Браво, браво и пак браво

Все същите
Аватар
Мнемозина

Браво, браво и пак браво

Мнение от Мнемозина »

на днешния протест!

Следващия път и аз ще отида...
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

прочетох още снощи, мнемич, мерси!
и аз подкрепям младежите, браво на тях и дано не клекнат!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Децата трябва да има къде да карат ски бе. Нищо не разбирате вие.
Носят се слухове, че и тази година няма да работят съоръженията на Витоша. Въпреки, че държавата промени законите, дето Му пречеха на Цеко да работи. Такива ми ти работи...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Сега разбирам че е имало такова нещо.
Аз съм против. Протеста.
Витоша има нужда от стопанин. Стопанина трябва да има интерес. Това е първия смислен опит за регулация.
А протестите са за чисто формалния начин по който се разрешава един параграф двайсет и две. Цеко Минев не трябва да минава процедура за отписване на пистите от горския фонд. Ето това е което парламента реши. Една процедура по- малко. Тва гора ли е? Не е, ама се води гора. Отпишете я бе! Ми не може заради закона. Е аз какво да правя. Стой и чакай. Пет години вече. Всичко се изпотроши, обаче никой не може нищо да пипне. Забранено е в горите. даже и в гори без дървета.
Пистите не са гори, тва е ясно. Горите няма да бъдат пипани това също е ясно. Някой навремето преди шейсет години е построил тия писти и не е извършил процедурите по отписването им и заради тая идиотщина един пирон не може да се забие там.
Тия лапета на Орлов мост си мислят че защитават Витоша, но изобщо не са наясно против какво протестират. Вие тука също.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Сега разбирам че е имало такова нещо.
Аз съм против. Протеста.
Витоша има нужда от стопанин. Стопанина трябва да има интерес. Това е първия смислен опит за регулация.
А протестите са за чисто формалния начин по който се разрешава един параграф двайсет и две. Цеко Минев не трябва да минава процедура за отписване на пистите от горския фонд. Ето това е което парламента реши. Една процедура по- малко. Тва гора ли е? Не е, ама се води гора. Отпишете я бе! Ми не може заради закона. Е аз какво да правя. Стой и чакай. Пет години вече. Всичко се изпотроши, обаче никой не може нищо да пипне. Забранено е в горите. даже и в гори без дървета.
Пистите не са гори, тва е ясно. Горите няма да бъдат пипани това също е ясно. Някой навремето преди шейсет години е построил тия писти и не е извършил процедурите по отписването им и заради тая идиотщина един пирон не може да се забие там.
Тия лапета на Орлов мост си мислят че защитават Витоша, но изобщо не са наясно против какво протестират. Вие тука също.
Мисля, че не си (съвсем) прав. Както винаги :).
Не съм навлизал в подробности в темата - само от коментарите на един колега, запален скиор.
И до сега не е имало проблем да се отпише гората. Струвало пари некви - държавна такса. На Цеко му я опрощават с този закон. И на другите също де.
И досега е можело да се поддържат и ремонтират съществуващите съоръжения. Не е можело да се правят нови в горите. Сега вече може.
Планините си имат стопанит, и това е държавата. Тя е преотстъпила грижата на някой друг и му е дала правото да печели. Щом един не може, да се потърси друг.
Ако искаш мога да потърся и подробностите. Ще трябва да потърсиш и ти. Щото и двамата, не само аз, не сме наясно за какво точно говорим.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Законът е за горите, а не за пистите на Витоша, да припомня.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Сега разбирам че е имало такова нещо.
Аз съм против. Протеста.
искрено се надявам, че излиянията ти са само форма на ирония...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Ако искаш мога да потърся и подробностите. Ще трябва да потърсиш и ти. Щото и двамата, не само аз, не сме наясно за какво точно говорим.
Ама давайте ги и тук.
На мен ми лепнат очите само в едната посока на гледане.

