БГ фолклор

Все същите
esti

БГ фолклор

Мнение от esti »

Нали знаете, когато се заговори за чалга и винаги се намира някой, който като довод "против" чалгата изтъква, че тя опорочавала бг фолклора, а това е кощунство, щото на нас, като българи автентичната фолклорна музика ни била заложена, била вътре в нас....и т.н. (има сега подобна тема в дира).
Снощи си говорихме с една фитнес инструкторка, която води и някакви курсове по народни танци. От доста време все ми мрънка да отида поне веднъж на нейния курс и да видя, колко било хубаво. Аз пък и обяснявам, че трудно бих издържала 1 час да слушам народна музика, защото не я харесвам. Реакцията и беше същата - ама как, тази музика е вътре в нас, заложена ни е, ние сме българи...
И друг път се е случвало да ме погледнат с презрение, когато кажа, че фолклора не ме докосва, ама хич! Имам чувството, че слагат знак за равенство между патриотизъм, българско самосъзнание и...музикални предпочитания.
Вие как мислите?
На мен ли нещо ми има..или може би ми липсва нещо?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Е, хайде,

Мнение от Remmivs »

не ти ли кипва кръвта от някои песни?
esti

Re: Е, хайде,

Мнение от esti »

Remmivs написа:не ти ли кипва кръвта от някои песни?
Рем, съвсем искрено говоря - не ме докосва по никакъв начин тази музика..не я усещам.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:не ти ли кипва кръвта от някои песни?
Македонски, родопски... До там.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Рем, съвсем искрено говоря - не ме докосва по никакъв начин тази музика..не я усещам.
Нито една? Ама съвсем никак?

Не те смятам за извънземна, нито те осъждам. Просто ми е трудно да го повярвам. Аз например не съм кой знае какъв познавач на фолклора, но от някои неща ми полазват тръпки и ми се замъглява погледа.
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
esti написа:Рем, съвсем искрено говоря - не ме докосва по никакъв начин тази музика..не я усещам.
Нито една? Ама съвсем никак?

Не те смятам за извънземна, нито те осъждам. Просто ми е трудно да го повярвам. Аз например не съм кой знае какъв познавач на фолклора, но от някои неща ми полазват тръпки и ми се замъглява погледа.
Защо ти е трудно да повярваш?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Защо ти е трудно да повярваш?
Защото си мисля, че те познавам. :D

Всъщност, говоря глупости, но въпреки това мисля, че си човек с добре развити емоции. И ми е чудно как не могат да те докаснат някои неща от песните. Или има някаква причина, поради която си развила имунитет срещу такъв вид музика, или просто не си чувала достатъчно хубави.
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
esti написа:Защо ти е трудно да повярваш?
Защото си мисля, че те познавам. :D

Всъщност, говоря глупости, но въпреки това мисля, че си човек с добре развити емоции. И ми е чудно как не могат да те докаснат някои неща от песните. Или има някаква причина, поради която си развила имунитет срещу такъв вид музика, или просто не си чувала достатъчно хубави.
Значи според теб, ако са ми добре развити емоциите тази музика, точно тази, а не някоя друга трябва да ме вълнува?
Ох...май наистина нещо съм сбъркана.
Но наистина самото фолклорно звучене по-скоро ме отблъсква, отколкото да ме вълнува.
И пример ще ти дам.
Знаеш, че Слави прави много от фолклорните песни, като ги обработва, аранжира и пр.
Та случвало се е песен, обработена и изпята примерно от Деси Добрева да ми хареса. И същата песен в автентичен вид изпята от народна певица да не ми хареса и дори да я възприема, като съвсем друга песен.
Мислила съм защо е така и извода ми беше, че песента изпята от Деси е изчистена от типичното и характерно звучене, а и гласа и не е "фолклорен". Значи какво излиза - като го няма фолклорното звучене ми харесва.
Абе....шантава работа.
Сега и друго се сещам.
Преди време пак на Слави му беше на гости един от неговите музиканти. Той изсвири няколко такива народни музики.
Възхитих му се, хареса ми, но не музиката, а таланта и майсторството му да свири такива трудни и "завързани" музики (поне според моята непрофи преценка ми се видя трудно). Оцених музиканта, но не и музиката.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: БГ фолклор

Мнение от Ън »

esti написа:
Много е важно една музика или кавото и да е друго изкуство да не се натрапва по никакъв начин, защото много бързо може да опротивее.
Все пак, музиката е за удоволствие, нали?! Като не ти харесва, не я слушаш и точка. Никой няма право да те убеждава колко е хубава след като според теб- не е.
Не става въпрос за ранната детска и юношеска възраст когато се оформя музикалният вкус...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Значи според теб, ако са ми добре развити емоциите тази музика, точно тази, а не някоя друга трябва да ме вълнува?
О, не! Далеч не това казвам. И тази. Поне нещо от нея и поне според мен. Слави не ми е критерий за народна музика. Нито за обработката й. Аз например влизам в мъглата от "Излел е Дельо хайдутин". Онази дето пътува вече отвъд всякаква връзка с нашата слънчева система.

http://p4.forumforfree.com/-vp9898-3040.html#9898

Ама аз съм си такъФ.
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:
esti написа:
Много е важно една музика или кавото и да е друго изкуство да не се натрапва по никакъв начин, защото много бързо може да опротивее.
Все пак, музиката е за удоволствие, нали?! Като не ти харесва, не я слушаш и точка. Никой няма право да те убеждава колко е хубава след като според теб- не е.
Не става въпрос за ранната детска и юношеска възраст когато се оформя музикалният вкус...
Прав си. Всяко натрапено нещо може да стане противно.
На мен обаче никой не ми е натрапвал фолклорна музика.
Май просто липсва в гените ми.
Но идеята ми беше, че този факт (че не харесвам ф.музика) обикновено ме поставя в позицията на родоотстъпник някакъв...
А аз не съм.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:Нали знаете, когато се заговори за чалга и винаги се намира някой, който като довод "против" чалгата изтъква, че тя опорочавала бг фолклора, а това е кощунство, щото на нас, като българи автентичната фолклорна музика ни била заложена, била вътре в нас....и т.н. (има сега подобна тема в дира).
Снощи си говорихме с една фитнес инструкторка, която води и някакви курсове по народни танци. От доста време все ми мрънка да отида поне веднъж на нейния курс и да видя, колко било хубаво. Аз пък и обяснявам, че трудно бих издържала 1 час да слушам народна музика, защото не я харесвам. Реакцията и беше същата - ама как, тази музика е вътре в нас, заложена ни е, ние сме българи...
И друг път се е случвало да ме погледнат с презрение, когато кажа, че фолклора не ме докосва, ама хич! Имам чувството, че слагат знак за равенство между патриотизъм, българско самосъзнание и...музикални предпочитания.
Вие как мислите?
"Повредена" си от изопачаването и преекспонирането на фолклора от т.тар. фолклорни ансамбли, според мен.
Обаче нямам никакво време сега да ти обясня какво по-точно имам предвид. :(
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

esti написа:Нали знаете, когато се заговори за чалга и винаги се намира някой, който като довод "против" чалгата изтъква, че тя опорочавала бг фолклора, а това е кощунство, щото на нас, като българи автентичната фолклорна музика ни била заложена, била вътре в нас....и т.н. (има сега подобна тема в дира).
Вие как мислите?
Сигурно просот не си чула подходящата песен.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Но идеята ми беше, че този факт (че не харесвам ф.музика) обикновено ме поставя в позицията на родоотстъпник някакъв...
А аз не съм.
Това е глупаво. Кой казва, че си?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа: Все пак, музиката е за удоволствие, нали?!
Ето тук не съм съгласна. Музиката може да бъде И за удоволствие. Но като всяко изкуство най-важното при нея е да ти "каже" за света и за самия теб нещо, което не си усещал преди да я чуеш.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
[unknown] написа:
esti написа:
Прав си. Всяко натрапено нещо може да стане противно.
На мен обаче никой не ми е натрапвал фолклорна музика.
Май просто липсва в гените ми.
Но идеята ми беше, че този факт (че не харесвам ф.музика) обикновено ме поставя в позицията на родоотстъпник някакъв...
А аз не съм.
Аз пък слушам основно рок и метъл и то от английски и американски групи.
Е, значи ли това, че обичам Америка и Англия и не обичам България...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
esti написа:Значи според теб, ако са ми добре развити емоциите тази музика, точно тази, а не някоя друга трябва да ме вълнува?
О, не! Далеч не това казвам. И тази. Поне нещо от нея и поне според мен. Слави не ми е критерий за народна музика. Нито за обработката й. Аз например влизам в мъглата от "Излел е Дельо хайдутин". Онази дето пътува вече отвъд всякаква връзка с нашата слънчева система.

