Програма за времето прекарано пред компютъра

Все същите
Аватар
Green Light

Програма за времето прекарано пред компютъра

Мнение от Green Light »

Има програма, която на всеки десет(или на колкото си нагласиш)минути те кара да си затваряш очите, да си протягаш ръцете да си вдигаш крака... не тва беше друго. Та мисълта ми е, че ясно, знам, такава програма има, не си мислете че сме толко прости, разбираме ги ние тия работи. Питам има ли програма, която да мери времето и след изтичането на примерно един час да блокира акаунта до края на деня. Терминатора играе, играе, после ниц
, сяда брат му, влиза си в неговия си акаунт играе и той колкото сме му разрешили и после айде метла на двора. Компютъра не бачка, сори. "Ама не мога да го пусна, съжалявам, той така си е направен аз нищо не мога да направя" Е тва ми трябва. Има ли го
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Има

Мнение от Remmivs »

но ти трябва оригинална боза или поне с оригинален кий. Може дори да определиш в кои часове може да играят и в кои не. Няма да могат да се логнат въобще в неразрешения период. А в разрешения се логват играят колкото си казар и после той прави автоматично логаут.
Аватар
Green Light

Re: Има

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:но ти трябва оригинална боза или поне с оригинален кий. Може дори да определиш в кои часове може да играят и в кои не. Няма да могат да се логнат въобще в неразрешения период. А в разрешения се логват играят колкото си казар и после той прави автоматично логаут.
Нали си чувал тоя лаф за лъжичката с катран, дето разваляла цяла каца с мед? Е за тия "оригинални" работи е измислен!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: Има

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Нали си чувал тоя лаф за лъжичката с катран, дето разваляла цяла каца с мед? Е за тия "оригинални" работи е измислен!
Ще се опитам да ти намеря нещо друго, братко. Ще измислим нещо.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Re: Програма за времето прекарано пред компютъра

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:Има програма, която на всеки десет(или на колкото си нагласиш)минути те кара да си затваряш очите, да си протягаш ръцете да си вдигаш крака... не тва беше друго. Та мисълта ми е, че ясно, знам, такава програма има, не си мислете че сме толко прости, разбираме ги ние тия работи. Питам има ли програма, която да мери времето и след изтичането на примерно един час да блокира акаунта до края на деня. Терминатора играе, играе, после ниц
, сяда брат му, влиза си в неговия си акаунт играе и той колкото сме му разрешили и после айде метла на двора. Компютъра не бачка, сори. "Ама не мога да го пусна, съжалявам, той така си е направен аз нищо не мога да направя" Е тва ми трябва. Има ли го
При нас въпросът е решен с вадене на бушона. Друг вариант - абонираш се за бавен нет, и сами ще се откажат. Впрочем, открих, че наличието на комп е страхотен начин за изнудване. А не си е свършил работата за деня - а няма бушон.:grin:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Пенчо Заека написа: При нас въпросът е решен с вадене на бушона. Друг вариант - абонираш се за бавен нет, и сами ще се откажат. Впрочем, открих, че наличието на комп е страхотен начин за изнудване. А не си е свършил работата за деня - а няма бушон.:grin:
Хъм, при вас въпросът не беше ли решен на договорна основа?? :huhthink:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Пенчо Заека написа:
Green Light написа:Има програма, която на всеки десет(или на колкото си нагласиш)минути те кара да си затваряш очите, да си протягаш ръцете да си вдигаш крака... не тва беше друго. Та мисълта ми е, че ясно, знам, такава програма има, не си мислете че сме толко прости, разбираме ги ние тия работи. Питам има ли програма, която да мери времето и след изтичането на примерно един час да блокира акаунта до края на деня. Терминатора играе, играе, после ниц
При нас въпросът е решен с вадене на бушона. Друг вариант - абонираш се за бавен нет, и сами ще се откажат. Впрочем, открих, че наличието на комп е страхотен начин за изнудване. А не си е свършил работата за деня - а няма бушон.:grin:
Да, и аз обичам нещата да се решават очи в очи, к'во има да се правя на "дръж ми шапката",
и то точно за пред децата.:mad:
Звенения

Мнение от Звенения »

Абе тая работа не става ли с: " Я ставай, марш нанатан, нанасам нанадолЕ, към уреда...
Ръцете изпънати, краката на ширината на раменете..." ЪЪЪ? :mad:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Децата са наясно

Мнение от Remmivs »

с политиката на употреба на компютъра. Никой на никого не държи шапката. А с бушон не е решение тъй като от една страна компютърът може да трябва на някой възрастен, от друга едва ли само компютърът е на този бушон.
Аватар
Амаранта

