Мааалко фотописче

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мааалко фотописче

Мнение от Gaspode »

Сори, че толкоз късно... ама ме беше завъртяла шайбата до скоро... и още се въртя де...

Та темата на днешното разказче е "Една седмица в Аланя"

В началото бе Полетът

Изображение

Изображение

Изображение

На летището в Анталия ни посрещна страшна жега, добра организация, едно малко автобусче за трансфера до Аланя и една синеока усмихната рускоговоряща девойка - българоговорящите им били кът и те по съвместителство...
Първите палми - снимани от автобуса

Изображение

Двучасовото пътуване мина неочаквано бързо, девойчето ни разказа туй-онуй за Анталия, Турция, Аланя и, разбира се, за турисктическата програма на тяхната фирма. При спирането на една бензиностанция за кратка почивка последва първото не особено приятно откритие - хората явно не правеха разлика между долари и евро - цените бяха 1:1. Ние, естествено, носехме евро след като от туристическата ни агенция тук ни бяха уверили неколкократно, че може да се ползват и двете свободно... може би аз неправилно съм разбрал тяхното "все едно е" на въпроса долари или евро е по-добре да се носят... Както и да е де. Пристигнахме в хотела
Първа нощ
Изображение
...и първа сутрин
Изображение
Между тези двете снимки ни бе поднесена още една неприятна изненада - обещаните нормални легла за всеки от нас и достатъчно голяма стая най-вероятно са били преместени спешно в друг хотел... Отново пропуска е на туристическата агенция, щото аз няколко пъти изрично питах дали настаняването е съобразено с това, че сме четирима... ако бяха казали как стоят нещата щяхме просто да вземем две двойни стаи почти на същата цена... Но като махнем лошите неща остават само хубавите, както винаги :grin:
Морето, развълнувано от нашето внимание...
Изображение
пързалките в хотела...
Изображение

Като цяло нещана бяха ОК. Верно, 5-тата звезда на хотела е била видяна от някой пиян астроном, предполагам... и разбирането им за ол инклузим леееко се разминаваше с нашето... но нищо драстично :grin:

Единия от дните направихме разходка из градчето + яхта

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Качиха ни чааак до крепостта на върха... където чух и (почти) видях цикади... или поне това, което е останало от тях...

Изображение

Изображение

Гледката от високото определено си струваше... но моето МПБ (Малко Природно Бедствие) заспа по време на изкачването и не успях много много да се разходя... не, че имах нещо против де, така имах повод да остана в автобуса на климактериум вместо да маам потури на 42 градуса навън :grin:
Все пак няколко фотоса има... на първата е плажа на Клеопатка - не и харесал, разби`йш ли, местния пясък, та и докарали 40 кораба египетски такъв... и в момента това е най-хубавия плаж в района - 10км дълга плажна ивица

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Разходката продължи с похапване в една ужасно долнопробно изглеждаща закусвалня, където ни отнесоха организирано с автобусите и където храната бе учудващо добра, и завърши с посещение на една случайно открита по време на изкопни работи дупка, която турците титуловаха "пещера" и събираха яко пари за вход

Изображение

И така, броените дни отминаха прекалено бързо и съвсем скоро бяхме отново на път за летището...

Изображение

Изображение

На летището някои успяха дори да се повозят на влакче докато чакаха да ги повози самолета :grin::grin:

Изображение

За обратния път, мисля, няма какво да разказвам - полетяхме малко.. пристигнахме... дори си взехме два сака от багажното... и така... Твърде кратко, твърде бързо, твърде отдавна... но пък с тенденция да се повтори :grin:

За довиждане си снимах ето този самолет, щото не е ясно още колко време ще ги има по летищата...

Изображение

ПП. Не стреляйте по афффтора - той толкова си може :grin:
ППП. И за фотографа важи горното...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Благодаря за разходката!