Много показателно ми се вижда медийното затъмнение, т.е. телевизионното и най-вече това на любимото на цял български народ БТВ.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Демагогствате.
И досега не е имало проблем, ама е имало проблем. Проблем не е имало да се поддържа ама е имало проблем да се печели. Кой поддържа без да печели? Ясно е че сега дават на някакъв противен мафиот да печели от Витоша и му опрощават такси. Това по какъв начин разрушва горите. Дай да протестираме понеже някой не ни е приятен. Аре четете и после пишете.
На напомнянето ще отговоря с напомняне. Там гори няма. Има писти, които се водят гори.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Бе какво затъмнение, айде бесепарите веднага яхнаха коня.
пфу
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Демагогствате.
И досега не е имало проблем, ама е имало проблем. Проблем не е имало да се поддържа ама е имало проблем да се печели. Кой поддържа без да печели? Ясно е че сега дават на някакъв противен мафиот да печели от Витоша и му опрощават такси. Това по какъв начин разрушва горите. Дай да протестираме понеже някой не ни е приятен. Аре четете и после пишете.
На напомнянето ще отговоря с напомняне. Там гори няма. Има писти, които се водят гори.
Промяната обаче е в Закона за горите, а не в статута на самата местност. И съответно засяга доста повече неща.

Подценяваш протестиращите - никой няма да си развали рахата, ако някой просто му е неприятен.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

не е до пистите, мойто момче... промяната касае нещо много повече...
когато там цъфне един многозвезден хотел, като "съпътстваща инфраструктура", ще разбереш за какво става на въпрос...
и когато чиляка реши да изсече още от гората, щото иска да увеличи пистата...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Добре де, ако проблемът е бил за конкретни писти, на които няма гори, защо се решава със закон? Защо не е решен конкретния проблем за точно тия писти - да му опростят такси, да му платят за поддръжката, каквото и да е. Все някак е можело да стане, предполагам.

Не съм го чел още - има писано по темата...

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
Добре де, ако проблемът е бил за конкретни писти, на които няма гори, защо се решава със закон? Защо не е решен конкретния проблем за точно тия писти - да му опростят такси, да му платят за поддръжката, каквото и да е. Все някак е можело да стане, предполагам.
защото ще се води държавна помощ... и европските власти ще ни теглят ушите...
точно там е проблемът... как да дадем на един наш спонсор едни далавери, без да се води държавна помощ...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа: ... Щото и двамата, не само аз, не сме наясно за какво точно говорим.
Може би. Но може би пък не.
На страницата ми във фейсбук е лафа ми с моя племенник по темата. Той е един от активистите, вероятно вчера е бил на Орлов мост.
Спорихме с него, той ми обеща да ми пусне линкове и тогава(началото на януари) ми напуска агитматериали във фейсбук, пък аз му отговорих каквото мисля.
Да търся линкове и да отговарям с цитати никога не ми е било сила, нито пък ми е приятно. Обаче ще сложа тук линковете на моя племенник и моите отговори. Така ще ти стане ясно аз какво знам, и ще сравниш ти какво знаеш, пък сам си сравни. Общо взето не приемам и се обаждам тогава, когато видя хора тръгнали на ура, без да са си дали труд да помислят самички. Не понасям тълпи.
Така:

1)
http://forthenature.org/documents/category/43 - този линк трябва да се тегли.

Аз отговарям:
Изтеглих. Виж, аз съм съгласен с всичко това. Няма нужда от аргументи за да се съглася, че природата е най- ценния актив на една държава. Но пари няма! Няма инвестиции, няма чужди туристи, които да търсят маршрути(непресечени от ски писти). Когато няма пари, нуждата от тях замъглява всичко останало

2)
http://www.befsa.com/forum/showpost.php ... tcount=147

Аз отговарям:
Знам, че е цинично да мисля така, но това е нормално. Обществения интерес се защитава трудно, защото защитниците нямат пари и не контролират нищо. Времето е единствения съюзник на такива организации. Най- накрая след много години все пак ще стане така, както те предлагат просто защото са прави. Но в момента на инвестицията мисълта за печалбата е водеща.

3)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1151214

Аз отговарям:
Аз мисля че за да стигнем до положението, което е днес в алпийските курорти, трябва да минем път. Стъпка по стъпка. И намирам за добра първа стъпка привличането на инвеститор. Това ни е спора с теб. Ти,(и защитаващите еко тезата за Витоша) като че ли искаш от сегашното положение веднага да стане като в Австрия. Аз не вярвам, че това е възможно.
Иво- дуплика:
Не, искаме проектите за развитие на ски зоните да са устойчиви. А те не са....

