витоша
витоша
беше изключителна тази сутрин
снимка не пускам. снимах я с очите си.
след това отидох да събудя малките. под едното одеало стърчаха боси крачета. под другото се подаде муцуната на кучето /абе, аз колко пъти ще се разправям с вас! ще си спи на мястото това куче или го из-хвър-лям. ясно ли е?/
мъжът ми беше направил капучино. отвратително /ей, не се научи тоя човек толкова години, ама и аз съм виновна щот го пия и се усмихвам/
какви гледки и случки сутрин ви топлят сърцето и начеват щастлив ден?
след това отидох да събудя малките. под едното одеало стърчаха боси крачета. под другото се подаде муцуната на кучето /абе, аз колко пъти ще се разправям с вас! ще си спи на мястото това куче или го из-хвър-лям. ясно ли е?/
мъжът ми беше направил капучино. отвратително /ей, не се научи тоя човек толкова години, ама и аз съм виновна щот го пия и се усмихвам/
just perfect
Re: витоша
това е щото не излизаш на балкона нощемbead_ написа:беше изключителна тази сутрин
...
"херкулес" се е рзперил точо над главите ни, "коланът на орион" го виждам ясно дори и с моите уморени очи
мирише на зима въздуха
не копнея за неща дето биха ме радвали ако имам
а се радвам на нещата дето имам
дет викаше моето македонче, "за какво ти е жена?! ти си си самодостатъчен. можеш да правиш всичко.."
не, не мога
може би защото много други хора го нямат и го осъзнавам
а може би защото просто ми е достатъчно
еквилибриум
и се сещам за разказчето дет холи го беше пуснала
"ЧОВЕКЪТ, КОЙТО НЕ УМЕЕШЕ МНОГО НЕЩА
.....
Той вече не пали звезди. Той се научи на много неща, работи като астрофизик и печели добре. Понякога, когато излиза на балкона, за момент му става тъжно и той се бои да погледне към небето. Но звездите не стават по-малко. Сега ги пали някой друг, и добре ги пали... Той казва, че е щастлив, и аз му вярвам. Сутрин, когато жена му още спи, той отива в кухнята и мълчаливо спира до печката. Печката не е включена към газови бутилки, просто в нея горят две малки звезди, неговия сватбен подарък.
Едната е ярка, бяла, шипяща като електрожен и плющяща с протуберансите си, много гореща. Чайника кипва за минута и половина над нея.
Втората е тиха, спокойна, приличаща на топка червена вата, в която са пъхнали лампичка. На нея е удобно да се подгрява вчерашната супа и котлетите от хладилника.
И най-страшното е това, че той наистина е щастлив."
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Дон Румата Есторски
Не са само сутрин и не са само свързани с любимите хора. Навсякъде са, всяка секунда, но хората така са понесли световете в главите си, че не виждат дори къде стъпват, например върху изрисувани от есента живописни листа с цели пейзажи по тях. Ходят напред-назад, а всъщност са в главите си. И очите им са там, не навън, където дебнат милиони гледки и вълшебства, които чакат търпеливо да бъдат видени.bead_ написа: какви гледки и случки сутрин ви топлят сърцето и начеват щастлив ден?
- Green Light
[quote="bead_"]
Капучино. Пфу!
Парацетамол беше в моя случай. Две чаши вода, парацетамол и конска доза Вит С. Снощи отпразнувахме 95тата годишнина от ВОСР. И парацетамола много ми стопли сърцето.
Капучино. Пфу!
Парацетамол беше в моя случай. Две чаши вода, парацетамол и конска доза Вит С. Снощи отпразнувахме 95тата годишнина от ВОСР. И парацетамола много ми стопли сърцето.
- Green Light
Веднъж се загледах във върховете на дърветата. Направо невероятно, голям кеф. Боровете особено, на фона на небето. Невероятното е, че си забравяш тревогите поне на 50%, странна работа- после си викам бе аз какво мислех преди малко.vyara написа:Не са само сутрин и не са само свързани с любимите хора. Навсякъде са, всяка секунда, но хората така са понесли световете в главите си, че не виждат дори къде стъпват, например върху изрисувани от есента живописни листа с цели пейзажи по тях. Ходят напред-назад, а всъщност са в главите си. И очите им са там, не навън, където дебнат милиони гледки и вълшебства, които чакат търпеливо да бъдат видени.bead_ написа: какви гледки и случки сутрин ви топлят сърцето и начеват щастлив ден?
Но може да не беше заради боровете, ами понеже на косъм не се блъснах в едно ауди.
Но разбирам какво имаш предвид.
не излизам. прав си. обаче пък имам превъзходна гледка към нощното небе от една капандура над леглото. а пък като завали... звезди, дъжд, перушина... знаеш как еWALL-E написа:това е щото не излизаш на балкона нощемbead_ написа:беше изключителна тази сутрин
...
just perfect
еха това е готино:bigsmile:bead_ написа:не излизам. прав си. обаче пък имам превъзходна гледка към нощното небе от една капандура над леглото. а пък като завали... звезди, дъжд, перушина... знаеш как еWALL-E написа:това е щото не излизаш на балкона нощемbead_ написа:беше изключителна тази сутрин
...
често имам такива "прехласнати" моменти има казвам азbead_ написа:беше изключителна тази сутрин
понякога като се събудя и се протягам и не бързам да става
или като прочета нещо мило което някой ми е написал или мъжа ми ако ми каже
или навън като се разхождам е много понякога ей така застива времето и виждам различно
като е спокоен човек щастието е навсякъде:bigsmile:
Хехе, точно сутрин не функционирам изобщо.bead_ написа:
Ей това съм сутрин:
Малко завиждам на хора, които се събуждат свежи и на секундата започват да се радват на живота, но само малко.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
сещам се за онзи виц:Мнемозина написа: Хехе, точно сутрин не функционирам изобщо.
Ей това съм сутрин:![]()
Малко завиждам на хора, които се събуждат свежи и на секундата започват да се радват на живота, но само малко.
- Сутрин звъна на часовника ми действа като изстрел от пистолет...
- Веднага скачаш ли?
- Не, лежа като застрелян...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ъхъ. Макар че по-точното е "ставам като застреляна".сър Айвънхоу написа:сещам се за онзи виц:Мнемозина написа: Хехе, точно сутрин не функционирам изобщо.
Ей това съм сутрин:![]()
- Сутрин звъна на часовника ми действа като изстрел от пистолет...
- Веднага скачаш ли?
- Не, лежа като застрелян...
Panta rhei...
- windcolours
bead_ написа:
...имам си една ранобудна детска усмивка, която грейва щом 4-годишният си отвори очите сутрин, както и едно измрънкано още по тъмно "Искам гуш!" от 13 годишният синковец, правещ опити да се събуди за училище.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте