Оръжия, отговорност и АЗ
Оръжия, отговорност и АЗ
Понякога ми се струва, че покрай някоя иначе интересна тема за обществото/нас де, обсъждаме нас самите си.
Което е хубаво.
Ако Х има пистолет, защо ще пита дали е добре за обществото да има пистолети? Ако има много случаи, когато този пистолет е помогнал да спаси семейството си, детето си, жена си или себе си - да - може. Ако е несигурен дали е взел правилното решение и този пистолет, макар и в касата заключен го човърка - също може.
Ако Х няма пистолет и не е хич сигурен дали да си купи такъв - добре е да пита. Събира за-тата и против-а и ... на базата на лидерското си усещане в събраните мнения - взима решение.
Обаче доста от дискусиите ми мязат, че са по-скоро да си утвърдим (не казвам, че правя изключение) разни наши си (АЗ-позиции) убеждения или да се отървем от съмнения или страхове.
Което пък е нормално за мислещите хора. Които пък са отговорни. Щото безотговорните си правят каквото си искат, или каквото са видели на филм. Или каквото някой им е казал.
Е - до колко сме несигурни в собственото си АЗ, до колко може да го водим или просто да го застреляме? Или пък сме напълно сигурни в него. Щото е симпатяга, винаги е прав и е с твоя вкус и мисли.
Такива ми ти работи.
Което е хубаво.
Ако Х има пистолет, защо ще пита дали е добре за обществото да има пистолети? Ако има много случаи, когато този пистолет е помогнал да спаси семейството си, детето си, жена си или себе си - да - може. Ако е несигурен дали е взел правилното решение и този пистолет, макар и в касата заключен го човърка - също може.
Ако Х няма пистолет и не е хич сигурен дали да си купи такъв - добре е да пита. Събира за-тата и против-а и ... на базата на лидерското си усещане в събраните мнения - взима решение.
Обаче доста от дискусиите ми мязат, че са по-скоро да си утвърдим (не казвам, че правя изключение) разни наши си (АЗ-позиции) убеждения или да се отървем от съмнения или страхове.
Което пък е нормално за мислещите хора. Които пък са отговорни. Щото безотговорните си правят каквото си искат, или каквото са видели на филм. Или каквото някой им е казал.
Е - до колко сме несигурни в собственото си АЗ, до колко може да го водим или просто да го застреляме? Или пък сме напълно сигурни в него. Щото е симпатяга, винаги е прав и е с твоя вкус и мисли.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Когато сме говорили със Сет за или против лова, винаги ме е впечатлявало, че той се палеше или се обиждаше повече от мен, вместо да е обратното. Затова и вчера го питах Грийн за съмненията в аз-а. Той си каза, че е така. Но странното беше, че каза, че иска и другите да мислят като него и да се въоръжат....
Re: Оръжия, отговорност и АЗ
подреди го така: АЗ, отговорност, оръжияELBI написа:
Такива ми ти работи.
just perfect
А не си ли личи по това какво и как пише всеки от нас?ELBI написа: Обаче доста от дискусиите ми мязат, че са по-скоро да си утвърдим (не казвам, че правя изключение) разни наши си (АЗ-позиции) убеждения или да се отървем от съмнения или страхове.
Такива ми ти работи.
Или искаш да си признаем?
Или да го осъзнаем?
Panta rhei...
Да си призная - най-първата ми мисъл за заглавие на темата бе само "АЗ". Кой знае защо набутах и другите 2 теми. Всъщност знам защо - защото те ме подкокуросаха. Ала защо забутах АЗ-а накрая?bead_ написа:подреди го така: АЗ, отговорност, оръжияELBI написа:
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
може би защото е горещ картофELBI написа:Ала защо забутах АЗ-а накрая?
just perfect
Може би защото аз си мисля, че съм по-различен и моето си АЗ не го развявам... Може би защото и аз бъркам, но няма как АЗ да правя грешки?bead_ написа:може би защото е горещ картофELBI написа:Ала защо забутах АЗ-а накрая?
а АЗ се питам защо на твоя АЗ му трябва таралеж в гащите.ELBI написа:Може би защото аз си мисля, че съм по-различен и моето си АЗ не го развявам... Може би защото и аз бъркам, но няма как АЗ да правя грешки?bead_ написа:може би защото е горещ картофELBI написа:Ала защо забутах АЗ-а накрая?
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
може би защото има хора, които не могат да стоят по друг начин, освен с таралеж в гащите... Природа, която не познава покой. Може би.bead_ написа:а АЗ се питам защо на твоя АЗ му трябва таралеж в гащите.ELBI написа:Може би защото аз си мисля, че съм по-различен и моето си АЗ не го развявам... Може би защото и аз бъркам, но няма как АЗ да правя грешки?bead_ написа:може би защото е горещ картофELBI написа:Ала защо забутах АЗ-а накрая?