Ама аз съм си такъФ.
Слави беше просто пример за това, че на мен, когато една фолклорна песен се изчисти от фолк звученето има вероятност да ми хареса. Но тогава може би не е вече фолклорна....
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
esti написа:Но идеята ми беше, че този факт (че не харесвам ф.музика) обикновено ме поставя в позицията на родоотстъпник някакъв...
А аз не съм.
Това е глупаво. Кой казва, че си?
Ми разни хора, когато се случва да си споделя мнението.
Май наистина повечето са убедени, че щом съм българка трябва да харесвам и народна музика.
И нехаресването ми буди меко казано учудване.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Вие как мислите?
"Повредена" си от изопачаването и преекспонирането на фолклора от т.тар. фолклорни ансамбли, според мен.
Обаче нямам никакво време сега да ти обясня какво по-точно имам предвид. :(
Добре, ама нали има още толкова много хора, които са расли с тези ансамбли, а те не са се "повредили". Защо само на мен ми се е отразило това?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа::(
Добре, ама нали има още толкова много хора, които са расли с тези ансамбли, а те не са се "повредили". Защо само на мен ми се е отразило това?[/quote]

Не е само на теб. Според мен при теб е естествена съпротива срещу нещо, което ти е налагано (макар и неявно) отвън, като любовта към Съветския съюз например.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Не е само на теб. Според мен при теб е естествена съпротива срещу нещо, което ти е налагано (макар и неявно) отвън, като любовта към Съветския съюз например.
Беее, аз Съветския съюз и сега си го обичам, ама верни ли са слуховете, че се бил разпаднал? :lol:

А Лили Иванова??? Навърши ли 100???
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Не е само на теб. Според мен при теб е естествена съпротива срещу нещо, което ти е налагано (макар и неявно) отвън, като любовта към Съветския съюз например.
Беее, аз Съветския съюз и сега си го обичам, ама верни ли са слуховете, че се бил разпаднал? :lol:

А Лили Иванова??? Навърши ли 100???
Донякъде.
:lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ето ви "фолклор":

Мутренски капан
Появили се по света мутри, та изпояли момите по кладенците, бабите по огнищата, старците по механите, децата по улиците. Никой се не наел мутрите да опише, селото от зло да отърве. Наел се писател Калчев с умници колеги. Повел ги Калчев по гора зелена, по върхища и долища, по мутренски сборища, повел ги, заклел ги – съвременността да хванат, жива или мъртва в литературата да я докарат.

Ходили, скитали, падали, ставали – мутренския капан стигнали. Зарадвали се умник Калчев с умници юнаци.

- Ей те тебе, мутро - викнал Христо Калчев, - излез да се поборим!

Заревали мутри стръвници в дупка хладница. Реват и не излизат.

- Чакай, ще ви науча! - викнал писател Калчев, па рекъл на своите умници другари:

- Вържете ме през кръста с яки въжета, па ме пуснете в мутренската дупка, сюжет-стръвник жив за ушите да изтегля.