4) и 5) са линкове на Иво без мои коментари, няма смисъл да се повтарям, ако искаш иди разгледай.

6) е статия на Дойче Веле. Германия- гората в която горите са изсечени до дупка, критикува България в която гори са повече от 30% от територията хехехе
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15641572,00.html

Аз отговарям:
Извинявайте, Дойче веле, но с какви очи вие критикувате нас за унищожаване на гори. 35% от територията на България са гори. Кое е унищожено? И къде? В Германия този процент е колко? 3? 4?

Има и още.

Чел съм, наясно съм, знам.
Ти какво знаеш?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Съмнително ми се вижда един протест да бъде организиран заради един лайнян чиляк, държащ витошките писти. Щото това е в основата на този протест. Не друго. Още по-ме съмнява и 2% от протестиращите да са чели въпросния закон. Да не говорим, че същите тия маймунки ще се качат през уикенда на Витоша, ще палнат едно огънче вечерта да си правят харашото и като си тръгнат ще оставят купчини с разхвърляни боклуци след себе си. Виждала съм същите, дето "протестират" и се правят на "еко", какво могат да сътворят.
Така че цялото това "зелено" нещо, което се случва, според мен е подплатено от чичковци с дебели пачки, които искат абсолютно същото - да лапнат апетитните парчета. И тогава обаче, протест няма да има. Както и ако някой друг държеше правата, а закона бе приет. Пак нямаше да има протест.

Има обаче и една друга гледна точка, която е добре да се разгледа - на самите ползватели на пистите. Кеф ли ви е като се качите да карате ски да няма място където да седнете? Където да изпиете един корещ чай? На мен например страшно ми липсва някаква подобна инфраструктура около пистите. Защо да не се разреши някакво застрояване, съобразено със запазването на природата, така че кефа да е максимален? Защо в Австрия да може, а тук - не?
Ей такива въпроси си задавам аз. И съответно - не съм съгласна, като Грийна, с тоя протест.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Съмнително ми се вижда един протест да бъде организиран заради един лайнян чиляк, държащ витошките писти. ...
Ама толкова е ясно че е платен, че няма накъде. От 35 години Витоша е куче влачи диря няма(или по- точно всеки си строи както си иска и вкарва канал във всяко поточе). Пътищата вече взеха да правят завои покрай огради, егати. В ПАРК Виотоша хахаха. Един инвеститор би набил много яки клинци на всякакви незаконни постройки и би се борил със зъби и нокти срещу всеки нерегламентиран строеж, просто защото ще има яки пари и ще си прави сметка да печели от природата. А не от мутренски палати.

Е кой има сметка нещата да си останат такива каквито са?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
maggot написа:Съмнително ми се вижда един протест да бъде организиран заради един лайнян чиляк, държащ витошките писти. ...
Ама толкова е ясно че е платен, че няма накъде. От 35 години Витоша е куче влачи диря няма(или по- точно всеки си строи както си иска и вкарва канал във всяко поточе). Пътищата вече взеха да правят завои покрай огради, егати. В ПАРК Виотоша хахаха. Един инвеститор би набил много яки клинци на всякакви незаконни постройки и би се борил със зъби и нокти срещу всеки нерегламентиран строеж, просто защото ще има яки пари и ще си прави сметка да печели от природата. А не от мутренски палати.

А защо в Слънчев бряг се получи това, което се получи? Не би ли трябвало да е същата логиката? :roll:
Нима и там не са инвеститори, които да са загрижени за това да печелят не от мутренски палати, а от природата? Или проблемът е, защото са много, а този е сам един?
Каква е разликата и доколко може да се разчита на разумността на инвеститорския интерес?
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Има и още.

