Преразказ по (във) картинки или съчинение на тема:

Все същите
Аватар
поручик Ржевски

Преразказ по (във) картинки или съчинение на тема:

Мнение от поручик Ржевски »

"Как изкарахте лятната ваканция"

Помните ги предполагам тия съчиненийца от едно време.
И понеже вече 2 пъти бях "изкритикуван" :) от познати и приятели, че отдавна нищо не съм бил писал, ето на:

И тъй, съчинението по темата, всъщност ще бъде тритомник! :D

Том 1 носи работните заглавия "Ржевски бесният", "Две димящи дрелки" и други подобни, и представлява задъхан, и напрегнат екшън, разказващ, за героичната борба на главния герой в джунглата на мухъла получен от миналогодишните бедствия.

Първа глава, показва пристигането на поручика в провинцията. Като във всяко едно подобно произведение ситуацията е спокойна дотогава, докато не се появи главния герой:

Изображение

Във втора глава е появяването на коварния и подъл враг, никнещ от всяка стена:

Изображение

Началото на борбата, снаряжението и униформата на боеца са в 3-та глава, а това всъщност е снимката от корицата на книгата:

Изображение

Следва дълга и напрегната борба с опасния противник, докато с цената на огромни разрушения и малко пролята кръв, той (да се надяваме) е победен:

Изображение

Изображение

Тук, имаше всъщност още една глава, но поради изключитлено многото нецензурни изрази в нея, по примера на Ерофеев ще я съкратя само до следното изречение:

И ВЕДНАГА ОБЪРНАХ ЕДНА ЧАША!

Том втори е по-спокоен и е посветен (не, не на бригадирското движение, макар, обстановката силно да го наподобяваше) на изграждането на новия живот - чист и светъл, по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден. Мислех си за работно заглавие от типа на "Мазилки, шпакли и латекс", обаче понеже защото все ще се намери някой с мръсно подсъзнание и ще си помисли кой знае какво за главния герой, оставям въпроса със заглавието открит. А за тоя с мръсното подсъзнание ще покажа само снимките, за да му стане ясно, че всъщност книгата не е художествена, ами е наръчник от типа "Направи си сам" (Знам, че и на това ще му измисли нещо пикантно, ама кво да се прави. Мога само да му кажа, че все пак понякога бананът си е просто банан)

Изображение

Изображение

Изображение

Трети том представе житие-битието на героя, след дългата и изтощителна борба, а именно - посвещенаването на последните дни от отпуската на венеца на природата (според Стругацки обаче - който е чел "Понеделник започва в събота" ще разбере, който не го е чел - да го прочете ВЕДНАГА!), и на самата природа:

Ето тук се работи по венеца:

Изображение

А ето я и природата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ами това е....
Само дето много ми се иска пак да е отпуска, нищо, че мина в бачкане. Ама поне въздухът беше чист, нямаше задръствания, доматите си бяха истински домати - сладки и ароматни и изобщо.... беше върха!
Сете, няма ли да идва тоя пуст ледник, че да се махнем от тия скапани градове а?

А, да не забравя - спасое большибо на Ивайло Тончев за линка към клипа на Песняры. Песента я имах отдавна, но клип - не.

А вашите съчинения по картинка скъпи ми клубари? :wink: :)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Преразказ по (във) картинки или съчинение на тема:

Мнение от Kent »

А вашите съчинения по картинка скъпи ми клубари? :wink: :)[/quote]

Ей, Поручик браво...страхотно, казвай де е тази провинция. Бързо 8) ...имам си и догадки но ще ги преглътна засега :P
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Доста работа сте отметнали. :D При такова снаряжение, направо сте им взели ума, на враговете, де.
И колко градуса излезе, тоз венец? :lol: /ако не бъркам/
Аватар
поручик Ржевски

По болярския край :)

Всъщност се намира ето тук:

http://www.bgmaps.com/services/links/li ... 7f7ddddcf4
Последно промяна от поручик Ржевски на 01.10.06, 21:02, променено общо 1 път.
Аватар
поручик Ржевски

Niya написа:Доста работа сте отметнали. :D При такова снаряжение, направо сте им взели ума, на враговете, де.
И колко градуса излезе, тоз венец? :lol: /ако не бъркам/
Спряхме го на 45 :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

поручик Ржевски написа: А вашите съчинения по картинка скъпи ми клубари? :wink: :)
Ееее, не е честно!!! :cry: От миналата година си ми обещал да ме водиш там, да си четем книжки :lol: А ся само ме дразниш ....

Хубаво! Красота!!!!

П.П. Наште съчинения с картинки (пътеписи, истории) си ги разказваме постоянно, виж назад по темите тук и в стария клуб, ако още е отворен :D
Гост

Мнение от Гост »

4avdar4e написа:
поручик Ржевски написа: А вашите съчинения по картинка скъпи ми клубари? :wink: :)
Ееее, не е честно!!! :cry: От миналата година си ми обещал да ме водиш там, да си четем книжки :lol: А ся само ме дразниш ....

Хубаво! Красота!!!!

П.П. Наште съчинения с картинки (пътеписи, истории) си ги разказваме постоянно, виж назад по темите тук и в стария клуб, ако още е отворен :D
То на мен не ми остана време за книжки това лято :)
Ще огледам тия дни по клуба, като се пооправя малко в градския живот. Баси ужаса е.... :(
Аватар
поручик Ржевски

Anonymous написа:
4avdar4e написа:

Хубаво! Красота!!!!

То на мен не ми остана време за книжки това лято :)
Ще огледам тия дни по клуба, като се пооправя малко в градския живот. Баси ужаса е.... :(
Нещо не ме регнало и си пииииша като "Гост".....
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

поручик Ржевски написа:"Как изкарахте лятната ваканция"
:clap::clap::clap::clap:

Така обичам Търновския, Троянския, Габровския ... краища ..
А как ми се пътува ..
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодарим сърдечно!

