H2O
- Green Light
H2O
Обичам го това мокро време. Тука щях да кажа, че пролетният дъжд не прилича на другите дъждове, обаче няма, понеже, познавате Гаспода, веднага ще каже- ми то и есенния дъжд не прилича на другите дъждове и летния си мяза на него си, да не говориме за зимния неговото какво е чудо та ничие. Но все пак думата ми е за сегашната вода която плиска от небето. Преди година две бях писал по подобен повод, не помня точно думите, но си спомням настроението - същото е и сега. Един измиващ дъжд вали. Иска му се всичко да направи ново - дрехите ми, обувките, настроението ми, объркването ми да отиде в канала и да си подхвана пак мойте си, старите работи, но начисто и наново. Пада със сила, нарочно се цели в асфалта, улиците лъсват, дърветата започват съзтезание с тях, кой да блесне повече. Пликовете и хартиите изчезват, скриват се изглежда, защото никой няма да вземе да ги събира в тая буря, после пак ще си излезнат, но докато вали така вдъхновено няма място за прашни боклуци. Сега е царството на чистата вода.
H2O, вода от небето, иначе казано - дъжд.
- Глас в пустиня
Re: H2O
Юрая Хийп имат страхотна песен, която би трябвало да влезне в унисон с това мрачно време навън - казва се Дъжд. Като цяло аз лично предпочитам летния дъждец, който освежава пейзажа, пред тези потопи, които се изливат през последните 3-4 дни.
Иначе, ако разглеждаме нещата от гл. точка на сезонност, то всеки дъжд е уникален - зимният, който често се превръща в суграшица; пролетният, който макар и бидейки потоп, подготвя природата за летните жеги; летният, който разхлажда нагорещената земя, често пропукана от сушата и носи радост на земеделците и не на последно място есенния, спомагащ да се отмият повехналите цветни листа от клоните на дърветата...
Иначе, ако разглеждаме нещата от гл. точка на сезонност, то всеки дъжд е уникален - зимният, който често се превръща в суграшица; пролетният, който макар и бидейки потоп, подготвя природата за летните жеги; летният, който разхлажда нагорещената земя, често пропукана от сушата и носи радост на земеделците и не на последно място есенния, спомагащ да се отмият повехналите цветни листа от клоните на дърветата...
La donna e mobile
В такова време искам да си лежа тихичко с книжката и да си четаааааа, и да си слушам как гърми и плющи
И ми е едно такова лееееекоооо ...
П.П. Въпрос из репортерските хроники на "Ку-ку", отправен към депутатите: "Знаете ли, че в язовир Искър количеството на водорода е два пъти по-голямо от количеството на кислорода"? Масово се хващат на въдицата и става поредния медиен скандал
:rotfl24:
П.П. Въпрос из репортерските хроники на "Ку-ку", отправен към депутатите: "Знаете ли, че в язовир Искър количеството на водорода е два пъти по-голямо от количеството на кислорода"? Масово се хващат на въдицата и става поредния медиен скандал
Интересно и на мен така ми действа.Green Light написа:...Преди година две бях писал по подобен повод, не помня точно думите, но си спомням настроението - същото е и сега. Един измиващ дъжд вали. Иска му се всичко да направи ново - дрехите ми, обувките, настроението ми, объркването ми да отиде в канала и да си подхвана пак мойте си, старите работи, но начисто и наново. ...
Измиващо, пречистващо - като че ли ми прочиства пътя за нещо ново.
Ето, вчера започнах нещо дребничко, незначително, ама ново.
Освежаващо е.
Като ментов бонбон е този дъжд.
Обичам да вали, обикновено хубаво мирише след това, а и въздуха един чист...
Ама да не продължава с дни все пак, че почва да ми действа подтискащо.
И сняг обичам, много ми беше криво, че не валя тази зима в София. Представях си как ще скърца под обувките и ще има по клоните на дърветата, ама йок!:crying:
Ама да не продължава с дни все пак, че почва да ми действа подтискащо.
И сняг обичам, много ми беше криво, че не валя тази зима в София. Представях си как ще скърца под обувките и ще има по клоните на дърветата, ама йок!:crying:
Не го приемах така, но ти ме убеди и си сменям усещането.Green Light написа:Един измиващ дъжд вали. Иска му се всичко да направи ново - дрехите ми, обувките, настроението ми, объркването ми да отиде в канала и да си подхвана пак мойте си, старите работи, но начисто и наново. Пада със сила, нарочно се цели в асфалта, улиците лъсват, дърветата започват съзтезание с тях, кой да блесне повече. Пликовете и хартиите изчезват, скриват се изглежда, защото никой няма да вземе да ги събира в тая буря, после пак ще си излезнат, но докато вали така вдъхновено няма място за прашни боклуци. Сега е царството на чистата вода.
И си мисля... тази пролет явно има твърде много за измиване.
Panta rhei...
Аз пък не харесвам дъждовете. Щото ми ограничават свободата да ходя където си искам без да затъвам в кал до ушите...
От друга страна пък ги харесвам... тия пролетните най-вече... с многото светкавици... с пороищата... стига да съм на сухо и топло
Обаче ако говорим за вода от небето най- ми харесва под формата на сняг. Когато натрупа... не когато се превръща в кална, мокра и лепкава киша...
Малей, ма много пертенцийозен съм бил бе... да ми се ненадява човек
ПП. Като се замисля, най-много ми харесва огромната синя солена вода. В някой топъл летен ден. Задължително гледана отвътре
Или пък отдолу...

