поручик Ржевски написа:pocti_bezobidna написа:поручик Ржевски написа:Set написа:поручик Ржевски написа:Niya написа:утре е денят Х.
Гледайки програмата ми стана такова едно ууубаво
Очакване...
Днес слушах радио докато бутах количката в парка и чух, че някъде там, в София ще има прожекции днес на " Сталкер" на Тарковски, "Рим" на Фелини...... и си спомних т. нар. Филмотечно кино от ученическите ми години. Бяхме "абонирани" за него.
[/url=
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=284895] Киномания - 2006
И аз го видох, ама баш па Сталкера на Тарковски е един от малкото (да не кажа единствения) съветски филм, към който имам тотална непоносимост.
Що бе?
То е малко анти на анти-то.
Гледах го около 15 мин.
Ся ме замисли мен, кой филм така ми е подействал.
Загубила се е идеята на "Пикника" според мен...
Може да е много гениален пустия му Тарковски - не го разбирам. Като Дали. И като Тарантино да кажем....
За мен пък това е една от малкото екранизации, по-добри от литературния първоизточник.
Точно, защото е поизчистен. Пък и "Пикника" е единственото произведение на Стругацки,
което харесвам. Заради филма.
А пробвала ли си "Понеделник започва в събота"?
Тц. Пробвах "Трудно е да бъдеш бог" - хич не ми хареса.
Това за тия дето щъкаха в дъжда - по легендата за ловеца на плъхове - и от не ми хареса, въпреки, че идеята не беше лоша.
Също за някакъв дребен чиновник, дето се превърна в гений за кратко - не ме впечетли особено.
Ша го пробвам този "Понеделник", може пък да е интересен. Майка ми си пада по Стругацки, най-вероятно го има в библиотеката...