Умници юнаци вързали умник Калчев и го в мутренската дупка пуснали. Хоп, един сюжет-стръвник, па втори сюжет-стръвник, па трети… дор до петнайсет. По едно време... м-да. Ни сюжет, ни Калчев…

Чудом се чудят умници юнаци.

- Бре, де го Калчев, де му непубликувания сюжет?

- Ама той имаше ли непубликуван сюжет?

- Бре май че имаше.

- Па аз мисля, че немаше.

- Имаше, Пасков, имаше.

– Нямаше! Ти, Даверов, си го сюжетирал…

Карат се по мегданите умници юнаци - имал ли Калчев непубликуван сюжет, нямал ли! Па отишли да питат отвъдното:

- Имаш ли, Калчев, непубликуван сюжет, или нямаш?

А Калчев ги гледа, гледа, па им вика:

- Я бързо делете парите и бегайте…

Източник.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:Ето ви "фолклор":
Хе-хе, гот :lol: Ся само да не се налага да обясняваш сюжетната линия :D
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

а нашата щерка мечтае да стане народна певица /това една от мечтите/

специално влизахме веднъж в М-тел да помолим за плаката на момичето в носия и думите "Искам да ме чуе целия свят" 8)

аз обичам 8) народните песни, зная много, обичам и да пея, харесва ми да слушам

покрай щерката слушам още повече, тя може с часове да слуша как свирят на гайда....

народни песни за първи път като много мънинка в планината, вечер мъжете като се напиеха и пееха 8)
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа:Ето ви "фолклор":
Хе-хе, гот :lol: Ся само да не се налага да обясняваш сюжетната линия :D
Ааа, не я знам. Аз гледам на нещата по-общо, от гледна точка на жанра някакси така. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Dark написа:а нашата щерка мечтае да стане народна певица /това една от мечтите/

специално влизахме веднъж в М-тел да помолим за плаката на момичето в носия и думите "Искам да ме чуе целия свят" 8)

аз обичам 8) народните песни, зная много, обичам и да пея, харесва ми да слушам

покрай щерката слушам още повече, тя може с часове да слуша как свирят на гайда....

народни песни за първи път като много мънинка в планината, вечер мъжете като се напиеха и пееха 8)
Мда....и това може би е много важно - срещата с музиката в детството.
По принцип в селата се слуша основно такава музика - поне май навремето така е било.
Моите баби и дядовци си живееха в града т.е. нямахме си село, където и аз да ходя през ваканциите.
Имахме една вила, близо до Бс - пак беше в село, но ние някак си бяхме като присадени там. Ходехме рядко и за малко.
Но помня как, още като отидем и в двора се вадеше един стар грамофон и през целия ден се въртяха плочи с валсовете на Щраус.
Явно семейството ми има голяма роля във възпитанието на музикалния ми вкус.
Но пак да кажа, че темата ми не беше за това, а за слагането на равенство между българското самосъзнание и музиката.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Мда....и това може би е много важно - срещата с музиката в детството.
По принцип в селата се слуша основно такава музика - поне май навремето така е било.
Моите баби и дядовци си живееха в града т.е. нямахме си село, където и аз да ходя през ваканциите.
Имахме една вила, близо до Бс - пак беше в село, но ние някак си бяхме като присадени там. Ходехме рядко и за малко.
Но помня как, още като отидем и в двора се вадеше един стар грамофон и през целия ден се въртяха плочи с валсовете на Щраус.
Но пак да кажа, че темата ми не беше за това, а за слагането на равенство между българското самосъзнание и музиката.
Ести, Щраус в селския двор а :lol:

Ести, що реши, че аз съм придобила музикално образование копайки на нивата с баба и дядо от село? т.е. ти си много издигната щото докато хората са бачкали Вие сте си танцували валсове в градината?

