Въздържал се

Все същите
Аватар
Green Light

Въздържал се

Мнение от Green Light »

Едно от Нещата в Живота, които има нужда да разбера преди да ритна камбаната с финес е това "Въздържал се"
Ако означава "Не знам, обяснете ми, не мога да се ориентирам"- тогава защо не попитат? Да настояват за отговор- какво значи това, какво значи онова, това ако стане, после какво ще произлезе. Ако пак не схващат, тогава да се доверят на авторитети- на учен приятел, на мама. Имаш месеци за подготовка, не, чакай, какви месеци- години, ако не и десетилетия си се подготвял. Убедил си сума народ, че това е една от целите ти- 25 години си гледал как се съсипват нещата и твърдиш че си измислил как да ги оправиш, после работна група работи по идеята ти, после имаш 5 месеца размишление, като всички ресурси на държавата са на твое разположение- кеф ти библиотеки, командировки до мъдреци в далечни страни, астролози, гледачки. 5 месеца в които да ти стане ясно всичко.
И накрая- Въздържал се!
Ми не е "въздържал се" това, въздържал се е друго нещо. Това е "продал се", ето това е. И няма емоция или дори обвинение тука, това е безпристрастната, сбръчкана, грозна, дърта Истина

" Вие- вика Смърт, действате сякаш във Вселената, има чест и справедливост"

Не всички, френд, въобще не всички!

"Въздържал се"
Антони Тренчев (ДБГ)
Бойка Маринска (ДБГ)
Димитър Делчев (ДБГ)
Димитър Шишков (ДБГ)
Димитър Танев (ДБГ)
Костадин Марков (СДС)
Найден Зеленогорски (ДБГ)
Настимир Ананиев (ДБГ)
Никола Хаджийски (СДС)
Румен Христов (СДС)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Би ли обяснил от какво са се въздържали? Че днес нещо не остана време за новини, а пък и аз май по принцип напоследък от сън и разум се изключвам :)
Какво съм пропуснал пак?

Иначе това с честта е умряло още с рицарите май. И с появата на лихварството като занаят. Май. Съвпъдък? Май?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Би ли обяснил от какво са се въздържали? Че днес нещо не остана време за новини, а пък и аз май по принцип напоследък от сън и разум се изключвам :)
Какво съм пропуснал пак?

Иначе това с честта е умряло още с рицарите май. И с появата на лихварството като занаят. Май. Съвпъдък? Май?
От предложение за супер елементарни и ясни промени в конституцията, заради които бяха избрани, за които тяхната политическа сила е в управлението и заради които техните лидери говорят вече половин година, но ти(пък и аз) не задаваш правилния въпрос- единствения, на който близкото бъдеще може да отговори- "За какво са се продали?"
(Може да отговори, но само ако някой пита?)

Бях забравил това чувство на отврАта и безнадежност. Но, пък до известна степен се радвам за себе си, де- не съм толкова обръгнал.
Медиите на Пеев се скъсаха да обясняват колко са сложни поправките и тънка материята на преговорите- разпределението квоти за назначението на 25те човека, упълномощени да искат сметка на всеки в съдебната система. Какво толкова сложно има- 25 са?!
После бяха помии, излизаха смешници по телевизии и радиа, направиха на салата Радан Кънев и Христо Иванов.
Гадни, долни, отвратни продажници. Георги Първанов, Доган и съдружие, бате Бойко, Миков мижитурски, че и атака в цялост, че и Меглена ненаситная, Вълчев, ше се издрайфам като се сетя колко го харесвах, глупака Лукарски.... Дори не са силни тъмни някакви, зли Макиевалисти, ами най- обичкновени продажници за пари. Помисли само кой ги купува, някакъв елементарен гешефтар. Упорит слух е, че Пеевски е тъп. А съществуват и други купувачи на пазара- руснаците, турците, гърците дори, Румъния, има доста какво да делим... те просто не наддават В МОМЕНТА. В момента ресурсите им са другаде насочени.
Божичко, мили Господи, как се докарахме до тука, отнигде взорът надежда не види...

айде стига, па аз.
Ше си сипя ей сега и пак заемам стойка- сичко ми е ясно, нищо не ме трогва.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Би ли обяснил от какво са се въздържали? Че днес нещо не остана време за новини, а пък и аз май по принцип напоследък от сън и разум се изключвам :)
Какво съм пропуснал пак?

СипАх си, ма не ми се кърка. Нищо, след малко ще си дойде.
Не, помисли, наистина - "Въздържал се"?! Ама как ще се въздържаш, бе?! От гласуване. За каквото и да е.
Аз за какво гласувах за тебе, бе, говедо? Искам да имаш мнение, бе! Искам да казваш да и не! За какво се пеня по избори и се карам с Гаспода всяка четна година? Защо - аз - съм гласувал за тебе, защо изобщо някой е гласувал на избори, ако ще съществува вот- въздържал се!
Това трябва да отпадне. Въздържал се е безсмислица, това е нечленораделен отговор на някой който преживява инсулт, няма такова нещо. Вие сте там за да имате мнение, не, сори, сгреших, там сте защото имате мнение- такива хора сте- с мнение, знаете как се стига до мнение, можете ги тези неща.
Въздържал се
Педерас нещастен, предераси с педерасите

Ай наздраве!
Спирам, точка!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аааа, разбрах. Явно още вярваш в Дядо Коледа. И сега се пораждат едни съмнения...

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Аааа, разбрах. Явно още вярваш в Дядо Коледа. И сега се пораждат едни съмнения...
Всички вярваме. Някои отричат, други не знаят, но всички вярваме.

— ЩЕ ТЕ ОТВЕДА ОБРАТНО — предложи Смърт след краткото мълчание.