пп Много добре си се справил, и с писането, и със снимките.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Много ти харесвам фотописите, Гасподе. Още помня оня от Македония ли беше. Някак с малко думи даваш много информация, освен това винаги е забавно и приятно да те чете човек :kiss:
По-често разказвай разни работи.
Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

:-):-):-):-)супер
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Е те ся вече ме сецнахте съвсем... :shy::shy:

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Мааалко фотописче

Мнение от frisky lioness »

Gaspode написа:
ПП. Не стреляйте по афффтора - той толкова си може :grin:
ППП. И за фотографа важи горното...
Благодаря, че ни направи съпричастни:grin:

Прозвуча свежарско (поне от твойта клавиатура:-):winkw:)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:Е те ся вече ме сецнахте съвсем... :shy::shy:
:hug:
:lol::grin::kiss:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Чакаме голямото сега! :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:Чакаме голямото сега! :grin:
Голямото ще е след 24-26.08 :blum:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Имаш предвид, предполагам, щото аз ще съм по сминките...:blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:Имаш предвид, предполагам, щото аз ще съм по сминките...:blum:
То ако разчитам на теб за сМиНки :blum:... като гледам къф фотопис си изпраскал от последното си море... жална майка :grin::grin:

Виж, ако се коопериргаме - аз да снимам, ти да пишеш, може и да излезе нещо интересно...

Важното е, че там ще има мат`рял за снимане :grin::grin::grin:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:То ако разчитам на теб за сМиНки :blum:... като гледам къф фотопис си изпраскал от последното си море... жална майка :grin::grin:

Виж, ако се коопериргаме - аз да снимам, ти да пишеш, може и да излезе нещо интересно...

Важното е, че там ще има мат`рял за снимане :grin::grin::grin:
Не ме разбра. Исках да кажа, то това и казах де, че ще е голям, защото аз ще съм на снимките, а не защото аз ще снимам. :grin:

Прочее, аз рядко пускам пъте и фотописи. Има си достатъчно автори за целта. Аз съм консуматор. В случая. :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мииии, мразя те и това си е :grin:

Много свежо с ранното кафе, мерси!!!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Не ме разбра. Исках да кажа, то това и казах де, че ще е голям, защото аз ще съм на снимките, а не защото аз ще снимам. :grin:

Прочее, аз рядко пускам пъте и фотописи. Има си достатъчно автори за целта. Аз съм консуматор. В случая. :cool:
Ми земи пусни некой път... мое па да ти ареса :)

А ако застанем двамцата на некоя снимка ще стане бая голям фотопис - не знам толкоз големи снимки има ли въупште :grin::grin:

Бтв, наскоро ми попаднаха едни снимки, на които по всичко личи, че сте ти и половина, обаче заклевам се не бих ви познал ако ви видя такива на улицата :grin: от преди има-няма 10-тина години са :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:Мииии, мразя те и това си е :grin:
Взаимно е, да знайш :grin:

Септември ще одите ли при големия гьол? Малечко ще го водите ли?

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Взаимно е, да знайш :grin:

Септември ще одите ли при големия гьол? Малечко ще го водите ли?
Семейният съвет реши да инвестира в ремонт:crying: Вчера циклене и лакиране /не питай..../ Днес - още две ръце... После боядисване. А ние сме в евакуация :( Та морето ще го поотложим, тамън Дуданчо ще се поокипити:winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Ми земи пусни некой път... мое па да ти ареса :)

А ако застанем двамцата на некоя снимка ще стане бая голям фотопис - не знам толкоз големи снимки има ли въупште :grin::grin:

Бтв, наскоро ми попаднаха едни снимки, на които по всичко личи, че сте ти и половина, обаче заклевам се не бих ви познал ако ви видя такива на улицата :grin: от преди има-няма 10-тина години са :grin:
Поживем - увидим... дето се казва на книжовен латински.

Така си е!

