може би просто човек? м?Мнемозина написа:Очевидно вариантите са два: или си мъдър, или си съвършен.
Избирай.
направете едно изключение за мен. моля.
Глупавият всеки ден научава по нещо. Мъдрият всеки ден забравя по нещо.Мнемозина написа:мъдростта?
Не, не ми казвайте, че мъдър е този, който знае, че нищо не знае. Това и аз го знам, пък не съм мъдра.
Познавате ли някой мъдър човек? Ама истински, жив, не от книгите или телевизията...
И никога нищо не забравяш?сър Айвънхоу написа:Глупавият всеки ден научава по нещо. Мъдрият всеки ден забравя по нещо.Мнемозина написа:мъдростта?
Не, не ми казвайте, че мъдър е този, който знае, че нищо не знае. Това и аз го знам, пък не съм мъдра.
Познавате ли някой мъдър човек? Ама истински, жив, не от книгите или телевизията...
Божееееее, колко съм глупав, Божеееее!
Ами... почти нищо не забравям... Все още мога да кажа целия номератор на бившата си фирма (а тя одавна фалира).Мнемозина написа:И никога нищо не забравяш?сър Айвънхоу написа:Глупавият всеки ден научава по нещо. Мъдрият всеки ден забравя по нещо.Мнемозина написа:мъдростта?
Направо се изпълних с почит и преклонение!сър Айвънхоу написа:Ами... почти нищо не забравям... Все още мога да кажа целия номератор на бившата си фирма (а тя одавна фалира).Мнемозина написа:И никога нищо не забравяш?сър Айвънхоу написа:Глупавият всеки ден научава по нещо. Мъдрият всеки ден забравя по нещо.Мнемозина написа:мъдростта?
Изобщо не съм за завиждане... Все по-трудно намирам нужната ми "информация" от претоварения ми "харддиск"...Мнемозина написа:Направо се изпълних с почит и преклонение!сър Айвънхоу написа:Ами... почти нищо не забравям... Все още мога да кажа целия номератор на бившата си фирма (а тя одавна фалира).Мнемозина написа:И никога нищо не забравяш?сър Айвънхоу написа:Глупавият всеки ден научава по нещо. Мъдрият всеки ден забравя по нещо.Мнемозина написа:мъдростта?
Мъжът ми е същият и ужасно ме комплексира. Пък виж сега как излязох по-мъдра от него...
Вземи си секретарка.сър Айвънхоу написа: Изобщо не съм за завиждане... Все по-трудно намирам нужната ми "информация" от претоварения ми "харддиск"...
Мога да плащам смао в натура, обаче...Мнемозина написа:Вземи си секретарка.сър Айвънхоу написа: Изобщо не съм за завиждане... Все по-трудно намирам нужната ми "информация" от претоварения ми "харддиск"...
Тук има опитни специалисти в избора на такива кадри.
ама това не е приемането имFairy of the Flowers написа:Не е лесно. Потресаващо е да се изправиш срещу собствените си слабости. След това не можеш да съдиш никого и нищо.Мнемозина написа:Това е твърде лесно.Fairy of the Flowers написа:По скоро да приемеш слабостите си.Мнемозина написа:
Мъдростта е да приемеш съдбата си?
Много хора обвиняват други люде за собствените си слабости. Най-често родителите си.Fairy of the Flowers написа:Не е лесно. Потресаващо е да се изправиш срещу собствените си слабости. След това не можеш да съдиш никого и нищо.Мнемозина написа:Това е твърде лесно.Fairy of the Flowers написа:По скоро да приемеш слабостите си.Мнемозина написа:
Мъдростта е да приемеш съдбата си?
Да, няма смисъл от борба. С тях трябва нежно...Dark написа:а защо човек трябва да води битка със собствените си слабости?
не може ли да работи конструктивно по премахване, заглаждане, намаляване?
все си мисля, че една битка със себе си е обречена кауза
струва ми се значително по-добре, човек да познава слабостите си и като прибавим вярата в себе си тогава ставаш по-силен от сите дето се тормозят, борят със себе си, страдат и се опитват да се превърнат в нещо дето не са
така де, бориш ли се със себе си значи не се харесваш, не вярваш - т.е. лоша работа