Гатанка!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Гатанка!

Мнение от Глас в пустиня »

С цвят цъфти, цвете не е.
Жълто има, пиле не е.
Листа има, зеле не е.:grin::winkw:

Изображение

Изображение

Изображение

Що е то?

Който го познае, халал да му е!:blum:
І

Мнение от І »

б@си?! Това не е ли тиквен цвят?
:blink:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Topper Harley написа:б@си?! Това не е ли тиквен цвят?
от тази порода е това
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Цвят на бамя? :roll:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

вътре в цвета има вентилатор
баси
Аватар
Глас в пустиня

Втасало в туршия, мезе добро е за ракия.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:Цвят на бамя? :roll:
И това е, драги клубари. Имаме познал...още в самото начало. Верче не пропусна да покаже още веднъж завидни познания.
Да, цвят на бамия, гледах и се чудих, каква метаморфоза...странно нещо е природата...:-)
Аватар
Глас в пустиня

caliostro написа:вътре в цвета има вентилатор
баси
Нали! - и на мен на това ми заприлича. А, най-интересното е, че когато слънцето започне да ограва цветчето и то се свива като фунийка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
И това е, драги клубари. Имаме познал...още в самото начало. Верче не пропусна да покаже още веднъж завидни познания.
Да, цвят на бамия, гледах и се чудих, каква метаморфоза...странно нещо е природата...:-)
Много нежен цвят. Всъщност и бамята е нежен зеленчук, макар че много хора не го оценяват.
Веднъж си бях направила зеленчукова градина, Боев. Цяла година отглеждах всякакви зеленчуци. И бамя имаше, но по бегли спомени познах, най-вече по последната снимка, където се вижда дръжката, която държи цвета. И по листата, разбира се.
Някой ден пак ще отглеждам зеленчуци. И пчели. :cool:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа:
Много нежен цвят. Всъщност и бамята е нежен зеленчук, макар че много хора не го оценяват.
Веднъж си бях направила зеленчукова градина, Боев. Цяла година отглеждах всякакви зеленчуци. И бамя имаше, но по бегли спомени познах, най-вече по последната снимка, където се вижда дръжката, която държи цвета. И по листата, разбира се.
Някой ден пак ще отглеждам зеленчуци. И пчели. :cool:
Никога преди не бях обръщал внимание как цъфти. Просто ярък пример, как може човек да се размине с красотата, па макар и тя да е до него.

Пожелавам ти го от все сърце, да имаш градинка и да отглеждаш зеленчуци, но отглеждането да не е от нужда, а от любов към "спорта"...и кошери също.:-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

не е само красота
това е хармония
защото и листо и всичко природата го е сътворила харминично и освен красота и е математически издържано
като всичко останало в природата
Аватар
Глас в пустиня

caliostro написа:не е само красота
това е хармония
защото и листо и всичко природата го е сътворила харминично и освен красота и е математически издържано
Точно! Няма излишък, няма разточителство, всичко е с цел и предназначение.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Пожелавам ти го от все сърце, да имаш градинка и да отглеждаш зеленчуци, но отглеждането да не е от нужда, а от любов към "спорта"...и кошери също.:-)
Мерси. :cool:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

това е хармония
Фибоначи.. И друг път съм го цитирала
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
това е хармония
Фибоначи.. И друг път съм го цитирала
Това не го знаех, мерси!
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:
Като спомена "трушия":-), днес съм в търсене на рецепти за кисели краставички. Никога до сега не съм правила, та смятам тази година да опитам.

Някой да ми предложи нещо изпитано, по възможност без варене:-)

Моля!:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И какво излиза сега с тези числа на Фибоначи - че маргаритката има 21 листенца. Значи ако ги късаш "обича ме", "не ме обича", все се пада да те обича. :lol::grin:
Много интересни неща, наистина. :cool:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа:И какво излиза сега с тези числа на Фибоначи - че маргаритката има 21 листенца. Значи ако ги късаш "обича ме", "не ме обича", все се пада да те обича. :lol::grin:
Има и още, за човешкото тяло, ама сега не мога да го открия. Аз случайно попаднах, с един превод, и много ме впечатли. Ако открия още, ще пусна.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:И какво излиза сега с тези числа на Фибоначи - че маргаритката има 21 листенца. Значи ако ги късаш "обича ме", "не ме обича", все се пада да те обича. :lol::grin:
Тук въпроса опира до това, как да започнеш. И не само ако късаш листенца на маргаритка:lol::lol::grin:

Започни с "не ме обича", например:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа:
Като спомена "трушия":-), днес съм в търсене на рецепти за кисели краставички. Никога до сега не съм правила, та смятам тази година да опитам.