Това бтв да не е намек за предците? Нещо искаш да ми кажеш за екстериора ми ли? М? Или намекваш, че одъртявам? :blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: Семейният съвет реши да инвестира в ремонт:crying: Вчера циклене и лакиране /не питай..../ Днес - още две ръце... После боядисване. А ние сме в евакуация :( Та морето ще го поотложим, тамън Дуданчо ще се поокипити:winkw:
Жалко, щяхме да се засечем там :(

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа: Това бтв да не е намек за предците? Нещо искаш да ми кажеш за екстериора ми ли? М? Или намекваш, че одъртявам? :blum:
Кой бе? Ти ли да остаряваш? Няма такова нещо... най-малкото защото би означавало, че остарявам и аз... а аз съм си същото диване като преди еннайсе години... ти май си дори по-голямо диване, ма кво да се прави ся :grin:

Просто ми попаднаха снимките и ми стана интересно... кви сме билЕ а кви станаааме :grin:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Кой бе? Ти ли да остаряваш? Няма такова нещо... най-малкото защото би означавало, че остарявам и аз... а аз съм си същото диване като преди еннайсе години... ти май си дори по-голямо диване, ма кво да се прави ся :grin:

Просто ми попаднаха снимките и ми стана интересно... кви сме билЕ а кви станаааме :grin:
Така е то. И аз като ги гледам понякога и си викам кои са тези юноши буедни туканка?!? Я това било Гаспод и половинка + мен и кралицата още в ролята на принцеса (пък аз и тогава си бях жабок де). Така е то. Едно време се дивях на снимките на нашите от сватбата им. Сега изпитвам същото към моите собствени. :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Абе шегуФкате се вие, ама...мислех да го пиша в темата на Сет, можем да направим нещо като комикс, включващ части от "романа" на Сет, подробно илюстрирани(не ни липсват образописци в клубчето, да си признаят сами, за да не ги посочвам:grin:), нещо от приказките на Рем за сътворението, пътеписчета, ребуси, игри, уроци по авиомоделизъм...

Е, всеки ще се оправдае с времето, но мисля като за начало веднъж месечно изданието няма да натовари много никого. Остава проблемът с финансирането и самоиздръжката, но не всичко е с цел печалба - нали? Трябва и малко безплатен труд на ползу роду, нещо като във добрите стари възрожденски времена, но пък е крачка към съдаването на така бленуваното от всички нас гражданско общество.:-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Абе шегуФкате се вие, ама...мислех да го пиша в темата на Сет, можем да направим нещо като комикс, включващ части от "романа" на Сет, подробно илюстрирани(не ни липсват образописци в клубчето, да си признаят сами, за да не ги посочвам:grin:), нещо от приказките на Рем за сътворението, пътеписчета, ребуси, игри, уроци по авиомоделизъм...

Е, всеки ще се оправдае с времето, но мисля като за начало веднъж месечно изданието няма да натовари много никого. Остава проблемът с финансирането и самоиздръжката, но не всичко е с цел печалба - нали? Трябва и малко безплатен труд на ползу роду, нещо като във добрите стари възрожденски времена, но пък е крачка към съдаването на така бленуваното от всички нас гражданско общество.:-)
Тва е супер идея бе БоЕВ!!! Съвсем ми допада на графоманията! Не бе, сериозно ми харесва! :cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа: Тва е супер идея бе БоЕВ!!! Съвсем ми допада на графоманията! Не бе, сериозно ми харесва! :cool:
Ми ади де
Аз ще участвам... като критик :)

Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Gaspode написа:
Remmivs написа: Тва е супер идея бе БоЕВ!!! Съвсем ми допада на графоманията! Не бе, сериозно ми харесва! :cool:
Ми ади де
ти ли ,бре?!
си критикЪт на Сет-я?
пипнахме те!

