Жълто има, пиле не е.
Листа има, зеле не е.

Що е то?
Който го познае, халал да му е!:blum:

Много нежен цвят. Всъщност и бамята е нежен зеленчук, макар че много хора не го оценяват.БоЕВ написа:И това е, драги клубари. Имаме познал...още в самото начало. Верче не пропусна да покаже още веднъж завидни познания.vyara написа:Цвят на бамя?
Да, цвят на бамия, гледах и се чудих, каква метаморфоза...странно нещо е природата...
Никога преди не бях обръщал внимание как цъфти. Просто ярък пример, как може човек да се размине с красотата, па макар и тя да е до него.vyara написа:Много нежен цвят. Всъщност и бамята е нежен зеленчук, макар че много хора не го оценяват.БоЕВ написа:И това е, драги клубари. Имаме познал...още в самото начало. Верче не пропусна да покаже още веднъж завидни познания.vyara написа:Цвят на бамя?
Да, цвят на бамия, гледах и се чудих, каква метаморфоза...странно нещо е природата...
Веднъж си бях направила зеленчукова градина, Боев. Цяла година отглеждах всякакви зеленчуци. И бамя имаше, но по бегли спомени познах, най-вече по последната снимка, където се вижда дръжката, която държи цвета. И по листата, разбира се.
Някой ден пак ще отглеждам зеленчуци. И пчели.
Фибоначи.. И друг път съм го цитиралаcaliostro написа:не е само красота
това е хармония
защото и листо и всичко природата го е сътворила харминично и освен красота и е математически издържано
като всичко останало в природата
Това не го знаех, мерси!4avdar4e написа:Фибоначи.. И друг път съм го цитиралаcaliostro написа:не е само красота
това е хармония
защото и листо и всичко природата го е сътворила харминично и освен красота и е математически издържано
Като спомена "трушия":-), днес съм в търсене на рецепти за кисели краставички. Никога до сега не съм правила, та смятам тази година да опитам.БоЕВ написа:Втасало в туршия, мезе добро е за ракия.Topper Harley написа:б@си?! Това не е ли тиквен цвят?

Има и още, за човешкото тяло, ама сега не мога да го открия. Аз случайно попаднах, с един превод, и много ме впечатли. Ако открия още, ще пусна.vyara написа:И какво излиза сега с тези числа на Фибоначи - че маргаритката има 21 листенца. Значи ако ги късаш "обича ме", "не ме обича", все се пада да те обича.
Много интересни неща, наистина.
Тук въпроса опира до това, как да започнеш. И не само ако късаш листенца на маргаритка:lol::lol:vyara написа:И какво излиза сега с тези числа на Фибоначи - че маргаритката има 21 листенца. Значи ако ги късаш "обича ме", "не ме обича", все се пада да те обича.
Много интересни неща, наистина.

Фриски, преди години правихме краставички и тиквички без варене... Ама нали знаеш кого трябва да питам, пък той от два дни е Баща ми бояджиятаfrisky lioness написа:
Като спомена "трушия":-), днес съм в търсене на рецепти за кисели краставички. Никога до сега не съм правила, та смятам тази година да опитам.
Някой да ми предложи нещо изпитано, по възможност без варене:-)
Моля!:-)
Шъ ви изчакам за краставичките. Кат имаш възможност да пуснеш тук, та да четем рецепката:-)4avdar4e написа:Фриски, преди години правихме краставички и тиквички без варене... Ама нали знаеш кого трябва да питам, пък той от два дни е Баща ми бояджиятаfrisky lioness написа:
Като спомена "трушия":-), днес съм в търсене на рецепти за кисели краставички. Никога до сега не съм правила, та смятам тази година да опитам.
П.П. Най-сетне се преборих за любимото ми прасковено

"Математиката" е странен термин като заместител на "оцеляването". Даже да е било по-по-най-хармонично, ако не е оцеляло - няма го. Има много природно оцелели грозници (цветя, растения, животни...). Разбира се, beauty is in the eye of the beholder.... To с това трябваше да започнем.caliostro написа:не е само красота
това е хармония
За Три литров буркан.frisky lioness написа:Като спомена "трушия":-), днес съм в търсене на рецепти за кисели краставички. Никога до сега не съм правила, та смятам тази година да опитам.БоЕВ написа:Втасало в туршия, мезе добро е за ракия.Topper Harley написа:б@си?! Това не е ли тиквен цвят?
Благодаря ти многоБоЕВ написа:
За Три литров буркан.
1. Зеленчуци пожелание.*
2. 200 милилтра оцет.
3. 4-ри лъжици сол.
4. 2 или 3 лъжици захар.
5. 6 или 7 аспирина.
6. лук, копър, чер пипер.
7. Залива се с вряла вода и буркана се обръща.
* Рецептата е изпитана, става за краставички, чушлета, зелени домати и карфиол, универсална е, но имам само за три литров буркан, за по-малките са нужни преизчисления на съставките.
Успех!

Ахъм, потвърждавам, тиквички приготвени така стават по-вкусни и от самите краставички, ако не ти кажат никога няма да разбереш, че замезваш с тиква.4avdar4e написа:Пробвай с тиквички по същата рецепта. Убиец мезе е!!!БоЕВ написа: * Рецептата е изпитана, става за краставички, чушлета, зелени домати и карфиол, универсална е, но имам само за три литров буркан, за по-малките са нужни преизчисления на съставките.
Успех!
Красота! Отново ми усмихна деня! Благодаря!БоЕВ написа:С цвят цъфти, цвете не е.
Жълто има, пиле не е.
Листа има, зеле не е.:winkw:
Що е то?
Който го познае, халал да му е!:blum: