суета и прагматичност
- Пипилота Шантиклер
суета и прагматичност
спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
самолюбието ми е сразено от този факт и номера с моркова не минава - не мога да правя нещото без да си вярвам.
спрях да си губя времето, насочих си енергията в ежедневието и работата ми върви по-добре.
но ми е странно
мамка му и суета!
лишавам се сама от нещо което ме кефи, просто защото не мога да се примиря с посредствеността!
някой да е гълтал това хапче и да знае как става?
самолюбието ми е сразено от този факт и номера с моркова не минава - не мога да правя нещото без да си вярвам.
спрях да си губя времето, насочих си енергията в ежедневието и работата ми върви по-добре.
но ми е странно
мамка му и суета!
лишавам се сама от нещо което ме кефи, просто защото не мога да се примиря с посредствеността!
Re: суета и прагматичност
Много дращи на гърлото!Пипилота Шантиклер написа:...някой да е гълтал това хапче и да знае как става?
Я се предай пред посредственността, щом те кефеше заниманието.
- Пипилота Шантиклер
добре де ама какъв е смисълът да настояваш да правиш нещо което не умееш?Звеневия написа:Много дращи на гърлото!Пипилота Шантиклер написа:...някой да е гълтал това хапче и да знае как става?
Я се предай пред посредственността, щом те кефеше заниманието.
а в този случай и половината от кефа отива на кино
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мисля, че трябва да продължаваш да се занимаваш с това, което ти доставя удоволствие. Никога и във нищо няма да си НАЙ-добра. НИКОГА.Пипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
А животът е неприлично каратик:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
В някои отношения се чувствам страхотно от това че правя нещо въпреки че не съм много добра в областта. Това не ми пречи да продължавам да го правя - то просто си ми доставя удоволствие. В противен случай всъщност май не ме кефи толкова
Ама така като те чета, май въпросът пред теб по-скоро е - кое е по-важно за душевното ти равновесие - правенето на нещо дето те кефи или това да си най-добрата в правенето на каквото и да е?
Ама така като те чета, май въпросът пред теб по-скоро е - кое е по-важно за душевното ти равновесие - правенето на нещо дето те кефи или това да си най-добрата в правенето на каквото и да е?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Пипилота Шантиклер
може не най, но добърfrisky lioness написа:Мисля, че трябва да продължаваш да се занимаваш с това, което ти доставя удоволствие. Никога и във нищо няма да си НАЙ-добра. НИКОГА.Пипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
А животът е неприлично каратик:-)
въпроса е какво правите когато разбирате че улицата по която вървите е задънена?
тръгвате по друга или се разхождате напред-назан по задънената и се наслаждавате на движението?
Res severa est verum gaudium.
Сенека, Морални писма или нещо такова беше.
А, да.
Истинското удоволствие е сериозна работа.
А, да.
Как се става добър в нещо? Раждаш се така или?Пипилота Шантиклер написа:може не най, но добър
въпроса е какво правите когато разбирате че улицата по която вървите е задънена?
тръгвате по друга или се разхождате напред-назан по задънената и се наслаждавате на движението?
Избирам си друга улица, която обаче, уви, се оказва не по-малко задънена! И се наслаждавам, че поговорката "от трън та на глог" има много и най-различни измерения!Пипилота Шантиклер написа:...тръгвате по друга или се разхождате напред-назан по задънената и се наслаждавате на движението?
Абе глей си кефа и се радвай на факта, че си жива и здрава!
Ами аз прескачам някоя оградаПипилота Шантиклер написа: въпроса е какво правите когато разбирате че улицата по която вървите е задънена?
Достатъчно съм мързелива да се занимавам с нещо, което не ми се отдава...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
О, това е друго. Мисля, че сравнението ти не е вярно или аз не те разбирам правилно. Така представено завучи, че сме се запътили нанякоде и в един момент се оказва, че това не е пътя, че няма изход...Пипилота Шантиклер написа:
Но ако наистина те кефи повече да ти се кефят отколкото да правиш приятни за теб неща, тогава прави не дотам приятните, които те карат да се чувстваш по-добре заради одобрението на околните:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Пипилота Шантиклер
ти говориш за случаите когато си поставяш летвата разумно високо и си удовлетворена като скочиш - супер е това, така е:)))maggot написа:В някои отношения се чувствам страхотно от това че правя нещо въпреки че не съм много добра в областта. Това не ми пречи да продължавам да го правя - то просто си ми доставя удоволствие. В противен случай всъщност май не ме кефи толкова![]()
да баланса ми куца
искам да намеря мярката и да не съм толкова подвласна на егото
защото в случая аз прото НЕ МОГА, а не че не искам
не мога при новите условия да правя старите неща, не и ако не успея да глънха хапчето че да поема въздух
задръсила съм се
- Пипилота Шантиклер
Re: Res severa est verum gaudium.
хехех това за пръв път го чувам - жестоко е!Remmivs написа:Сенека, Морални писма или нещо такова беше.