— Благодаря. А сега… Кажи ми, моля те…

— КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ, АКО ТИ НЕ ГО БЕШЕ СПАСИЛА?

— Да! Слънцето щеше да си изгрее въпреки всичко, нали?

— НЕ.

— Не ме занасяй. Нима очакваш от мен да повярвам и в това? Говорим си за астрономически факти.

— СЛЪНЦЕТО НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗДИГНЕ В НЕБЕТО.

— Дядо, тази нощ ми се стори твърде дълга! Изтощена съм, имам нужда от гореща вана! Не ми се слушат глупости!

— ПОВЯРВАЙ МИ. СЛЪНЦЕТО НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗДИГНЕ В НЕБЕТО.

— Я гледай ти… А какво щеше да има на негово място?

ЕДНО НАЙ-ПОШЛО КЪЛБО ОТ ПЛАМТЯЩ ГАЗ ЩЕШЕ ДА ОСВЕТИ ТАЗИ ЗЕМЯ.

Повървяха смълчани.

— Аха — смънка унило Сюзън. — Игра на думи. Очаквах от теб да си по-прям.

— АЗ ВИНАГИ СЪМ ПРЯМ. СЛОВЕСНИТЕ ХИТРИНИ СА ПРИСЪЩИ НА ЧОВЕШКИЯ СВЯТ.

— Добре — въздъхна тя. — Не съм чак толкова тъпа. Значи се опитваш да ми подскажеш, че хората имат нужда от… фантазии, за да понасят живота.

— ВСЕ ЕДНО ГЪЛТАТ РОЗОВИ ХАПЧЕТА? НЕ. ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ФАНТАЗИИТЕ, ЗА ДА БЪДАТ ХОРА. ЗА ДА БЪДАТ СРЕДОТОЧИЕТО, КЪДЕТО СЕ СРЕЩАТ ПАДНАЛИЯТ АНГЕЛ И МАЙМУНАТА, ИЗПРАВЯЩА СЕ НА ЗАДНИТЕ СИ ЛАПИ.

— И затова си имаме феи? Дядо Прас? Дребни гад…

— ПОЗНА. ТОВА Е НАЧАЛОТО. ПЪРВО СЕ УЧИТЕ ДА ВЯРВАТЕ В МАЛКИТЕ ЛЪЖИ.

— За да повярваме и в големите?

— ДА. В СПРАВЕДЛИВОСТТА. В МИЛОСЪРДИЕТО. В ДЪЛГА.

— Нямат нищо общо помежду си!

— НИМА? ТОГАВА ВЗЕМИ ВСЕЛЕНАТА И Я СТРИЙ НА НАЙ-ФИН ПРАХ, ПОСЛЕ Я ПУСНИ ПРЕЗ НАЙ-ДРЕБНОТО СИТО. И НАКРАЯ, АКО МОЖЕШ, МИ ПОКАЖИ ПОНЕ ЕДНО АТОМЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ, ЕДНА МОЛЕКУЛА МИЛОСЪРДИЕ. А ВЪПРЕКИ ТОВА ВИЕ ПОСТЪПВАТЕ, СЯКАШ ИМА НЯКАКЪВ ИДЕАЛЕН РЕД В СВЕТА, СЯКАШ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА СЪЩЕСТВУВА НЯКАКВА… ПРАВОТА, ПО КОЯТО ДА СЪДИТЕ ЗА ВСИЧКО.

— Хората трябва да вярват в това, иначе какъв е смисълът?…

— ЗНАЧИ УСПЯХ ДА ТИ ОБЯСНЯ.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
— ЗНАЧИ УСПЯХ ДА ТИ ОБЯСНЯ.
Какво доживях - да ми отговаряш с цитати от Пратчет :)

Това сигурно си го гледал вече. Ако не си - виж го. За тия неща си говорим от години - че работеща съдебна система е в остовата на всичко, че политиквениците ни са с обидно нисък корупционен праг - продават милиардни интереси за жълти стотинки, и т.н. И кво? За пореден път това преди дни беше доказателство, че системите не се променят изотвътре, с малки промени и прочее. И това на 10-ти ноември преди години си беше преврат, не реформа. Май. Ама аз какво ли разбирам от поли-тиква...

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Москов ако се оттегли от правителството ще го разбера, ако остане, ще го зауважавам наистина:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

мъка е това, истинска мъка е, Грийн, и дори не ми се пише в тая тема
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:мъка е това, истинска мъка е, Грийн, и дори не ми се пише в тая тема
Еми like, много ясно че не ти се пише, то кво да се каже.

Така взехме да се изразяваме, а, че и взе да ни става ясно, тоя Фейсбук мамата разката на всичкото изразяване в тоя интернет, like тва, like тва, тва и тва, пък друго не ми показвай и тва е.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Не е срамно да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа.
Срамно е да си възрастен и да вярваш на Бате Бойко.
:crying:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Не е срамно да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа.
Срамно е да си възрастен и да вярваш на Бате Бойко.
:crying:
Още по срамно е, че всъщност никой не му вярва. Просто спря да ни пука и сегашното положение е продукт на апатия, безидейност и неграмотност.
Отдавна не говорим за доверие. Няма електорат, не съществува. Афоризма не е верен.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Прочее, наложително е да има среда. Не говоря за нашите, вашите или техните дупетати. А за идеалите, майно льо. Ку си по средата... Ще ти го кажа и по-просто кат за теби ;-p Примерно спукани са ти 2 от 4 гуми на буто. То ся с читави гуми ли е или със спукани? Как гласуваш да е? М?

Ский ся туканкана къф пиниз:

The Law You Won't Be Told
Публикувай отговор