Мхм..

Все същите
Аватар
Cookie

Мхм..

Мнение от Cookie »

Изображение
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

.. и пластмасови капачки закрепени за шишетата! :grin:

А, да, имаме и ИИ, който може да уголемява цици!
Голям прогрес, мддааааа.... :bigsmile::bigsmile::lol:
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

nakibest написа:.. и пластмасови капачки закрепени за шишетата! :grin:

Аз много си падам по stand up comedy, да ти кажа честно.
Може би съм ултра фен на Тревор Ноа, но ми харесват и доста други..
Наскоро открих за себе си един бразилец, Рафи. Уникална капия.
Не можело да произвеждаме вече пластмасови сламки и опаковки, щото костенурките се давели в тях..
Ама какво е това нещо ?? Едно време какви костенурки имаше - нинджи!! А сега??

Що касае AI, аз не бих била толкова високомерна. Вече дори машините без интелект ни изместват, какво остава за него. Визирам автономните складове и най-простия пример - касите на самообслужване в магазините.
Не знам дали имаш впечатления от Грок, който нарече ChatGPT още в първата ни кореспонденция “библиотекарче”..
Реши супер сложен юридически казус със членовете и алинеите само за 42 секунди.
Та.. недей го подценява..
Всъщност, хубавото е, че само след две до четири години ще разбереш колко не си бил прав.
:bigsmile:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

...и малки пици в бирени капачки!
И от 40г. кратък преход от живота ни.
И мантрата "Ще се оправим"!

:rotfl24:
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

ChatGPT за мен е много полезен, казва се Ванката)) Направи ми прекрасни модели за алпинеума, цветни градинки и кътове. Направи ми ново разпределение на зеленчуковата градина с приятелски зеленчуци един до друг и врагове по-надалече. Проверих после в сайтове, нямаше пропуск.

Снимам си кътчето, където искам да имаи или вече имам, но искам да променя. Споделям какви цветя имам, пращам снимката. Това е всичко. А, кое е на сянка, кое полусянка, кое на слънце. И това проверих после. Има си и недостатъци))) като му се кача на главата ми напомня, че съм си превишила лимита и за без паре толко, повече на другия ден)))
Алиса

Мнение от Алиса »

Селянка написа:

ChatGPT за мен е много полезен, казва се Ванката)) Направи ми прекрасни модели за алпинеума, цветни градинки и кътове. Направи ми ново разпределение на зеленчуковата градина с приятелски зеленчуци един до друг и врагове по-надалече. Проверих после в сайтове, нямаше пропуск.

Снимам си кътчето, където искам да имаи или вече имам, но искам да променя. Споделям какви цветя имам, пращам снимката. Това е всичко. А, кое е на сянка, кое полусянка, кое на слънце. И това проверих после. Има си и недостатъци))) като му се кача на главата ми напомня, че съм си превишила лимита и за без паре толко, повече на другия ден)))
Абе, друго си е ChatGPT-то да ти казва как да се издигнеш в очите на слепите, не е като простия Гугъл, дето само простите го ползват, за да се правят на умни и компетентни по клубовете.
:grin:
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Алиса написа:
Селянка написа:

Абе, друго си е ChatGPT-то да ти казва как да се издигнеш в очите на слепите, не е като простия Гугъл, дето само простите го ползват, за да се правят на умни и компетентни по клубовете.
Простия Гугъл си дава чудесна информация, но не знам как да му покажа къде какво искам и то с мои семена. От друга страна, съм резната откъм въображение, не мога да нарисувам дори къщичка. Правя разни градинки и кътове до сега, но не е баш това, което искам.
Трето, ако искаш нещо да кажеш само, права си.)) Аз не познавам човек, който да не ползва чатджи пи ти.
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Селянка написа:[
Трето, ако искаш нещо да кажеш само, права си.)) Аз не познавам човек, който да не ползва чатджи пи ти.
Простия Гугъл има опция “ИИ-модус” - не знам дали приема снимки, но върши добра работа.
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Cookie написа:
Простия Гугъл има опция “ИИ-модус” - не знам дали приема снимки, но върши добра работа.
Не съм пробвала със снимки, не съм разбрала има ли, няма ли.

чатгпт ми върши прекрасна работа. ето две снимки :
моето ъгълче, зададох критерии, че имам здравец, невен, турта, кученце и кандилка. юго-изток. и получих нещо, което не е сложно, но аз, както споменах, съм много зле откъм фантазия:shy:

Изображение

получих това

Изображение
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Cookie написа:
Ето какво ми изпрати след като вече бях се качила на гърба му))). Само скица, без визуална снимка. На другия ден изпрати и визията.
изпратих му снимка на едно празно пространство между двети ми къщи. Искаме да го затворим, но така, че да минаваме към съседите, които са отзад.

