В какво се превръщат песните...
В какво се превръщат песните...
Съвсем случайно попаднах на една доста популярна песен в един наистина много странен аранжимент
Духов аранжимент на I will always love you
Аз мисля, че това е просто ужасТ !!!
На Вас харесва ли ви въпросния аранжимент?
- сър Айвънхоу
Re: В какво се превръщат песните...
Е, такава й беше задачата - да промени коренно аранжимента на някоя песен. Тя си избра да "осере" една песен, като я изпее в чалга вариант!
Каквото и да си говорим справи се момичето! И то прекрасно!
П.П. Спомням си преди някоко години, когато "Куку бенд" решиха да представят "Турски марш" на Моцарт така, "както би го написал самият Моцарт, ако беше придворен музикант при султана"...
Невероятни музиканти са в "Куку бенд" спор няма!
Каквото и да си говорим справи се момичето! И то прекрасно!
П.П. Спомням си преди някоко години, когато "Куку бенд" решиха да представят "Турски марш" на Моцарт така, "както би го написал самият Моцарт, ако беше придворен музикант при султана"...
Невероятни музиканти са в "Куку бенд" спор няма!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Наистина си е стресиращо... Просто трябваше да се покаже техника. И момичето я показа великолепно. Който е решил, че песента е супер така, просто няма вкус...lilly написа:Незнам защо точно така е станала песента и какви са тези задачи, ама направо бях стресирана....
Bella Ciao
Bella Ciao
няма да си я слушам, но е добър опит да се представи една песен от един стил в друг. Геният на музикантите е да импровизират, да смесват стилове...lilly написа:Съвсем случайно попаднах на една доста популярна песен в един наистина много странен аранжимент
Между другото оргиналът на тази песен е кънтри ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Щото не те е събуждал цигански оркестър със "Сватбения марш" на Менделсон - младоженецът отива да си вземе булката от бащиния и дом - бяхме на вилата и беше много забавно да ги чуеш как го свирят...lilly написа:Съвсем случайно попаднах на една доста популярна песен в един наистина много странен аранжимент
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Елби между култура и халтура има доста голяма разликаELBI написа:
няма да си я слушам, но е добър опит да се представи една песен от един стил в друг. Геният на музикантите е да импровизират, да смесват стилове...
Понякога циганските оркестри са много добри. Аз например бях много приятно изненадана от един цигански оркестър как пееше О соле мио и подобни (нито една чалга за цяла вечер) и гласа на певеца беше наистина изключително добър (аз като чух отначало, че му викат циганския Павароти бях още по-скептично настроена)ave написа:
Щото не те е събуждал цигански оркестър със "Сватбения марш" на Менделсон - младоженецът отива да си вземе булката от бащиния и дом - бяхме на вилата и беше много забавно да ги чуеш как го свирят...
Точно това имах в предвид. Родените музиканти са царе на импровизацията. И не забравяй, че понякога хултура за едни е култура за други и обратното. И аз не обичам чалгата и не я смятам за култура, но явно тя се харесва в любимата ни родина...lilly написа:Елби между култура и халтура има доста голяма разликаELBI написа:
няма да си я слушам, но е добър опит да се представи една песен от един стил в друг. Геният на музикантите е да импровизират, да смесват стилове...
Понякога циганските оркестри са много добри. Аз например бях много приятно изненадана от един цигански оркестър как пееше О соле мио и подобни (нито една чалга за цяла вечер) и гласа на певеца беше наистина изключително добър (аз като чух отначало, че му викат циганския Павароти бях още по-скептично настроена)ave написа:
Щото не те е събуждал цигански оркестър със "Сватбения марш" на Менделсон - младоженецът отива да си вземе булката от бащиния и дом - бяхме на вилата и беше много забавно да ги чуеш как го свирят...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
не ми харесва, направо ме докара до ужасlilly написа:Съвсем случайно попаднах на една доста популярна песен в един наистина много странен аранжимент
аз мисля, че и те я направиха само за да покажат колко е трудно да изпееш толкова известна песен докато внимаваш. изпит за съсредоточеност.
- сър Айвънхоу
Именно!Semiramis написа:те я направиха само за да покажат колко е трудно да изпееш толкова известна песен докато внимаваш. изпит за съсредоточеност.
