Провокация
Провокация
Лили Маринкова за работата си в медиата:
"Тя е един вид наркотик. Зависимостта ти от нея е всичко. И това, което ти възприемаш като своя свобода, е най-голямата зависимост."
"Тя е един вид наркотик. Зависимостта ти от нея е всичко. И това, което ти възприемаш като своя свобода, е най-голямата зависимост."
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Re: Провокация
Вярно е - зависима е!Мнемозина написа:Лили Маринкова за работата си в медиата:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
За нея съм сигурна, пък и тя си го казва, нали?сър Айвънхоу написа:Вярно е - зависима е!Мнемозина написа:Лили Маринкова за работата си в медиата:
Не ми е думата за Лили Маринкова, просто я цитирам.
Panta rhei...
Не бе, други ми бяха аналогиите и не ме вълнуват в случая тези, дето работят в медиите.4avdar4e написа:А нима мислиш, че човек, работещ в медия е свободен?? Хич не съм убеденаМнемозина написа: Ако се замислим за зависимостта от свободата и за свободата, която може да даде една зависимост...
Просто... това тук също е вид медиа и в тази посока ви подбутвам.
Panta rhei...
- Dark Angel
Абе само си намигаме в тая тема.
Вече съвсем ще минем към невербална комуникация, толкова лаконични сме станали.
То мен че ме мързи да пиша, мързи ме, ами вие!
Аааа...
Зависимостта може да не е от някакви "други", нали?
Тя може да е към място, към вършенето на нещо - при което се чувстваш свободен.
Пък всъщност пак си зависим.
А иначе е ясно, че себевладеенето е в основата на баланса, но къде е равновесната точка?
Ох, не, отивам да поспя и внимавайте как ще ме събудите днес.
Вече съвсем ще минем към невербална комуникация, толкова лаконични сме станали.
То мен че ме мързи да пиша, мързи ме, ами вие!
Аааа...
Зависимостта може да не е от някакви "други", нали?
Тя може да е към място, към вършенето на нещо - при което се чувстваш свободен.
Пък всъщност пак си зависим.
А иначе е ясно, че себевладеенето е в основата на баланса, но къде е равновесната точка?
Ох, не, отивам да поспя и внимавайте как ще ме събудите днес.
Panta rhei...
Ми смешно ми е, щото точно пък с вас сме почнали да се разбираме от половин дума.vyara написа:Свободата да избереш от какво да зависиш е най-висшата свобода.
Ся трудове ли да пиша. Лаконичо било...
Колкото, толкова.
Ся свободна ли съм да бъда лаконична или не съм.
Няма да ме зависиш, ей!
Виж сега, по добре да не си толкова свободна, за да не си толкова зависима. Или обратното, все едно.
Panta rhei...
Мда, и сега идва логичния въпрос - ако съм крррайно зависима, колко безкрайно съм свободнаМнемозина написа:Ми смешно ми е, щото точно пък с вас сме почнали да се разбираме от половин дума.vyara написа:Свободата да избереш от какво да зависиш е най-висшата свобода.
Ся трудове ли да пиша. Лаконичо било...
Колкото, толкова.
Ся свободна ли съм да бъда лаконична или не съм.
Няма да ме зависиш, ей!
Виж сега, по добре да не си толкова свободна, за да не си толкова зависима. Или обратното, все едно.
уф, Мнемо... въри да спиш
Това е, защото подобни двойки понятия, като "зависимост"/"независимост" са просто двете лица на една и съща монета.Мнемозина написа:Лили Маринкова за работата си в медиата:
Не помня дали тук съм споменавала, но децата ми са близнаци, и когато проговаряха (към 1.5г. - 2г.) си бяха измислили някакъв техен си език, в който назоваваха някакви подобни двойки понятия с една и съща дума...Напр. една дума за топло/студено; една дума за чисто/мръсно; една дума за гладен съм/сит съм и т.н. - т.е. - с дума се обозначава само отклонението от обичайното положение, но не и посоката (+/-) на самото отклонение...
Много интересно. Дали защото са двама различни, пък еднакви. И понятията им такива...Mila написа: Не помня дали тук съм споменавала, но децата ми са близнаци, и когато проговаряха (към 1.5г. - 2г.) си бяха измислили някакъв техен си език, в който назоваваха някакви подобни двойки понятия с една и съща дума...Напр. една дума за топло/студено; една дума за чисто/мръсно; една дума за гладен съм/сит съм и т.н.
Да, вярно е, че противоположностите лесно преминават една в друга.Mila написа:Това е, защото подобни двойки понятия, като "зависимост"/"независимост" са просто двете лица на една и съща монета.Мнемозина написа:Лили Маринкова за работата си в медиата:
Не помня дали тук съм споменавала, но децата ми са близнаци, и когато проговаряха (към 1.5г. - 2г.) си бяха измислили някакъв техен си език, в който назоваваха някакви подобни двойки понятия с една и съща дума...Напр. една дума за топло/студено; една дума за чисто/мръсно; една дума за гладен съм/сит съм и т.н. - т.е. - с дума се обозначава само отклонението от обичайното положение, но не и посоката (+/-) на самото отклонение...
Но от друга страна свобода дали е равно на независимост...
Май не е съвсем, но сега не мога да го съобразя.
Panta rhei...
Ми то абсолютна независимост няма. Както и абсолютна свобода. Де да знам, ако си независим, в смисъл на това, че не зависиш от никого (финансово и морално) може би си малко по-свободен.Мнемозина написа:Да, вярно е, че противоположностите лесно преминават една в друга.Mila написа:Това е, защото подобни двойки понятия, като "зависимост"/"независимост" са просто двете лица на една и съща монета.Мнемозина написа:Лили Маринкова за работата си в медиата:
Но от друга страна свобода дали е равно на независимост...
Май не е съвсем, но сега не мога да го съобразя.
- snowprincess
аз засякох последното му предаване4avdar4e написа:Пък аз може ли да питам нещо по-жълтичко, което се сетих в тая връзка??
Четох нещо някъде и ми направи впечатление забележката "Драго - вече бившия водещ на "Чай". Как съм упущила клюкатаЯ, кажете, ако знаете нещо!
едно такова сълзливо
всичко беше ометено от студиото
нямаше я каната с чая и той беше приготвил за случая някакво скъпо струващо шампанско
толкуз видях, щото превключих