Свободата

Все същите
esti

Свободата

Мнение от esti »

Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Или въображението ви не може да стигне чак до там....
Моето май запъна. Не мръдва. Не може да си представи, какво е пълна свобода и, какво щях да правя ако я имам.:shy:
Голям тормоз, егати.
jazz

Мнение от jazz »

уффффффффффффф, пак ли?

изпуши една цигара и няма да се тормозиш :lol:
esti

Мнение от esti »

Zmeu написа:уффффффффффффф, пак ли?

изпуши една цигара и няма да се тормозиш :lol:
Изпуших.
Обаче такъв тормоз ме тресна след това, защо пуша. Ми вредно е, гадно е, пречи на мен и на другите около мен.....уфф:crying:
annonymus

Re: Свободата

Мнение от annonymus »

esti написа: Какво бихте направили?
Нищо особено.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

esti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Моето май запъна. Не мръдва. Не може да си представи, какво е пълна свобода и, какво щях да правя ако я имам.:shy:
Голям тормоз, егати.
Ама жена ми ще знае ли?

П.П. Освен това и после на спокойствие вече, кой каквото и да ми разправя, че съм щял да стана по- скоро тъжен, но аз искам да знам:
1. Какво е живота
2. Какво е вселената - дали наистина е само черна материя и съвсем, съвсем накрая малко изцапано?
3. Кой мама му стара е убил Кенеди, защо се самоуби Кърт Кобейн, Мерелин Монро самоуби ли се или не.
4. Искам да знам или даже да видя цивилизацията на Маите, Египет, Картаген. Тия работи с обсерваториите истина ли са или не
Има ли извънземни къде са, кви са, може ли да живееме на други планети
Като умра без остатък ли ще е
Има ли телепатия, левитация, за какво може да се използва пълноценно човешкия мозък
тва е засега
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Такова жувотно нема, що да се тормозя за нереални неща??
Виж, за това, че от вчера нямаме топла вода без предупреждение направо съм бясна :guns:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

esti написа:Изпуших.
Обаче такъв тормоз ме тресна след това, защо пуша. Ми вредно е, гадно е, пречи на мен и на другите около мен.....уфф:crying:
Щот не си изпушила правилната цигара:lol::lol:

http://www.youtube.com/watch?v=305vRNoofr8

Тази песен за пръв път я чух преди година, година и половина:grin: Много и се накефих:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:
Тази песен за пръв път я чух преди година, година и половина:grin: Много и се накефих:grin:
И аз ще я чуя след година, година и половина, като си оправя звуците.:mad:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа: И аз ще я чуя след година, година и половина, като си оправя звуците.:mad:
Кво им е? Да не са ти опадали вече власинките?:lol::lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:
esti написа: И аз ще я чуя след година, година и половина, като си оправя звуците.:mad:
Кво им е? Да не са ти опадали вече власинките?:lol::lol::lol:
На наща възраст, власинките не опадват - не ги слушай ония многознайковци.
Вкасинките тепърва почват на никнат - в ушите, в носа, по брадата.....:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:Вкасинките тепърва почват на никнат - в ушите, в носа, по брадата.....:grin:
Рано ни е за тези:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Голям тормоз, егати.
Изобщо не знам! :shocked:

Може би бих се връщала в миналото. Да проверя някои неща.
Или да преживея отново някои свои.
Бих искала да говоря с разни хора, които вече не са тук. Да питам, да разпитвам...
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Изобщо не знам! :shocked:

Бих искала да говоря с разни хора, които вече не са тук. Да питам, да разпитвам...
Нали?
Абе аз ви казах, че не е лесно....
Само се чудя, аз имам прекалено много желания за 100% -вата свобода или просто мисля пак да си я карам в рамчицата за по-удобно и затова толкова се затруднявам в избора.:roll:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:

Нали?
Само се чудя, аз имам прекалено много желания за 100% -вата свобода или просто мисля пак да си я карам в рамчицата за по-удобно и затова толкова се затруднявам в избора.:roll:
Тогава какво има да избираш? :huhthink:
Караш си в рамчицата и си държиш свободата в чекмеджето за всеки случай, ако ти се прииска. :blum:
Panta rhei...
oldy2

Мнение от oldy2 »

Мнемозина написа:
esti написа:

Нали?
Караш си в рамчицата и си държиш свободата в чекмеджето за всеки случай, ако ти се прииска. :blum:
абсолютно заставам зад това. ако рамчицата те кара да се чувстваш достатъчно, 100% свободна, просто си намерила своя прочит на свободата и толкоз
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Бе то май точно това правя сега - карам си в рамчицата, па като ми писне и веднага вадя "личното пространство" :lol:
Ако някой ден успея и от себе си да намeря начин да се освобождавам, значи съм постигнала съвършената свобода. Тва е.:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

oldy2 написа:
Мнемозина написа:
абсолютно заставам зад това. ако рамчицата те кара да се чувстваш достатъчно, 100% свободна, просто си намерила своя прочит на свободата и толкоз
Да, ама Ести е ненаситна. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Бе то май точно това правя сега - карам си в рамчицата, па като ми писне и веднага вадя "личното пространство" :lol:
Ако някой ден успея и от себе си да намeря начин да се освобождавам, значи съм постигнала съвършената свобода. Тва е.:lol:
Като разбереш какво е това "аз", може да успееш донякъде.
БоЕВ нещо бягаше от себе си, обаче май само от нас е избягал напоследък. :twisted:
Panta rhei...
Аватар
Fidgety

Мнение от Fidgety »

Сигурно в рамките на 1 годиннка ще живуркам като подивяла и отвързана, докато й се насладя на максимум. Сигурно е гот да правиш, каквото ти скимне на секундата, без да се тревожа - ще миткосвам, ще купонясвам... След тази година вероятно ще ми писне и ще се затъжа за животеца, дет си го бутам....
La donna e mobile
Влад

Мнение от Влад »

Какво бихте направили?...
Знаеш ли в "Магьосникът от землемория" Урсула Легуин твърди нещо много интересно, че колкото по-могъщ и (затова) свободен става човек, пътеката пред него се стеснява и накрая започва да прави единствено и само правилното... Така че, може би не е толкова добра идея да си чак абсолютно, на 100% и т.н.

П.П. Ако и това ти се струва многознайковско, извини! :shy:
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Като разбереш какво е това "аз", може да успееш донякъде.
Аз моето Аз съм си го разбрала отдавна, макар и да се случва да откривам понякога и по нещо новичко, но в общи линии си го знам.:lol:
Оубаче, може просто да съм се влюбила в него и да не мога да избягам. Нали се сещаш....привлича те, омагьосва те...искаш да кажеш "Не", но нямаш сили, защото всичко в теб е любов и страст, която те държи толкова здраво за него, че превръща кръвта ти в супер бонд...примерно.:lol:
esti

Мнение от esti »

Влад написа:Така че, може би не е толкова добра идея да си чак абсолютно, на 100% и т.н.

П.П. Ако и това ти се струва многознайковско, извини! :shy:
Тук идеята беше просто да си развихрим въображението - нещо, което аз не успях.
А, дали е хубаво или не.....кой, коййййй, ще ми кажееее.:blink::-)

ПП Само да не излезе, че си от онези тънкообидните.:shy:
Извинявай ако съм те засегнала, въпреки, че закачката ми беше повече с нашия любим форумен гений Рем.
А най-добре е да не ми обръщаш внимание - аз така си дрънкам тук, какво ли не.
Майтапи можеш да си правиш обаче, защото откакто спрях да нося тухли четворки, реших да нося майтап .:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Аз моето Аз съм си го разбрала отдавна, макар и да се случва да откривам понякога и по нещо новичко, но в общи линии си го знам.:lol:
Оубаче, може просто да съм се влюбила в него и да не мога да избягам. Нали се сещаш....привлича те, омагьосва те...искаш да кажеш "Не", но нямаш сили, защото всичко в теб е любов и страст, която те държи толкова здраво за него, че превръща кръвта ти в супер бонд...примерно.:lol:
Интересно.
Пък аз моето току реша, че съм го открила, и то вземе, че се промени... :blum:
Panta rhei...
Влад

Мнение от Влад »

esti написа:...Тук идеята беше просто да си развихрим въображението - нещо, което аз не успях.
А, дали е хубаво или не.....кой, коййййй, ще ми кажееее.:blink::-)...
Ами аз точно във връзка с темата съм ти написал, ако имаш всичките възможности на 100процента, абсолютно, най-вероятно ще правиш единственото което е правилно. Имаше един разказ за човека, комуто се изпълнявали всички желания. Та една вечер се позабавил с приятели в кръчмата и доста поокъснял. А в къщи го чака жената и той за да не я огорчи като се прибере по изгрев, си пожелал земята да спре да се върти за да не настъпи изгрева и той да има време да се добере до вкъщи. В момента в който го изрекъл, въртящия се със скоростта на земята въздух продължил да се върти, вече спрямо неподвижната земя и естествено унищожил всичко по повърхността на планетата. Да оставим настрана явните несъответствия, но идеята е, че дори съвсем невинно желание, въплатено чрез абсолютна власт, може да е пагубно. Това исках да ти кажа.