моята прабаба се е изучила във Франция, прадядо ми в Русия, дядо във Виена, мама във Виена.... софиянка съм от поколения без капчица софийска кръв във вените. И не се чувствам "присадена" на село, нито където и да е

ПП / а ти всъщност се чувстваш "гражданка" и затова не ти допада таз музика. тъй ли? тъпо. щерката не беше виждала жива овца до миналата година, но слуша като омагьосана народна музика. въпреки че е 100 % "гражданка". да не би пък балета, детския театър, Верди, Вагнер, Чайковски да я направят като теб? ужас.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:

Ама аз съм си такъФ.
Слави никакъв го няма в пеенето, хубаво е, че показа на народа що е това народна песен, но с напъните си и да я пее .... :twisted: непоносимо. на човека му се пее, ми да иде в гората и да пее сам

и
Изображение
esti

Мнение от esti »

Dark написа:
esti написа: Мда....и това може би е много важно - срещата с музиката в детството.
Ести, Щраус в селския двор а :lol:

Ести, що реши, че аз съм придобила музикално образование копайки на нивата с баба и дядо от село? т.е. ти си много издигната щото докато хората са бачкали Вие сте си танцували валсове в градината?

моята прабаба се е изучила във Франция, прадядо ми в Русия, дядо във Виена, мама във Виена.... софиянка съм от поколения без капчица софийска кръв във вените. И не се чувствам "присадена" на село, нито където и да е
Айде пак яхна метлата.
И го казвам, не защото имаш "различно мнение" както ти казваш, а защото пак разбрала недоразбрала раздвояваш езика и се опитваш да хапеш. Според мен хората обикновено реагират не на различното ти мнение, а на начина по който го изразяваш. Както и да е...
Причината да пиша за селото беше, че просто направих някаква аналогия, когато ти спомена планината и мъжете, които пиели и пеели.
Нито имам идея, къде и как си израснала, нито пък бих му отдала значение.
Просто си разсъждавах по темата.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Май просто липсва в гените ми.
чудя се, дали имам ген за ДМ в гените :huhthink:

а къде ли са изчезнали гените за Металика????

ех бреееее :lol:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Айде пак яхна метлата.
И го казвам, не защото имаш "различно мнение" както ти казваш, а защото пак разбрала недоразбрала раздвояваш езика и се опитваш да хапеш. Според мен хората обикновено реагират не на различното ти мнение, а на начина по който го изразяваш. Както и да е...
Причината да пиша за селото беше, че просто направих някаква аналогия, когато ти спомена планината и мъжете, които пиели и пеели.
да, да.... метлата

баси, тъпо бе, тъпо мислене щото не харесвам мнението ти да съм яхнала метлата. събуди спящия си мозък, виж че си смешна с историята за селото и грамофона.

какво означава село, замисли се малко, градовете преди 100 години са били нещо съвсем различно. макс. 5-6 поколения назад и всички сме тръгнали от нивата

стресната съм от простотията :twisted: която блика от предния ти постинг, видиш ли ти не харесваш народна музика щото не си от село, а като си ходела на село сте слушали виенски валсове на грамофон от Виена. като ударението ми се струва, че пада на това че ти като "гражданка" нямаш народен фолклор в гените си :lol:

аналогията мъж+планина+песни = село е смешна :lol: , по планините ходят всякакви хора, и "граждани" ходят, да знаеш, и пеят там, и пият.....

отново се "извисяваш" и изглежда тъпо и смешно

много българи са се изучили във Виена, Париж, Дрезден, .......

парвенющина лъха от предния ти постинг, напомня ми на "Пази Боже сляпо да прогледа" :twisted:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:
да, да.... метлата

баси, тъпо бе, тъпо мислене щото не харесвам мнението ти да съм яхнала метлата. събуди спящия си мозък, виж че си смешна с историята за селото и грамофона.

какво означава село, замисли се малко, градовете преди 100 години са били нещо съвсем различно. макс. 5-6 поколения назад и всички сме тръгнали от нивата

стресната съм от простотията :twisted: която блика от предния ти постинг, видиш ли ти не харесваш народна музика щото не си от село, а като си ходела на село сте слушали виенски валсове на грамофон от Виена. като ударението ми се струва, че пада на това че ти като "гражданка" нямаш народен фолклор в гените си :lol:

аналогията мъж+планина+песни = село е смешна :lol: , по планините ходят всякакви хора, и "граждани" ходят, да знаеш, и пеят там, и пият.....

