За фотографите
Re: За фотографите
по тази тема защо никой не е писал?!
сериозно питам
- Глас в пустиня
Не е на бг, и даискам пак небих могълда коментирам.Semiramis написа:
по тази тема защо никой не е писал?!
сериозно питам
Искаш ли помощ???БоЕВ написа: Не е на бг, и даискам пак небих могълда коментирам.
е сигурно иска4avdar4e написа:Искаш ли помощ???БоЕВ написа: Не е на бг, и даискам пак небих могълда коментирам.
или не иска
редактори на списания, уеб дизайнери и т.н си плащат месечен абонамент, за да разгледат снимки
можеш да качиш свои снимки и ако някой си хареса нещо ти заплаща за даунлоуда
Не само ги разглеждат, ами откупуват частично авторското право, което се запазва за автора. Ползват ги за календари, флаери, картички. ЗА всеки празник (в американско например) има огромни тиражи с печатни издания, които използват такива бази с данни, щото е по-евтино, отколкото да наемат или да държат на заплата фотограф за целта... Пък многото гледни точки - в световен мащаб дават и огромен избор.Semiramis написа:редактори на списания, уеб дизайнери и т.н си плащат месечен абонамент, за да разгледат снимки
Този го има и на руски.
Звеневия написа:Не само ги разглеждат, ами откупуват частично авторското право, което се запазва за автора. Ползват ги за календари, флаери, картички. ЗА всеки празник (в американско например) има огромни тиражи с печатни издания, които използват такива бази с данни, щото е по-евтино, отколкото да наемат или да държат на заплата фотограф за целта... Пък многото гледни точки - в световен мащаб дават и огромен избор.Semiramis написа:редактори на списания, уеб дизайнери и т.н си плащат месечен абонамент, за да разгледат снимки
Този го има и на руски.Всеки даунлоуд на твой (нечий) кадър се заплаща по ценоразпис... Ако имаш интересни снимки, които грабват, мож да натрупаш на ден 5-6 долАра(еура) ...
нямаше да го кажа като хората.
не знам дали е толкова за парите, между другото .. на мен би ми донесло удовлетворение
предполагам
не знам всъщност
- Глас в пустиня
но Боев, какво ти пречи да опиташ....да в БГ е така - всеки дърпа кот намери и надписите - авторските права запазени - никого не стряскат, но там може и да не е тъй - какво значи "Не съм достатъчно добър" - ми пусни там няколко снимки - пък то ще се види си ли или не си достатъчно добър - според мен СИ:blum:БоЕВ написа:Благодаря за разясненията!
Подобни сток секции има и в Бг. ФФ да речем и май към прес бг...Все още не съм толкова добър за сток, а и в бг снимките направо си ги дърпат от сайтовете без да питата и няма сила която да промени това, няма нито едно заведено дело, а какво остава и за осъден крадец.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ами то добре, но за такива цели снимките трябва да са с висока резолюция. Тези, които си пуснал в другата тема, почти никаква работа на никого не могат да свършат ...с тези размери. Затова ако искам оригинала, така да се каже, ще трябва да се свържа с теб и т.н.......БоЕВ написа:Благодаря за разясненията!
Подобни сток секции има и в Бг. ФФ да речем и май към прес бг...Все още не съм толкова добър за сток, а и в бг снимките направо си ги дърпат от сайтовете без да питата и няма сила която да промени това, няма нито едно заведено дело, а какво остава и за осъден крадец.
Наистина, защо не се пробваш? Както и в NG, нищо не губиш

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Боев, я виж това, ама си требе четене:?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- сър Айвънхоу
Как е Гошко? Държи ли се?БоЕВ написа:Изборите са ясни.vyara написа: И ся за избори ли ша мислим само
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
- сър Айвънхоу
А, представи си да се отвори "блендата"...bead_ написа:тоя как ли се чуди що не му се отваря блендата...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- сър Айвънхоу
Аз за другата "бленда" говорех... Тая, дето, като се отвори, най-малкото ще му трябва противогаз, а най-много добро миене...Звеневия написа:Шоту не е наплюнчИл слайда!bead_ написа:тоя как ли се чуди що не му се отваря блендата...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ти да не си докарваш допълнителни доходи като санитар в Александровска?сър Айвънхоу написа:Аз за другата "бленда" говорех... Тая, дето, като се отвори, най-малкото ще му трябва противогаз, а най-много добро миене...Звеневия написа:Шоту не е наплюнчИл слайда!bead_ написа:тоя как ли се чуди що не му се отваря блендата...
простак!Звеневия написа:Ти да не си докарваш допълнителни доходи като санитар в Александровска?сър Айвънхоу написа:Аз за другата "бленда" говорех... Тая, дето, като се отвори, най-малкото ще му трябва противогаз, а най-много добро миене...Звеневия написа:Шоту не е наплюнчИл слайда!bead_ написа:тоя как ли се чуди що не му се отваря блендата...![]()
![]()
- сър Айвънхоу
Не бе, просто имам прекалено развинтена фантазия...Звеневия написа:Ти да не си докарваш допълнителни доходи като санитар в Александровска?![]()
![]()
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Ти май почна като оня програмист:Звеневия написа:простак!Звеневия написа: Ти да не си докарваш допълнителни доходи като санитар в Александровска?![]()
![]()
- Докторе, не съм добре. Имам чувството, че получавам раздвоение наличността. От известно време втория ми е-мейл праща писма на първия...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Тц! Не става!Звеневия написа:Зимаш кЪлчища за 75 стинки и се уплътняваш, б*ма!!!
Bella Ciao
Bella Ciao
ШотУ съм дЭликатен, преструвам се на "шизифризи", данми приставаш на глЮпустити!сър Айвънхоу написа:Ти май почна като оня програмист:Звеневия написа:простак!Звеневия написа: Ти да не си докарваш допълнителни доходи като санитар в Александровска?![]()
![]()
- Докторе, не съм добре. Имам чувството, че получавам раздвоение наличността. От известно време втория ми е-мейл праща писма на първия...
- сър Айвънхоу
4avdar4e написа:Не се бъзикай, че аз тая седмица няколко пъти си го погаждам тоя номер
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
И да се преструваш и да не се преструваш, спасение НЯМА... Просто не е възможно да не съм последовател на "глупостите" ти!!!Звеневия написа:ШотУ съм дЭликатен, преструвам се на "шизифризи", данми приставаш на глЮпустити!
Bella Ciao
Bella Ciao