глей ся жените тук какво ще ти спретнем

п.с. аз ще съм ви музата на тия дето ще списвате....:blum:
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Ми ади де
А аз ще подсказвам извратените идеи, за да не бъде прекалено лъскаво и праведно.
Да бъдем естествени все пак!:lol:
І

Мнение от І »

esti написа: А аз ще подсказвам извратените идеи, за да не бъде прекалено лъскаво и праведно.
Ъъъ...аз отдавна искам да ти го кажа.. :shy: Ъъъ...да знаеш, че котарака дето е бил отдолу...отдавна си е тръгнал! Спри да помпиш. :lol: :blum:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Topper Harley написа: :shy: Ъъъ...да знаеш, че котарака дето е бил отдолу...отдавна си е тръгнал! Спри да помпиш. :lol: :blum:

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
esti

Мнение от esti »

Topper Harley написа: Ъъъ...аз отдавна искам да ти го кажа.. :shy: Ъъъ...да знаеш, че котарака дето е бил отдолу...отдавна си е тръгнал! Спри да помпиш. :lol: :blum:
За лудо работи, за лудо не стой!:lol:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

esti написа:
Topper Harley написа: Ъъъ...аз отдавна искам да ти го кажа.. :shy: Ъъъ...да знаеш, че котарака дето е бил отдолу...отдавна си е тръгнал! Спри да помпиш. :lol: :blum:
ма Ести, ти на "това" работа ли му викаш?
:rotfl24::rotfl24:
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:
esti написа:
Лицевите опори не са ли работа?!:shocked:
По-голяма работа са и от сеха ако искаш да знайш!:blum:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

esti написа:
doktorka написа:
esti написа:
Лицевите опори не са ли работа?!:shocked:
По-голяма работа са и от сеха ако искаш да знайш!:blum:

според нАучните изследвания ,при секс се изразходват повече калории...
затуй...аз съм за...таковала ...фитнес-а:)
esti

Мнение от esti »

doktorka написа: според нАучните изследвания ,при секс се изразходват повече калории...
затуй...аз съм за...таковала ...фитнес-а:)
Е, който иска да гори калории, ок.
Фитнеса е за удоволствие.:lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

doktorka написа: ти ли ,бре?!
си критикЪт на Сет-я?
пипнахме те!

глей ся жените тук какво ще ти спретнем

п.с. аз ще съм ви музата на тия дето ще списвате....:blum:
Не съм аз. Аз Сет-я няма да го критикувам, ми директно ще го понатупам ако имам нещо напреки :grin::grin:

А ти пък си една муза... немножко посидела и ушла :(

:blum:

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

екстра са снимките

гърция,турция,макединия и всякъде другаде но не и на черноморието.
поне една петилетка няма да стъпя на черноморието.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[А ти пък си една муза... немножко посидела и ушла :(

:blum:[/quote]

daaaa бе!
музата ти виновна..!
на единия -критикът му виновен...
на другия-музата!

нищо и няма на музата!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

caliostro написа:екстра са снимките

гърция,турция,макединия и всякъде другаде но не и на черноморието.
поне една петилетка няма да стъпя на черноморието.
що бе :shocked:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

БоЕВ написа:Абе шегуФкате се вие, ама...мислех да го пиша в темата на Сет, можем да направим нещо като комикс, включващ части от "романа" на Сет, подробно илюстрирани(не ни липсват образописци в клубчето, да си признаят сами, за да не ги посочвам:grin:), нещо от приказките на Рем за сътворението, пътеписчета, ребуси, игри, уроци по авиомоделизъм...

одобрявам, включвам се....
не съм разбрала съвсем, щот съм албански реотан :blum: ама ше участвам:blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
Gaspode написа:
Ми ади де
А аз ще подсказвам извратените идеи, за да не бъде прекалено лъскаво и праведно.
Лъскаш праведни и извратени идеи. Да бъдеш естествена?

:rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
esti написа: А аз ще подсказвам извратените идеи, за да не бъде прекалено лъскаво и праведно.
Лъскаш праведни и извратени идеи. Да бъдеш естествена?

:rotfl24:
Държа се извратено, за да зацапвам лъскавата праведност с цел да изглежда естествено.
Щот мноо хубаво, не е на хубаво. Затуй.
Ферщейн?
:blum:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Идеята е страхотна :good: !!!

Напоследък се сетих за едни много красиви писания на Рем и пак ми се причетоха, но не ги намерих. Някой ще ми даде ли линк? :pray:
Публикувай отговор