатъчно.
2) Мога да ти свиря нарушение, но ще ти пусна авантаж. Щото съм готина. :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Set написа:
Бизнеса на кока кола е франчайз. Там има хора абонирани за заплата още от прадядовците си. Типични продавачи. Но не е определящ за прогреса. Той се крепи на готов и непроменим продукт. Виж, заводите за производство са друга бира. Там проблеми мелеон.
Тъй де тъй, но това не пречи да поспорим малко.:lol:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:
Тъй де тъй, но това не пречи да поспорим малко.:lol:
:grin: :good:
Memento mori.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Три неща:
:huhthink:

Нищо не разбрах.
Ама то май не е и към мен. :lol:
Ако е към мен, да сядам да мисля пак? :roll:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Три неща:
:huhthink:

Нищо не разбрах.
Ама то май не е и към мен. :lol:
Ако е към мен, да сядам да мисля пак? :roll:
Бе исках да кажа, че съм съгласен с това което си написала.
Като взема да ги пиша едни, та чак и аз се обърквам. Представи си какво им е на подчинените ми! След някое конско, като си тръгне човека, понякога си викам. То какво беше станало, бе, аз сега на тоя за какво му се карах...?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Като взема да ги пиша едни, та чак и аз се обърквам. Представи си какво им е на подчинените ми! След някое конско, като си тръгне човека, понякога си викам. То какво беше станало, бе, аз сега на тоя за какво му се карах...?
Нищо, нищо, пиши. :lol:

И аз така те разбрах, но понеже хороскопът ми днес нещо ме предупреждава и реших да питам за всеки случай. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Нищо, нищо, пиши. :lol:

И аз така те разбрах, но понеже хороскопът ми днес нещо ме предупреждава и реших да питам за всеки случай. :grin:
Моя хороскоп, колкото пъти го проверя толкова пъти ми казва, че съм близо до целта си. Близо сте до целта си- дерзайте, или близо сте до целта си- не прибързвайте, вариции на темата.
Близо съм до целта си, голям кеф
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Моя хороскоп, колкото пъти го проверя толкова пъти ми казва, че съм близо до целта си. Близо сте до целта си- дерзайте, или близо сте до целта си- не прибързвайте, вариции на темата.
Близо съм до целта си, голям кеф
А знаеш ли коя е? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Set написа: Истинския бизнес са проекти и сделки от високо ниво. За това мисля, че моето мнение е определящо там.
а какво точно е твоето мнение?
че някак между многото писаници го не разбрах

за Боев разбрах, че набутва всичко в чувала с надпис "сган"....
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Set написа: И очакват техническите отдели да я претворят в практиката :grin:

или логистиката :grin:

те хубавите неща почти обичайно са почти невъзможни :lol:
обаче това не пречи да впрегнеш всички
така де, трябва да има върхове...

а паденията са си само твои....
Публикувай отговор