ППП. Тая провокацийка за "познавате Гаспода" не съм я прочел. Щото ако я бях прочел щеше тесен да му се види на оня мигащия трицветко цвета...ъъъъ... СВЕТА исках да кажа...
От друга страна пък ги харесвам... тия пролетните най-вече... с многото светкавици... с пороищата... стига да съм на сухо и топло
Обаче ако говорим за вода от небето най- ми харесва под формата на сняг. Когато натрупа... не когато се превръща в кална, мокра и лепкава киша...
Малей, ма много пертенцийозен съм бил бе... да ми се ненадява човек
ПП. Като се замисля, най-много ми харесва огромната синя солена вода. В някой топъл летен ден. Задължително гледана отвътре
Или пък отдолу...
ППП. Тая провокацийка за "познавате Гаспода" не съм я прочел. Щото ако я бях прочел щеше тесен да му се види на оня мигащия трицветко цвета...ъъъъ... СВЕТА исках да кажа...
Вали дъжда,
вали над пътища прашни
вали,
вали над жълти ливади и ниви,
над скали и осои и
над голи бърда,
над хора нещастни,
над хора щастливи,
над мислите мои
и плува надолу към безните букови листи,
трава и дрипи
и окапали съчки.
Дъжд вали, вали
и земята се буди,
земята се чисти от всичко ненужно и гнило.
...

вали над пътища прашни
вали,
над скали и осои и
над голи бърда,
над хора нещастни,
над хора щастливи,
над мислите мои
трава и дрипи
и окапали съчки.
Дъжд вали, вали
и земята се буди,
...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Браво! Браво! Пожелавам успехи.esti написа: Ето, вчера започнах нещо дребничко, незначително, ама ново.
Ъ-ъ-ъ-ъ, тва да не оная рабта с козметиката?:shy:
Боев, ти ме втрещи с тази твоя памет.БоЕВ написа: Ъ-ъ-ъ-ъ, тва да не оная рабта с козметиката?:shy:
Не, не е козметиката.....всъщност аз бях забравила за това.
Сега други мисли ми се въртят, но се налага да поизчакам, преди да ги замисля сериозно.
Преди 2 години беше подобен потоп през август
на магистралата в колата ми имаше 20 см вода
това бе началото
след това реката влезе в двора и половината двор стана езеро
си еба майката
една пиклива рекичка която пресъхва стана некво чудовище
и мостове и всичко замина
и гледам погребение
хората не могат да преминат реката за да погребат умрелия...
и слушам по радиото и по тв - ще има превалявания
ебати и преваляванията ебати и чудото
въпрос на гледна точка е и дъжда
мое да е готино а мое и да ти се такова майката
това бе началото
си еба майката
и гледам погребение
Мда, и на мен ще ми се наложи да започна съвсем начисто и наново, след като ми заля офиса...Green Light написа:........ Един измиващ дъжд вали. Иска му се всичко да направи ново - дрехите ми, обувките, настроението ми, объркването ми да отиде в канала и да си подхвана пак мойте си, старите работи, но начисто и наново....
наложи ли се да сушиш кинти с ютия а?
един приятел беше се пачкосал нещо доста
и да се прибере и да сложи пачките в пералнята
прибира се жена му и започва да пере
прибира се и пича и добре че не е било започнало центруфугирането
отивам в тях и какво да видя
дъска за гладене и гледах как се сушат кинти с ютия
цирк
един приятел беше се пачкосал нещо доста
и да се прибере и да сложи пачките в пералнята
прибира се жена му и започва да пере
прибира се и пича и добре че не е било започнало центруфугирането
отивам в тях и какво да видя
дъска за гладене и гледах как се сушат кинти с ютия
цирк
maggot написа:Вали дъжда,
вали над пътища прашни
вали,
над скали и осои и
над голи бърда,
над хора нещастни,
над хора щастливи,
над мислите мои
трава и дрипи
и окапали съчки.
Дъжд вали, вали
и земята се буди,
...