тц. зорлем си търсиш белята, младежо. въпросът ми беше защо. не ме омайвай с разни врели-некипели за неспокоен дух и вечнотърсещ ум. отдалечаваш ме от темата за АЗ-а. а тя ми е така любима:winkw:ELBI написа:
може би защото има хора, които не могат да стоят по друг начин, освен с таралеж в гащите... Природа, която не познава покой. Може би.
just perfect
-
Дядо Капинчо
ELBI написа: ............................
изключително ми е странна темата ти
разбира се, че обсъждаме нас самите
човек автоматично пречупва...
не ти разбирам темата
темите тук ако се говорят по същество изключително бързо се намира консенсус са моите наблюдения, конкретиката води до ексцесии
Аз моето АзELBI написа: Е - до колко сме несигурни в собственото си АЗ, до колко може да го водим или просто да го застреляме? Или пък сме напълно сигурни в него. Щото е симпатяга, винаги е прав и е с твоя вкус и мисли.
Такива ми ти работи.
За това, дали мога да си го водя - не. То ме води.
А да го застрелям, мога. Но не искам.
Тук обаче моето АЗ влиза предимно за развлечение и кеф, защото е пълно Ти-та, които харесвам
Тук обаче моето АЗ влиза предимно за развлечение и кеф, защото е пълно Ти-та, които харесвам
[/quote]
а, что это "Ти-та"?:shy:
а, что это "Ти-та"?:shy:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
отговор
АЗ не питам дали е "правилно"vyara написа:Когато сме говорили със Сет за или против лова, винаги ме е впечатлявало, че той се палеше или се обиждаше повече от мен, вместо да е обратното. Затова и вчера го питах Грийн за съмненията в аз-а. Той си каза, че е така. Но странното беше, че каза, че иска и другите да мислят като него и да се въоръжат....
Нито себе си,нито вас.
И Грийни не пита това.
и двамата имаме различна гледна точка.
на хора,взели решение сами за себе си...и за собственото АЗ и за отговорностите ни и за оръжието.
тъй както чета,никой не ви подтиква да се въоръжавате.
Въпросът на Грийни е защо се страхуваме...
А как ще се възпитаме да не се срахуваме или да реагирае в дадена ситуация е въпрос на АЗ
Аз-ът е наистина страхотна тема. Сами се раждаме, сами умираме. Живеем със собствените си истини, правди, морал и грешки. Кълнем се в другите често (приятели, родина, родители, деца), но баш библията я носи богът АЗ.bead_ написа:тц. зорлем си търсиш белята, младежо. въпросът ми беше защо. не ме омайвай с разни врели-некипели за неспокоен дух и вечнотърсещ ум. отдалечаваш ме от темата за АЗ-а. а тя ми е така любима:winkw:ELBI написа:
може би защото има хора, които не могат да стоят по друг начин, освен с таралеж в гащите... Природа, която не познава покой. Може би.
Аз, Ти, Той....Кент написа: а, что это "Ти-та"?:shy:
Това е множественото число на Ти
секунда преди малко вдянах:shy:... сори за глуп въпросец:shy:esti написа:Аз, Ти, Той....Кент написа: а, что это "Ти-та"?:shy:
Няма глупави въпроси. Има глупави отговориКент написа:секунда преди малко вдянах:shy:... сори за глуп въпросец:shy:esti написа:Аз, Ти, Той....Кент написа: а, что это "Ти-та"?:shy:
Няма проблем.Кент написа: секунда преди малко вдянах:shy:... сори за глуп въпросец:shy:
Малко си се разсеАл, сигурно си уморен.
Кой знае колко плът си разпробил с инжекции и разни други такива...
Ти ся кво искаш да ми кажеш, а?:mad::blum:ELBI написа:Няма глупави въпроси. Има глупави отговориКент написа:секунда преди малко вдянах:shy:... сори за глуп въпросец:shy:esti написа:Аз, Ти, Той....Кент написа: а, что это "Ти-та"?:shy:
Само, че все още не си ми отговарялаesti написа:Ти ся кво искаш да ми кажеш, а?:mad::blum:ELBI написа:Няма глупави въпроси. Има глупави отговориКент написа:секунда преди малко вдянах:shy:... сори за глуп въпросец:shy:esti написа:Аз, Ти, Той....Кент написа: а, что это "Ти-та"?:shy:
Няма проблем.
[/quote]
...разпробил, зашил...кво, работа...
