Mosquito

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Mosquito

Мнение от frisky lioness »

http://www.youtube.com/watch?v=gwTAeuXj ... ed&search=
Интересно:blink::shocked:

Преди малко ми го демонстрираха. Истина е.
Син ми каза, че са го пробвали на даскалите и те не са го чували. Пусна ми го и на мен и ме попита дали чувам нещо. Бога ми:blink::shocked: нищо не чувах.

След време продължих да си върша работата и синът ми замина нанякъде извън стаята. Реших да го пробвам (имаме звука на компютъра на MP3). Пуснах го и той дотърча. По неговите думи е невероятно неприятен.

Вече знам как ще го "дресирам" и да го вдигам сутрин от леглото:grin: :bdance: :bdance: :bdance:

Колко съм гаднаааа:twisted: :unibrow:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
АВе
Обратна връзка:

Друго москито

Мнение от АВе »

е коктейл от ром с настойка от люти чушки.

Той се усеща и още как!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Сподели го да видим сега кой е тийн и кой пораснал
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Фриски, понеже нямам хич време да го гледам, дай, моля те, кратко инфо, щото нещо за тийнове подочух :grin::grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Друго москито

ave написа:е коктейл от ром с настойка от люти чушки.

Той се усеща и още как!
Миналото лято реших да го пробвам за първи път. Преди това не бях пила. Някакъв измислен барман толкова мента беше ми нахакал , че листенцата и пречеха на останалите ингредиенти да изтичат по сламката или по стените на чашата.

Блякс :bliak:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: Mosquito

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа:http://www.youtube.com/watch?v=gwTAeuXj ... ed&search=
Интересно:blink::shocked:

Преди малко ми го демонстрираха. Истина е.
Син ми каза, че са го пробвали на даскалите и те не са го чували. Пусна ми го и на мен и ме попита дали чувам нещо. Бога ми:blink::shocked: нищо не чувах.

След време продължих да си върша работата и синът ми замина нанякъде извън стаята. Реших да го пробвам (имаме звука на компютъра на MP3). Пуснах го и той дотърча. По неговите думи е невероятно неприятен.

Вече знам как ще го "дресирам" и да го вдигам сутрин от леглото:grin: :bdance: :bdance: :bdance:

Колко съм гаднаааа:twisted: :unibrow:
Дай емпетройката де... не се стискай...

ПП. Нема нужда... намерих няколко... ще ги пробвам довечера и ще докладвам :grin:
Последно промяна от Gaspode на 02.06.07, 13:06, променено общо 1 път.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Боже. Това трябваше да ми е вчера под ръка...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

maggot написа:Боже. Това трябваше да ми е вчера под ръка...
Когато футболните свирки не са достатъчни, ли? :rotfl24::rotfl24:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа: Когато футболните свирки не са достатъчни, ли? :rotfl24::rotfl24:
Ми... не бяха. По-дебелите тинейджърки останаха да допиват. :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Хммм
Начи като го пусна от компютъра не го чувам... Което можеше да се очаква след като съвсеееем малко съм прехвърлил възрастовата граница вече :)

Лошото е, че нямам наоколо тийнове да им го пусна на тях. Но ще пробвам с моите дзверове довечера :)

ПП. Като го прехвърлих на ГеСеМе-то и го пуснах го чух - неприятно пищене :) Не съм чак толкоз стар явно :grin::grin::grin:
Или пък микрофончето на ГеСеМето е по-скапано :huhthink: :dunno:
Тц... млад съм :blum:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:Фриски, понеже нямам хич време да го гледам, дай, моля те, кратко инфо, щото нещо за тийнове подочух :grin::grin:
Предполагам вече си разбрала:-)

В кратце иделята е, че хора над 20-25 години не могат да чуват определен честотен диапазон. Тези честоти са много високи за нас. Казаха в клипчето, че бебетата и по-малките деца могат да чуват още по-високи. Интерсното е, че котаракът не реагира. Сигур вече е дърт:lol::lol::lol: или непукист:grin: Довечера смятам да пробвам племенника:lol::lol:, ама онова е дете-чудо, та може и той да не реагира на подобни "дреболии":grin:

Във филмчето казаха, че го използват за да разгонват тийнове:grin:
Изображение

Влад

За това се знае отдавна.

Мнение от Влад »

С растежа на човека, мембраната на слуховия апарат се удебелява, и става все по-нееластична. Ето защо горната граница на честотата, която успява да я "задвижи" непрекъснато пада. Аз самия съм се тествал, като тинейджър чувах до около 21кХц. Това е доста висока честота. Сега едва ли чувам и 15-16кХц. Самия звук, който се излъчва е с честота 17,5кХз. И освен това предполагам че е модулиран (т.е. честотат му леко варира), за да дразни. Има подобно решение за отблъскване и на комари. Същия принцип използват "беззвучните" свирки против кучета. Все се базират на факта, че тези животни чуват до по-високи честоти. Трикът е да се излъчи чиста синусоида за да няма хармонични съставящи, които да се чуват от всички хора. Всеки от вас може да си направи този звук, ползвайки някоя аудиообработваща програма. Аз ползвам "Sound Forge", в нея има такъв вграден генератор на тонове, само трябва да се зададе честота 17500Hz и форма на сигнала синусоида. :-) Малко гадничко ми звучи идейката обаче.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: За това се знае отдавна.

Влад написа: Малко гадничко ми звучи идейката обаче.
Верно е гадничко, но зависи върху кого и с каква цел се прилага.

И аз отдавна го бях чула като новина (това за комара и gsm-те), но днес го изпробвах:-)
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Уф!

