Някой да разбира от автомобили?
- Житената Питка
- BOFH
Някой да разбира от автомобили?
Конкретно ме интересува мнение за Пежо 207 с дизелов HDi 90 коня двигател.
Ако някой има наблюдение върху 7-а серия Пежо (малките 2 и 3) ще бъда много благодарен ако сподели нещо за тях.
Целта е купуване.
Ако някой има наблюдение върху 7-а серия Пежо (малките 2 и 3) ще бъда много благодарен ако сподели нещо за тях.
Целта е купуване.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
малките 3-ки хич не са малки
с мотор 2.0 бензин яко харчат
има покрай мен едно 1.4 бензин
...не са във възторг от него
има и още едно 307
в гаранция му замина скоростната кутия. не уважиха и гаранцията.
купето на 2.0 е около 2 тона
аз бях доста изненадан от тва.
имаше отзиви в авто пазар за 3-ките
слаба ходова част
бързо износване на спирачни дискове и накладки
.........
не съм фен на френските коли.
има и още едно 307
слаба ходова част
.........
Ако забелязваш, става въпрос за HDI - дизел. Най - добрите дизели са на Пежо. Доста са добри и стабилни. Крехки са от към ходова част, но вече 90% от новите коли са такива на пазара.caliostro написа:малките 3-ки хич не са малки
има и още едно 307
слаба ходова част
.........
- Житената Питка
- BOFH
Лошото е, че харесахме кола (207 SW) която на практика още не е излязла като премиера, официално май в България започва да се продава от Септември.
Съответно няма как да попитаме карали такава, защото просто Пежо България (друго беше името на вносителя) не са продали нито една.
Най-близкото което ми хрумва до нея е 207 дизел.
Още веднъж благодаря на отзовалите се.
Съответно няма как да попитаме карали такава, защото просто Пежо България (друго беше името на вносителя) не са продали нито една.
Най-близкото което ми хрумва до нея е 207 дизел.
Още веднъж благодаря на отзовалите се.
(\__/)
(='.'=)
(='.'=)
-
опърничава
Re: Някой да разбира от автомобили?
От автомобили нищо не разбирам, но карам Пежо 206 SW, дизел, 1,4. Харчи около 6,5 -7 л/ 100 км. Малко трудно ускорява при изпреварване. Карам я от няколко месесеца, но пък изминавам около -2000 -3000 км/ месечно. Сериозни проблеми до сега съм нямала. Тъй като прекарвам доста време в нея, я приемам като моето мобилно лично пространство. Харесва ми. Чувствам я като част от себе си. Едва ли това, което написах може да ти бъде полезно. То е твърде емоционално. Не съдържа оценката на разбирач от автомобили.

- Житената Питка
- BOFH
-
опърничава
Покривът на 206 не е стъклен. Ако беше стъклен, сигурно щях да зяпам през него и тогава съвсем щях да застрашавам сигурността на останалите "участници в движението". И без това огледалото, което е на сенника, въпреки, че е с капаче (огледалото, не сенника), доста ме разсейва. Поне да не му бяха слагали капак на това огледало. Знаеш ли колко усилия ми струва да го вдигна и да си оправя косата. Не че има някакво значение как изглеждам като карам.Житената Питка написа:А как ти харесва тавана?
Това е нещото което ме грабнакато интериор - стъкленият покрив.
Струва ми се, че си му навит на това Пежо 207 SW. Що не си го купиш и не му се кефиш, пък приказките за френските коли просто ги забрави.
- Житената Питка
- BOFH
- Piqndurnik
Ако е HDI, ходи да ти го прегледат Пижо. Тоя разход дори и за градско ми се вижда голям за малка кола. А и ускоряването...опърничава написа:... Харчи около 6,5 -7 л/ 100 км. Малко трудно ускорява при изпреварване...
Наздраве 
Ако те кефи, батка - лапвай я!Житената Питка написа:Конкретно ме интересува мнение за Пежо 207 с дизелов HDi 90 коня двигател.
Целта е купуване.
за дизел не искам и да чуя какъвто ще да е.inj написа:Ако забелязваш, става въпрос за HDI - дизел. Най - добрите дизели са на Пежо. Доста са добри и стабилни. Крехки са от към ходова част, но вече 90% от новите коли са такива на пазара.caliostro написа:малките 3-ки хич не са малки
има и още едно 307
слаба ходова част
.........
бензин!
