Рецепта за боб за Бъдни вечер.

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Мчи то от тва по- просто няма
:lol:
2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 1и 1/2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. мисело кляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия и сицко тва се бърка заедно, шото е абсолютно безсмислено първо яйцата, после захарта и т.н. И тва, което прави кекса вкусен не какаото на ивички :lol:, а по 100 гр. печени орехи, стафиди и сушени кайсии /ку някой мисли, че е много- не е/ :lol:, настъргани портокалови и лимонови кори и печеш. Става нещо като коледен щолен, ама по- вкусен :blum:
Не, не и не!
Портокаловите кори трябва да се обработят, за да не горчат.
Мързел такъв! :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа: По тази причина котьо спа на друго място:winkw:
Освен това, посред нощите Дядо Коледа трябваше да остави чувала с подаръци под елхата и ако на сутрината нямаше да има сърми и тиквеник по пода, то определено щеше да изобилства откъм панделки и опаковъчна хартия:lol::lol::lol:
Орехите от украсата също са много благодатни за търкаляне по паркета... нощно време особено. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Ми в неподходящ момент си беше, по празниците кой да пише. :lol:

Коледуването не е само у нас, БоЕВ, имало си го е при всичките славяни.
Да не говорим, че всички религии имат някакви празници около зимното слънцестоене.
:-)
Идеята ми не беше да предизвикам дискусия, а да насоча вниманието/мислите на хората. И смятам че донякъде успях, защото до момента въпреки отсъствието на мнения, темата има около 80 посещения.

Я да не се правиш на разсеяна - говоря ти за "коледуване"-то като ритуалност - името, коледарите, песните, наричанията и тн.

Славяни няма! Първото "славянско" присъствие е засвидетелствано около стотина години след появата на българите и винаги като подчинено население което на федеративен принцип или по някакъв друг начин е било принудено да охранява границите на империята. Факт е също че "славянството" е преекспонирано по политически причини за да даде легитимност на една набираща сила и популярност империя. Не е далеч времето, дори съм сигурен че ще го видим, момента когато по недвусмислен начин ще се докаже че "славяните" са издънка на българският род. Няма логика в девети век да се слага знак на равенство м/у български и славянски, а в 17-ти вече да са нещо различно.
А, относно религиите, празниците и митологията, трябва да приемем факта, че една "империя" стъпила на два континента, съставена от разнолико население/племена би трябвало да има и различни религии, вярвания, ритуали и митология.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

frisky lioness написа:
Green Light написа:Независимо от приготовленията и кулинарното майсторство, всичко винаги завършва с въпроса- как можах да изям толкова!?
Не можем
Доказано многократо през годините
Добре, че има преносими компютри, за да межем пуфтейки от преяждаме да поздравим приятелите си и да ги попитаме дали са оцелели след празниците

Пълна свинщина
А утре е Стафанов ден
Добре, че не познаваме такива, та малко смятам да отморим откъм голямото плюскане
щото в понеделник няма да ходя до работата, а ще се търкалям:?:(:shy:
Направо се разпрах три дена. Много ме е срам. Боб, сърми(или сарми не знам), чушки, ядки с килограми, шоколади два, тиквеник пол'вин тава, баклава едвам спрях на 4тото парче и то понеже Бейби не ми даде повече, попска яхния, пастърма много, сирена, пържоли, пици, чипс, и каквото продават в кината по мно- го! За червеното вино и концентратите няма да пиша, понеже ме е страх да не ме заболи глава от спомена.
Разпрах се!
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
frisky lioness написа:
Green Light написа:Независимо от приготовленията и кулинарното майсторство, всичко винаги завършва с въпроса- как можах да изям толкова!?
Не можем
Доказано многократо през годините
Добре, че има преносими компютри, за да межем пуфтейки от преяждаме да поздравим приятелите си и да ги попитаме дали са оцелели след празниците

Пълна свинщина
А утре е Стафанов ден
Добре, че не познаваме такива, та малко смятам да отморим откъм голямото плюскане
щото в понеделник няма да ходя до работата, а ще се търкалям:?:(:shy:
Направо се разпрах три дена. Много ме е срам. Боб, сърми(или сарми не знам), чушки, ядки с килограми, шоколади два, тиквеник пол'вин тава, баклава едвам спрях на 4тото парче и то понеже Бейби не ми даде повече, попска яхния, пастърма много, сирена, пържоли, пици, чипс, и каквото продават в кината по мно- го! За червеното вино и концентратите няма да пиша, понеже ме е страх да не ме заболи глава от спомена.
Разпрах се!
Автоцензура, щото е Коледа и трябва да сме добрички.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:И не ти остана никакво време да направиш обиколко около чуждите посолства в Сф и да се потупаш мощно в гърдите викайки "Булгаааар, булгааар! Ха, наздраве! София до Токио! ваш`та ***" ? :twisted:
Що, бе? Кво трябваше да търся пред посолствата? Не е късно, ако кажеш тръгвам!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Идеята ми не беше да предизвикам дискусия, а да насоча вниманието/мислите на хората. И смятам че донякъде успях, защото до момента въпреки отсъствието на мнения, темата има около 80 посещения.

Я да не се правиш на разсеяна - говоря ти за "коледуване"-то като ритуалност - името, коледарите, песните, наричанията и тн.

