Децата ни
- snowprincess
Децата ни
вече няма да имат толкова голяма лятна ваканция. Това добро или лошо решение е според вас? Ще могат ли да си починат от натоварената учебна година? Ще успяваме ли да съчетаваме нашите отпуски с тяхната?
Вчера го прочетох в "24 часа", но не го отразиха в новините по тивито.
"35 календарни дни ваканция ще имат децата от 2-и до 12-и клас и 39 - първокласниците. Това разпореди образователният министър доц. Даниел Вълчев, който разписа графика за школските почивки."
"35 календарни дни ваканция ще имат децата от 2-и до 12-и клас и 39 - първокласниците. Това разпореди образователният министър доц. Даниел Вълчев, който разписа графика за школските почивки."

Re: Децата ни
няяяяяма начин просто!snowprincess написа:вече няма да имат толкова голяма лятна ваканция. Това добро или лошо решение е според вас? Ще могат ли да си починат от натоварената учебна година? Ще успяваме ли да съчетаваме нашите отпуски с тяхната?
Сноу,цитираш "24 часа"...
Вестник ,на страниците на който,аз съм чела статия за "прасето Гошо" и имаше снимка озаглавена:"прасето"...
"Ма моля ти се!"
Сноу, това не е ли борят на дните, в които ще са през ваканция през учебната година - зимна, пролетна, празници - аз това чух, не става дума за лятната ваканция.
Споко, учителите ще нададат страхотен вой в противен случай.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аха, това трябва да е. Не могат да се променят много графиците на преподаване, аз като една бивша /за 3 месеца/ даскалка да ви кажаlatrevw написа:Сноу, това не е ли борят на дните, в които ще са през ваканция през учебната година - зимна, пролетна, празници - аз това чух, не става дума за лятната ваканция.
учителите има вероятност да хапнат дръвцетоlatrevw написа:Сноу, това не е ли борят на дните, в които ще са през ваканция през учебната година - зимна, пролетна, празници - аз това чух, не става дума за лятната ваканция.
като не им харесва да напуснат и да отидат в частния сектор
там стачки няма
да, ама и учители няма... абе, дълга тема; аз просто исках да кажа, че е невъзможно да се намали лятната ваканция, а и няма смисъл според менcaliostro написа:учителите има вероятност да хапнат дръвцетоlatrevw написа:Сноу, това не е ли борят на дните, в които ще са през ваканция през учебната година - зимна, пролетна, празници - аз това чух, не става дума за лятната ваканция.
като не им харесва да напуснат и да отидат в частния сектор
там стачки няма
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
не ме отчайвай така.caliostro написа:от образованието което знаем не е останало нищо освен черните дъски
пълна разруха е в този сектор - образователния.
синът ми има една учителка по математика, истинска учителка е... все се надявам да попадаме на повече такива
въпреки че и днешните деца са трудни за понасяне
Наскоро гледах един филм Freedom Writers, много хубав, на всичкото отгоре е по действителен случай. Трябва да го видите, за да разберете какво значи да преподаваш с любов, независимо от всичко. Много хубав филм. Гледали ли сте го?latrevw написа: синът ми има една учителка по математика, истинска учителка е... все се надявам да попадаме на повече такива
учителката по математика в 5-ти клас на детенце беше една смахната пикла
или беше болна,или някоя я беше недоклатил или и бяха обрали апартамента или нещо друго.......
учебниците смахнати,даскали смахнати....
на родителска среща два пъти се наложи да слушам неща само за дисциплина и за пари и нищо за учебния процес
трагедия е
и повече не стъпих в това училище което навремето беше елитно и ала бала
преди класовете бяха по 40-45 човека
сега са на половина
и даскалите нямат подход....
само кинти им в главата
предлагат услуга която е под всякаква критика
или беше болна,или някоя я беше недоклатил или и бяха обрали апартамента или нещо друго.......
учебниците смахнати,даскали смахнати....
на родителска среща два пъти се наложи да слушам неща само за дисциплина и за пари и нищо за учебния процес
трагедия е
и повече не стъпих в това училище което навремето беше елитно и ала бала
преди класовете бяха по 40-45 човека
сега са на половина
и даскалите нямат подход....
само кинти им в главата
предлагат услуга която е под всякаква критика
не съм го гледалvyara написа:Наскоро гледах един филм Freedom Writers, много хубав, на всичкото отгоре е по действителен случай. Трябва да го видите, за да разберете какво значи да преподаваш с любов, независимо от всичко. Много хубав филм. Гледали ли сте го?latrevw написа: синът ми има една учителка по математика, истинска учителка е... все се надявам да попадаме на повече такива
всяка една професия е призваниеvyara написа:Учителството е призвание, няма какво да си говорим..caliostro написа: предлагат услуга която е под всякаква критика
учителите не правят изключение
или си харесваш бачкането и си бачкаш или не
против съм едни професии да се величаят а други не
Последно промяна от Quid на 20.08.07, 08:41, променено общо 1 път.
уфф, прав си, мамка муcaliostro написа: на родителска среща два пъти се наложи да слушам неща само за дисциплина и за пари и нищо за учебния процес
трагедия е
а това за родителските срещи - умирам от яд като отида и наиситна само това слушам; като попитам нещо конкретно ,и се казва: амии, всичко е наред, ще ви се обадим, ако има нещо. а истината е, че няма поглед върху децата
- Глас в пустиня
Хе-хе, ние вкъщи теглим чоп кой да ходи. Мъкаааааа:crying:latrevw написа:уфф, прав си, мамка муcaliostro написа: на родителска среща два пъти се наложи да слушам неща само за дисциплина и за пари и нищо за учебния процес
трагедия е
а това за родителските срещи - умирам от яд като отида и наиситна само това слушам; като попитам нещо конкретно ,и се казва: амии, всичко е наред, ще ви се обадим, ако има нещо. а истината е, че няма поглед върху децата
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не ми се вярва да стане. По-ско преди време се коментираше това, учебното време и ваканционното да стане като в някои държави, където нямат такава голяма ваканция накуп, а по-чести и по-къси ваканции между учебни по 2-3 месеца...Нещо таковаsnowprincess написа:вече няма да имат толкова голяма лятна ваканция. Това добро или лошо решение е според вас? Ще могат ли да си починат от натоварената учебна година? Ще успяваме ли да съчетаваме нашите отпуски с тяхната?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Stranniche
- Обратна връзка:
как бе... г-жа Такева ходи до Америка. Тя знае.caliostro написа:от образованието което знаем не е останало нищо освен черните дъски
пълна разруха е в този сектор - образователния.
Бе тя преподава ли някъде таз г-жа?
Има ли нещо общо (сигурно не, но да попитам) с фамилията Такеви от бай-тошово време (много съвпадения Янко, али бали...)?
Частните училища малко дърпат нагоре, но като цяло е зле. Много. Ала и обществото е виновно - кат ревне да не се съкращават учители, а точно това трябва - режеш щат, вдигаш заплати и който не си знае уроците от даскалите и не може да различи компютър от компот - да си намира друга работа.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- snowprincess
ще има две пролетни ваканции
от 31 март до 8 април и великденската от 26 до 30 април
увеличават коледната от 22 декември до 6 януари включително
4 свободни дни между сроковете от 1 до 4 февруари
за първокласниците още 4 неучебни дни от 8 до 11 ноември
почивен ден 1 ноември - деня на народните будители
на 24 май по принцип е почивен, а тази година е събота
пише, че българските ученици имат най-дългите летни ваканции в европа от 16 седмици за завършилите 1-и клас, а 11 седмици за гимназистите
в румъния почивката е 13 седмици, трета е италия, най-къси са в дания, германия, англия и холандия - 6-7 седмици
а за нашите деца е направена 5 седмици (35 календарни дни) лятна ваканция
от 31 март до 8 април и великденската от 26 до 30 април
увеличават коледната от 22 декември до 6 януари включително
4 свободни дни между сроковете от 1 до 4 февруари
за първокласниците още 4 неучебни дни от 8 до 11 ноември
почивен ден 1 ноември - деня на народните будители
на 24 май по принцип е почивен, а тази година е събота
пише, че българските ученици имат най-дългите летни ваканции в европа от 16 седмици за завършилите 1-и клас, а 11 седмици за гимназистите
в румъния почивката е 13 седмици, трета е италия, най-къси са в дания, германия, англия и холандия - 6-7 седмици
а за нашите деца е направена 5 седмици (35 календарни дни) лятна ваканция

Дългичка им идва лятната ваканция, особено ако нямаш село където да ги натириш, и все пари искат:twisted: И ако вземат да я посъкратят малко и за нас ще по-добре.frisky lioness написа:[
Не ми се вярва да стане. По-ско преди време се коментираше това, учебното време и ваканционното да стане като в някои държави, където нямат такава голяма ваканция накуп, а по-чести и по-къси ваканции между учебни по 2-3 месеца...Нещо такова
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Малееее Като ви чета и си мисля, че много бързо сте забравили кога сте били деца/ученици....4avdar4e написа:Ъхъ, а питаш ли ме мен като са ми трима вкъщи, където ми е и "офиса"Mila написа:Ами аз съм за по-кратките ваканции.
Че като няма баби и дядовци - направо лудваш лятото.Да живеят яслите, детските градини и по-кратките училищни ваканции
Гадняри:mad:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- snowprincess
- frisky lioness
- Обратна връзка:
А-ха. Аз пък мисля, че няма да стане...snowprincess написа:аз като казах на мойта, че следващата година няма почива толкова колкото досега... беше ужасенаfrisky lioness написа:
Малееее Като ви чета и си мисля, че много бързо сте забравили кога сте били деца/ученици....
Гадняри:mad:
мился, че на всички децата няма да им хареса
Кат заговорихте за кинти, далеч посещението на школото не е свързано с по-малки разходи, дори напротив:(:mad:

- snowprincess
може да се провали следващата година, но за тази вече е разпоредено, разписано и тинтири-минтириfrisky lioness написа:
А-ха. Аз пък мисля, че няма да стане...
Кат заговорихте за кинти, далеч посещението на школото не е свързано с по-малки разходи, дори напротив:(:mad:
нали знаеш, децата ни са най-добрите опитни зайчета, всяка година има някаква промяна

- frisky lioness
- Обратна връзка:
И моят е така, но съм сигурна, че предпочита ваканцията и скуката, пред това да ходи на училище. Не за друго ами заради самото учене и домашните. Сега...спанак до късно, после ТВ, от диван на диван, музика-от компа, радио, GSM и всякакви други източници на звуци, ако има някой из квартала моткане за по няколко часа и......денят си минал. Вечер малко гейм. Какво му трябва на човек:lol::lol:4avdar4e написа:
Ми аз не обичах много ваканциите, щото си киснех у центрото на Софията:( Най-много някой лагер... Ни баби, ни село, ни .. нищо. Пък и в квартала бяхме 3 деца.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
...пък и бентлито има нужда от нови гуми:lol::lol:ppi написа:ми да ги съберем да изкарат някой лев, че зима идва, планина, ски...4avdar4e написа:Пък мойте тренират свирене на различни инструменти, така де, нали пред нас ще правят място за улични музикантиppi написа: за туй детето сутрин като стане взема една кутия и излиза пред входа да събира стинки

ау, вярно, съвсем бях забравила за гумите. виж за тях трябва в Роял Алберт Хол да направят концерт или на Уембли:lol::lol:frisky lioness написа:...пък и бентлито има нужда от нови гуми:lol::lol:ppi написа:ми да ги съберем да изкарат някой лев, че зима идва, планина, ски...4avdar4e написа:Пък мойте тренират свирене на различни инструменти, така де, нали пред нас ще правят място за улични музикантиppi написа: за туй детето сутрин като стане взема една кутия и излиза пред входа да събира стинки