А, да.
- Пипилота Шантиклер
4avdar4e написа:Ами аз прескачам някоя оградаПипилота Шантиклер написа: въпроса е какво правите когато разбирате че улицата по която вървите е задънена?
Достатъчно съм мързелива да се занимавам с нещо, което не ми се отдава...
Re: Res severa est verum gaudium.
Удоволствието е мое, Лейди Шантиклер.Пипилота Шантиклер написа:хехех това за пръв път го чувам - жестоко е!
- Пипилота Шантиклер
да, и аз така мисля - трябва да си намеря нов начин за аплодисменти, защото това е главното:-)frisky lioness написа:О, това е друго. Мисля, че сравнението ти не е вярно или аз не те разбирам правилно. Така представено завучи, че сме се запътили нанякоде и в един момент се оказва, че това не е пътя, че няма изход...Пипилота Шантиклер написа:
Но ако наистина те кефи повече да ти се кефят отколкото да правиш приятни за теб неща, тогава прави не дотам приятните, които те карат да се чувстваш по-добре заради одобрението на околните:-)
Амчи ти що се самобичуваш? Щото то тва твойто на самобичуване мяза. Ако си поставяш летвата прекалено високо, никога няма да можеш да я надскочиш, да не говорим за това, че това показва колко малко се познаваш?Пипилота Шантиклер написа: ти говориш за случаите когато си поставяш летвата разумно високо и си удовлетворена като скочиш - супер е това, така е:)))
да баланса ми куца
не мога при новите условия да правя старите неща, не и ако не успея да глънха хапчето че да поема въздух
задръсила съм се
А за нещата дето правим и ни кефят - няма начин да си зле ако се кефиш. Не говоря за това да си напълно безкритична към себе си (ти май си обратния случай
Е, освен ако не искаш да си най-добрата в скок на височина...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Пипилота Шантиклер
maggot написа:Амчи ти що се самобичуваш? Щото то тва твойто на самобичуване мяза. Ако си поставяш летвата прекалено високо, никога няма да можеш да я надскочиш, да не говорим за това, че това показва колко малко се познаваш?Пипилота Шантиклер написа: ти говориш за случаите когато си поставяш летвата разумно високо и си удовлетворена като скочиш - супер е това, така е:)))
да баланса ми куца
задръсила съм се
А за нещата дето правим и ни кефят - няма начин да си зле ако се кефиш. Не говоря за това да си напълно безкритична към себе си (ти май си обратния случай). Ако нещо ти доставя удоволствие, в един момент започваш да му хващаш цаката. Ръчкаш от тук-оттам и най-накрая го схващаш как става. Само търпение му е майката и ще стане.
Е, освен ако не искаш да си най-добрата в скок на височина...
ще я видим тази работа, нека мине време нещата сами ще си покажат - очертава ми се да нямам никакво време, което е чудесно за проветряване на мозъка от простотии
и може да ми просветне как се правят нещата без да си в първата десятка:-)
Не ми казвай, че си спряла да правиш сексПипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
- Пипилота Шантиклер
хахах нямаш представа колко си близо до истинатаwishes написа:Не ми казвай, че си спряла да правиш сексПипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
Иди на курс някакъвПипилота Шантиклер написа: хахах нямаш представа колко си близо до истината
По-скоро на готвене ми прилича...wishes написа:
Не ми казвай, че си спряла да правиш секс
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Пипилота Шантиклер
на опреснителен ли?wishes написа:Иди на курс някакъвПипилота Шантиклер написа: хахах нямаш представа колко си близо до истината
абе видно е че трябва да се направи нещо:P
maggot написа:По-скоро на готвене ми прилича...wishes написа:
- Пипилота Шантиклер
хахах ако се навия за този курс мъжа ми ще го финансира отвсякъде ама тц, ич никакъв интересmaggot написа:По-скоро на готвене ми прилича...wishes написа:
Има такива, да, възстановяват ти после изгубените точкиПипилота Шантиклер написа: на опреснителен ли?
абе видно е че трябва да се направи нещо:P
Тоя си има любовница, да знаешПипилота Шантиклер написа:хахах ако се навия за този курс мъжа ми ще го финансира отвсякъде ама тц, ич никакъв интересmaggot написа:По-скоро на готвене ми прилича...wishes написа:
Така много общо звучи, но все пак си мисля, че не трябва да се отказваш.Пипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
Че те любовниците за това ли служат? Да готвят???wishes написа: Тоя си има любовница, да знаеш
- Пипилота Шантиклер
да бе да:blum:wishes написа:Тоя си има любовница, да знаешПипилота Шантиклер написа:хахах ако се навия за този курс мъжа ми ще го финансира отвсякъде ама тц, ич никакъв интересmaggot написа:По-скоро на готвене ми прилича...wishes написа:
то за любовница се иска и време и пари, а и човека не е таков
- Пипилота Шантиклер
няма да се насилвам да решавам нещата - както дойде, верче:-)vyara написа:Така много общо звучи, но все пак си мисля, че не трябва да се отказваш.Пипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
Айде да намесим и изтока
Който знае какво е достатъчно - винаги има достатъчно.
