Какво бихте направили?
Или въображението ви не може да стигне чак до там....
Моето май запъна. Не мръдва. Не може да си представи, какво е пълна свобода и, какво щях да правя ако я имам.
Голям тормоз, егати.
Нищо особено.esti написа: Какво бихте направили?
Ама жена ми ще знае ли?esti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Моето май запъна. Не мръдва. Не може да си представи, какво е пълна свобода и, какво щях да правя ако я имам.
Голям тормоз, егати.
Щот не си изпушила правилната цигара:lol::lol:esti написа:Изпуших.
Обаче такъв тормоз ме тресна след това, защо пуша. Ми вредно е, гадно е, пречи на мен и на другите около мен.....уфф:crying:

На наща възраст, власинките не опадват - не ги слушай ония многознайковци.frisky lioness написа:Кво им е? Да не са ти опадали вече власинките?:lol::lol::lol:esti написа: И аз ще я чуя след година, година и половина, като си оправя звуците.
Изобщо не знам!esti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Голям тормоз, егати.
Нали?Мнемозина написа: Изобщо не знам!
Може би бих се връщала в миналото. Да проверя някои неща.
Или да преживея отново някои свои.
Бих искала да говоря с разни хора, които вече не са тук. Да питам, да разпитвам...
Тогава какво има да избираш?esti написа:Нали?Мнемозина написа: Изобщо не знам!
Бих искала да говоря с разни хора, които вече не са тук. Да питам, да разпитвам...
Абе аз ви казах, че не е лесно....
Само се чудя, аз имам прекалено много желания за 100% -вата свобода или просто мисля пак да си я карам в рамчицата за по-удобно и затова толкова се затруднявам в избора.
абсолютно заставам зад това. ако рамчицата те кара да се чувстваш достатъчно, 100% свободна, просто си намерила своя прочит на свободата и толкозМнемозина написа:Тогава какво има да избираш?esti написа:Нали?Мнемозина написа: Изобщо не знам!
Абе аз ви казах, че не е лесно....
Само се чудя, аз имам прекалено много желания за 100% -вата свобода или просто мисля пак да си я карам в рамчицата за по-удобно и затова толкова се затруднявам в избора.![]()
Караш си в рамчицата и си държиш свободата в чекмеджето за всеки случай, ако ти се прииска.
Бе то май точно това правя сега - карам си в рамчицата, па като ми писне и веднага вадя "личното пространство"Мнемозина написа:
Тогава какво има да избираш?![]()
Караш си в рамчицата и си държиш свободата в чекмеджето за всеки случай, ако ти се прииска.
Да, ама Ести е ненаситна.oldy2 написа:абсолютно заставам зад това. ако рамчицата те кара да се чувстваш достатъчно, 100% свободна, просто си намерила своя прочит на свободата и толкозМнемозина написа:
Като разбереш какво е това "аз", може да успееш донякъде.esti написа:Бе то май точно това правя сега - карам си в рамчицата, па като ми писне и веднага вадя "личното пространство"Мнемозина написа:
Ако някой ден успея и от себе си да намeря начин да се освобождавам, значи съм постигнала съвършената свобода. Тва е.
Знаеш ли в "Магьосникът от землемория" Урсула Легуин твърди нещо много интересно, че колкото по-могъщ и (затова) свободен става човек, пътеката пред него се стеснява и накрая започва да прави единствено и само правилното... Така че, може би не е толкова добра идея да си чак абсолютно, на 100% и т.н.esti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?...
Аз моето Аз съм си го разбрала отдавна, макар и да се случва да откривам понякога и по нещо новичко, но в общи линии си го знам.Мнемозина написа: Като разбереш какво е това "аз", може да успееш донякъде.
Тук идеята беше просто да си развихрим въображението - нещо, което аз не успях.Влад написа:Така че, може би не е толкова добра идея да си чак абсолютно, на 100% и т.н.
П.П. Ако и това ти се струва многознайковско, извини!
Интересно.esti написа: Аз моето Аз съм си го разбрала отдавна, макар и да се случва да откривам понякога и по нещо новичко, но в общи линии си го знам.
Оубаче, може просто да съм се влюбила в него и да не мога да избягам. Нали се сещаш....привлича те, омагьосва те...искаш да кажеш "Не", но нямаш сили, защото всичко в теб е любов и страст, която те държи толкова здраво за него, че превръща кръвта ти в супер бонд...примерно.
Ами аз точно във връзка с темата съм ти написал, ако имаш всичките възможности на 100процента, абсолютно, най-вероятно ще правиш единственото което е правилно. Имаше един разказ за човека, комуто се изпълнявали всички желания. Та една вечер се позабавил с приятели в кръчмата и доста поокъснял. А в къщи го чака жената и той за да не я огорчи като се прибере по изгрев, си пожелал земята да спре да се върти за да не настъпи изгрева и той да има време да се добере до вкъщи. В момента в който го изрекъл, въртящия се със скоростта на земята въздух продължил да се върти, вече спрямо неподвижната земя и естествено унищожил всичко по повърхността на планетата. Да оставим настрана явните несъответствия, но идеята е, че дори съвсем невинно желание, въплатено чрез абсолютна власт, може да е пагубно. Това исках да ти кажа.esti написа:...Тук идеята беше просто да си развихрим въображението - нещо, което аз не успях.
А, дали е хубаво или не.....кой, коййййй, ще ми кажееее.:-)...
Тези ги разправяй на шапката ми. Не, че имам де...всъщност и на плажа съм без шапка. Но имам чадър!Мнемозина написа: Интересно.
Пък аз моето току реша, че съм го открила, и то вземе, че се промени...
Горе-долу.esti написа:Тези ги разправяй на шапката ми. Не, че имам де...всъщност и на плажа съм без шапка. Но имам чадър!Мнемозина написа: Интересно.
Пък аз моето току реша, че съм го открила, и то вземе, че се промени...
Та тези ги разправяй на чадъра ми.
Променяш се, но се познаваш.
Слушай кво ти разправям!
Ама то, както няма 100% свобода, така няма и 100% правилно бе Владко. Или не е тъй?Влад написа:Ами аз точно във връзка с темата съм ти написал, ако имаш всичките възможности на 100процента, абсолютно, най-вероятно ще правиш единственото което е правилно. Имаше един разказ за човека, комуто се изпълнявали всички желания. Та една вечер се позабавил с приятели в кръчмата и доста поокъснял. А в къщи го чака жената и той за да не я огорчи като се прибере по изгрев, си пожелал земята да спре да се върти за да не настъпи изгрева и той да има време да се добере до вкъщи. В момента в който го изрекъл, въртящия се със скоростта на земята въздух продължил да се върти, вече спрямо неподвижната земя и естествено унищожил всичко по повърхността на планетата. Да оставим настрана явните несъответствия, но идеята е, че дори съвсем невинно желание, въплатено чрез абсолютна власт, може да е пагубно. Това исках да ти кажа.esti написа:...Тук идеята беше просто да си развихрим въображението - нещо, което аз не успях.
А, дали е хубаво или не.....кой, коййййй, ще ми кажееее.:-)...
П.П. Много си крехка(чуплива) напоследък. Има хора, които те обичат и от това сигурно ги боли...
Не мисля, че искаш да прочетеш нещо от сорта "Ще правя само добро!" или "Ще премахна всичките болести!" или "Ще заграбя всичкото злато/шоколад/дъвка/сладолед/гаджета/ на земята"!esti написа:...Твоето до къде може?:blum:
Майтап, ако искаш си кажи.
Ами понякога така е по-лесно.esti написа:ПП. Туй не го разбрах.
Най-много ме плашат хора, които първо мислят, какво се очаква от тях да кажат.Влад написа:
Не мисля, че искаш да прочетеш нещо от сорта "Ще правя само добро!" или "Ще премахна всичките болести!" или "Ще заграбя всичкото злато/шоколад/дъвка/сладолед/гаджета/ на земята"!
Това и един психиатър може да го постигне без да е нужно да има цялата свобода на света.Влад написа:Бих дал на този, които има нужда от това, равновесие и сигурност. И увереност, но тя и сама ще си дойде, като ги има другите две. Но мисля, че този човек няма нужда някой да му го дава, може и сам, стига да се огледа наоколо си.
Сега остава да кажеш, че си мъж ми и си наранен.Влад написа:Ами понякога така е по-лесно.esti написа:ПП. Туй не го разбрах.
Аз да са вметна, начи, с едно процедурно въпроЗче... аз само свободата ли ще имам или и сбособността? Тая пцулютната... демек шъ ли съм омнипотентен освен дето ще съм пцулютен непукист. Щото ако ще имам правото, но нямам да имам възможността да направя сичко, дето го искам, аз се отказвамesti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Голям тормоз, егати.
Ти наистина ме учудваш!esti написа:...Сега остава да кажеш, че си мъж ми и си наранен.
Абе въпроса е какво искаш, не дали можеш!Gaspode написа:Аз да са вметна, начи, с едно процедурно въпроЗче... аз само свободата ли ще имам или и сбособността? Тая пцулютната... демек шъ ли съм омнипотентен освен дето ще съм пцулютен непукист. Щото ако ще имам правото, но нямам да имам възможността да направя сичко, дето го искам, аз се отказвамesti написа:Ако я имате, ама оная пълната, абсолютната, 100% - без никакви ограничения. Нито законови, нито морални, нито природни, нито никакви.
Какво бихте направили?
Голям тормоз, егати.
Ми като начало искам да мога :) всичко да мога.Мнемозина написа: Абе въпроса е какво искаш, не дали можеш!
Да ти кажа аз, че Ести е заета.
ПППП. А с кво точно е заета ести? Че забравих да се поинтересирамGaspode написа:ППП...
Сега да се формализирам ли, за да ти обясня, че пълната свобода е и свобода от ограниченията на собственото ти тяло.Gaspode написа:Ми като начало искам да мога :) всичко да мога.Мнемозина написа: Абе въпроса е какво искаш, не дали можеш!
Да ти кажа аз, че Ести е заета.
Пък после ще го мислим...
ПП. Мнооого глупаво ми се струва да мисля какво искам ако знам, че не мога. Каква свобода е това? Аз и сега имам свободата да летя като птица. Понеже никой не ми я е отнел по никакъв начин. Обаче не мога. Та за чий ми е тази свобода, м?
Ми то тва е ясно по дифолт. Няма някво си тяло да ми се пречка в живота я. Ще го сменям при необходимост. Тва лебеди, бикове, златен дъжд дори... верно, малко поизтъркано е, ама кво да се прави сега? Не мога все свежи идеи да измислям...Мнемозина написа:
Сега да се формализирам ли, за да ти обясня, че пълната свобода е и свобода от ограниченията на собственото ти тяло.
Ама то пък наистина за какво му е на човек такава свобода, ще кажеш ти може би...
Ясно, ясно, ясно, разбрахме какво искаш.Gaspode написа:Ми то тва е ясно по дифолт. Няма някво си тяло да ми се пречка в живота я. Ще го сменям при необходимост. Тва лебеди, бикове, златен дъжд дори... верно, малко поизтъркано е, ама кво да се прави сега? Не мога все свежи идеи да измислям...Мнемозина написа:
Сега да се формализирам ли, за да ти обясня, че пълната свобода е и свобода от ограниченията на собственото ти тяло.
Ама то пък наистина за какво му е на човек такава свобода, ще кажеш ти може би...
Дааа ... бичи?Мнемозина написа:...Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете?...
Ъъъъ.... нещо свързано с крави май бешеМнемозина написа: Ясно, ясно, ясно, разбрахме какво искаш.
Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете?
Ми не знам. Аз тия работи не ги разбирам, затова питам.Влад написа:Дааа ... бичи?Мнемозина написа:...Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете?...