Мнемозина написа:pocti_bezobidna написа:Мнемозина написа:
Жълтичко е това като за национална телевизия, каквато аз си я представям, но то моите представи са много особени.
Жълтичко, но си го гледала, нали?

И не си представяш така
обществената ТВ, обаче не щеш да плащаш данък за нея

И на тях им трябват кинти, предполагам, че са закачили някоя и друга реклама.
Не, трябваше да изляза, а те - интересно - не ме изчакаха да се върна.

Каквото видях, го гледах в нета вечерта.
pocti_bezobidna написа:
една обществена телевизия не може да бъде
обществена, докато се финансира от бюджета.-
Мисля обсъждаше се това тук, и бяхте единодушни, че не щете да плащате за телевизия, щото това е работа на Държавата.
Държавата (или по-скоро бюджета на Държавата), се управлява от правителството и докато една телевизия е зависима от Държавния Бюджет, тя е зависима и от правителството, независимо кое е то.
Та така, душа - като не щете да плащате, ще гледате каквото друг ви поръчва, не виждам защо се оплакваш.
Пускай ВВС, те се издържат от такси (на зрителите) и поради туй нЕма реклама.
От какво всъщност се формира бюджетът, държавният, да му се не види?
И когато Държавата в лицето на правителството е нещо различно от обществото, нещо с демокрацията не е наред, си мисля аз, още тогава като говорехме, го мислех. Или така трябва да бъде у нас?
Третото е, че тия неща са много повече въпрос на приоритети, отколкото на пари.
не пиша само на тебе сега, но понеже тук има нещо пак за демокрацията...
Мисля си, че сравнението на БНТ с ББС е само някак си пожелателно...иска и се на почти безобидна финансирането като на ББС, ама няма как да стане...
а ти Мнемо, как така го изведе това твърдение, че държавата в лицето на правителството е нещо различно от обществото?
Ми може да не е проблема с демокрацията, а проблема да е в обществото...най-вече по това как обществото възприема демокрацията...
айде и аз да направя сравнение с британците. ами те може на нас да ни се струват наивни, ама моето лично мнение, че те вярват в демокрацията.
Тука доста неща се решават някак си централизирано. Предложенията излизат на местно ниво, но решенията се взимат от парламента, докато в същото време хората нямат никакво притеснение, че могат да влияят на тези решения...
Решава се да се продават гори, които с апублична собственост или държавна, не знам точно, и обществото на даденото място, ако не е съгласно, правят каквото трябава и се отлага решението...може само да се отлага във времето, както е в случая с горите тук където живея си мисля, но те май сикрено вярват, че могат да влияят...
А Маргарет Тачър, как са я свалили на времето? Еми изсипаха се сума ти рейсове с хора в Лондон, ми каза един познат дето е бил тука навремето...
В същото време, за повечето неща, които са им обяснени защо и как трябава да бъде, и правителството е успяло да ги убеди в правилността на нещо си, хората пак искрено вярват на тези които те са избрали.
Не всички са съгласни разбира се...
Сега с това коалиционно преавителство, им е доста трудно на британците, това е сравнително ново за тях, най-вече за младите, които са се родили и израстнали при лейбъристите...
Но аз съм люботпитна какво ще става оттук нататък, защото след кризата, предизвикателставата са много за старите демокрации
А за таксите за БНТ, и за здравите застраховки в БГ...ние си знаем. Като реши правителството да ги вдигне, или въведе..и то независимо кое правителство, демократичното ни общество някак си решава, че не му вярва на правителството, щото те парите ще отидат в някой джоб, или първо трябват реформи...нали това са неща дето тука съм ги чула..
еми не е демокрациятаа...обществото е криво