Да ва попитам....
Да ва попитам....
Някой прочете ли някоя от книгите на Людмила Филипова?
Аз попрехвърлих тази, дето я пуснаха с 24 часа – «Червено злато»
Та, ето какво ми прави впечетление – написана е като по учебник за бестселъри – структура, заплитане на интригата, схема, начин на представяне на героите, не особено сложна линия на разказа с леки връщания в миналото за разкош. Пък и момента, в който я пусна с вестника беше подходящ. Майка ми си я купи, аз за "таквоз нящо" повече от 4 кинта не бих дала.
Иначе – тромав диалог, на моменти дразнещи и неадекватни герои – нищо особено.
Но ми стана любопитно – при добра реклама и достатъчен шум, току виж се превърнала в продаваем продукт… На родния авторов пазара (като не броим Христо Калчев, разбира се), май такова нещо до момента не съм забелязала.
Ако се не лъжа – бяха разлепили плакати из София за предишния и роман.
Та, ето какво ми прави впечетление – написана е като по учебник за бестселъри – структура, заплитане на интригата, схема, начин на представяне на героите, не особено сложна линия на разказа с леки връщания в миналото за разкош. Пък и момента, в който я пусна с вестника беше подходящ. Майка ми си я купи, аз за "таквоз нящо" повече от 4 кинта не бих дала.
Но ми стана любопитно – при добра реклама и достатъчен шум, току виж се превърнала в продаваем продукт… На родния авторов пазара (като не броим Христо Калчев, разбира се), май такова нещо до момента не съм забелязала.
Тцъ, не съм.. Оубаче в торя ред на мисли, попадна ми книгата на Слави Ангелов "9 милиметра", зачетох я, ама всичко е ясно. После детето я подхвана и с огромен интерес я глътна за 2-3 дни, щото може и да е връстник на събитията, ама не ги помни. Пък ний повним 
И кво викаш, бива я бившата за съвременна?
И кво викаш, бива я бившата за съвременна?
Re: Да ва попитам....
Секси девойка. Хубава външно. И говори правилно, за разлика от руския си дядо.pocti_bezobidna написа:Някой прочете ли някоя от книгите на Людмила Филипова?
Истински случай с дядо и. Политбюро или ЦК или дявол го знае какво беше там.... Гришата говори нещо на Цола Драгойчева. И ... казва нещо по руски... И един от големиците (май беше Балевски, ама ... глей как забравям) се изцепва - Гриша, сложи и на Цола пълен член, сложи и го...
Уж действителен случай. От 2-ра ръка
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
А? Извиниете, не ва разбрах...4avdar4e написа: И кво викаш, бива я бившата за съвременна?
Става книжката, чете се. Една стилистична редакция няма да е излишна, щото има моменти, в които героите говорят една такова напомпано, порагандно... Ама то и жанра не предполага човек да има много претенции, нали...
Викам си, може пък да не е съвсем загубена кауза БГ бестселърите (въпреки малкия пазар) Въпрос на познанства и кинти за популяризация. Па и рекламата и ми прави вчепетление - мислено е как да се направи, статийки, Дилов-син на корицата отзад хвали ли хвали...
Ама що все в черно се облича... И това ако не е пиниз - нали трябва да е куул!ELBI написа:
Секси девойка. Хубава външно. И говори правилно, за разлика от руския си дядо.
ELBI написа:... Гриша, сложи и на Цола пълен член, сложи и го...
Уж действителен случай. От 2-ра ръка
Май не го уцели съвсем случайно...4avdar4e написа:Бъзикам се, беее, нали е на Гриша Филипов внучка /тоест бившо величие/, пък настояща медийна звезда, щото страшна промоция й направиха на книгите, а и тя уцели баш моментаpocti_bezobidna написа:А? Извиниете, не ва разбрах...4avdar4e написа: И кво викаш, бива я бившата за съвременна?![]()
а може би беше самият бай Тошо... макар че не го знам как е бил с граматиката ... в средното училище е бил четворкаджия... но пък после - най-дългослужещия диктатор в Източна Европа.pocti_bezobidna написа:...ELBI написа:... Гриша, сложи и на Цола пълен член, сложи и го...
Уж действителен случай. От 2-ра ръка:rotfl24:
Забавно нещо е историята
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Прочетох първата - "Анатомия на илюзиите" (май й беше заглавието).pocti_bezobidna написа:Някой прочете ли някоя от книгите на Людмила Филипова?
....
Не съм силна в литературните анализи, затова бих казала - нищо особено, но все пак любопитно.
pocti_bezobidna написа:Някой прочете ли някоя от книгите на Людмила Филипова?
eто затова обичам да чета тук!
ако решиш - http://www.barometar.net/?view=4089caliostro написа:нямам идея коя е авторката ,книгата нито нищо
just perfect
благодаря за линкаbead_ написа:ако решиш - http://www.barometar.net/?view=4089caliostro написа:нямам идея коя е авторката ,книгата нито нищо
точно се чудех кой финансира тези плакати и плаща кинтите
е са е ясно
и ми е споко
- Глас в пустиня
А за "Разруха" какво ще кажеш - заслужава ли си да бъде прочетен? Германците сипат само суперлативи.
Сравняват Владимир Зарев с Балзак в Германия
не. точно с балзак е тъпо да го сравняват. аз стигнах едвам до 6-7 страница. не го бива като разказвачБоЕВ написа:А за "Разруха" какво ще кажеш - заслужава ли си да бъде прочетен? Германците сипат само суперлативи.
just perfect
- Глас в пустиня
Така си и мислех!:lol:bead_ написа:не. точно с балзак е тъпо да го сравняват. аз стигнах едвам до 6-7 страница. не го бива като разказвачБоЕВ написа:А за "Разруха" какво ще кажеш - заслужава ли си да бъде прочетен? Германците сипат само суперлативи.
Мерси, и аз четох суперлативи, та се чудех... Вече не се чудя, понеже вярвам на литературния ти вкус!bead_ написа:не. точно с балзак е тъпо да го сравняват. аз стигнах едвам до 6-7 страница. не го бива като разказвачБоЕВ написа:А за "Разруха" какво ще кажеш - заслужава ли си да бъде прочетен? Германците сипат само суперлативи.
хъм... незнам... сега като се замисля, по-скоро бих препоръчала нещо, което ми е доставило удоволствие вместо да анатемосвам наляво-надясно.4avdar4e написа:
Мерси, и аз четох суперлативи, та се чудех... Вече не се чудя, понеже вярвам на литературния ти вкус!
специално за "разруха" - плоска книга с малко литература в нея. аз не си падам, но пък... може точно това да допадне на някого.
just perfect