вчера имаше пасторална картинка
ена психо-болна бяга
еееех из рунтави храсталаци
размахва цици/щото гола до кръста/
и проправя път в джунгла
след нея аз
се прокрадвам
с инджекция в ръчичака
след мен
мъжът и /кьор кютюк пиян/
с кол в ръка
агресивен
зъл срещу мен
залита, пада
но напредва
мисли че ще крада жена му
във връта му диша полицай
и току го налага с ена гумена пръчка по тиквата
тази страна процесия обиколи
дваж-триж
наоколо
докато не гепцах циганката за гъза
и и ударих инжекцията
после
сичкисеразделихмекатоприятели
такива смени
и подобни казуси
и не чак толкова весели
една след друга
нормални 48 часа
и сега съм в къщи кеф.
П.П. ...бре не съм пушил пет месеца и нещо:shocked:
...разпробил, зашил...кво, работа...
вчера имаше пасторална картинка
ена психо-болна бяга
еееех из рунтави храсталаци
размахва цици/щото гола до кръста/
и проправя път в джунгла
след нея аз
се прокрадвам
с инджекция в ръчичака
след мен
мъжът и /кьор кютюк пиян/
с кол в ръка
агресивен
зъл срещу мен
залита, пада
но напредва
мисли че ще крада жена му
във връта му диша полицай
и току го налага с ена гумена пръчка по тиквата
тази страна процесия обиколи
дваж-триж
наоколо
докато не гепцах циганката за гъза
и и ударих инжекцията
после
такива смени
и подобни казуси
и не чак толкова весели
една след друга
нормални 48 часа
и сега съм в къщи кеф.
Последно промяна от Kent на 04.05.07, 17:11, променено общо 1 път.
Това, като го чета, хем ми е смешно - щото и ти комично го разказваш - хем се чудя как оцеляваш и все още си в редиците на нормалните хора.Кент написа: вчера имаше пасторална картинка
не съм беesti написа:Това, като го чета, хем ми е смешно - щото и ти комично го разказваш - хем се чудя как оцеляваш и все още си в редиците на нормалните хора.Кент написа: вчера имаше пасторална картинка
само Жена ми
ме смята за нормален
и Децата
..а сериозно
на мен си ми харесва
не е скучно
има си хора за сичко...
не мога в канцелария:blink:
Последно промяна от Kent на 04.05.07, 17:14, променено общо 1 път.
Ся се чудя, дали да се напъвам за умен отговор, или липсата на такъв ще е по-умно.ELBI написа:
Само, че все още не си ми отговарялаИ един деликатен и уместен анонс към Кент-а...
"пасторална сценка" верно..Кент написа:Няма проблем.
после
такива смени
и подобни казуси
и не чак толкова весели
една след друга
нормални 48 часа
и сега съм в къщи кеф.
И аз бе, и аз те смятам за нормален.Кент написа: не съм бе
само Жена ми
ме смята за нормален
и Децата
Въх......абе да не съм се чалнала и аз нещо.
Ти си умна, ще измислиш какво да правишesti написа:Ся се чудя, дали да се напъвам за умен отговор, или липсата на такъв ще е по-умно.ELBI написа:
Само, че все още не си ми отговарялаИ един деликатен и уместен анонс към Кент-а...
и аз...смятам Кент за нормаленesti написа:И аз бе, и аз те смятам за нормален.Кент написа: не съм бе
само Жена ми
ме смята за нормален
и Децата
Въх......абе да не съм се чалнала и аз нещо.
Миии...да те нацелувам?ELBI написа: Ти си умна, ще измислиш какво да правиш
Всъщност това изобщо няма да е умно, но пък сигурно ще е приятно.
Което ме подсеща да попитам, защо всичко хубаво на този свят или е вредно или се дебелее от него? Не е справедливо!:mad:
Последно промяна от Kent на 04.05.07, 17:56, променено общо 1 път.
миии... добреesti написа:Миии...да те нацелувам?ELBI написа: Ти си умна, ще измислиш какво да правиш
Всъщност това изобщо няма да е умно, но пък сигурно ще е приятно.
Което ме подсеща да попитам, защо всичко хубаво на този свят или е вредно или се дебелее от него? Не е справедливо!:mad:
... или пък е забраненоesti написа: Което ме подсеща да попитам, защо всичко хубаво на този свят или е вредно или се дебелее от него?
заависи от гледната точка...vyara написа:... или пък е забраненоesti написа: Което ме подсеща да попитам, защо всичко хубаво на този свят или е вредно или се дебелее от него?
Мдаа... абе някои хора много си позволяватdoktorka написа:
заависи от гледната точка...
"обаче Ла-да" *vyara написа:Мдаа... абе някои хора много си позволяватdoktorka написа:
заависи от гледната точка...
* куче в чекмедже