Чел съм, наясно съм, знам.
Ти какво знаеш?
Малко знам аз. Примерно знам, че като Австрия няма да станем никога - при нас условия за ски има колко - 3 месеца в годината? Цялата гора да се превърне в писти пак няма да може да се кара целогодишно.
Знам, че причината да не станем като Авсрия няма да е само в липсата на сняг.
Знам също и колко е 2 на 10-та, но това няма отношение към темата :bigsmile:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:

А защо в Слънчев бряг се получи това, което се получи? Не би ли трябвало да е същата логиката? :roll:
Нима и там не са инвеститори, които да са загрижени за това да печелят не от мутренски палати, а от природата? Или проблемът е, защото са много, а този е сам един?
Каква е разликата и доколко може да се разчита на разумността на инвеститорския интерес?

В Слънев бряг нямаше устройсвен план. За Витоша има. Ще се строи според подробен и представен на обществеността многократно обсъден с екоорганизацициите устройствен план.
Аз не съм от вчера за да съм наясно, че опит за заобикляне ще има, и че много от тях ще бъдат успешни. Но поне няма да е сегашния разграден двор. Ще бъде опит за регулация. - Тоест точно обратното на Слънчев бряг.
Леко шега ще си позволя - Слънчев бряг от 2000- 2009та година е Витоша 1987 - 2012
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:

Ми да земат да я приватизират тая Витоша направо, м?

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А, и да ви кажа - синът ми и всичките му приятели снощи са били там. Безплатно. Ама сигурно щото са балами. :lol:
И мои няколко приятели, и те така.

Все си мисля, че ако аз организирам платен протест, няма да го направя за няколко часа - и не бих чакала приемането на закона.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: В Слънев бряг нямаше устройсвен план. За Витоша има. Ще се строи според подробен и представен на обществеността многократно обсъден с екоорганизацициите устройствен план.
Аз не съм от вчера за да съм наясно, че опит за заобикляне ще има, и че много от тях ще бъдат успешни. Но поне няма да е сегашния разграден двор. Ще бъде опит за регулация. - Тоест точно обратното на Слънчев бряг.
Леко шега ще си позволя - Слънчев бряг от 2000- 2009та година е Витоша 1987 - 2012
Ясно, разбрах. Но и тук има голяма доза наивност, защото обсъжданията се правят а накрая какво се приема е отделен въпрос. И доколко се спазва.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Добре! Безплатен е. От чисти сърца. Наистина се мислят за защитници. Племенника ми - със сигурност.

Въпроса е- колко е смислен?

Отговора ми - въобще.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Добре! Безплатен е. От чисти сърца. Наистина се мислят за защитници. Племенника ми - със сигурност.

Отговора ми - въобще.
За смислен не знам, но е безполезен. Едва ли има все още наивници, които да вярват, че законите защитават обществения интерес.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Добре! Безплатен е. От чисти сърца. Наистина се мислят за защитници. Племенника ми - със сигурност.

Отговора ми - въобще.
Кое точно му е несмисленото? Има много смисли и всичките са важни - дори и да се окаже безполезен.
Най-малкото някакъв (немалък за времето, за което стана организацията) брой хора заявяват, че не искат да им се ходи по главите така.
Някакви хора по някакъв въпрос имат позиция и си я заявяват.
Това тъпо стоене като стадо и пълно съгласие поради предварително пораженчество никак не е добър вариант.

Освен това е весело и хубаво там, гледа ли записа? :lol:

http://ivanbedrov.com/?p=2561
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Отговора ми - въобще.
сега да те върна към истинската същност на проблема - ЗАКОНА!!! не Витоша, не някой, дето ще лапне нещо... ЗАКОНЪТ дава право някой да "стопанисва" гората, както намери за добре... при това безплатно...
усещаш ли, че този закон заобикаля поне още няколко. а сещаш ли се, че подобни проблеми, като този на Витоша, има и на още няколко места... и общото знаеш ли кое е?... може и да знаеш, ама не ти изнася да го кажеш - общото, пич, е, че става на въпрос за ПРИРОДНИ ПАРКОВЕ... сещаш ли се сега за какво става на въпрос?

или не се сещаш?

аз съм за строго наблюдение на посещаващите природните паркове... за това съм да има глоби дори и за един хвърлен фас (да не говорим колко е глупаво да се пуши в този чист въздух)...

относно ПРИРОДНИЯТ ПАРК ВИТОША - не знам дали си ходил там преди 1989 г.? аз съм! и помня как обикаляха хора, които следяха за реда в парка... дойде "демокрацията" (слагам в кавички, защото там не е демокрация, а свободия) и избиха желанията на разни позабогатели простаци да си правят къщи и вили в парка... и почнаха да "преместват" границите на парка... да не говорим, колко незаконни постройки има в самия парк...

и, да обобщя: не ме интересува кой какво ще прави в ПРИРОДНИЯ ПАРК ВИТОША. интересува ме как се отвориха едни вратички в няколко закона, които позволяват да се унищожи и малкото останала природа в България...

пък ти ми говори за инвестиции и други глупости...
щом толкова си загрижен за инвестициите, що не инвестираш?
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа: сега да те върна към истинската същност на проблема - ЗАКОНА!!! не Витоша, не някой, дето ще лапне нещо... ЗАКОНЪТ дава право някой да "стопанисва" гората, както намери за добре... при това безплатно...
усещаш ли, че този закон заобикаля поне още няколко. а сещаш ли се, че подобни проблеми, като този на Витоша, има и на още няколко места... и общото знаеш ли кое е?... може и да знаеш, ама не ти изнася да го кажеш - общото, пич, е, че става на въпрос за ПРИРОДНИ ПАРКОВЕ... сещаш ли се сега за какво става на въпрос?

...
Да, всъщност ако за Витоша ще има устройствен план, който ще е широко обсъждан и т.н., какво ще стане с другите гори, за които няма да има устройствени планове?
И какво гарантира, че този, който си е инвестирал в закон, няма да инвестира и в необходимия му устройствен план? Или планове - гледам, че на едро работи човекът... :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
сър Айвънхоу написа: сега да те върна към истинската същност на проблема - ЗАКОНА!!! не Витоша, не някой, дето ще лапне нещо... ЗАКОНЪТ дава право някой да "стопанисва" гората, както намери за добре... при това безплатно...

...
Да, всъщност ако за Витоша ще има устройствен план, който ще е широко обсъждан и т.н., какво ще стане с другите гори, за които няма да има устройствени планове?
И какво гарантира, че този, който си е инвестирал в закон, няма да инвестира и в необходимия му устройствен план? Или планове - гледам, че на едро работи човекът... :huhthink:
тук визирах апетитите на едни други за инвестиция в ПРИРОДЕН ПАРК ПИРИН...
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Ето я и спорната поправка:

Член 54 от промените в Закона за горите се отнася до правото на строеж върху поземлени имоти в горски територии.

Без промяна на предназначението на територията се учредява за изграждане на: "стълбове за въздушни електропроводи; стълбове за телекомуникационно оборудване, радио- и телевизионно разпространение, съобщителни линии, безжичен интернет и други съоръжения на техническата инфраструктура; сгради и съоръжения, свързани с управлението, възпроизводството, ползването и опазването на горите и дивеча, независимо от тяхната собственост: автомобилни горски пътища; заслони за обществено ползване; ферми за отглеждане на дивеч, риболюпилни и рибарници; посетителски и информационни центрове, които не включват помещения за постоянно или временно обитаване; горски и ловни кантони, които не включват помещения за постоянно или временно обитаване; контролни горски пунктове, които не включват помещения за постоянно или временно обитаване; зооветеринарни и биотехнически съоръжения; нефтопроводи, топлопрооводи, газопроводи, нефтопродуктопроводи, надземни и подземни проводи за хидротехнически съоръжения за производство на електрическа енергия.

Правото на строеж за изграждане на обектите се учредява за срок от 30 години. След изтичане на срока, за който е учредено правото на строеж, построеният обект преминава безвъзмездно в собственост на – държавата – за обекти, изградени в горски територии, които са държавна собственост; съответната община – за обекти, изградени в горски територии – общинска собственост.

В Член 54 от промените в Закона за горите е записано още, че "правото на строеж за изграждане на обектите се учредява след провеждане на търг по реда на Закона за държавната собственост – за горски територии – държавна собственост и Закона за общинската собственост – за горски територии – общинска собственост.
Търгът се открива с решение на Министерски съвет – за горски територии-публична държавна собственост, заповед на министъра на земеделието и храните – за горски територии-частна държавна собственост, заповед на кмета на общината след решение на Общинския съвет – за горски територии-общинска собственост. С акта се определя началната цена и условията за провеждане на търга. Началната цена за провеждане на търга не може да бъде по-ниска от цената за учредяване правото на строеж, определена в закона".

Инициатива за провеждане на търг за учредяване на право на строеж за изграждане на обектите може да бъде заявена от всяко заинтересовано лице или от съответния орган.

Цената за учредяване правото на строеж се заплаща в тримесечен срок от влизането в сила на акта. Въз основа на влезлия в сила акт и извършеното плащане се сключва договор между заявителя и министъра на земеделието и храните, съответно кмета на общината. Договорът се вписва от заявителя в Службата по вписванията по местонахождение на имота, а копие от вписания договор се изпраща в Изпълнителната агенция по горите. Обектите могат да бъдат изградени чрез публично-частно партньорство при условия и ред, определени със закон”
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А промените по отношение на дърводобива и дървопреработването какви са?

Не е само това проблемът, имало промени и в това какво се разбира под "гора" и т.н.

П.П. Пропуснах - значи ще стане обратното на Слънчев бряг: там от много помещения за постоянно и временно пребиваване не останаха плажове.
А тук като се направят много-много-много писти, за да приемат хилядите маси скиори, ще възникне въпросът за легловата база...
Последно промяна от Мнемозина на 14.06.12, 14:03, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Няма никакъв смисъл да спорим, Магът.
На всяко нещо което кажеш, автоматичен електронен секретар ти отговаря, "да ама те ще го заобиколят, защото ще си платят". И край.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Няма никакъв смисъл да спорим, Магът.
На всяко нещо което кажеш, автоматичен електронен секретар ти отговаря, "да ама те ще го заобиколят, защото ще си платят". И край.
всъщност, мойто момче, те и сега си плащат и заобикалят закона... онзи тарикат на Витоша просто го натиснаха природозащитниците и нямаше как да се измъкне... това е и смисъла на поправките в закона - да му узаконят намеренийцата...

а подобни изказвания, като това, твойто просто целят едно - опит да сложиш край на спора по "служебен път"... сега разбирам, защо защитаваш ББ напоследък :bigsmile:
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:Няма никакъв смисъл да спорим, Магът.
Мислех да пиша. Дори и доста надрасках по въпроса.
Ама си прав - няма смисъл. :-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:А промените по отношение на дърводобива и дървопреработването какви са?

Не е само това проблемът, имало промени и в това какво се разбира под "гора" и т.н.

П.П. Пропуснах - значи ще стане обратното на Слънчев бряг: там от много помещения за постоянно и временно пребиваване не останаха плажове.
А тук като се направят много-много-много писти, за да приемат хилядите маси скиори, ще възникне въпросът за легловата база...
Е къде ще ги направят тези много, много писти. В България, както каза Гаспода няма кой знае какви условия за ски.

Аз знам за 4 нови места. Пършевица, край Враца - легла има, цял град има там някакъв шейх щял да инвестира, тва е инфо отпреди 5 години сигурне вече са се променили нещата но Враца си е там.. Сапарева баня и Говедарци, броя го за едно. Супер Боровец и естествено Пампорово.

В Източните Родопи или в Средна гора няма как да направят писти. Нито в Странджа, Люлин планина, Беласица, Верила, Кремиковска... разгледай кентовите теми. Тия ли гори са застрашени?
Обезлюдена и пустееща България се грижи да не би някой да вземе да прокара писти. Или път през блатните кокичета.
Много ни е природата мене ако питате, много са ни дърветата, пъновете, бръмбарите и вятъра в главите
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Много ни е ... вятъра в главите
тук си много прав! :bigsmile:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Е къде ще ги направят тези много, много писти. В България, както каза Гаспода няма кой знае какви условия за ски.

Аз знам за 4 нови места. Пършевица, край Враца - легла има, цял град има там някакъв шейх щял да инвестира, тва е инфо отпреди 5 години сигурне вече са се променили нещата но Враца си е там.. Сапарева баня и Говедарци, броя го за едно. Супер Боровец и естествено Пампорово.

