Призив за човешко отношение към българските деца!!!
- Gorgona_Meduza
Призив за човешко отношение към българските деца!!!
Преди година журналистка на телевизия BBC е снимала филма за дома за деца в село Могилино. Заснемането на материала й е отнело 9 месеца. Кадрите излъчени наскоро по BBC показват нечовешките условия, в които едва преживяват 75-те деца от дома. Дните им минават в клатене на стола, биене на главата в стената, тези момичета и момчета никога не напускат пределите на сградата и това, докато не напуснат земното битие и не се освободят от мъките си! Само по време на заснемането на филма са починали 3 деца...И това в 21 век в Европейска България!
Ако имате сили вижте филма, който не е излъчван в България:
video.google.com/videoplay?docid=-9176914173325307126
Помислете за това, че има много такива домове. В тях живеят български деца, които скрити от очите на хората, гаснат ден след ден в очакване на края си! Ако видяното не ви оставя безразлични, ако сте от хората, които не мислят само за себе си, ако вярвате, че за тези деца трябва да се полагат професионални грижи и ако възмущението ви подтиква да направите нещо подпишете се под петицията на "Движение на българските майки", подкрепена от множество потресени от видяното българи!
www.bgpetition.com/izostaveni_deca/index.html
Знам че темата е неприятна, че мнозина предпочитат да не виждат и не чуват за чуждото страдание, но докато живеем с глави забодени в земята и с очи само за собствените си проблеми няма да се оправим!!!
Гражданският протест срещу равнодушието на държавата към децата в институции и децата с увреждания,
ще се състои на 09 октомври 2007 г., от 13.00 ч.
пред МТСП. (Министерство на труда и социалната политика), ул. "Триадица" №2.
Ако имате сили вижте филма, който не е излъчван в България:
video.google.com/videoplay?docid=-9176914173325307126
Помислете за това, че има много такива домове. В тях живеят български деца, които скрити от очите на хората, гаснат ден след ден в очакване на края си! Ако видяното не ви оставя безразлични, ако сте от хората, които не мислят само за себе си, ако вярвате, че за тези деца трябва да се полагат професионални грижи и ако възмущението ви подтиква да направите нещо подпишете се под петицията на "Движение на българските майки", подкрепена от множество потресени от видяното българи!
www.bgpetition.com/izostaveni_deca/index.html
Знам че темата е неприятна, че мнозина предпочитат да не виждат и не чуват за чуждото страдание, но докато живеем с глави забодени в земята и с очи само за собствените си проблеми няма да се оправим!!!
Гражданският протест срещу равнодушието на държавата към децата в институции и децата с увреждания,
ще се състои на 09 октомври 2007 г., от 13.00 ч.
пред МТСП. (Министерство на труда и социалната политика), ул. "Триадица" №2.
Последно промяна от Gorgona_Meduza на 05.10.07, 13:16, променено общо 1 път.

Туй не е паничка. Туй си е чиста гадост някаква. И дали ще има изложения на луска или не - това няма да промени нещата. Тука си трябва държавна политика и работа заедно с НПО-тата, и смяна на персонала и вдигане на заплатите там и превъзпитание на цялото общество и куп още неща...4avdar4e написа:Я, как хубаво кореспондира темата ти с оная горната.. Де ги сега тия, дето призовават да не надничаме в чуждата паничка????:mad:
Филмът ще ми позволиш да не го гледам, щото ако сега се разрева, кой ще работи вместо мен?:crying:
Да, нарочно направих съпоставката. Ама именно тая псевдо-държава и возглавилите я позволиха източване на пенсионния фонд и други, позволиха появата на мутренската висша класа, тя е виновна, че не са приети важни закони (включително и за осиновяването) или че съществува пародия на закони като тоя с приемното родителство, и други, и други ... А нещо като гражданско общество вече се заражда, ей Горгоната може да ти кажеpocti_bezobidna написа: Туй не е паничка. Туй си е чиста гадост някаква. И дали ще има изложения на луска или не - това няма да промени нещата. Тука си трябва държавна политика и работа заедно с НПО-тата, и смяна на персонала и вдигане на заплатите там и превъзпитание на цялото общество и куп още неща...
- Dark Angel
ето ме, аз съм от тия дето не надничат в чуждата паничка4avdar4e написа:Я, как хубаво кореспондира темата ти с оная горната.. Де ги сега тия, дето призовават да не надничаме в чуждата паничка????:mad:
Филмът ще ми позволиш да не го гледам, щото ако сега се разрева, кой ще работи вместо мен?:crying:
само че там няма панички, там няма нищо .......