П.П. Много си крехка(чуплива) напоследък. Има хора, които те обичат и от това сигурно ги боли...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Интересно.
Тези ги разправяй на шапката ми. Не, че имам де...всъщност и на плажа съм без шапка. Но имам чадър!
Та тези ги разправяй на чадъра ми.:lol:
Променяш се, но се познаваш.
Слушай кво ти разправям!:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа: Интересно.
Тези ги разправяй на шапката ми. Не, че имам де...всъщност и на плажа съм без шапка. Но имам чадър!
Та тези ги разправяй на чадъра ми.:lol:
Променяш се, но се познаваш.
Слушай кво ти разправям!:cool:
Горе-долу.
Аз непрекъснато само на шапки говоря. :grin:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Влад написа:
esti написа:...Тук идеята беше просто да си развихрим въображението - нещо, което аз не успях.
А, дали е хубаво или не.....кой, коййййй, ще ми кажееее.:blink::-)...
Ами аз точно във връзка с темата съм ти написал, ако имаш всичките възможности на 100процента, абсолютно, най-вероятно ще правиш единственото което е правилно. Имаше един разказ за човека, комуто се изпълнявали всички желания. Та една вечер се позабавил с приятели в кръчмата и доста поокъснял. А в къщи го чака жената и той за да не я огорчи като се прибере по изгрев, си пожелал земята да спре да се върти за да не настъпи изгрева и той да има време да се добере до вкъщи. В момента в който го изрекъл, въртящия се със скоростта на земята въздух продължил да се върти, вече спрямо неподвижната земя и естествено унищожил всичко по повърхността на планетата. Да оставим настрана явните несъответствия, но идеята е, че дори съвсем невинно желание, въплатено чрез абсолютна власт, може да е пагубно. Това исках да ти кажа.

П.П. Много си крехка(чуплива) напоследък. Има хора, които те обичат и от това сигурно ги боли...
Ама то, както няма 100% свобода, така няма и 100% правилно бе Владко. Или не е тъй?
На мен ми беше интересно, кой докъде може да си пусне въображението.
Ти започна да предполагаш какво би станало, а на мен ми беше интересно кой, докъде може да си отпусне въображението.
Твоето до къде може?:blum:
Майтап, ако искаш си кажи.

ПП. Туй не го разбрах.:shocked:
Влад

Мнение от Влад »

esti написа:...Твоето до къде може?:blum:
Майтап, ако искаш си кажи.
Не мисля, че искаш да прочетеш нещо от сорта "Ще правя само добро!" или "Ще премахна всичките болести!" или "Ще заграбя всичкото злато/шоколад/дъвка/сладолед/гаджета/ на земята"!
...
Бих дал на този, които има нужда от това, равновесие и сигурност. И увереност, но тя и сама ще си дойде, като ги има другите две. Но мисля, че този човек няма нужда някой да му го дава, може и сам, стига да се огледа наоколо си.
...
esti написа:ПП. Туй не го разбрах.
Ами понякога така е по-лесно.
:-)
esti

Мнение от esti »

Влад написа:
Не мисля, че искаш да прочетеш нещо от сорта "Ще правя само добро!" или "Ще премахна всичките болести!" или "Ще заграбя всичкото злато/шоколад/дъвка/сладолед/гаджета/ на земята"!
Най-много ме плашат хора, които първо мислят, какво се очаква от тях да кажат.:winkw:
Влад написа:Бих дал на този, които има нужда от това, равновесие и сигурност. И увереност, но тя и сама ще си дойде, като ги има другите две. Но мисля, че този човек няма нужда някой да му го дава, може и сам, стига да се огледа наоколо си.
Това и един психиатър може да го постигне без да е нужно да има цялата свобода на света.:shy:
...
Влад написа:
esti написа:ПП. Туй не го разбрах.
Ами понякога така е по-лесно.
:-)
Сега остава да кажеш, че си мъж ми и си наранен.:lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Какво бихте направили?
Голям тормоз, егати.
Аз да са вметна, начи, с едно процедурно въпроЗче... аз само свободата ли ще имам или и сбособността? Тая пцулютната... демек шъ ли съм омнипотентен освен дето ще съм пцулютен непукист. Щото ако ще имам правото, но нямам да имам възможността да направя сичко, дето го искам, аз се отказвам :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Влад