- Dark Angel
интересноПипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
замислих се аз как постъпвам - май май съм добра в нещото което правя, то страшно ме кефи, дава ми невероятна тръпка, вярвам в мен си и в идеята. Добра съм, имам много опит, но съм далеч от т.нар. гурута - може и да стана след 10 години, ако не умрА от нервен разрив или премного водка вечер
та така, случва де да имам щастието да се срещна с невероятни хора - и наблюдавам, и се уча и анализирам....
правя и други неща в които някои люде казват, че съм невероятна, други не им харесва - но понеже ме кефи, и понеже е противоположно на обичайната ми дейност го правя с чисто удоволствие и радост
когато успявам в нещо трудно - направо оргазъм получавам
ПП/ и още нещо - обичам, обожавам да правя неща за които болшинството смята, че са недостижими - просто си умирам от кеф като видя увиснали ченета
- Пипилота Шантиклер
Dark написа:интересноПипилота Шантиклер написа:спрях да правя нещо, което много обичам, защото осъзнах, че не само не съм най-добра, ами дори и не съм добра в него.
но ми е странно
мамка му и суета!
замислих се аз как постъпвам - май май съм добра в нещото което правя, то страшно ме кефи, дава ми невероятна тръпка, вярвам в мен си и в идеята. Добра съм, имам много опит, но съм далеч от т.нар. гурута - може и да стана след 10 години, ако не умрА от нервен разрив или премного водка вечер
та така, случва де да имам щастието да се срещна с невероятни хора - и наблюдавам, и се уча и анализирам....
правя и други неща в които някои люде казват, че съм невероятна, други не им харесва - но понеже ме кефи, и понеже е противоположно на обичайната ми дейност го правя с чисто удоволствие и радост
когато успявам в нещо трудно - направо оргазъм получавам
ПП/ и още нещо - обичам, обожавам да правя неща за които болшинството смята, че са недостижими - просто си умирам от кеф като видя увиснали ченета
хаха борбена натура си ти, но въпроса беше за друго
ако видиш, че нещо не се получава, че контрола за реализацията му е съвсем извън тебе и няма изгледи за успех, какво правим тогаз? пренасочваме ли се или главата у стената?
за посредствеността ми е думата
как преодолявате усещането?
всеки в нещо е посредствен
избягвате ли нещата, в които сте посредствени или продължавате да настоявате, че ако ала бала се трудите и незнам какво и се развивате и ще постигнете успех?
не е ли разпиляване на ресурс едно такова упорство?
не е ли по-добре проба-грешка-проба-грешка и така до края на света, докато налучкаме таланта си?
или пък живота вземе че свърши:lol:
Re: Айде да намесим и изтока
Много ценна мисъл!Remmivs написа:Който знае какво е достатъчно - винаги има достатъчно.
Ти пък пак не си разбрала темата4avdar4e написа:Че те любовниците за това ли служат? Да готвят???wishes написа: Тоя си има любовница, да знаеш![]()
.wishes написа:Много ценна мисъл!Remmivs написа:Който знае какво е достатъчно - винаги има достатъчно.
Напротив, не е верно тва. Ако знаеш, че 20см са достатъчно, значи ли, че ги имаш
А сега сериозно. Не е верно тва!
В днешно време царува всеобщата посредственост, не се притеснявай толкова много и не му мисли много.Пипилота Шантиклер написа: хаха борбена натура си ти, но въпроса беше за друго
ако видиш, че нещо не се получава, че контрола за реализацията му е съвсем извън тебе и няма изгледи за успех, какво правим тогаз? пренасочваме ли се или главата у стената?
за посредствеността ми е думата
как преодолявате усещането?
всеки в нещо е посредствен
избягвате ли нещата, в които сте посредствени или продължавате да настоявате, че ако ала бала се трудите и незнам какво и се развивате и ще постигнете успех?
не е ли разпиляване на ресурс едно такова упорство?
не е ли по-добре проба-грешка-проба-грешка и така до края на света, докато налучкаме таланта си?
или пък живота вземе че свърши:lol:
Рекох ти, върви на курс, образовай се, тва е
Трактовката е друга - да си доволен от това което имаш, а не да бягаш по нещо недостижимо.vyara написа:.wishes написа:Много ценна мисъл!Remmivs написа:Който знае какво е достатъчно - винаги има достатъчно.
Напротив, не е верно тва. Ако знаеш, че 20см са достатъчно, значи ли, че ги имаш
Напълно вярно е. Това е израз не на примирение, а на просветление.vyara написа:Напротив, не е верно тва. Ако знаеш, че 20см са достатъчно, значи ли, че ги имаш
За сантиметрите ще ти кажа само, че ти трябват 8. А това ВСЕКИ го има.