- frisky lioness
- Обратна връзка:
И аз така:-)4avdar4e написа:В такова време искам да си лежа тихичко с книжката и да си четаааааа, и да си слушам как гърми и плющиИ ми е едно такова лееееекоооо ...
П.П. Въпрос из репортерските хроники на "Ку-ку", отправен към депутатите: "Знаете ли, че в язовир Искър количеството на водорода е два пъти по-голямо от количеството на кислорода"? Масово се хващат на въдицата и става поредния медиен скандал:rotfl24:
Тази сутрин си спя и си сънувам как разглеждам в някакъв магазин едни цели бански и се чудя кой да си купя и мъж ми влиза в стаята и вика "Айде, ставай! Кво дремеш" "Не дремя, ами спя"
А вчера така се подквасихме с мойто син (да се разбира здраво мокри от дъжда до кости, а не пияни

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
С всяка една стихия е така:-)caliostro написа:Преди 2 години беше подобен потоп през август
това бе началото
си еба майката
и гледам погребение
Усещаш всъщност каква си буболечка....
Страхотно и....плашещо

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
- Green Light
Тва за един друг Гаспод се отнася, бе. Не го познавашGaspode написа:ППП. Тая провокацийка за "познавате Гаспода" не съм я прочел. Щото ако я бях прочел щеше тесен да му се види на оня мигащия трицветко цвета...ъъъъ... СВЕТА исках да кажа...
П.П. По времето на стачката, като сваляхме Луканов кибичиме във втори блок на МЕИ и се халосваме. Имаше един страшен образ ъъъ Ицо, май. Ицо беше една хърба, само кожа и кости, едни ръце размахва и непрекъснато нещо ти разправя. Бе не спира. Може да хванеш асансьора с него и от 1ви до 5ти етаж вече знаеш как Слънцето изневерила на Боби със Стойо, ама Стойо не разбрал. Бил толко къркан, че не знаел как се казва, и кой мислиш го напил толкова? - Бобсънааа. После как на едикойси гаджето направила аборт и майка и нищо не разбрала , докато щерката не си дала паспорта за нещо и от паспорта изпаднала бележката от АГто... И като ти дойде етажа, Ицата държи вратата на асансьора и продължава да говори и едновременно вика- Е са, еса, еса бе! към останалите пътници. Голяма фога беше, кво ли е станало с него? Ицата имаше един приятел Иван Шурето- як, див врачанец. Обидчив и пали от половин оборот, черен един такъв. Бе като се замисля не помня Шурето да се е бил някога ама много лошо гледаше, страх да те хване. Та във втори блок Ицата събрал тълпа около себе си и ни разправя как Иван Шурето взел да сваля Ваня. Обаче тоалетната била фраш и на него толкова му се пикаело от бирата, че забравил какво искал да и каже и само седи, гледа я право в очите и мълчи, и стиска, а тя не може да разбере дали иска да и каже нещо или ще драйфа. Тълпата се хили здраво. Кой тва бе? -вика един от нас и Ицата честно отговаря - Шурето, бе. Ванката. - и в тоя момент среща погледа на Иван, който току що се е присъединил към нас и най- невъзмутимо му вика - Ти не го познаваш, брато!
Аз се разплаках, честна дума
- Green Light
Имах предвид извън нетското пространство. Не ти ли е идвала музата по време, когато не можеш да пишеш тук и да си написвал нещо само за себе си?Green Light написа: Не, не само тук пиша. Никъде другаде.
Виж как всички в един глас скандират: аре ве, аре ве, аре пиши най-сетне сериозно, пък ти се пилееш. Много си безотговорен, начи, към дарбата си.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ти си за бой, беGreen Light написа:Не, не само тук пиша. Никъде другаде.vyara написа:Аз го подозирам, че тайно от нас пише.Gaspode написа::rotfl24::rotfl24:
Рядък екземпляр си ти, да ти кажа... Що не пишеш по-често, а?
Ще видите някой ден като ни покани изненадващо на промоцията на първата си книга.

- Green Light
Може да се опитам.vyara написа:Имах предвид извън нетското пространство. Не ти ли е идвала музата по време, когато не можеш да пишеш тук и да си написвал нещо само за себе си?Green Light написа: Не, не само тук пиша. Никъде другаде.
Виж как всички в един глас скандират: аре ве, аре ве, аре пиши най-сетне сериозно, пък ти се пилееш. Много си безотговорен, начи, към дарбата си.
Дарба само вие си мислите, че имам. Харесва ми, но и всеки път се чувствам малко неудобно, като ми кажете така(бляк тва много лигаво звучи) и се сещам за писани от другите неща които бяха страхотни.
Трябва да мотивираме Боев, той ги пише едни готини
Ти за това не бери грижа. Пиши си спокойно, пък ние ще поемем отговорността.Green Light написа:
Може да се опитам.
Дарба само вие си мислите, че имам. Харесва ми, но и всеки път се чувствам малко неудобно, като ми кажете така...
Само да се появи и го започваме.Green Light написа:Трябва да мотивираме Боев, той ги пише едни готини
Не не, няма да правим такива работи, агресивното мотивиране най-много да уплаши човека...
Panta rhei...
Ама прекалено си мека, кво ги жалиш тия.Мнемозина написа: Не не, няма да правим такива работи, агресивното мотивиране най-много да уплаши човека...
Никаква милост за тях!
Да пишат!
Аз още малко да ми дойде сЪрце на място и лично ще се разправям с тях.
Не удобно им било. Че къде е удобно бе?! А?
Пък и най-хубавото изкуство е изстраданото.
Никави удобства за вас.
Тормоз и тва е!
Ама-ха!