дзък, малко да са спра а...
бе то до село сичко има ... има дори пещери, поне така са обозначени по безценните ми топо-карти от есесерския генщаб, дето наскоро ги чофнах от нетя..оня ден ходихме да ги търсим с децата. Тръгнахме от Кипра

то в началото има път... после джунгли за мачете, ма лозарска ножица върши същата работа, има си хас да са нататрузя в маршрутката с кубинското си мачете дето го държал К.Сиенфуегос, ще ми спрат кислорода моментално, война с тероризма и джагара-джугара..сигурно ще ме заподозрат че искам да отвлека маршрутка фрашкана с бабуини** и павианчета

то не са пещери като пещери, малко ниши...но самия факт на присъствие на по масивни скали наоколо как да не зарадва сърцЕ юнашко...

а тва долу е нишан, дупка през която през определено време на годината пада слънчев лъч върху земята и там сигурно някой решил, че има заровено съкровище и изкопал еднометров трап, той /трапа/ на пролет периодично зараства с коприва и аз са бухнах

след лазене по камънаците зе да става време за връщане/пеша/ към къщи....бавничко вървяхме, разни цветя видяхме
ириси горски жълти

и разни неизвестни видове за мен

...а, без малко да забравя
и дюлята цъфна най-сетне

поздрави на всички и по здрави всички
*-циганчета
**-родителите на горните
П.П....тва не е е сегрегация, аз си ги обичам и съжалявам, като имат нужда