е тук съм4avdar4e написа:Я, как хубаво кореспондира темата ти с оная горната.. Де ги сега тия, дето призовават да не надничаме в чуждата паничка????:mad:
помислих че сте събрали вече 1000 евро
и си казах - защо да им преча на хората
не го гледай4avdar4e написа:Я, как хубаво кореспондира темата ти с оная горната.. Де ги сега тия, дето призовават да не надничаме в чуждата паничка????:mad:
аз не издържах...
най-вече заради безсилието
тук не опира и до пари дори...
а за отношение към тези деца.
за обществото ни ,което не е научено да е толерантно
Това е абсолютно така. Обаче, знаеш ли, какво впечатление ми направиха едни дечица - 2-3 клас да бяха. Гледах ги по телевизията. Не бяха от София, от неголям град. Тя тяхното у-ще (най-обикновено квартално) участва по една програма за интегриране на децата с недъзи. Направени са рампи, специални асансьори, подходящи чинове... И "нормалните" деца бяха напълно свикнали с другарчето в инвалидна количка, държаха с него съвсем като с равно, то беше засмяно до уши, едно такова красиво дете.. Разказваха какво правят заедно... Пътят е поне децата да научим на толерантост.. Обаче, да му се не види, не става и без държава, общини, министерства...doktorka написа: за обществото ни ,което не е научено да е толерантно
- Gorgona_Meduza
Филмът е ужасно тежък наистина, но...тези деца не са виновни, че са се родили. Докато хора като министър Масларова решават как и дали да се променя нещо в очевидно неработещата социална система оправия няма да има. А ако гражданите не вземат отношение, то е все едно да оставим живота на тези деца на произвола на Съдбата, защото Държавата очевидно си "клати краката".
Предстои протест. Датата още не е уточнена.

ее не не - не издържах - гледах до половината - не могаGorgona_Meduza написа:Филмът е ужасно тежък наистина, но...тези деца не са виновни, че са се родили. Докато хора като министър Масларова решават как и дали да се променя нещо в очевидно неработещата социална система оправия няма да има. А ако гражданите не вземат отношение, то е все едно да оставим живота на тези деца на произвола на Съдбата, защото Държавата очевидно си "клати краката".
Това нещо трябва да се излъчи и в България, защо по дяволите НИЕ не знаем за това, което става под носа ни...
защо не е излъчван този материял тук? някой може ли да даде рационална причина?
заради същото заради което и к. воденичаров напуска шоуто на канала.bibilyana написа:ее не не - не издържах - гледах до половината - не могаGorgona_Meduza написа:Филмът е ужасно тежък наистина, но...тези деца не са виновни, че са се родили. Докато хора като министър Масларова решават как и дали да се променя нещо в очевидно неработещата социална система оправия няма да има. А ако гражданите не вземат отношение, то е все едно да оставим живота на тези деца на произвола на Съдбата, защото Държавата очевидно си "клати краката".
Това нещо трябва да се излъчи и в България, защо по дяволите НИЕ не знаем за това, което става под носа ни...
цензура!
Цензурата няма нищо общо.caliostro написа:заради същото заради което и к. воденичаров напуска шоуто на канала.bibilyana написа:ее не не - не издържах - гледах до половината - не могаGorgona_Meduza написа:Филмът е ужасно тежък наистина, но...тези деца не са виновни, че са се родили. Докато хора като министър Масларова решават как и дали да се променя нещо в очевидно неработещата социална система оправия няма да има. А ако гражданите не вземат отношение, то е все едно да оставим живота на тези деца на произвола на Съдбата, защото Държавата очевидно си "клати краката".
цензура!
От соц. време сме си свикнали тия работи да не ги забелязваме, че е неприятна гледката.
не му и трябва на Запада.caliostro написа:на запада никога не му е било ясно какво става на балканите
ама никога
докато главата им е в задника няма и да разберат защо не трябва да има кучета по улиците и резервати за мечки.....
Пък и на нас като ни е толкова "ясно", нещо да сме направили по въпроса?