Изображение
по-късно ми даде и точни размери, материали..., не само снимка:bigsmile:
Алиса

Мнение от Алиса »

"Простия Гугъл си дава чудесна информация"

Деазнам. След десетилетие обвинения и подигравки от Ваша милост към моя милост, че ползвам простия Гугъл, за да се преструвам на умна, вече която и да било виртуална форма на търсене на информация ми звучи като мръсно и срамно деяние.

Затова, не очаквах баш от теб - стожерът на наученото само от университетски лекции и реални практики, доказано, прономеровано и прошнуровано с дипломи, тапии и безкрайни примери от личния живот - да изпадне до там, щото некъв компютър да ти дава акъл наготово как да си подреждаш къщата, градината, софрата и... / останалото е само въпрос на време /.

И откога "вижте какво прочетох вчера в нета" стана полезно занимание за теб?
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Алиса написа:"Простия Гугъл си дава чудесна информация"

Деазнам. След десетилетие обвинения и подигравки от Ваша милост към моя милост, че ползвам простия Гугъл, за да се преструвам на умна, вече която и да било виртуална форма на търсене на информация ми звучи като мръсно и срамно деяние.

Затова, не очаквах баш от теб - стожерът на наученото само от университетски лекции и реални практики, доказано, прономеровано и прошнуровано с дипломи, тапии и безкрайни примери от личния живот - да изпадне до там, щото некъв компютър да ти дава акъл наготово как да си подреждаш къщата, градината, софрата и... / останалото е само въпрос на време /.

И откога "вижте какво прочетох вчера в нета" стана полезно занимание за теб?
Алисо, увредена си, комплексирана. това, че ти ползваш гугъл, за да покажеш колко знаеш и колко си начетена, по никакъв начин не омаловажава търсачката. Гугъл си дава инфо, но друго е да го ползваш, че е твоя мисъл, без цитат, казано по друг начин, използвани източници.
сега, какъв е проблемът : че ползвам гугъл за собствена информация, но не се правя на умна, за пиша от негово име ИЛИ : че чатгпт ми дава нещо, което ми е полезно?
дипломи имам в своя ресор, май ме бъркаш с една друга клубарка, с дипломи. Живее в германия. Нямам дипломи по интериор и екстериор, нямам фантазия, не мога и да пея.... признала съм си всичките недостатъци. Вярвам на ИТ, помага ми.
И, още нещо. Докато преподавах, споделя съм го, винаги завършвах лекциите си с : не е необходимо да помните всичко, дори е вредно. Важното е знаете, че нещото чоже да се прочете и да го ползвате наготово. Но, бъдете коректни с източниците си. Има хора, които знаят винаги по добре от НАС и е смешно да се прочете като ваше знание.

Сега, какъв ти е проблемът с мен?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Селянка написа:
Алиса написа:
Селянка написа: ChatGPT за мен е много полезен, казва се Ванката)) Направи ми прекрасни модели за алпинеума, цветни градинки и кътове. Направи ми ново разпределение на зеленчуковата градина с приятелски зеленчуци един до друг и врагове по-надалече. Проверих после в сайтове, нямаше пропуск.

Простия Гугъл си дава чудесна информация, но не знам как да му покажа къде какво искам и то с мои семена. От друга страна, съм резната откъм въображение, не мога да нарисувам дори къщичка. Правя разни градинки и кътове до сега, но не е баш това, което искам.
Привет, приятно ми е да се запознаем! :grin:
Аз НЕ ползвам ChatGPT. :(
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

nakibest написа:
Селянка написа:
Алиса написа: Абе, друго си е ChatGPT-то да ти казва как да се издигнеш в очите на слепите, не е като простия Гугъл, дето само простите го ползват, за да се правят на умни и компетентни по клубовете.
Няма лошо. Който каквото ползва, който не ползва. Не виждам проблем!
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

nakibest написа:
Селянка написа:
Алиса написа: Абе, друго си е ChatGPT-то да ти казва как да се издигнеш в очите на слепите, не е като простия Гугъл, дето само простите го ползват, за да се правят на умни и компетентни по клубовете.
Няма лошо. Който каквото ползва, който не ползва. Не виждам проблем! Аз, примерно, за толкова години "закачена" за компютър, никога не съм проявила интерес към компютърни игри.
Алиса

Мнение от Алиса »

Селянка написа: Алисо, увредена си, комплексирана.

Попитай Ванката, де. Той може и да психоанализирва хора и проблеми, не само да строи градински бараки.
:blum:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Cookie написа:

Аз много си падам по stand up comedy, да ти кажа честно.
Може би съм ултра фен на Тревор Ноа, но ми харесват и доста други..
Наскоро открих за себе си един бразилец, Рафи. Уникална капия.
Не можело да произвеждаме вече пластмасови сламки и опаковки, щото костенурките се давели в тях..
Ама какво е това нещо ?? Едно време какви костенурки имаше - нинджи!! А сега??

Що касае AI, аз не бих била толкова високомерна. Вече дори машините без интелект ни изместват, какво остава за него. Визирам автономните складове и най-простия пример - касите на самообслужване в магазините.
Не знам дали имаш впечатления от Грок, който нарече ChatGPT още в първата ни кореспонденция “библиотекарче”..
Реши супер сложен юридически казус със членовете и алинеите само за 42 секунди.
Та.. недей го подценява..
Всъщност, хубавото е, че само след две до четири години ще разбереш колко не си бил прав.
:bigsmile:
Не им разбирам, за моята работа са тотално БЕЗполезни всичките!

Нито решение добро може да намери на технически казус свързан с малките 2 софтуерчета които поддръжам, нито някак да ми ускори работата, общо-взето - едно голямо нищо.

Да, може да ми обобщи емаилите от/към клиента, ама това обобщение ми е тотално безполезно. С нищо не ми помага.

Ти като счетоводител явно имаш и още повече ще имаш полза от тези неща. :-) Доколкото разбирам, програмистите - също.

Аз като техн. поддръжка (а не програмист или счетоводител) - не.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Cookie написа:
Той не работи и няма да и прекопае градинката.
Работи за тези които не знаят какво е работа!
РАБОТИ!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
Привет, приятно ми е да се запознаем, и аз не ползвам вилица, лъжица, ям с пръсти.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа:

Попитай Ванката, де. Той може и да психоанализирва хора и проблеми, не само да строи градински бараки.
Здравей Ванка, как си ?:-)
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Алиса написа:

Питам за неща, които ми трябват и вече се убедих, че ми е полезен. Да го карам да ти чете цялото клубно творчество и да ми каже това, което знам? Не го намирам за необходимо.
И да, направи няколко схеми на бараки, след това ги нарисува, аранжира, обзаведе за целта, за която ми е необходимо, баш барака за земеделски инструменти.

Аз съм мързелив човек)), ценя си времето. Защо да се блъскам да ппава нещо, което Ванката го прави с удоволствие за минути. Още повече, че споделих вече-нямам никакво въображение, не мога да рисувам, но мога да го направя.
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Селянка написа: май ме бъркаш с една друга клубарка, с дипломи. Живее в германия.
Ама коя е тая бе??
Живеела в Германия и се хвалела с дипломи?
Не я е срам. Родоотстъпник такъв.
Какво не ѝ харесва в България - управлението, спокойствието, реда, здравеопазването или сигурността?
Кое, кажи ми? И сигурно даже и кариера не е имала, щото кой луд зарязва родина и позиции, че да започва животът си отново? Представяш ли си?
Направо те разбирам, що ти е в устата ..

И тия дипломи - ма те там сигурно са й ги подарили!!
Те така правят - още на летището ти дават поне две дипломи, да си имаш.
А, и ключ от апартамент на Мариенплац, и още един от БМВ.
Или минимум от Фау Ве.
Мхм…
Последно промяна от Cookie на 31.01.26, 10:14, променено общо 1 път.
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

nakibest написа:
Не им разбирам, за моята работа са тотално БЕЗполезни всичките!

Нито решение добро може да намери на технически казус свързан с малките 2 софтуерчета които поддръжам, нито някак да ми ускори работата, общо-взето - едно голямо нищо.

Да, може да ми обобщи емаилите от/към клиента, ама това обобщение ми е тотално безполезно. С нищо не ми помага.

Ти като счетоводител явно имаш и още повече ще имаш полза от тези неща. :-) Доколкото разбирам, програмистите - също.

Аз като техн. поддръжка - не.
Имам два въпроса, ако имаш желание да ми отговориш - какво работиш точно ти?
Ако може, разкажи ми например как преминава един твой стандартен работен ден.
Какво според теб работи един счетоводител?
Последно промяна от Cookie на 31.01.26, 11:04, променено общо 1 път.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Cookie написа:
Селянка написа: май ме бъркаш с една друга клубарка, с дипломи. Живее в германия.
Ама коя е тая бе??
Живеела в Германия и се хвалела с дипломи?
Не я е срам. Родоотстъпник такъв.
Какво не ѝ харесва в България - управлението, спокойствието, реда, здравеопазването или сигурността?
Кое, кажи ми? И сигурно даже и кариера не е имала, щото кой луд зарязва родина и позиции, че да започва животът си отново? Представяш ли си?
Направо те разбирам, що ти е в устата ..

И тия дипломи - ма те там сигурно там са й ги подарили!!
Те така правят - още на летището ти дават поне две дипломи, да си имаш.
А, и ключ от апартамент на Мариенплац, и още един от БМВ.
Или минимум от Фау Ве.
Мхм…

https://www.youtube.com/watch?v=Vw81QsQL9wk
Публикувай отговор