Вчера седяхме в едно кафене, обкръжени от ученици в гимназиална възраст :grin:
Грачещи и гръмогласни.

Сетих се за този номер - нали някой го беше споменал тук - и през цялото време само за едно ей такова звукче си мечтаех! :shy:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Това май го откриха миналата година

Мнение от Remmivs »

или преди това даже. Вече гонят тийнове с него от разни местенца, където преди това са се навъртали банди и прочее.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Влад написа:С растежа на човека, мембраната на слуховия апарат се удебелява, и става все по-нееластична. Ето защо горната граница на честотата, която успява да я "задвижи" непрекъснато пада. Аз самия съм се тествал, като тинейджър чувах до около 21кХц. Това е доста висока честота. Сега едва ли чувам и 15-16кХц. Самия звук, който се излъчва е с честота 17,5кХз. И освен това предполагам че е модулиран (т.е. честотат му леко варира), за да дразни. Има подобно решение за отблъскване и на комари. Същия принцип използват "беззвучните" свирки против кучета. Все се базират на факта, че тези животни чуват до по-високи честоти. Трикът е да се излъчи чиста синусоида за да няма хармонични съставящи, които да се чуват от всички хора. Всеки от вас може да си направи този звук, ползвайки някоя аудиообработваща програма. Аз ползвам "Sound Forge", в нея има такъв вграден генератор на тонове, само трябва да се зададе честота 17500Hz и форма на сигнала синусоида. :-) Малко гадничко ми звучи идейката обаче.
Всъщност, с възрастта и постоянното ни излагане на звуковия фон безвъзвратно губим власинките във вътрешното си ухо (eng. hair cells), които са истинските детектори на звука. Раждаме се с определен запас от тях и те постепенно намаляват от увреждане от звука и/или стареене. Първо губим тези власинки, които отговарят за високите честоти. Затова и могат да ни се подиграват тийновете, но няма да им е за дълго. :grin:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[
Всъщност, с възрастта и постоянното ни излагане на звуковия фон безвъзвратно губим власинките във вътрешното си ухо (eng. hair cells), които са истинските детектори на звука. Раждаме се с определен запас от тях и те постепенно намаляват от увреждане от звука и/или стареене. Първо губим тези власинки, които отговарят за високите честоти. Затова и могат да ни се подиграват тийновете, но няма да им е за дълго. :grin:[/quote]

ама тъкмо запренах ръкави ,разкърших пръсти ...и поех дълбоко дъх ,за да напиша за кво става дума и гледам ,Сър...,вие сте ме изпреварили...
Пак не можах да се проявя с ум и знания...
затова мое ли да се проявя с.....
ъъъъъ....
целуфффффффффки...?

( там определено те водя,Сър..:blum:)

:kiss:
Влад

Мнение от Влад »

Remmivs написа:...Всъщност, с възрастта и постоянното ни излагане на звуковия фон безвъзвратно губим власинките във вътрешното си ухо (eng. hair cells), които са истинските детектори на звука. Раждаме се с определен запас от тях и те постепенно намаляват от увреждане от звука и/или стареене. Първо губим тези власинки, които отговарят за високите честоти...
Виж, определено не е моя област биологията, но пък ти се замисли - резонансната и граничната честоти на трептене на дадена (еластична) механична система зависи преди всичко от геометричните й размери и еластичността на материала от който е изградена. Не съм ги виждал никога, но съм сигурен, че тези "власинки, които отговарят за високите честоти"(дори и да има такова специализиране в слуховия апарат), са по-тънки и по-гъвкави. Освен това ниските честоти не се възприемат само с ухото, но и с цялото тяло...
Мисля, че за общия случай е достатъчно да се знае, че с възрастта горния (честотен) праг на чуваемост постепенно пада.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Влад написа:Мисля, че за общия случай е достатъчно да се знае, че с възрастта горния (честотен) праг на чуваемост постепенно пада.
То с възрастта много работи падат:(
Изображение

Влад

Мнение от Влад »

frisky lioness написа:...То с възрастта много работи падат...
О, сигурен съм, че при тук посещаващите, още не може да се говори за "възраст", освен в комбинация с "най-добра", "златна", "весела", "пълноценна", "най-палава" и други...

:grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: То с възрастта много работи падат:(
Реплика от един филм вчера:
"- Пиян ли си?
- Не, боря се с гравитацията?" :rotfl24::rotfl24:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
"- Пиян ли си?
Гравитацията се превръща във все по-омразна за мен дума:mad: от година на година:mad::evil:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Влад написа:
О, сигурен съм, че при тук посещаващите, още не може да се говори за "възраст", освен в комбинация с "най-добра", "златна", "весела", "пълноценна", "най-палава" и други...

О, да. Тук присъстващите нали.....винаги правят изключение, пък и тук по-бавно се старее:-)
3о4о е нещо като онзи басейн от какавидите:winkw:
Аз за кво мислиш идвам:grin::blum::winkw:
Изображение

esti

Мнение от esti »

Влад написа:

Имам една дружка - и тя наборка - казва, че бюста й вече приличал на камък в чорап.
Весела ни е възрастта, прав си.
Нищо не ни пада - само става по-весело.:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:
Влад написа:

Имам една дружка - и тя наборка - казва, че бюста й вече приличал на камък в чорап.
Весела ни е възрастта, прав си.
Нищо не ни пада - само става по-весело.:grin:
Мен от време на време само пердето ми пада, ама слава Богу все по-рядко се случва, щот нали....колкото повече раста, толкова по-мъдра ставам:grin:
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
"- Пиян ли си?
Ама туй не е от възрастта, ша знайш. :grin:

То си е от гравитацията. :blum:
Panta rhei...