Славяни няма! Първото "славянско" присъствие е засвидетелствано около стотина години след появата на българите и винаги като подчинено население което на федеративен принцип или по някакъв друг начин е било принудено да охранява границите на империята. Факт е също че "славянството" е преекспонирано по политически причини за да даде легитимност на една набираща сила и популярност империя. Не е далеч времето, дори съм сигурен че ще го видим, момента когато по недвусмислен начин ще се докаже че "славяните" са издънка на българският род. Няма логика в девети век да се слага знак на равенство м/у български и славянски, а в 17-ти вече да са нещо различно.
А, относно религиите, празниците и митологията, трябва да приемем факта, че една "империя" стъпила на два континента, съставена от разнолико население/племена би трябвало да има и различни религии, вярвания, ритуали и митология.
Всичко е наобратно, но както и да е.

Сходствата и различията между вярвания, ритуали и митологии показват нещо съвсем различно от това, че всички по света всъщност са българи. Или пък че не са. :blum:
Но във всички случаи коледуване има не само при нас. Е имало, де, щото сега вече е друго.

Малко си пил по празниците, щом ти се спори. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Не е късно, ако кажеш тръгвам!

Ами хайде де, какво чакаш?

ПС. Мен лично тази кръчмарско-битово-великоисторическа любов към родината ме обижда. Уважението към тая страна, и хората в нея обижда. Ама щом ви кефи - забавлявайте се.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
БоЕВ написа: Идеята ми не беше да предизвикам дискусия, а да насоча вниманието/мислите на хората. И смятам че донякъде успях, защото до момента въпреки отсъствието на мнения, темата има около 80 посещения.

Всичко е наобратно, но както и да е.

Сходствата и различията между вярвания, ритуали и митологии показват нещо съвсем различно от това, че всички по света всъщност са българи. Или пък че не са. :blum:
Но във всички случаи коледуване има не само при нас. Е имало, де, щото сега вече е друго.

Малко си пил по празниците, щом ти се спори. :lol:
И на луната са Българи, и на Марс. И на Пандора, разбира се.
Почва да ми писва много сериозно патриотарщината. :mad:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа: Не е късно, ако кажеш тръгвам!

Ами хайде де, какво чакаш?

ПС. Мен лично тази кръчмарско-битово-великоисторическа любов към родината ме обижда. Уважението към тая страна, и хората в нея обижда. Ама щом ви кефи - забавлявайте се.
Нещо съм изтървал, мадам! Но пък от друга страна може ли да се напия, риш, и да не запея не щеме ний богатство не щеме ний пари. Ти мене са уважаваш ли ме или не ме уважаваш не мо да разбера!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: И на луната са Българи, и на Марс. И на Пандора, разбира се.
Абе и ти не си пила достатъчно. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Разпрах се!
Аз пък се зачудих.
Ако направя списък, ще излезе, че почти нищо не съм изяла по празниците, а се чувствам, сякаш... абе ужас.
Като вземе човек само от вида на храните да преяжда, е много шантаво.

Чиста духовност се получава. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Абе и преносимите компютри не помагат, гледам.
И на БоЕВ патриотичните призиви - и те.
Голяяямо храносмилане е настанало. :grin:
Но ти поне си оцеляла.

Честито ти Рождество Христово! :kiss:
Нищо не помага - ни-и-ищо!:mad:
Бях се опритеснил обаче, че пущам темата в неподходящ момент и затова настана гузно мълчание.:lol:
А относно Рождеството,... по принцип ние, българите - Коледуваме. Това е прастара традиция останала от времето когато е бил почитан богът слънце и владетел дал чрез синовете си Болг и Брем началото на нащо племе.
Коледува се и Коледа се празнува само у нас, наслушах се и се нагледах на маса глупости и простотии относно празника - една от тях е, че Коледа идва от английското "Крисманс".
Затова аз и хората около мен поздравяваме с - Честита Коледа!:-)
о, о! много сложно..
тоя пък бог слънце е на цялата пета раса.
:lol: само аз ли чета Балавтска? сигурно.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа: И на луната са Българи, и на Марс. И на Пандора, разбира се.

:lol: днес си мислех за теб
ти като не пиеш..не можеш да участваш в "пияници и извратеняци"
:lol: трябва...да си помислиш...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
Мнемозина написа:

За пияниците - ясно, ама за извратеняците що? :huhthink:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа:
:lol: само аз ли чета Балавтска? сигурно.
И аз.
Започнах "Забулената Изида", ама не съм я дочела
нещо...трудно ми вървеше:shy::?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
Разпрах се!
Довечера съм на банкет:(:crying:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Semiramis написа:
Мнемозина написа:

За пияниците - ясно, ама за извратеняците що? :huhthink:

:blum:
Щото е И, а не "или":blum::winkw:
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:Довечера съм на банкет:(:crying:
не спират готините изненади по Коледа... дай Боже всекиму :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
...но вече място не остана
Изображение

annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Пих, пих, в това е проблема. :crying:
Зле ми е, недоспала съм, имам разни търчанета напред-назад, още две спявки, догодина няма да правя така, обещавам!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа: имам разни търчанета напред-назад
от тия дет са с 300 кинта в час ли?
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Де късмет! Документи, подписи и печати от държавната адмнистрация, о, ужас!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа:
bead_ написа:
Де късмет! Документи, подписи и печати от държавната адмнистрация, о, ужас!
е, там ще минеш и по-тънко даже. коледен парфюмче, усмивка и пляс! няма да усетиш даже как са ти били печата :grin:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
ELBI написа:
...но вече място не остана
няма място само за лошотии ... и за лоши мисли :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
има коледни примоции...

истинска далавера - минаваш директно с 6-7- стотин... само...
Публикувай отговор