Мнение от Влад »

esti написа:...Сега остава да кажеш, че си мъж ми и си наранен.:lol:
Ти наистина ме учудваш!
Трябва ли някой да ти е някакъв (освен като човешко същество към друго такова) за да ти пише? Всички ли които ти отговарят са ти някакъв вид роднини? Аз си мислех, че това е форум! :-)
...
Уикипедия казва:
Емпатията е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Степента на емпатия е строго индивидуална, като съществуват и различни видове емпатия според начина, по който другият индивид е разбран — когнитивна, емоционална, интелектуална. Емпатията стои в основата на градивното социално общуване и води до формирането на алтруистично поведение.
Последно промяна от Влад на 04.06.07, 21:32, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Какво бихте направили?
Голям тормоз, егати.
Аз да са вметна, начи, с едно процедурно въпроЗче... аз само свободата ли ще имам или и сбособността? Тая пцулютната... демек шъ ли съм омнипотентен освен дето ще съм пцулютен непукист. Щото ако ще имам правото, но нямам да имам възможността да направя сичко, дето го искам, аз се отказвам :grin:
Абе въпроса е какво искаш, не дали можеш!
Да ти кажа аз, че Ести е заета. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Абе въпроса е какво искаш, не дали можеш!
Ми като начало искам да мога :) всичко да мога.
Пък после ще го мислим...

ПП. Мнооого глупаво ми се струва да мисля какво искам ако знам, че не мога. Каква свобода е това? Аз и сега имам свободата да летя като птица. Понеже никой не ми я е отнел по никакъв начин. Обаче не мога. Та за чий ми е тази свобода, м? :huhthink:

ППП. Точно в момента искам някой да ми напише 10-тина страници на тема "Перспективи за приемане на еврото в България". Щот` яко ме мързи :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Gaspode написа:ППП...
ПППП. А с кво точно е заета ести? Че забравих да се поинтересирам :blum:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Абе въпроса е какво искаш, не дали можеш!
Ми като начало искам да мога :) всичко да мога.
Пък после ще го мислим...

ПП. Мнооого глупаво ми се струва да мисля какво искам ако знам, че не мога. Каква свобода е това? Аз и сега имам свободата да летя като птица. Понеже никой не ми я е отнел по никакъв начин. Обаче не мога. Та за чий ми е тази свобода, м? :huhthink:
Сега да се формализирам ли, за да ти обясня, че пълната свобода е и свобода от ограниченията на собственото ти тяло.
Ама то пък наистина за какво му е на човек такава свобода, ще кажеш ти може би... :blum:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа:
Сега да се формализирам ли, за да ти обясня, че пълната свобода е и свобода от ограниченията на собственото ти тяло.
Ама то пък наистина за какво му е на човек такава свобода, ще кажеш ти може би... :blum:
Ми то тва е ясно по дифолт. Няма някво си тяло да ми се пречка в живота я. Ще го сменям при необходимост. Тва лебеди, бикове, златен дъжд дори... верно, малко поизтъркано е, ама кво да се прави сега? Не мога все свежи идеи да измислям... :grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа:
Ми то тва е ясно по дифолт. Няма някво си тяло да ми се пречка в живота я. Ще го сменям при необходимост. Тва лебеди, бикове, златен дъжд дори... верно, малко поизтъркано е, ама кво да се прави сега? Не мога все свежи идеи да измислям... :grin:
Ясно, ясно, ясно, разбрахме какво искаш. :grin:

Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете? :huhthink:
Panta rhei...
Влад

Мнение от Влад »

Мнемозина написа:...Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете?...
Дааа ... бичи? :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Ясно, ясно, ясно, разбрахме какво искаш. :grin:

Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете? :huhthink:
Ъъъъ.... нещо свързано с крави май беше :grin:

Искам и да розгледам океаните. Да се разходя до Марианската падина.
И въупште - да пътешествам.
И други неща също де...

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Влад написа:
Мнемозина написа:...Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете?...
Дааа ... бичи? :grin:
Ми не знам. Аз тия работи не ги разбирам, затова питам.

Обаче тези гадини на коридите не бяха ли бикове? :shocked:
Panta rhei...
Публикувай отговор