само като чуе човек звука от мотора .....
направо те пронизва начи
Късно! Казано е : дизелът и чалгата ще превземат света :)caliostro написа:за дизел не искам и да чуя какъвто ще да е.inj написа:Ако забелязваш, става въпрос за HDI - дизел. Най - добрите дизели са на Пежо. Доста са добри и стабилни. Крехки са от към ходова част, но вече 90% от новите коли са такива на пазара.caliostro написа:малките 3-ки хич не са малки
има и още едно 307
слаба ходова част
.........
не съм фен на френските коли.![]()
бензин!
направо те пронизва начи
мерцесес дизелPiqndurnik написа:Ако е HDI, ходи да ти го прегледат Пижо. Тоя разход дори и за градско ми се вижда голям за малка кола. А и ускоряването...опърничава написа:... Харчи около 6,5 -7 л/ 100 км. Малко трудно ускорява при изпреварване...
е - серия с кубатура 2.0 .2.2 дизел харчи толкова
.......
при това с 15-20 к.с е повече
друг е въпроса че е като спънат кон
ако не взимаш нафта на черно далавера никва няма с тези цени на нафталина.Strunz написа:Късно! Казано е : дизелът и чалгата ще превземат света :)caliostro написа:за дизел не искам и да чуя какъвто ще да е.inj написа:Ако забелязваш, става въпрос за HDI - дизел. Най - добрите дизели са на Пежо. Доста са добри и стабилни. Крехки са от към ходова част, но вече 90% от новите коли са такива на пазара.caliostro написа:малките 3-ки хич не са малки
има и още едно 307
слаба ходова част
.........
не съм фен на френските коли.![]()
бензин!
направо те пронизва начи
при моите сметки излизаше че съм на далавера 2-3 лв на 100 км
е а мерси
дали харчи 10-12 бензин или 10-12 нафта си е баш толкова разликата.
да вдигнеме адреналина малко
бмв има 7-8 рекламни филма
супер режисьори,супер звезди,супер коли
ето един от тях
http://www.youtube.com/watch?v=dzb89dyynGA
бмв има 7-8 рекламни филма
супер режисьори,супер звезди,супер коли
ето един от тях
http://www.youtube.com/watch?v=dzb89dyynGA
- Piqndurnik
Не е баш така. При една и съща мощност, нафтовата печка гори почти наполовина, а и нафтата тук е около 0,20EUR по-евтина от бензина. В ускорението няма съществена разлика.caliostro написа:ако не взимаш нафта на черно далавера никва няма с тези цени на нафталина.
при моите сметки излизаше че съм на далавера 2-3 лв на 100 км
е а мерси
дали харчи 10-12 бензин или 10-12 нафта си е баш толкова разликата.
От друга страна тук данъкът за дизелите е около 200EUR повече, но това се избива за 3-4000км.
Наздраве 
не знам за каква мощност става дума....
с 2000 куб бензин ако достигаш 150 к.с.
с дизел ще ти трябват по 2500 куб за да достигнеш почти 150к.с.
а двигател 2500 под 10 дизел не ми се вярва да даде.
коментирам за нормално каране а не спортно.
за този тип двигатели без значение бензин дизел
разхода е от 10-15 а и повече в зависимост от скорост
гаранция ти давам за това.
наистина дизелите/новите/ имат много плюсове.
ако се гони икономия и колата е нова и разхода/кинти са важни
бензинов двигател, метан уредба за 3-4000 лева и икономии та икономии.
или малък мотор 1.1, 1.2 и .......
зависи какво се цели все пак
гаранция ти давам за това.
Основно се цели да има място за 4 дечурля от 7 до 37 години заедно с багажа, в същото време да не е голяма (колата де), че в тези безумни наши улици придвижването и без това е трудно, да не се налага да се слага газова уредба, понеже отнема половината от багажника, както и да се кара с кеф, де. 
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Зафира?maggot написа:Основно се цели да има място за 4 дечурля от 7 до 37 години заедно с багажа, в същото време да не е голяма (колата де), че в тези безумни наши улици придвижването и без това е трудно, да не се налага да се слага газова уредба, понеже отнема половината от багажника, както и да се кара с кеф, де.
аудиmaggot написа:Основно се цели да има място за 4 дечурля от 7 до 37 години заедно с багажа, в същото време да не е голяма (колата де), че в тези безумни наши улици придвижването и без това е трудно, да не се налага да се слага газова уредба, понеже отнема половината от багажника, както и да се кара с кеф, де.
мерцедес
бмв
от по едрите
пътувах с една зафира от софия до враца и обратноGaspode написа:Зафира?maggot написа:Основно се цели да има място за 4 дечурля от 7 до 37 години заедно с багажа, в същото време да не е голяма (колата де), че в тези безумни наши улици придвижването и без това е трудно, да не се налага да се слага газова уредба, понеже отнема половината от багажника, както и да се кара с кеф, де.
седях отзад
държа да ти кажа че пътуването беше мъчение за мен
Дабеда. За тия пари от 15 годинки назад можеш да вземеш.caliostro написа: ауди
мерцедес
бмв
![]()
от по едрите
И аз съм привърженик на немските возила (не че разбирам много-много), ама мамка му, не съм Ивана Тръмп
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Piqndurnik
Масовите дизели тук са 1.9 с мощност около 120 к.с. и горят около 6. Те по принцип им дават по-малко, но трябва мнооого галене. 1.9 има и 150к.с., но са сравнително редки (на Alfa Romeo 1.9 JTD) Около 150к.с. са 2.2 и горят с около 0.5 повече от 1.9.caliostro написа:не знам за каква мощност става дума....
гаранция ти давам за това.![]()
В последно време излезе модата на 2.0 150 - 170 к.с. Горят гоере-долу колкото 1.9.
Газ - малко газостанции(предимно метан), няма багажник и допълнителни проблеми по прегледите (там само гледат за какво да се хванат).
Малък бензинов мотор - идеално, ама за втора кола - малък данък и ниска застрахователна класа. Такова, с което да ходиш само до супера. На дълъг път си е мъчение. Отделно дето на магистрала, ако успее да вдигне 160 гори почти колкото 2.0, пак бензин, при същата скорост.
Наздраве 
По производсвени показатели - 4,6 до 5. Дизела е HDi. А по мои спомени, старото Пежо 206 на над 10 години харчеше също толкова.caliostro написа: това на картинката виж колко разход има на 100![]()
теглото му е около 2 тона
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Piqndurnik
Пък аз на Маготича твойто бу фалих (и тебе като шафиор), ама хич даже не можах да се сетя каква марка е. Ноооо знам, че е зеленаGaspode написа:Е верно, аз пътувам предимно все отпред...caliostro написа: пътувах с една зафира от софия до враца и обратно
седях отзад
Чак пък мъчение?
Оше едно ли`ш си правите бре магич?maggot написа:Основно се цели да има място за 4 дечурля от 7 до 37 години
Френските коли на харчлък са икономия. Возията им е супер. Лошото е, че последните години не смогват да ги задържат здрави дори в гаранционния период. Изхитриха се и те...
Да почерпиш.
- Piqndurnik
са ако искате да мъчите децата на дървени седалки и да ги наказватеGaspode написа:Е верно, аз пътувам предимно все отпред...caliostro написа: пътувах с една зафира от софия до враца и обратно
седях отзад
Чак пък мъчение?
на зефирата седалките отзад са отврат!
мойта тарифа /200 евро / е като за социално слаби в сравнение с цените братчедPiqndurnik написа:Всички се изхитриха. Печели се яко от поддръжка. За "Guten Tag" тарифата е като на caliostro. За ремонт пък олекваш с хиледарки.Topper Harley написа:... Изхитриха се и те...
ако напиша някои ценички за гутен таг у потрес може да се изпадне.
но си има гяволиики и за тези неща.
тоо твойто не е ЦЕНА, твоето е ПОЗДРАВ:lol:caliostro написа:мойта тарифа /200 евро / е като за социално слаби в сравнение с цените братчедPiqndurnik написа:Всички се изхитриха. Печели се яко от поддръжка. За "Guten Tag" тарифата е като на caliostro. За ремонт пък олекваш с хиледарки.Topper Harley написа:... Изхитриха се и те...на някои дреболиики по колички малки.
![]()
ако напиша някои ценички за гутен таг у потрес може да се изпадне.
но си има гяволиики и за тези неща.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз пътувах отзад. Подкрепям, не е мъчение...Айде сега лиготии, чак пък мъчение.....Gaspode написа:Е верно, аз пътувам предимно все отпред...caliostro написа: пътувах с една зафира от софия до враца и обратно
седях отзад
Чак пък мъчение?
Сага да посмее някой да каже, че са ми къси краката и

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.