Пристрастяване...
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Пристрастяване...
Изпадам в ужас, гледайки това. То май по-страшно от наркотиците....Тежко ни, ако децата ни предпочетат да живеят в някакъв идиотски измислен свят. 
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Re: Пристрастяване...
Second Life и възрастни пристраствала...Пенчо Заека написа:Изпадам в ужас, гледайки това. То май по-страшно от наркотиците....Тежко ни, ако децата ни предпочетат да живеят в някакъв идиотски измислен свят.
Ох, недей така. Изхвърляш компа и си почти ОК, трябва само да ограничиш посещаването на гейм клубове. До месец нещата се оправят. А при наркотиците няма оправия. Дори и да се изчисти човек, до края на живота си остава наркоман.Пенчо Заека написа:Изпадам в ужас, гледайки това. То май по-страшно от наркотиците....Тежко ни, ако децата ни предпочетат да живеят в някакъв идиотски измислен свят.
Пък и децата, в по-голямата си част ясно осъзнават кое е игра и кое е реалност, колкото и да не ни се вярва и да ги мислим за малки. Разбира се, има и изключения, като това момче. Ама някой сети ли се да го попита ЗАЩО предпочита измисления свят на играта и бяга от реалния?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
Има си отговори!
1. Това е защото все по-малко родители четат на децата приказки, докато са малки.
2. Не си играят с тях. Изобщо твърде рядко им обръщат внимание. Много по-лесно е да ги пратят пред телевизора и да им пуснат някое шантаво детско филмче.
3. Не се стараят да "пристрастят" децата към книгите. Защото книгите са незаменим учител по фантазия. Помните онази песен на Висоцки за нужните книги в детството...
П.П. Не говоря за всички родители. Всички съвпадения на имена, места и дати са напълно случайни и неволни...
1. Това е защото все по-малко родители четат на децата приказки, докато са малки.
2. Не си играят с тях. Изобщо твърде рядко им обръщат внимание. Много по-лесно е да ги пратят пред телевизора и да им пуснат някое шантаво детско филмче.
3. Не се стараят да "пристрастят" децата към книгите. Защото книгите са незаменим учител по фантазия. Помните онази песен на Висоцки за нужните книги в детството...
П.П. Не говоря за всички родители. Всички съвпадения на имена, места и дати са напълно случайни и неволни...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
малеййййй....Пенчо Заека написа:Изпадам в ужас, гледайки това. То май по-страшно от наркотиците....Тежко ни, ако децата ни предпочетат да живеят в някакъв идиотски измислен свят.
плакат на междузведни войни...
лелееее...как му завидях!
Магот-а е абсолютно права...
:-*
- Житената Питка
- BOFH
Нещо това с хай-тек адикшъна не ми се връзва, еле пък да бъде поставяно до пристрастяване към наркотиците (Пенчо да не се сърди много, че не мисля като него
).
Такива *манчета е имало и винаги ще има - нима не помните фургоните от близкото минало претъпкани с аркадни автомати с жетони? Нима нямаше деца които висяха постоянно там?
Единствените причини да не играят денонощно бяха финансовата и факта, че все пак въпросните фургончета затваряха по някое време.
Към днешна дата забавлението им се намира на 2 метра от леглото и е нонстоп - съответно прекараното време е повече.
А причините... вие знаете какви деца висяха по тези заведения, не мисля да е различно и сега.
ЕДИТ: Сега виждам, че някой е споменал по-горе и Секънд Лайф - ето това вече е вманиачаването за възрастни. Четох, че виртуалният Амстердам бил продаден за $50 000.
Такива *манчета е имало и винаги ще има - нима не помните фургоните от близкото минало претъпкани с аркадни автомати с жетони? Нима нямаше деца които висяха постоянно там?
Единствените причини да не играят денонощно бяха финансовата и факта, че все пак въпросните фургончета затваряха по някое време.
Към днешна дата забавлението им се намира на 2 метра от леглото и е нонстоп - съответно прекараното време е повече.
А причините... вие знаете какви деца висяха по тези заведения, не мисля да е различно и сега.
ЕДИТ: Сега виждам, че някой е споменал по-горе и Секънд Лайф - ето това вече е вманиачаването за възрастни. Четох, че виртуалният Амстердам бил продаден за $50 000.
Житената Питка написа:Нещо това с хай-тек адикшъна не ми се връзва, еле пък да бъде поставяно до пристрастяване към наркотиците (Пенчо да не се сърди много, че не мисля като него).
търся си в темата кое да ми действа успокояващо, 10х
Моят син каза, че целият му живот се променил откакто има PSP и ме побърка
Сега гледам с кеф как му доскучава и откри играта на футбол с децата от квартала
Щото в градинката, където играят футбол се търкалят спринцовки понякога
аман просто
сдухана професия родител по 24 ч 7 дни в седмицата
така е, ходихме през почивните дни в училището до нас, да ритаме топка, кефих се като го гледах сина ми как плувна в пот, измори се, а на мен ми излязоха всички цигари и тлъстинки на повърхността; трябва да го правим по-често, много е ценна тази игра навънSemiramis написа:
сдухана професия родител по 24 ч 7 дни в седмицата
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
малко са преувеличили /то това им е основната роля на медиите да раздухват нещата/. момчето от няколко месеца е "открило" играта. ако се намесят по подходящ начин родителите - според мен проблем няма.Пенчо Заека написа:Изпадам в ужас, гледайки това. То май по-страшно от наркотиците....Тежко ни, ако децата ни предпочетат да живеят в някакъв идиотски измислен свят.
друг е въпросът, че хората със слаба психика имат склонност към различни пристрастявания. рано или късно нещо друго ще му "вземе акъла". такива ми ти работи.
just perfect
това е едно смотано предаване, дето го въртят
всяка вечер и се опитват да ми втълпят, че това са
и мои проблеми - http://aca.ninemsn.com.au/
имаше едно подобно с един плюнчещ се румънец и по БГ телевизия
тв версията на ШОК и Нощен Труп
всяка вечер и се опитват да ми втълпят, че това са
и мои проблеми - http://aca.ninemsn.com.au/
имаше едно подобно с един плюнчещ се румънец и по БГ телевизия
тв версията на ШОК и Нощен Труп