Добре дошъл/а never mind

Все същите
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Кой и какво трябва да се промени според теб?

Лошо, добро, каквото е - такова. И не всичко е избиване на комплекси, не слушай психотерапевтите толкова много. Психотерапевтите говорят и за модели, поведенчески модели.
нищо няма да променяме бе, нали и аз това казвам, просължаваме напред.

не ги слушам аз, ама вече взех да се чудя, не е нормално това нашето
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

сър Айвънхоу написа:искрено се радвам, че снощи не съм надниквал тук! :mad:
изпуснали сме голите снимки и сега сичку е цензурирано :blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

snowprincess написа:
Semiramis написа:Научете се и найсти шанс да давате.
И после си ръкопляскайте за колко благородни ще ви мислят околните.
мислиш, че искам хората да ме смятат за благородна и очаквам да ми ръкопляскат ли? :lol:

:lol: о, ти ще кажеш кое и как. ти по-разбираш.

Аз само се хванах за думите ти да се научим да даваме втори шанс и ти доразвих мисълта.
кой хвърлял камъни пръв.
ти защо съдиш Панечв.
Ма не ми дърпай думите от устата, моля ти се.
и да не си даваме акъли една на друга, ок?
:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Semiramis написа: ти защо съдиш Панечв.
хихи, да се отбележи за протокола, че за първи път съм на едно мнение със сноу

НО аз не съдя Панчев и затова смятам, че е редно да не съдя и чавето.

п.п. спирам да се обаждам, че имам ужасното чувство, че яко дълбаем в раната им, която може би вече е започнала да отминава. ще им направи добра услуга, ако ги приемем нормално и се опитаме или направим, че сме забравили.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:

Лошо, добро, каквото е - такова. И не всичко е избиване на комплекси, не слушай психотерапевтите толкова много. Психотерапевтите говорят и за модели, поведенчески модели.

Абе всъщност е нормално.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Semiramis написа: ти защо съдиш Панечв.
хихи, да се отбележи за протокола, че за първи път съм на едно мнение със сноу

НО аз не съдя Панчев и затова смятам, че е редно да не съдя и чавето.

п.п. спирам да се обаждам, че имам ужасното чувство, че яко дълбаем в раната им, която може би вече е започнала да отминава. ще им направи добра услуга, ако ги приемем нормално и се опитаме или направим, че сме забравили.
Аз пък не мога да съдя ни Ън, ни Рем, ни Семирамис, ни Сноу. Нито пък Боев и Безобидна.
Айде сега да ви видя как ще ме надскочите в несъденето. :grin:

Искам само да обърна внимание, че пак смесваме нещата. Що се отнася до личната история, никой тук няма право да ги съди.
Що се отнася обаче до това, в което се беше превърнал клубът... вече е по-различно. И тук много хора си имат основания да бъдат резервирани.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
latrevw написа:

Абе всъщност е нормално.
Нормално ли е? На мен ми прилича на еФтина версия на и без друго бозавите отчаяни домакини. :winkw:
щото няма достатъчно реклами за да се получи проститята сексът и градът. :winkw:
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Айде сега да ви видя как ще ме надскочите в несъденето. :grin:

Искам само да обърна внимание, че пак смесваме нещата. Що се отнася до личната история, никой тук няма право да ги съди.
Що се отнася обаче до това, в което се беше превърнал клубът... вече е по-различно. И тук много хора си имат основания да бъдат резервирани.
Аз не се пъна да те надскачам, споко.
Не съм състезател в тия спортове. :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Аз не се пъна да те надскачам, споко.
Не съм състезател в тия спортове. :winkw:
:lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

уф, 3 страници пера и перушина! харесвам ги тия теми - внасят колорит и своебразност. но на чавето ще кажа welcome по същия начин, с отворено сърце и с усмивка, както щях да го направя /т.е. както го направих/ и на някой напълно непознат. и не виждам защо не. :grin:
just perfect
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Последно промяна от Semiramis на 04.08.10, 10:38, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:...

Ето тука е смешката, Мнемо - в какво се беше "превърнал" клуба -
те си говореха сами може би едва ли не.

Апропо, не ми отговори на въпроса, коя е помъдрялата страна...?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Все едно е.
Пак ще излезем лошите накрая.
То вече сме, де.
Понеже виждам, че на повечето просто не им харесва Чавето да е тук, си помислих - а може да е и това, че не могат да харесват себе си, докато Чавето е тук. :bigsmile:
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

latrevw написа:п.п. спирам да се обаждам, че имам ужасното чувство, че яко дълбаем в раната им, която може би вече е започнала да отминава. ще им направи добра услуга, ако ги приемем нормално и се опитаме или направим, че сме забравили.
обаждай се
цветя никнат на най-неочаквани места
http://vbox7.com/play:a1bbebeb&al=1&vid=

:kiss:
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
То вече сме, де.
Понеже виждам, че на повечето просто не им харесва Чавето да е тук, си помислих - а може да е и това, че не могат да харесват себе си, докато Чавето е тук. :bigsmile:
А нея това радва ли я? Дали тя вижда това именно като удоволствие от писането си тук?
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Амаранта написа: Апропо, не ми отговори на въпроса, коя е помъдрялата страна...?
няма такава :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:

Ето тука е смешката, Мнемо - в какво се беше "превърнал" клуба -
те си говореха сами може би едва ли не.

Апропо, не ми отговори на въпроса, коя е помъдрялата страна...?
Да, да, точно. И тогава всички останали бяха виновни, не те.

Не съм казала, че има помъдряла страна. Казах, че само към едната страна се поставя това изискване. Като укор, скрит или явен.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: А нея това радва ли я? Дали тя вижда това именно като удоволствие от писането си тук?
Едва ли, Мнемо. Може би трябва тя да ти отговори, но едва ли. На мен ми е много мъчно, че унижавате част от клуба (защото в известен смисъл тя е част от всички нас, ако има изобщо "нас") по този начин. Не трябва да се отнасяме дори с големите грешници така. А Чавето си е най-нормален човек, който се бори с живота и трудностите като всеки от нас. Не знам защо така трябва да сритваме подадена ръка още преди да сме разбрали защо ни я подават.
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:
То вече сме, де.
на повечето или на Мнемо го казваш :-)

ще го кажеш ли и на Ън?

п.п. аз така и не разбрах и не мога да разбера защо ти и Амаранта смятате едва ли не, че Мнемо носи някаква велика отговорност за развихрилите се тогава и сега дискусии? обаждаме се всички. и не ми казвай, че не мислите така, личи си в хиляди реплики към нея.
няма виновни, няма невинни. както всичко останало в ежедневието ни, просто двете страни на една монета.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Да, да, точно. И тогава всички останали бяха виновни, не те.

...
Хм, по принцип, предложението да погледнеш и в себе си, не би трябвало да бъде нито обвинение, нито оневиняване,
но че се разбра точно така, ми стана ясно още тогава...мъ не искам нито да питам защо, нито да получавам отговори.:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:Казах, че само към едната страна се поставя това изискване. Като укор, скрит или явен.
Би ли уточнила кой конкретно и какво изискване конкретно ти поставя лично на теб?
Мнемо, ако не можеш да простиш или да приемеш някого, игнорирай го. Не виждам иначе какво искаш да постигнеш. Искаш Чавето да я няма ли? Но тя ще си е все тук, дори да не пише. И не само тя.
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

latrevw написа:...

