Е, Не! И това го има. :(

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Е, Не! И това го има. :(

Мнение от Глас в пустиня »

Някаква дебела кратуна зове за воина срещу пчелоядите!:mad:

www.pchelarstvo.hit.bg/statii_25.htm

Ей тия птички, моля ви се, били виновни за лошата "реколта" на пчеларите, нанасяли непоправими щети на пчелините...:blink::shocked::blink:

Изображение

Изображение

Изображение

(снимките не са мои!)

Тази година пчелоядите са значително повече от миналата, твърдят много колеги пчелари от района на Централна България и поречието на река Дунав. Това води до голяма загуба на летящи пчели, респективно добив на пчелни продукти...
...
...2004 година неблагоприятна за пчеларството, 2005 лоши атмосферни условия за медосбор по време на цъфтенето на акацията, много ниски изкупни цени, сега и нашествие на пчелояди и лястовици, много стана.

И така: “На война, като на война” – “A la guerre comme a la guerre” – както казват французите.

:mad:
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Е, Не! И това го има. :(

Мнение от сър Айвънхоу »

На крива ракета, космоса й е крив! На крив...

Абе... все ни пречи нещо на нас...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

хм...
много красива птица, обаче
сигурно нанася непоправими щети
снимката под статията си е доста хард
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Ето малко видео по въпроса (Internet Explorer), първото филмче е точно с пчела.
http://www.hbw.com/ibc/phtml/especie.ph ... pecie=3480

Напълно е възможно да има проблем с този красавец до колкото виждам. Малко ме съмнява, че решението на проблема е пушка обаче.
Предполагам, че както винаги сме в ситуация "...абе може и да оправи проблема едикакси обаче няма средства и заради това ги избиваме..."
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:На крива ракета, космоса й е крив! На крив...

Абе... все ни пречи нещо на нас...
Така е! АВе беше пускал тема за воината на китайците срещу врабчетата, този призив е нещо подобно. Междудругото, покрай пчелоядите пропуснах да спомена, че господата имат карез и на лястовиците.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Боев, тва красиво пиле мнооого хищно гледа и има един такъв лош клюн... Не му е чист косъма ще знаеш :grin:

Аз прочетох набързичко в статията, че можело да се гонят със силна музика. Начи: волумето на мах и кайне проблемъ :blum:
Аватар
Глас в пустиня

Semiramis написа:хм...
много красива птица, обаче
сигурно нанася непоправими щети
снимката под статията си е доста хард
Харт е да. Чудно ми е някое орнитоложко дружество дали не може да им издейства една солена глоба. Не съм много сигурен, но пчелоядите май са защитен вид. Убеден съм, че тия изроди държат ранената птица овесена с главата надолу на някой клон, за да крещи и плаши другите.:mad:
Мит е това, че пчелоядите се хранят само с пчели, на пчелините се спускат есен преди да отлетят, когато трябва да се запасят с храна и енергия, ареала им на обитаване е в Египет. Физически не е евъзмогно една птица а изяде повече от десетина пчели дневно, а пчелите са еднодневки, живеят около месец, ако не се лъжа, и всекидневноу мират и се излюпват с хиляди.
Аватар
Глас в пустиня

Житената Питка написа:Ето малко видео по въпроса (Internet Explorer), първото филмче е точно с пчела.
http://www.hbw.com/ibc/phtml/especie.ph ... pecie=3480

Напълно е възможно да има проблем с този красавец до колкото виждам. Малко ме съмнява, че решението на проблема е пушка обаче.
Предполагам, че както винаги сме в ситуация "...абе може и да оправи проблема едикакси обаче няма средства и заради това ги избиваме..."
Това от първия линк е стършел, другите не съм ги гледал. Равновесието в природата трудно може да бъде нарушено без човешка помощ. По тая логика фермерите отглеждащи охлюви(има ги вече няколко в България) трябва да обявят воина на фазаните...овощарите на сърните и зайците...и тнт. Природата има чудесно устроен механизъм, при влажна година има бум на комари и листна въшка, появават се калинки, водни кончета и оси, които са хищници и се хранят с тия твари, след това се появяват птиците и намаляват пък тез и така от както свят светува.

Истинският проблем на пчеларите е варотрозата и други заболявания по кошерите, наще са свикнали да тъпчат антибиотици при положение, че има и екологични церове, в резултата никой извън БГ не иска да им изкупи продукцията. Антибиотиците натрупани в растителните и животински продукти се отлагат в човешкия оргънизъм и в резултат на това хората развиват резистентност, алергии,...в общи линии непоносимост към препаратите, никои нормален западняк няма да даде на детето си да яде подобно нещо.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:Боев, тва красиво пиле мнооого хищно гледа и има един такъв лош клюн... Не му е чист косъма ще знаеш :grin:

Аз прочетох набързичко в статията, че можело да се гонят със силна музика. Начи: волумето на мах и кайне проблемъ :blum:
Ахъм, страшно е!:blum:

Има си цивилизовани начини, но господата са избрали неправилния, първобитния...нищо, че пред имената им се мъдрят трибуквени съкращение...това само подкрепя моето изказване, че няма наука която да изучиш и да станеш умен, профанът си е профан, независимо колко дипломи има.

Цитат и имената, барабар с титилите...

Този нашественик стои спокойно върху цевта на пушката, която му счупи дясното крило.

ИНЖ. САВА ДОНЧЕВ
e-mail: s_donchev@yahoo.com
СНИМКА: МАГ. ИНЖ. ИВАН С. ДОНЧЕВ

Предполагам, че са баща и син, но не разбирам това "Маг." пред второто инж. какво означава...магаре инж; магьосник инж...:winkw:
Публикувай отговор