Обаче я кажи сега, по-скоро признай си, каква е връзката ти с това откритие, дето го бистрихме докато те нямаше?
И не казвай, че си невинен. Изображение
Panta rhei...
Аватар
поручик Ржевски

Мнемозина написа:Благодарим сърдечно!

Обаче я кажи сега, по-скоро признай си, каква е връзката ти с това откритие, дето го бистрихме докато те нямаше?
Мадам, обиждате ме! Ако аз бях замесен в тия неща, тая дама щеше да е намерена БЕЗ бикини, а не СЪС :D :D :D
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

поручик Ржевски написа:

Мадам, обиждате ме! Ако аз бях замесен в тия неща, тая дама щеше да е намерена БЕЗ бикини, а не СЪС :D :D :D
:oops: :oops: :oops: Дълбоко моля за извинение, но понеже разбрах колко се бил зает ТАЗИ ваканция...

А питал ли си местните хора как обясняват това име на селото?
Panta rhei...
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

"И понеже вече 2 пъти бях "изкритикуван" от познати и приятели, че отдавна нищо не съм бил писал, ето на: "

Имало е защо!

:clapj:

И от утре всеки ден тук във форума. Вече нямаш оправдание :wink:
Memento mori.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

поручик Ржевски написа:По болярския край :)

Всъщност се намира ето тук:

http://www.bgmaps.com/services/links/li ... 7f7ddddcf4

Бингооо, начи познах /почти/....стори ми се близо до Янтра просто 8)
Понеже моето Лято
виртуално стана почти ЗоЧо-вско достояние, ще кажа само че този уЙкенд :D го изкарахме в търсене на това 8)
Изображение
..и това...
Изображение
Макар че, никаааак не обичам да смесвам в една торба различните видове гъбки, ама за картинка стават, не че сме яли /тъщата после ги бракува и посетиха боклучарника/ :twisted:
...и това, ама само на снимка, щото хич не ги знам кви са :oops:
Изображение
.....после се запознахме с дървената азбука и установихме , че А без Б не може.....т.е. "Азъ" е функция на Бука или там на дъбА 8)
Изображение
Зеления не видяхме този път, но със Зелената имаше рандеву :twisted:
Изображение
...имаше и Звезди посред бял ден :D
Изображение
..и нощни кросове до кенефа поради преяждане с гъбушки...ама от последното няма да има снимки :twisted:
Гост

Мнение от Гост »

Зарадваха ми окото рано-рано тез красоти природни :P
Аватар
thunder

Мнение от thunder »

Anonymous написа:Зарадваха ми окото рано-рано тез красоти природни :P
Аз бях :P
Умният човек не вярва на всичко, което чуе, не казва всичко, което знае и не харчи всичко, което има.
Аватар
поручик Ржевски

Kent написа:
поручик Ржевски написа:По болярския край :)

..и нощни кросове до кенефа поради преяждане с гъбушки...ама от последното няма да има снимки :twisted:
Тъй то - "Отрова даваща наслаждение". Не помня кой известен древномислител го беше казал. Май Сенека. :)
АВе
Обратна връзка:

Хубави неща си...

Мнение от АВе »

сторил, Ржевски, но... като е толкова далеч от София, това не е ли труд на вятъра?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
поручик Ржевски

Re: Хубави неща си...

ave написа:сторил, Ржевски, но... като е толкова далеч от София, това не е ли труд на вятъра?
Труд (съзидателен) на вятъра според мен няма :)
Пък и не е "чак отлкоз далеч" - ей го на за 3 часа съм там. А всеки ден пътувам по 30-40 миути 4км. до работа :)
А и къщата не е празна - майка ми живее там.
Това е моето място, не знам как да го кажа по друг начин.
Там дето аз съм порасъл, там дето либе хубаво, пред бялата спретната къщурка с две липи отпред (наистина ги има липите... и един огромен орех), дето с весели другари скачах и се смях.... всяка ваканция.
Наистина съм на мястото си там.
И макар, че 30-тина годинки вече живея в "голямото село" (а и в мнооого по-голямо село съм живял 3-4 годинки), не мога да си прекъсна тая връзка. Ще съм като дърво без корен.
Ако си нейчърал борн гражданин не мож ме разбра :)
Аватар
поручик Ржевски

Мнемозина написа:
поручик Ржевски написа:

:oops: :oops: :oops: Дълбоко моля за извинение, но понеже разбрах колко се бил зает ТАЗИ ваканция...

А питал ли си местните хора как обясняват това име на селото?
Не ми е идвало на ум. Пък и с местните не съм контактувал. Какво ли означава наистина????
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Хубави неща си...

Мнение от Kent »

Ако си нейчърал борн гражданин не мож ме разбра :)[/quote]

Ей, поручик...аз съм нейчъръл борн ситуйен /вече трето поколение/ :evil: , ма мно добре те разбирам...бе откакто си зехме Къщурката на Село /е, аз нямам корен там...ма Жената има/...програмата е да се изнесем навечно от ....ха-ха-ха лятната столица до 3-5 годинки най-късно. Там е съвсеееееем друго и вече съвсееееем наше.
П.П. А, в ситито да си останат да живеят студентите и гувернантките :twisted:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

поручик Ржевски написа:
Мнемозина написа: А питал ли си местните хора как обясняват това име на селото?
Не ми е идвало на ум. Пък и с местните не съм контактувал. Какво ли означава наистина????
Ние с Чавето тук бяхме изказали някои предположения :lol:
но ще ми е много интересно да попиташ там на място.
Ако не забравиш, разбира се. :pray:
Panta rhei...
Публикувай отговор