п.п. аз така и не разбрах и не мога да разбера защо ти и Амаранта смятате едва ли не, че Мнемо носи някаква велика отговорност за развихрилите се тогава и сега дискусии? обаждаме се всички. и не ми казвай, че не мислите така, личи си в хиляди реплики към нея.
няма виновни, няма невинни. както всичко останало в ежедневието ни, просто двете страни на една монета.
Хм, аз точно, никога не съм мислила, че точно тя е носи отговорност,
но сега като се замисля, "разговаряла" съм главно с нея, и може би затова се е създало такова впечатление. А е било така, защото с нея можеше да се говори разумно, без сценки и емоционални изблици. Да не изброявам сега какви точно. :grin::lol: Но разумното говорене не винаги е знак за наличие на разум (тука не визирам Мнемо или себе си, имам предвид - въобще).
Последно промяна от Амаранта на 04.08.10, 10:55, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: А нея това радва ли я? Дали тя вижда това именно като удоволствие от писането си тук?
Едва ли, Мнемо. Може би трябва тя да ти отговори, но едва ли. На мен ми е много мъчно, че унижавате част от клуба (защото в известен смисъл тя е част от всички нас, ако има изобщо "нас") по този начин. Не трябва да се отнасяме дори с големите грешници така. А Чавето си е най-нормален човек, който се бори с живота и трудностите като всеки от нас. Не знам защо така трябва да сритваме подадена ръка още преди да сме разбрали защо ни я подават.
Ами нека ми отговори, в момента няма пречки за това, нали?

Но и аз не мога да ти отговоря от името на повечето. Аз самата мога да не се харесвам при всякакви условия и Чавето не ми пречи. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Semiramis написа: :lol: о, ти ще кажеш кое и как. ти по-разбираш.

Аз само се хванах за думите ти да се научим да даваме втори шанс и ти доразвих мисълта.
кой хвърлял камъни пръв.
ти защо съдиш Панечв.
не ти давам акъл :kiss:
аз знам защо съм го направила :lol:
първо, че моята фамилия е също Панчева и това ме дразни, да зема да си сменя ника ли :rotfl24:
и второ - много пъти през живота ми ми е идвало да си взема шапката и да се махна, както направи той
та, аз хвърлях камъни по себе си - "как може да си такава идиотка, как може да ти минава такова нещо през ума"
а в анкетата, която пуснах исках да изберете дали и двамата да са с бан или и двамата да са тук и резултата беше 6:10
но не настоявах да се изпълни волята на мнозинството, защото мога да чакам
ако искаш нещо да ми кажеш, Семи - винаги можеш
:bigsmile:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
vyara написа:
То вече сме, де.
на повечето или на Мнемо го казваш :-)

ще го кажеш ли и на Ън?

Казах го на нея, защото беше изпреварила мислите ми. Тъкмо щях да напиша мнението си и стигнах до нейното. Освен това тя, Ън и Рем са най-яростните противници Чавето да не пише тук завинаги. Аз искам да попитам тях тримата този форум свободен ли е? Хората в него свободни ли са? Те свободни ли се чувстват и могат ли да дават свобода? Може и да не ми отговарят, никак не държа. Аз искам просто всеки да е свободен и да се чувства добре. Като задавам въпросите си не е за да укорявам някого, а за да си помогнем всички всеки един от нас да се чувства по-добре тук и да имаме полза от общуването си с всеки един. Аз не се отказвам от общуването си с никого. Конкретно Ън искам много да попитам, сега като ме подсети - Ън, нали наскоро каза, че всичко си идва по местата, когато проумеем, че никой не е повече или по-малко от нас? Тогава, като те прочетох, ти се усмихнах, защото това е мое убеждение и реално съм се убедила, че е точно така. Така ли го вярваш ти наистина?
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

аз вярно, че не знам за какво иде реч, или поне не в детайли, но когато не искам да се размирише на аки, не стъпвам в акото.
ако някаква негативна емоция е на път да ме повлече и да ме изпълни с гняв, а не мога да променя дразнителя-просто я избягвам.
Наистина смятам, че ако замълчите и свиете платната корабът ви ще устои по-лесно на бурята.
В смисъл-мъчно ще ми е ако пак се хванете за гушите. Това е.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:... тя, Ън и Рем са най-яростните противници Чавето да не пише тук завинаги....
Нищо не си разбрала.
Аз никога не съм казвала такова нещо.

Казах само, че мога да разбера тези, които биха предпочели това. И че не мога да ги съдя.
Иначе мисля, че всеки има път насам, стига да си го открие.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:
latrevw написа:...

Хм, аз точно, никога не съм мислила, че точно тя е носи отговорност,
но сега като се замисля, "разговаряла" съм главно с нея, и може би затова се е създало такова впечатление. А е било така, защото с нея можеше да се говори разумно, без сценки и емоционални изблици. Да не изброявам сега какви точно. :grin::lol: Но разумното говорене не винаги е знак за наличие на разум (тука не визирам Мнемо или себе си, имам предвид - въобще).
А, ето още един интересен момент в цялата история. :-)
Това от гледна точка на наблюдението острани. Лично мен дори донякъде ме забавлява.
(не е много етично, извинете :shy: )
Мнемо отговаря на зададените въпроси - независимо дали са конкретно към нея или не, и затова се създава впечетлението, че някой поставя изисквания лично към нея.
А рицарството е заето с турнир, предполагам?
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

windcolours написа:аз вярно, че не знам за какво иде реч, или поне не в детайли, но когато не искам да се размирише на аки, не стъпвам в акото.
ако някаква негативна емоция е на път да ме повлече и да ме изпълни с гняв, а не мога да променя дразнителя-просто я избягвам.
Наистина смятам, че ако замълчите и свиете платната корабът ви ще устои по-лесно на бурята.
Какъв кораб, кви пет лева бе девойко?!
По ли е кеф "акито" да си седи, пък ти да пръскаш с парфюм и да внимаваш да не го настъпиш...Ако използвам общоприетата терминология...няма никакво "аки", и друг път съм казвала - пова е просто един проблем, от тия, с които на хората непрекъснато им се налага да се справят.)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

windcolours написа:аз вярно, че не знам за какво иде реч, или поне не в детайли, но когато не искам да се размирише на аки, не стъпвам в акото.
Лично аз никак не обичам подобни сравнения, а е имало много подобни за форума, за дадена ситуация тук и т.н. Аз лично не ги приемам тези сравнения, но ще ти кажа друго - преди много години гледах интервю на един полицай, когото по-късно убиха, този човек едва ли някой го помни, та човекът казваше (понеже сравненията му бяха пак подобни, но наистина ставаше въпрос за мръсни неща, като престъпност, корупция и прочие): не можем да си запушваме носа и само да ситним около ямата, трябва да нагазим в нея, ако искаме да я изчистим.
Но, пак казвам, за мен тези сравнения в случая са неуместни и освен това като не искаш да се намесваш, не се намесваш действително. :bigsmile:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:
Мнемозина написа:Казах, че само към едната страна се поставя това изискване. Като укор, скрит или явен.
Би ли уточнила кой конкретно и какво изискване конкретно ти поставя лично на теб?
Мнемо, ако не можеш да простиш или да приемеш някого, игнорирай го. Не виждам иначе какво искаш да постигнеш. Искаш Чавето да я няма ли? Но тя ще си е все тук, дори да не пише. И не само тя.
аз бе, аз го казах и към нея и по принцип.
за останалото, написано от теб и на мен така ми се иска и се надявам да стане
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Амаранта написа: но сега като се замисля, "разговаряла" съм главно с нея, и може би затова се е създало такова впечатление. А е било така, защото с нея можеше да се говори разумно, без сценки и емоционални изблици. Да не изброявам сега какви точно. :grin::lol: Но разумното говорене не винаги е знак за наличие на разум (тука не визирам Мнемо или себе си, имам предвид - въобще).
хехе, това много ми хареса
радвам се, че го написа, предполагам е добре Мнемо да го прочете
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа: хихи, да се отбележи за протокола, че за първи път съм на едно мнение със сноу
не е за първи, и друг път сме били на едно мнение :lol:
за мен няма значение когато имаш ти или някой друг различно от моето, така мога да видя и други гледни точки
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:Понеже виждам, че на повечето просто не им харесва Чавето да е тук, си помислих - а може да е и това, че не могат да харесват себе си, докато Чавето е тук. :bigsmile:
тая острумна реплика, верче, може да се нищи с години
може и така - има хора, които обожават компания, която ги кара все повече да се харесват
не можеш да знаеш кой колко и кога се харесва или не
това твоето предположение е от серията авторитетни, ама неаргументирани
бих приела, че ще ме опровергаеш, в случай, че споделиш конкретните си наблюдения и вероятно ако си преминала и към други методи, като опити с форумни мишки, :blum: които са доказали теорията ти
Ф.Песоа

annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:
Какъв кораб, кви пет лева бе девойко?!
По ли е кеф "акито" да си седи, пък ти да пръскаш с парфюм и да внимаваш да не го настъпиш...Ако използвам общоприетата терминология...няма никакво "аки", и друг път съм казвала - пова е просто един проблем, от тия, с които на хората непрекъснато им се налага да се справят.)
Това е добра тактика по принцип.
Обръщаш глава и казваш - мен този проблем не ме интересува, аз съм над тези неща, те не ми харесват и аз не ги виждам. Така по-лесно се живее, особено в реала.
От което проблема - какво безобразие! - изобщо не изчезва и не се разрешава от самосебе си. :rotfl24:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: за мен няма значение когато имаш ти или някой друг различно от моето, така мога да видя и други гледни точки
еее, не е истина просто, това горното аз съм го писала :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Амаранта написа: но сега като се замисля, "разговаряла" съм главно с нея, и може би затова се е създало такова впечатление. А е било така, защото с нея можеше да се говори разумно, без сценки и емоционални изблици. Да не изброявам сега какви точно. :grin::lol: Но разумното говорене не винаги е знак за наличие на разум (тука не визирам Мнемо или себе си, имам предвид - въобще).
хехе, това много ми хареса
радвам се, че го написа, предполагам е добре Мнемо да го прочете
Прочетох го, бе, и благодаря на Амаранта и на Вяра и на Безобидна.
Обаче това е омагьосан кръг малко. Питат те, защото по принцип знаят, че ще отговориш, а после - що толкова много се обясняваш.
Както и да е, де.
Лошото е само като ми се приписват неща, които не съм казвала.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

vyara написа: не можем да си запушваме носа и само да ситним около ямата, трябва да нагазим в нея, ако искаме да я изчистим.
доколкото виждам тук различните хора имат различна представа за "чистотата на ямата". И не виждам да сте постигнали някакъв напредък през годините да се убедите взаимно колко едните са прави и колко-другите-не. Но след като имате нужда от борба с вятърни мелници....
Пак повтарям- мъчно ми е когато ви виждам как се карате по повод чужди проблеми. И че позволявате да се превърнете в част от тези проблеми. Това беше причината да напиша поста си. И повече няма дори да чета темата.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа:
vyara написа:Понеже виждам, че на повечето просто не им харесва Чавето да е тук, си помислих - а може да е и това, че не могат да харесват себе си, докато Чавето е тук. :bigsmile:
тая острумна реплика, верче, може да се нищи с години
може и така - има хора, които обожават компания, която ги кара все повече да се харесват
не можеш да знаеш кой колко и кога се харесва или не
това твоето предположение е от серията авторитетни, ама неаргументирани
бих приела, че ще ме опровергаеш, в случай, че споделиш конкретните си наблюдения и вероятно ако си преминала и към други методи, като опити с форумни мишки, :blum: които са доказали теорията ти
Холи, чети внимателно, когато изказваш квалификации от рода на "авторитетни, но неаргументирани". Това по-горе е предположение или скрит въпрос, който някой, ако желае, може да зададе на себе си. Написала съм: "може да е...."
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

windcolours написа:
vyara написа: не можем да си запушваме носа и само да ситним около ямата, трябва да нагазим в нея, ако искаме да я изчистим.
доколкото виждам тук различните хора имат различна представа за "чистотата на ямата". И не виждам да сте постигнали някакъв напредък през годините да се убедите взаимно колко едните са прави и колко-другите-не. Но след като имате нужда от борба с вятърни мелници....
Пак повтарям- мъчно ми е когато ви виждам как се карате по повод чужди проблеми. И че позволявате да се превърнете в част от тези проблеми. Това беше причината да напиша поста си. И повече няма дори да чета темата.
Тук няма прави или не. Има различни гледни точки, поне за мен. Твоята гледна точка също е една от многото - просто твоята позиция и поглед върху нещата, нищо повече.
Изображение
Публикувай отговор