Re: Децата са наясно

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:с политиката на употреба на компютъра. Никой на никого не държи шапката. А с бушон не е решение тъй като от една страна компютърът може да трябва на някой възрастен, от друга едва ли само компютърът е на този бушон.
Нямах предвид бушона, а принципа. Най-добре е просто да стане от компютъра, без да има нужда от сценката "ъъъ, нещо се прецака и не работи".
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа:При нас въпросът е решен с вадене на бушона. Друг вариант - абонираш се за бавен нет, и сами ще се откажат. Впрочем, открих, че наличието на комп е страхотен начин за изнудване. А не си е свършил работата за деня - а няма бушон.:grin:
Първо и най- важно - мъзи ме.Аз съм от тия татковци, дето обичат няква програма, машина, някакво изкуствено чудо да им свърши работата по възпитанието.
И второ - тва с работата има нужда от по- подробно обяснение. Стори ми се, че ми казваш, че твоя син върши РАБОТА в къщи? Прибира играчки? Оправя си стаята? Леглото(тука е кресчендо)???
Организираш ли кусове за обучение?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:
Remmivs написа:с политиката на употреба на компютъра. Никой на никого не държи шапката. А с бушон не е решение тъй като от една страна компютърът може да трябва на някой възрастен, от друга едва ли само компютърът е на този бушон.
Нямах предвид бушона, а принципа. Най-добре е просто да стане от компютъра, без да има нужда от сценката "ъъъ, нещо се прецака и не работи".
Не, не става така. Когато детето се логне има едно прозорче, което му изписва колко време може да седи. И периодично му напомня. Не е и "аз не знам кво стана, тате", а "знаеш, че това ти е лимита, мила".
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Звеневия написа:Абе тая работа не става ли с: " Я ставай, марш нанатан, нанасам нанадолЕ, към уреда...
Ръцете изпънати, краката на ширината на раменете..." ЪЪЪ? :mad:
става естествено
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Виж тези неща,

Мнение от Remmivs »

свали ги, пробвай ги, избери си и ми кажи кое ти харесва най-много като price/performance:

http://www.simteclab.com/
http://www.watchdogpc.com/
http://www.akrontech.com/
Аватар
Green Light

Re: Виж тези неща,

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:свали ги, пробвай ги, избери си и ми кажи кое ти харесва най-много като price/performance:

Мерсаж, съре
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

4avdar4e написа:
Пенчо Заека написа: При нас въпросът е решен с вадене на бушона. Друг вариант - абонираш се за бавен нет, и сами ще се откажат. Впрочем, открих, че наличието на комп е страхотен начин за изнудване. А не си е свършил работата за деня - а няма бушон.:grin:
Хъм, при вас въпросът не беше ли решен на договорна основа?? :huhthink:
Употребата на минало време в случая е много уместна. Минаха трите дни за чудото, и се върнахме на молби и изнудваници. Т.е., прилагаме клаузата за неустойки.:evil:
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Прав си. И телевизорът е на същия бушон. И хладилника. Все такива едни вредни работи.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Пенчо Заека написа:При нас въпросът е решен с вадене на бушона. Друг вариант - абонираш се за бавен нет, и сами ще се откажат. Впрочем, открих, че наличието на комп е страхотен начин за изнудване. А не си е свършил работата за деня - а няма бушон.:grin:
Първо и най- важно - мъзи ме.Аз съм от тия татковци, дето обичат няква програма, машина, някакво изкуствено чудо да им свърши работата по възпитанието.
И второ - тва с работата има нужда от по- подробно обяснение. Стори ми се, че ми казваш, че твоя син върши РАБОТА в къщи? Прибира играчки? Оправя си стаята? Леглото(тука е кресчендо)???
Организираш ли кусове за обучение?
Работа = писане на домашни, поучване и свирня при нас. Играчки вече не ползУваме. Стая е мнооого голяма преувеличение. То е една бърлога на неизвестен представител на фауната. Леглото е купчина смачкани чаршафи. Какво обучение по-точно те интересува???:crying:
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Remmivs написа:свали ги, пробвай ги, избери си и ми кажи кое ти харесва най-много като price/performance:

Що направо не препоръчаш най-удачното? Плз.:-)
Water_

Мнение от Water_ »

баси, като Ви чета и почвам да се чувствам като някакво страшно чудовище :blink:

май май съм много страшна, само да кажа нещо /в случай че уж не съм чута да се понадигна от стола/ и сред вой, мрънкане и страдание нещото се свършва супер организирано

нда....мога да почна да си раздавам снимката срещу заплащане, за да плашат с нея непослушните деца :snlach:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Water_ написа: нда....мога да почна да си раздавам снимката срещу заплащане, за да плашат с нея непослушните деца :snlach:
Моля, моля, не си само ти. Доди да видиш как се раздава правосъдие :grin:
Освен да си направим един общ портрет :rotfl24:
Water_

Мнение от Water_ »

4avdar4e написа: Моля, моля, не си само ти. Доди да видиш как се раздава правосъдие :grin:
Освен да си направим един общ портрет :rotfl24:
Да! Супер идея. И под снимката анимирана лента в която текат текстове:
"ТИ! Оправи ли си леглото"
"ТИ! Написа ли домашните си"
.......
......
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пенчо Заека написа:Що направо не препоръчаш най-удачното? Плз.:-)
Щото не съм ги ползвал. Аз прилагам други методи. Един месец без компютър! Вече няма нужда и паролата да й сменям. Иначе го бях докарал на сгода с един кит на микрософт и адванснато магерене на акаунтите - кой кога, какво и защо може/не може да прави с компа.

Когато не бутва директно в убунту де. :2tooth:
Публикувай отговор