От депресарските ми

Все същите
Аватар
Sweety

Re: От депресарските ми

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Нашата култура, българската, ама тази традиционната, патриархалната ако щеш, не толерира насилие. ...
Това така ли е наистина, Мнемозина?

Ако е, то струва ми се че не се е предало през годините.
ами Патиланчо? Баба Цоцолана, тая добросърдечна бабка го тупа и млати Патилан почти във всеки разказ :lol:
но пък са прави тези които мислят, че не сме толкоз по различни от другите народи...и Макс и Мориц и тях доста ги поступват...
Блажени са бедните духом
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Мнемозина написа:
Елинида написа:
ПП Колкото до чалгата - живея от година и 4 месеца в България и не разбирам защо във форумите всички роптаят срещу чалгата! Къде е тя?
Трябва първо да разбереш какво разбират под "чалга" - ако наистина разбирането е целта ти.

После вариантите са два. Единият е да се запиташ дали не живееш под стъклен похлупак.

А вторият... обикновено е трудно човек да разграничи нещо, в което съществува, без то да му създава дискомфорт.
Иначе казано - ако не я виждаш навън, потърси я в себе си. :bigsmile:
Wow, отговорът ти събуди в мен куп въпроси!
Наистина интересно ми е какво има предвид българина споменаващ "чалгата" "под път и над път".
Дали това е стил в музиката или има нещо вповече, което е естествено да не долавям ... следствие липсата ми на 2/3 от съзнателния ми живот.
Също ми е интересно за какви варианти става въпрос?! Варианти за какво?
Наистина недоумявам! Толкова объркани и разхвърляни въпроси ("решения") ...
1. Да! Живея под стъклен похлупак и това е мой избор! - Подбирам хората с които контактувам, подбитам телевизионните предавания, които гледам, подбирам пътищата по които се движа - обикновено са асфалтирани и без дупки!
2. Единствения дискомфорт е миризмата от септичната яма в дома, в "елитния" квартал в който живея, но това Бога ми ще се промени, съвсем скоро! (Това има ли нещо общо с чалгата?)
Иначе казано - ако не я виждаш навън, потърси я в себе си.
Дарлинг, каза ли нещо? :bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Sweety написа:
Green Light написа:
Мнемозина написа: Нашата култура, българската, ама тази традиционната, патриархалната ако щеш, не толерира насилие. ...

ами Патиланчо? Баба Цоцолана, тая добросърдечна бабка го тупа и млати Патилан почти във всеки разказ :lol:
но пък са прави тези които мислят, че не сме толкоз по различни от другите народи...и Макс и Мориц и тях доста ги поступват...
Емил от Льонеберя
Неф

Мнение от Неф »

Green Light написа:Влезанах в тежка спирала. Започнах да забелязвам ужасно много картинки.
Някой - вика- да ме спаси.
Ако може и мене.
Грийн, виж ми подписа, моля те!

Много ми липсват постовете ти, многооо

Ако се връщам понякога да чета, се улавям, че търся твоите думи.

п.п. Счупи ми се фотоапарата, в деня на слънчевото затъмнение, в бързината го хвърлих на земята с зум на мах.
Следствие, на което обективът се счупи, не може да се прибере и затвори.
Съветът на специалиста е - нов апарат!
Охх
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мнемозина написа: Оооо, кой се е появил! :lol:

Здравей, честита ти Нова година... :lol:

Ами като цяло си права, обаче това, което казваш, не е обратното на това, което казвам аз.
Най-малкото защото ти обобщаваш, а аз в случая говоря конкретно.

Иначе - по принцип - крайностите се събирали, казват, и пределно многото "виждане" е също форма на "невиждане", да.
ЧНГ, на целия клуб, и на теб лично :lol:

...миии, не съм сигурна, може да има много причини за "невиждане" (даже ти си споменала по-горе нещо в този дух), но за прекаленото взиране, причината е само една. Но така или иначе, и в двата случая боравим с твърде условни и приблизителни стойности.:winkw:
Благодаря! :lol:

Да де... но за какво спорим тогава? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Амаранта написа:
По-скоро, връзката е обратна - т.е. - ако виждаш прекалено много, едно и също навън - потърси го в себе си.:winkw:

ПП Тука ази не говоря за някаква си обективност - реалността е прекалено изобилен и мощен поток, ние боравим само с части от нея, и по-точно с тези части, които избирателно допускаме до себе си, а те са няколко струйки само...т.е. важното е да осъзнаваме какво избираме и защо...ъъъ, друго исках да кажа - важното е да осъзнаваме, че въобще имаме избор.
обичам да те чета, радвам се, че те виждам :bigsmile:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа:
Sweety написа:
Green Light написа:

Емил от Льонеберя
скоро един познат се оплакваше, че синът му обявил "баща ми е алкохолик и ме бие", а той освен 1-2 шамара в най-ранно детство не му бил посягал, да не говорим, че има някаква язва човекът и рядко пие концентрат. чудеше се дали именно защото синът му не знае какво е бой така говори... съвременните деца са много чувствителни на тема домашно насилие.
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Оказва се, че си има правила за това - как да бием жена си. Когато се спазват правилата всичко е на ред, нали? :shocked:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Публикувай отговор