В Източните Родопи или в Средна гора няма как да направят писти. Нито в Странджа, Люлин планина, Беласица, Верила, Кремиковска... разгледай кентовите теми. Тия ли гори са застрашени?
Обезлюдена и пустееща България се грижи да не би някой да вземе да прокара писти. Или път през блатните кокичета.
Много ни е природата мене ако питате, много са ни дърветата, пъновете, бръмбарите и вятъра в главите
Ми нека ни е много, нали от нея ще печелим, то друго не остана. :lol:

Не знам, вие се фиксирахте върху това, че законът е в услуга на въпросните шейхове.
За мен по-сериозният проблем е, че държавата абдикира и от грижата за горите - и дава много повече възможности за изсичането им.
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Нямам мнение за тези поправки. т.е. има но не е информирано и е по скоро емоционално избрано.
Исках да ходя на разяснителна кампания на тези - "За Витоша", но не успях...

На мнението на Грина и Магот съм. Аман от природозащитници, които могат да гледат в една посока (дори не и равнина, какво да говорим за пространство).

Все пак браво на младежта. Отстояването на мнение, борбата, инакомислието е присъщо студентите, хората с млад дух. Това като че ли липсваше. Едва ли ще пренаредят България, камо ли света. Но... ми е приятно да го виждам.

С удоволствие си припомням думите на един мъдрец (Пияндурник) написани тук. Перефразирам: "Когато бях млад давах идеи и заставах зад позиции, сега знам, че има втора и трета гледна точка и Поне! една която пропускам!" Поклон и Наздраве!
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз пък си мисля, че колкото автоматизиран е отговорът "те винаги ще намерят начин да платят и да заобиколят всичко", толкова вече е автоматизирана и идеята за платените всичкоразбиращи екоактивисти, които пречат на горкия бизнес и на преуспяването ни като нация. По този начин може да се неглижира абсолютно всичко, без изключение. И да се блокира всечия реакция на каквото и да било.
Екоактивистите у нас се активираха сравнително скоро, около шистовия газ. Бизнесът ни се развива от 22 години.

Ето ви тук едно мнение на човек, част от екипа на "Капитал", който очевидно е следил какво става.
Не е печен оратор, но точно това пък най-му харесах. И липсата на патос.

http://vimeo.com/36836285
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Мнемо, протестираш ли?

ЗаВитоша

Здравейте,
След шест месеца протести, след множество акции, след участия в различни срещи и дебати по въпроса за промените в Закона за горите, представител на ЗаВитоша беше поканен на срещата в Министерски съвет. Ето какво каза той:

Аз бях от ЗаВитоша на разговорите в министерски съвет днес:
1) Разколебани са, объркани са, склонни са да отстъпят по всички точки, имаме записан Бойко да казва по микрофона си на Мирослав Найденов и Десислава Танева - "този закон не минава, мораториум".
2) Имаха желание и сами предложиха да мъдрим членовете още днес, вкл. Бойко предложи да останем в Мин. съвет до когато е нужно, но юристите на зелените имат нужда от време.
3) Найденов и Танева излязоха заедно с нас на пресконференция и обявиха, че спорните точки ще бъдат преразгледани и юристите се събират отново в Мин. съвет в понеделник (както се разбрахме с Бойко/Танева/Найденов).
4) Помолиха да не се стига до ексцесии, защото няма да имат избор и положението ще се усложни в ущърб на всички, включително за нас, които си браним планините и горите.
ЗА ДА УСПЕЕМ: Елате довечера на Орлов мост, важно е да сме там и да сме много.

ВАЖНО: ДНЕС ПРОТЕСТЪТ НИ ТРЯБВА ДА Е МИРЕН И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТИГА ДО СБЛЪСЪЦИ ИЛИ ДОРИ ПРЕКАЛЕНИ ПРЕРЕКАНИЯ С ПОЛИЦИЯТА - Нека сме мирни днес, да им дедем един ден толеранс, ако от ГЕРБ и Правителството се отметна - почваме ги отново в понеделник!
Довечера ще ви разкажем всичко, което стана днес...Това се случи/случва благодарение на всички вас, шапки долу – ЩЕ УСПЕЕМ!
Богдан
Кърти, чисти, извозва...
Публикувай отговор