парвенющина лъха от предния ти постинг, напомня ми на "Пази Боже сляпо да прогледа" :twisted:
Бъркаш според мен, Дарки. Не знам защо, но ми се струва, че имате проблем в комуникацията. Говорите с различни езици и на различни уши.
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
Dark написа:
да, да.... метлата

Бъркаш според мен, Дарки. Не знам защо, но ми се струва, че имате проблем в комуникацията. Говорите с различни езици и на различни уши.
Рем, остави...няма сми.
Честно казано ми е през....маникюра, какво разбира и какво мисли Дарк за мен.
Може и да е тъпо това, което пиша, но още по-тъпо ще бъде да започна сега една безплодна полемика с опонент, който първо пише, после чете....евентуално.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Бъркаш според мен, Дарки. Не знам защо, но ми се струва, че имате проблем в комуникацията. Говорите с различни езици и на различни уши.
О, нима?

Нима и Вие Сър сте омаяни от магията на грамофона свирещ валсове в градината на селската Ви къща? Всъщност тя не е била селска, просто сте живеели в града и сте минавали да послушате Чайковски в морните летни вечери....Каква романтика

Бих ли могла да задам един личен въпрос? Ще бъда ли на прав път ако предположа, че имате гени за по-хард музика?

Разговорът с Вас ми достави истинско удоволствие
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Рем, остави...няма сми.
Може и да е тъпо това, което пиша, но още по-тъпо ще бъде да започна сега една безплодна полемика с опонент, който първо пише, после чете....евентуално.
Гражданке Ести,
с тия "щраусови" гени в теб какви полемики биха се получили :lol:

ПП / и си страхливка
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:
Remmivs написа: Бъркаш според мен, Дарки. Не знам защо, но ми се струва, че имате проблем в комуникацията. Говорите с различни езици и на различни уши.
О, нима?

Нима и Вие Сър сте омаяни от магията на грамофона свирещ валсове в градината на селската Ви къща? Всъщност тя не е била селска, просто сте живеели в града и сте минавали да послушате Чайковски в морните летни вечери....Каква романтика

Бих ли могла да задам един личен въпрос? Ще бъда ли на прав път ако предположа, че имате гени за по-хард музика?

Разговорът с Вас ми достави истинско удоволствие
Не, Лейди Дарк. Не съм омаян. Или поне така си мисля. Какво ли друго ми остава, впрочем. Но, да затворя лиричната скоба за солипсизма, аз се старая да спазвам принципа, който поради ниската ми мозъчна активност в момента директно ще препиша от англ., а именно the benefit of the doubt.

За личния въпрос... Честно казано не знам. Може би мъжете, бидейки с повечко тестостерон (разбирай агресия течаща из жилите ни) може и да имаме гени за такава музика. Или поне уши за нея. А може и просто да си фантазирам, че е така. Както и нито едно от двете. Мда... Време е май да се отдам на съзерцание на пъпа си отново... 8)

Удоволствието е мое, Лейди Дарк!
Звенения

Мнение от Звенения »

Dark написа:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Рем, остави...няма сми.
Винаги има смисъл, когато (според мен) има шум по линията, Лейди Ести. Единственото, което ме притеснява е, че е възможно аз не само да не спомогна за филтрирането му, а даже напротив - да го увелича. Но... поемам този риск в името (не вимето, макар че има едни такива особени форми в някои примати, които... но да не се отплесвам пак) на истината, благородството и уважението.

PS
Не ви разбирам понякога това жените и туйто. Май туйто е през повечето време. :D
Аватар
Dark Angel

това спам, и то с наслада :)

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Лейди Дарк.....
я как добре изглежда 8)

и една гръмотевица тресна и потвърди мисълта ми :lol:

мда, и преди съм се замисляла що повечето жени от клуба са лейдита пък аз не :huhthink:

баси, пак окъснявам....
Изображение
Публикувай отговор