Студено слънце, свежо, синьо небе...
Почти безлюдни улици. В градинката при Народния театър фонтаните пръскаха, а едни старци свиреха Гершуин на празните пейки.
Видях първия паднал кестен - съвсем малък, кафяво-лъскав.
Усещане на есен.

И аз съм така.kapincho написа: Пожелавам си, и на вас, и утре да е циганско лято! Аз лично го предпочитам пред истинското.
Благодаря!kapincho написа: Наистина беше. Разходихме се из селата между Драгоман и Трън. Днес наистина беше есен (щото вчера си беше зима). И аз днес за пръв път вдигнах глава към кестените, за да видя дали се разпукват вече. Всяка есен си събирам една шепа кестени и една шепа шипки и ги оставям на бюрото си да ми сгряват зимата.
Пожелавам си, и на вас, и утре да е циганско лято! Аз лично го предпочитам пред истинското.
Stranniche написа:Спокойно! Всичко ще е наред! Само не се паникьосвай!Мнемозина написа:Много обичам есента, това винаги е бил любимият ми сезон.
Но тази година я очаквам със страх.
Аз не я обичам...Обичам лятото. Преди време бяхме кометирали това, че човек май обича сезона в който е роден...Рем пазвиваше някаква такава теорияМнемозина написа:Много обичам есента, това винаги е бил любимият ми сезон.

Аз съм родена сега, но обичам най-много лятото.frisky lioness написа:Аз не я обичам...Обичам лятото. Преди време бяхме кометирали това, че човек май обича сезона в който е роден...Рем пазвиваше някаква такава теорияМнемозина написа:Много обичам есента, това винаги е бил любимият ми сезон.
Като мине, май ще се наложи да споделиш и с нас, не само да ни подмяташ и да дразниш любопитството ни:winkw::blum: Всичко ще е ОК. Най-малкото заради това, че имаш подкрепата ниМнемозина написа:Stranniche написа:Спокойно! Всичко ще е наред! Само не се паникьосвай!Мнемозина написа:Много обичам есента, това винаги е бил любимият ми сезон.
Благодаря ти.
Искам същото да ти го кажа и на теб. Няколко пъти даже, за да съм убедителна.
Не, чак в паника не съм.
Но нали знаеш, шубето си е страх и докато не мине, не минава.

Ще споделя, разбира се, само че едва ли ще е скоро.frisky lioness написа:
Като мине, май ще се наложи да споделиш и с нас, не само да ни подмяташ и да дразниш любопитството ни:winkw::blum: Всичко ще е ОК. Най-малкото заради това, че имаш подкрепата ни

Привет.Gorgona_Meduza написа: Кестените, доверчиво показващи се от бодливата си обвивка, миризмата на печени чушки от балконите(невероятно, но факт-хората още затварят зимнина), листата на тетрата - напомнят ми на пожар - преминават през всички нюанси на жълтото и огненото оранжево до искрящо червеното и прегорялото кафяво, купчините сухи листа събрани покрай тротоарите и лудешкото ми желание да нагазя в тях и да ги слушам как хрупат под краката ми, дългата ми кафява жилетка, която нося от години - много си я обичам, миризмата на студ в косата, когато се връщам вечер у дома...сигурно всеки сезон е хубав, но все пак ми липсва отиващото си лято...тъжна работа...

БрррррррAvrora написа:
Привет.
В този ред на мисли: Побелелите улици и забързани свити хора, разминаващи се с викащи и щастливи деца правещи снежни топки; снежни човеци (макар и все по-рядко, но ги има), застанали на стража пред нечий вход; бялото небе, сипещо още "снежинки пъстри балеринки"; изрисуваните прозорци с дантели и убийствеият ни топъл дъх към тях, за да видим зимната картина вън; студ, благодарение на който оценяваме "топлото огнище" в къщи. Зимата си има своя чар...да не забравяме и добрия старец...
Има още време за цветния килим