Русалки

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Русалки

Мнение от Kent »

...ние пък ходихме до Дуранкулак
видяхме русалка:cool:
Изображение
две русалки:cool:
Изображение

русалко-ид:grin:
Изображение
на връщане през тюленово
кораво е, но по-бива:grin:
такси-пиацата там:winkw:
Изображение
е те тва е...
извод: по уикендите и на север е фрашкано
с ру-салки
ру-мънки
.....и други мънки:grin:
и тук таме някой мустакат македонец или каре несъвсемтрезви англо-сакси:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Тази снимка нямаше да я показвам, Кенте, ама щом ме предизвикваш :blum: Правена е на същия този плаж, макар, че ние ходехме по на север, на плажа с потъналия кораб. Там е наистина безлюдно и е на 2-3 километра от границата :cool:
Изображение
Постоянно прелитат птици към Дуранкулашкото езеро. Тези черни точки над морето са птици. Тук и една по-тежичка птица се опитва да литне :lol:
Изображение
Това също е снимка от плажа, на който си бил
Изображение
При "археологически" разкопки виж на какво се натъкнахме - телевизор от каменната ера :winkw:
Изображение
И формула от същото време
Изображение
Обиколихме и по на юг.
Шабла - морето този ден беше много бурно.
Изображение
Резерват Яйлата
Изображение
Плажа Болата
Изображение
Миди от мидената ферма "Дълбока" - нали миди искаше :winkw:
Изображение
А ето ви и мидичка от морето
Изображение
И колекцията ми от камъни с дупка, специално ги издирвах :cool:
Изображение
И една малка русалка също
Изображение

Има и още снимки, че и клипчета с морски вълни, но сега ме мързи. И да вляза да пиша ме мързеше, ама като видях Кента как плюе и се амбицирах да пусна няколко снимки :blum:

Та ко прайте, ве, да си дойда на думата... :lol: Как я карате? Какво изпуснах?
Ако знаете как ми се ходи на морееееее....
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И как щях да забравя Кити. Взехме си я с нас и всички от къмпинга се влюбиха в нея. Ето я на връщане в колата :cool:
Изображение
Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

ии не се обади а? ехх ти....:(
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bibilyana написа:ии не се обади а? ехх ти....:(
Ми не се обадих. На отиване минахме през Силистра, че имам рода по Силистренско, а на връщане минахме през Варна към шест и половина вечерта и нямаше време, трябваше да се прибираме, та затова... :shy:
Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

vyara написа:
Ми не се обадих. На отиване минахме през Силистра, че имам рода по Силистренско, а на връщане минахме през Варна към шест и половина вечерта и нямаше време, трябваше да се прибираме, та затова... :shy:
ее добре дее, простено да ти е тоз път ...ама да знаеш бира имаш да черпиш за откуп :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bibilyana написа:
vyara написа:
ее добре дее, простено да ти е тоз път ...ама да знаеш бира имаш да черпиш за откуп :-)
Аз пак се надявам да ида до морето тази година поне за един уикенд, така че има време :winkw:
Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

vyara написа:
bibilyana написа:
vyara написа:
Аз пак се надявам да ида до морето тази година поне за един уикенд, така че има време :winkw:
айй дай Боже
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

vyara написа:
Страхотни снимки Верче - респект!

Специално за теб се оглеждах за стъпунки, надявам се да ти харесат.

Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

БоЕВ написа:
vyara написа:

Изображение
eeee Боев евала... харесва
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Страхотни снимки!!!

Накарахте ме да пропиша пак - напоследък нещо ме бяха хванали за гушата едни...

Благодаря за живеца, зочовци! :lovekiss:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аз не плюя
що да плюя
просто точно там в събота или неделя
е доста пренаселено
а, снимките ти са чудесни браво:-)
п.п. а и целта беше да провокирам
белким пуснеш и ти нещо:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:

Мерси, Боев, много си миличък :kiss:
А за качеството на снимките - снимам винаги на автоматик :shy: И без това апаратът ми е тип "сапунерка" - разбрах го от онова издание на НГ, което вчера си купих :lol: Там разбирам за какво служели някои опции - експониране и прочие сложни думи :lol: пък аз просто щракам наляво надясно, че и приближавам, което не било за препоръчване при цифровите апарати. Ще ми се да имам обектив и да размазвам фона, както и да снимам много отблизо, но не става с моя апарат, така че засега е такова качеството. Да не говорим пък, че на плажа можех поне да използвам опцията за снимане на плаж, ама и това не съм направила :shy: Пишман фотографка :lol:

А стъпчиците веднага си ги тургам на дескотопа :cool:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кент написа: п.п. а и целта беше да провокирам
белким пуснеш и ти нещо:grin:
Ахаааа, знаех си аз :lol:
Ама как сме се разминали. Можеше поне с теб да се видим. Всъщност ти последната неделя ли си ходил? Защото ние си тръгнахме в събота сутринта и прекарахме целия ден на Златните - на мъжа ми брат му е спасител там. Возих се на джет за първи път и крещях от ужас и кеф :lol:
Водата беше също толкова топла, колкото на Дуранкулак през повечето време. Абе навсякъде е хубаво. Щом е море, все е хубаво. Щастливци сте вие, които живеете до морето :cool:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

vyara написа:
БоЕВ написа:

Мерси, Боев, много си миличък :kiss:
А за качеството на снимките - снимам винаги на автоматик :shy: И без това апаратът ми е тип "сапунерка" - разбрах го от онова издание на НГ, което вчера си купих :lol: Там разбирам за какво служели някои опции - експониране и прочие сложни думи :lol: пък аз просто щракам наляво надясно, че и приближавам, което не било за препоръчване при цифровите апарати. Ще ми се да имам обектив и да размазвам фона, както и да снимам много отблизо, но не става с моя апарат, така че засега е такова качеството. Да не говорим пък, че на плажа можех поне да използвам опцията за снимане на плаж, ама и това не съм направила :shy: Пишман фотографка :lol:

А стъпчиците веднага си ги тургам на дескотопа :cool:
Верче, Верче-е-е-е, снимането не е само обектив и скъпа техника. Важен е момента, настроението, емоцията, композицията...останалото са подробности. В момента аРтЪ-фотографите ги гони една мания, ПИНХОЛ КАМЕРА :lol: Кутия с дупка, и няма обектив, няма настройки, няма нищо...
НГ-то е хубаво, но и аз не съм го изчел още. Неприятно е "цифровото" приближение, разваля качеството, но оптичното не е проблем, напротив, даже е много полезна опция. По принцип всички сапунерки имат най-малко 3Х оптично и различно цифрово, цифровото е ракламен трик умело използван от продавачите. Фона можеш да размазваш като снимаш в режим "макро", позицията с цветенцето, става за близки, става и за далеч, хубави портрети се правят с него, защото "размазва" фона, тая опция я имат всички сапунери. Ръчкай смело настройките и ще се изненадаш от резултата, не е толкова сложно колкото си мислиш...е важен фактор е и свободното време...но пък цифровата фотография се развива с много бързи темпове и апаратчето което купуваш днес, точно след половин една година вече е морално остарял громилник...в момента и аз снимам с един такъв...това лято мислех да сменям марката и класа, но реших да изчакам, на хоризонта се задават доста подобрени апарати.
Вземай апартчето по често със себеси, дори когато извеждаш децата на разходка.
Лек ден и успешна седмица!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
Верче, Верче-е-е-е, снимането не е само обектив и скъпа техника. Важен е момента, настроението, емоцията, композицията...останалото са подробности. В момента аРтЪ-фотографите ги гони една мания, ПИНХОЛ КАМЕРА :lol: Кутия с дупка, и няма обектив, няма настройки, няма нищо...
НГ-то е хубаво, но и аз не съм го изчел още. Неприятно е "цифровото" приближение, разваля качеството, но оптичното не е проблем, напротив, даже е много полезна опция. По принцип всички сапунерки имат най-малко 3Х оптично и различно цифрово, цифровото е ракламен трик умело използван от продавачите. Фона можеш да размазваш като снимаш в режим "макро", позицията с цветенцето, става за близки, става и за далеч, хубави портрети се правят с него, защото "размазва" фона, тая опция я имат всички сапунери. Ръчкай смело настройките и ще се изненадаш от резултата, не е толкова сложно колкото си мислиш...е важен фактор е и свободното време...но пък цифровата фотография се развива с много бързи темпове и апаратчето което купуваш днес, точно след половин една година вече е морално остарял громилник...в момента и аз снимам с един такъв...това лято мислех да сменям марката и класа, но реших да изчакам, на хоризонта се задават доста подобрени апарати.
Вземай апартчето по често със себеси, дори когато извеждаш децата на разходка.
Лек ден и успешна седмица!
За първи път чувам за пинхола...
Мерси за насърченията, Боев. Лека и на теб. :cool:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа:И как щях да забравя Кити. Взехме си я с нас и всички от къмпинга се влюбиха в нея. Ето я на връщане в колата :cool:
Пък на мен това ми е любимата снимка от всичките ти :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
vyara написа:И как щях да забравя Кити. Взехме си я с нас и всички от къмпинга се влюбиха в нея. Ето я на връщане в колата :cool:
Пък на мен това ми е любимата снимка от всичките ти :grin:
Да, и аз много я харесвам. В този момент шофирах аз. Обръщам се да видя дали децата са заспали и виждам как се е гушнала Кити в Миро и казвам на мъжа ми - дай да снимам от тук. А той - ти луда ли си, сега сме на магистралата. Дай бе, ще щракна без да гледам, може да стане. И щракам аз, обаче все настрани. Тогава взе, че той я направи снимката от неговата гледна точка. :grin::cool:
Изображение
Публикувай отговор