нас ни тресе православната болест - ние сме най-стари, най-велики, най-върха, но все някой не ни разбира, все някой ни пречи за каквото и да е, все някой нещо си ... (в този аспект наистина се обяснява и мисленето "богатите са виновни", макар и по темата да говорехме в съседното кръчме)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Абе всички трябва. Щото немалко родители ще има, дето няма да искат децата им да учат с "недъгави" или "сакати"...4avdar4e написа:Това е абсолютно така. Обаче, знаеш ли, какво впечатление ми направиха едни дечица - 2-3 клас да бяха. Гледах ги по телевизията. Не бяха от София, от неголям град. Тя тяхното у-ще (най-обикновено квартално) участва по една програма за интегриране на децата с недъзи. Направени са рампи, специални асансьори, подходящи чинове... И "нормалните" деца бяха напълно свикнали с другарчето в инвалидна количка, държаха с него съвсем като с равно, то беше засмяно до уши, едно такова красиво дете.. Разказваха какво правят заедно... Пътят е поне децата да научим на толерантост.. Обаче, да му се не види, не става и без държава, общини, министерства...doktorka написа: за обществото ни ,което не е научено да е толерантно
ама чакай - как да го забележиш това, като няма кой да ти го покаже - те са скрити тея деца в някакво село- и добре, че тази журналистка е решила да ги покаже на света и от нас - те пак се крият - защо?pocti_bezobidna написа: Цензурата няма нищо общо.
От соц. време сме си свикнали тия работи да не ги забелязваме, че е неприятна гледката.
Мисля, че Графа е много прав. Как да забележиш нещо, което е скрито от теб? Аз като не пътувам насам-натам и идея си нямам какво се случва. Нямам контакти със сродни среди.... Ако не са медиите, откъде ще науча??pocti_bezobidna написа: Цензурата няма нищо общо.
е плюли сме си в устата, че и в една минута даже4avdar4e написа:Мисля, че Графа е много прав. Как да забележиш нещо, което е скрито от теб? Аз като не пътувам насам-натам и идея си нямам какво се случва. Нямам контакти със сродни среди.... Ако не са медиите, откъде ще науча??pocti_bezobidna написа: Цензурата няма нищо общо.
то пък кой го гледаше Каменчо вече... аз не познавам такива хора, нито съм чувал някой да го гледа... просто е решил да вдигне шум около себе си...caliostro написа:...
заради същото заради което и к. воденичаров напуска шоуто на канала.
цензура!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Имаше един период в който се опяваше на тая тема, ама нали знаеш - всяко чудо...4avdar4e написа:Мисля, че Графа е много прав. Как да забележиш нещо, което е скрито от теб? Аз като не пътувам насам-натам и идея си нямам какво се случва. Нямам контакти със сродни среди.... Ако не са медиите, откъде ще науча??pocti_bezobidna написа: Цензурата няма нищо общо.
Пък и после други порблеми ги завртат хората и забравят. Инат трябва. Като за много други неща.
А със скритото - от соца си е това. Ние такива работи нали нямахме тогава.
Хм. И аз по работа съм била на няколко такива места.Semiramis написа:имала съм нещастието в един младежки активистки период да го видя наживо това. от Червения кръст посещавахме едно такова място. за цял живот ще ми е травма сигурно. за това благодаря на Оня Горе..
Тия домове, дето са за деца без родители - иди-доди.
В "специализираното" заведение по време на посещението някак си се стягаш, да не правиш излагаци.
На връщане така ме тресна, няколко пъти спирахме колата да драйфам, ще порщаваш откровението.
w dvora na moeto uchilishte beshe uchilishteto za deca s "bavno razvitie"...4avdar4e написа:Това е абсолютно така. Обаче, знаеш ли, какво впечатление ми направиха едни дечица - 2-3 клас да бяха. Гледах ги по телевизията. Не бяха от София, от неголям град. Тя тяхното у-ще (най-обикновено квартално) участва по една програма за интегриране на децата с недъзи. Направени са рампи, специални асансьори, подходящи чинове... И "нормалните" деца бяха напълно свикнали с другарчето в инвалидна количка, държаха с него съвсем като с равно, то беше засмяно до уши, едно такова красиво дете.. Разказваха какво правят заедно... Пътят е поне децата да научим на толерантост.. Обаче, да му се не види, не става и без държава, общини, министерства...doktorka написа: за обществото ни ,което не е научено да е толерантно
chestno?! ne pomnq suuchenicite mi da im se podigravaha.
ne pomnq da sa bili grubi s tqh.
no bqha otdeleni...w susedna sgrada.
nqkak si imashe tolerantnost...
no ne zabrawqj Chave,che tova sa deca
decata ,makar i da kazvame che sa "jestoki" ,sa purvosignalni.
pyrvata reakciq shte e tazi na systradanie i priemane i sled tova idva "vuzpitanieto"( "ne si igraj ,mama, s toz shtoto i t.n....)
i pr.
edna izkl blizka moq drujka rodi Down.
ne smee da se vurne w rodniq si grad i da zapochne rabota otnovo..
zapazi si deteto ( evala!)...no ne smee da se vurne obratno tam ...zaradi typite idiotski predrazsuduci!
- Gorgona_Meduza