Фриски, преди години правихме краставички и тиквички без варене... Ама нали знаеш кого трябва да питам, пък той от два дни е Баща ми бояджията:grin:

П.П. Най-сетне се преборих за любимото ми прасковено :bdance:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
frisky lioness написа:

Фриски, преди години правихме краставички и тиквички без варене... Ама нали знаеш кого трябва да питам, пък той от два дни е Баща ми бояджията:grin:

П.П. Най-сетне се преборих за любимото ми прасковено :bdance:
Шъ ви изчакам за краставичките. Кат имаш възможност да пуснеш тук, та да четем рецепката:-)

Супир:-) Кат свършите шъ черпиш:blum::winkw: Абе, нали мъжете не можели да различават нюансите в цветовете:blink: Ти ли му бъркаш боята на твоя бояджия или си му сложила фруктиера с плодове за ориентация:lol::lol::lol:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Абе, нали мъжете не можели да различават нюансите в цветовете:blink: Ти ли му бъркаш боята на твоя бояджия или си му сложила фруктиера с плодове за ориентация:lol::lol::lol:
Тцъ, на оцветителя има цветова схема за разреждане. И аз тикнах пръст и рекох: Ей туй :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

това е хармония
"Математиката" е странен термин като заместител на "оцеляването". Даже да е било по-по-най-хармонично, ако не е оцеляло - няма го. Има много природно оцелели грозници (цветя, растения, животни...). Разбира се, beauty is in the eye of the beholder.... To с това трябваше да започнем.

Критерият е единствен - който оцелее - без значение от красота или сила - продължава. Ама е по-гот да си мислим, че само силните и красивите оцеляват.

Мда. Има нещо право в някои твои думи, че в днешно време (и от няколко хиляди години) кинтите са един от факторите за оцеляването на хората. Има още 2 основни, разбира се, но да не се повтарям :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

мерсаж за снимките и гатанката!

Като пропусна да ти кажа подобни неща за останалите ти снимки и т.н. - да знаеш, че съм от абонатите ти и съм си изпълнил плана с благодарностите за този месец/седмица :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:

За Три литров буркан.

1. Зеленчуци пожелание.*

2. 200 милилтра оцет.

3. 4-ри лъжици сол.

4. 2 или 3 лъжици захар.

5. 6 или 7 аспирина.

6. лук, копър, чер пипер.

7. Залива се с вряла вода и буркана се обръща.

* Рецептата е изпитана, става за краставички, чушлета, зелени домати и карфиол, универсална е, но имам само за три литров буркан, за по-малките са нужни преизчисления на съставките.

Успех!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: * Рецептата е изпитана, става за краставички, чушлета, зелени домати и карфиол, универсална е, но имам само за три литров буркан, за по-малките са нужни преизчисления на съставките.

Успех!
Пробвай с тиквички по същата рецепта. Убиец мезе е!!!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
За Три литров буркан.

1. Зеленчуци пожелание.*

2. 200 милилтра оцет.

3. 4-ри лъжици сол.

4. 2 или 3 лъжици захар.

5. 6 или 7 аспирина.

6. лук, копър, чер пипер.

7. Залива се с вряла вода и буркана се обръща.

* Рецептата е изпитана, става за краставички, чушлета, зелени домати и карфиол, универсална е, но имам само за три литров буркан, за по-малките са нужни преизчисления на съставките.

Успех!
Благодаря ти много:kiss:

Аспирина не е ли множко. Четох, че се слагат по 2 на другите дуркани-омнията. Това, дето си го описал претака ли се, обръщат ли се бурканите?
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: * Рецептата е изпитана, става за краставички, чушлета, зелени домати и карфиол, универсална е, но имам само за три литров буркан, за по-малките са нужни преизчисления на съставките.

Успех!
Пробвай с тиквички по същата рецепта. Убиец мезе е!!!
Ахъм, потвърждавам, тиквички приготвени така стават по-вкусни и от самите краставички, ако не ти кажат никога няма да разбереш, че замезваш с тиква. :lol:
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа: Това, дето си го описал претака ли се, обръщат ли се бурканите?
Два/три дни, по веднъж/дваж, дотолкова, колкото да се разворят добре съставките.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
frisky lioness написа: Това, дето си го описал претака ли се, обръщат ли се бурканите?
Два/три дни, по веднъж/дваж, дотолкова, колкото да се разворят добре съставките.
ОК:-)
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:мерсаж за снимките и гатанката!

Като пропусна да ти кажа подобни неща за останалите ти снимки и т.н. - да знаеш, че съм от абонатите ти и съм си изпълнил плана с благодарностите за този месец/седмица :blum:

ОК! :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Гатанка!

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:С цвят цъфти, цвете не е.
Жълто има, пиле не е.
Листа има, зеле не е.:grin::winkw:
Що е то?

Който го познае, халал да му е!:blum:
Красота! Отново ми усмихна деня! Благодаря! :kiss: