Пристрастяване

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа: друга гледна точка (със сигурност са написани томове вече де)...истината е че трябва да се каже не 'разните му там анализатори обясняват че, с помощта на техния математически апарат'
а 'разните му там анализатори злоупотребяват с помощта на техния математически апарат'

хич даже не им е било дори любопитно тоя математически апарат работи ли, не работи...поне малко
класически блъф щото много по-лесно е да се излъге като замъглиш погледа на някого с математика

покрай твоя Талебчо, както му казваш си мислих за Световната консирация...и за гобализацията...
Нали Талеб казва, колко кофти била тази глобална финансова система, като удари един, всички ги удря и т.н....
ама след Гърция, Исландия, Испания, Италия (не помня Португалия беше ли и тя там) май глобализацята в рамките на Европата ще е за добро, и ще неутрализираме всички американски конспирации!
...
В този смисъл Талебчо и той е измамник...
:winkw:
Талебчо не помня да е казвал, че кризата удари ли един, ще удари всички. И аз не помня да съм казвал той да го е казвал. Но пък аз не съм чел всичките му писания...
А за математиката - злоупотребата, мисля, не е целенасочена. Просто хората (си) вярват на математиката. И тя по принцип си е ОК. Проблемът е, че се използва неправилно - игнорират се големите отклонения, всичко се свежда до гаусовото разпределение... такива ми ти работи. Математиката е нещо интересно - ако искаш може да забием в тази посока...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
Sweety написа: друга гледна точка (със сигурност са написани томове вече де)...истината е че трябва да се каже не 'разните му там анализатори обясняват че, с помощта на техния математически апарат'
а 'разните му там анализатори злоупотребяват с помощта на техния математически апарат'

хич даже не им е било дори любопитно тоя математически апарат работи ли, не работи...поне малко
класически блъф щото много по-лесно е да се излъге като замъглиш погледа на някого с математика

покрай твоя Талебчо, както му казваш си мислих за Световната консирация...и за гобализацията...
Нали Талеб казва, колко кофти била тази глобална финансова система, като удари един, всички ги удря и т.н....
ама след Гърция, Исландия, Испания, Италия (не помня Португалия беше ли и тя там) май глобализацята в рамките на Европата ще е за добро, и ще неутрализираме всички американски конспирации!
...
В този смисъл Талебчо и той е измамник...
Талебчо не помня да е казвал, че кризата удари ли един, ще удари всички. И аз не помня да съм казвал той да го е казвал. Но пък аз не съм чел всичките му писания...
А за математиката - злоупотребата, мисля, не е целенасочена. Просто хората (си) вярват на математиката. И тя по принцип си е ОК. Проблемът е, че се използва неправилно - игнорират се големите отклонения, всичко се свежда до гаусовото разпределение... такива ми ти работи. Математиката е нещо интересно - ако искаш може да забием в тази посока...
в wiki го пишеше това, че го е казал...после ще го цитирам...
ми аз с математиката съм зле
тоест добре съм,
ама не съм по-добре от тебе определено... :winkw:
но няма никакъв проблем да се забием там...може даже да си спомня нещо
...това ще бъде хубаво нещо и приятно като занимание, но абсолютно безполезно ако накрая не можем да съешим нещата...
кое парче математика с кое парче живот се съешва...
математиката е като словото , като сечивата...
но разликата е че в математика е възможно да се появи думата преди нещото, което тя описва...пъзел е...
:-)
освен това..ох, това е много мъчно да го призная...по Теория на вероятностите имам тройка :crying:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:...Има доста писано за математическите модели и анализаторите, наети от банки, сороси и прочее... Да са живи и здрави... :bigsmile:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-14306146
Ако очаквате някаво предупреждение когато компютрите са станали по-умни от нас, тогава пак си помислете...
И няма да има успокояващ като на HAL 9000 глас, който да ни информира, че те не се нуждаят повече от нашите човешки услуги...
P.С. Аз разбира се че не съм съгласна с това, но много хубаво звучи като за начало на статията
Блажени са бедните духом
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа:
Gaspode написа:...Има доста писано за математическите модели и анализаторите, наети от банки, сороси и прочее... Да са живи и здрави... :bigsmile:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-14306146
Ако очаквате някаво предупреждение когато компютрите са станали по-умни от нас, тогава пак си помислете...
И няма да има успокояващ като на HAL 9000 глас, който да ни информира, че те не се нуждаят повече от нашите човешки услуги...
P.С. Аз разбира се че не съм съгласна с това, но много хубаво звучи като за начало на статията
Хъм. Доста алабалистики в таз статуя. Аз за компютрите отдавна знам едно - правят точно каквото им кажеш. Не каквото си мислиш, че си им казал, или каквото си искал да им кажеш, или... Та не е чак толку страшна ситуацията все още. Но пък статията налива вода в мелницата на Талеб по въпроса за предоверяването на разни (псевдо)научни методи и алгоритми.
Абе все едно. Интересно четиво беше. Все пак, струва ми се, че сме все още далеч от момента, в който компютрите ще започнат да мислят и се развиват сами. Особено в някои области. От друга страна, има куп идеи да се подложат компютрите и софтуерът им на някакъв вид еволюция. Или да се използват живи мозъчни клетки и какво ли още не. Може наистина да се окаже в някой момент, че сме създали собственосо си чудомвище ала Франкенщайн... Ще поживеем, ще видим...

АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Gaspode написа:
Sweety написа: консирация...и за гобализацията...
не косирация, тотална коносеризация.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
Хъм. Доста алабалистики в таз статуя. Аз за компютрите отдавна знам едно - правят точно каквото им кажеш. Не каквото си мислиш, че си им казал, или каквото си искал да им кажеш, или... Та не е чак толку страшна ситуацията все още. Но пък статията налива вода в мелницата на Талеб по въпроса за предоверяването на разни (псевдо)научни методи и алгоритми.
Абе все едно. Интересно четиво беше. Все пак, струва ми се, че сме все още далеч от момента, в който компютрите ще започнат да мислят и се развиват сами. Особено в някои области. От друга страна, има куп идеи да се подложат компютрите и софтуерът им на някакъв вид еволюция. Или да се използват живи мозъчни клетки и какво ли още не. Може наистина да се окаже в някой момент, че сме създали собственосо си чудомвище ала Франкенщайн... Ще поживеем, ще видим...
Правилно знаеш за компютрите, а аз за алгоритмите съм чувала същото или ..ако оставиш много параметри за input (или пък сложиш нереални) и н аизхода получиш глупости, значи не си си написал програмката както трябва...ама нищо...очаквайте new version release ver.8.6.12.255.00............
За бъдещето не знаем, ама в момента знаем...и ако ти отдвана го знаеш това едно за компютрите, има хора дето не знаят и ще има да си фантазират разни работи...
статията налива вода и в други мелници...че най-бързия начин да коригираш някой компютърен фолт е като използваш човешкия мозък...като за случая с цената на книгата...лол
Блажени са бедните духом
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа: Правилно знаеш за компютрите, а аз за алгоритмите съм чувала същото или ..ако оставиш много параметри за input (или пък сложиш нереални) и н аизхода получиш глупости, значи не си си написал програмката както трябва...ама нищо...очаквайте new version release ver.8.6.12.255.00............
За бъдещето не знаем, ама в момента знаем...и ако ти отдвана го знаеш това едно за компютрите, има хора дето не знаят и ще има да си фантазират разни работи...
статията налива вода и в други мелници...че най-бързия начин да коригираш някой компютърен фолт е като използваш човешкия мозък...като за случая с цената на книгата...лол

Еее, не е баш така. Част от тестовете е да пускаш целенасочено бъгави данни на входа и да следиш програмата да дава все пак някакви смислени резултати на изхода - примерно смислен резултат в такъв случай е "Свърши сиренето, рестартирайте системата." :bigsmile: Важното е да не гърми и да не дава псевдодостоверни данни на изхода. Все едно де, няма връзка с темата. Май. :bigsmile:
Човешкият мозък, а оказва се не само той, е все още недостижим за компОтерите. Тва е. Не знам до кога...
Програмирането, казват, е вечна борба между програмистите, от една страна, които се опитват да направят фул-пруф (антидурак) система, и вселената, от друга страна, която бълва все по-големи и по-големи идиоти. Вселената, за момента, убедително печели...
:bigsmile:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:Еее, не е баш така. Част от тестовете е да пускаш целенасочено бъгави данни на входа и да следиш програмата да дава все пак някакви смислени резултати на изхода - примерно смислен резултат в такъв случай е "Свърши сиренето, рестартирайте системата." :bigsmile: Важното е да не гърми и да не дава псевдодостоверни данни на изхода. Все едно де, няма връзка с темата. Май. :bigsmile:
...
еее, не се извъртай ...баш по темата е...
Блажени са бедните духом
Публикувай отговор