Bella Ciao
Bella Ciao
сър Айвънхоу написа:Именно!Semiramis написа:те я направиха само за да покажат колко е трудно да изпееш толкова известна песен докато внимаваш. изпит за съсредоточеност.
а сещаш ли се какво пя момчето на финала?
просто е по-лесно на известна мелодия да сложиш смахнат текст, отколкото обратното
- сър Айвънхоу
Сещам се! Пя чалга в класически стил! Също много добър беше!Semiramis написа:
а сещаш ли се какво пя момчето на финала?
просто е по-лесно на известна мелодия да сложиш смахнат текст, отколкото обратното
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Цъ-цъ-цъ! Кого ли йош ще разпнем и оплюем на таблото на позора!:lol:
Не мога да разбера, какво очаквате от цигански оркестър - да свири класика, да забие парче на пърпъл?!:roll:
Еми няма да стане, това не му е работа - циганският оркестър си е цигански. А, как само звучат руските ЦИГАНСКИ романси...И лично мен ме кефи Джелем-джелем и доста други чисто цигански песни в съпровод на цигулка и духова музика...защо всичко трябва да е унифицирано, облечено във фрак и напарфюмирано...светът е шарен и това му е хубавото, независимо дали ни харесва. Премахнем ли "шареното" ще станем като слезли от конвейр за серийно производство - сиви и скучни като домашните мишки.
Не мога да разбера, какво очаквате от цигански оркестър - да свири класика, да забие парче на пърпъл?!:roll:
Еми няма да стане, това не му е работа - циганският оркестър си е цигански. А, как само звучат руските ЦИГАНСКИ романси...И лично мен ме кефи Джелем-джелем и доста други чисто цигански песни в съпровод на цигулка и духова музика...защо всичко трябва да е унифицирано, облечено във фрак и напарфюмирано...светът е шарен и това му е хубавото, независимо дали ни харесва. Премахнем ли "шареното" ще станем като слезли от конвейр за серийно производство - сиви и скучни като домашните мишки.
За съжаление не мога да я чуя...БоЕВ написа:Цъ-цъ-цъ! Кого ли йош ще разпнем и оплюем на таблото на позора!:lol:
Но предварителната нагласа и очаквания за нещо, обикновено са повод за разочарование. Човек трудно разтваря сетивата си за нещо извън умствения му коловоз.
имаш, разбира се...Remmivs написа:БоЕВ, кой е казал това?:blink::shocked:
Аз също харесвам циганските (руски) романси. Вероятно ако някой от тях се изпее с джаз или рок аранжимент обаче също бих повърнал. Както и от жена щангистка. Не отричам правото хората да харесват И такива неща. Но аз пък имам право да не ги харесвам - нали?
- Глас в пустиня
Стрелях прибързано и уцелих гредата - отново!:lol:vyara написа:За съжаление не мога да я чуя...БоЕВ написа:Цъ-цъ-цъ! Кого ли йош ще разпнем и оплюем на таблото на позора!:lol:
Но предварителната нагласа и очаквания за нещо, обикновено са повод за разочарование. Човек трудно разтваря сетивата си за нещо извън умствения му коловоз.
Хората си обсъждат едно задание на музикалните идоли, за което аз нямам спомен да е казвано, че ще бъде наложено като стандарт, издадено на Сд, плоча и касета...
Карай, днеска не ми е ден!:-)
- сър Айвънхоу
pocti_bezobidna написа:Ми той оригинала почти толкова ужасен като парчето от Титиник - лее се захарен сироп на поразия. Май аранжимента му придава малко по ракиен оттенък, нема лошо...
Bella Ciao
Bella Ciao
Всъщност точно си е така за песента и ако не беше толкова втръснала на всички нямаше да служи за мезе на разни мними фестивали и нямаше да бъде толкова досадна (парчето си го бива първите 100-200 пъти)pocti_bezobidna написа:Ми той оригинала почти толкова ужасен като парчето от Титиник - лее се захарен сироп на поразия. Май аранжимента му придава малко по ракиен оттенък, нема лошо...
Ахъм. С нищо не трябва да се прекалява.lilly написа:Всъщност точно си е така за песента и ако не беше толкова втръснала на всички нямаше да служи за мезе на разни мними фестивали и нямаше да бъде толкова досадна (парчето си го бива първите 100-200 пъти)pocti_bezobidna написа:Ми той оригинала почти толкова ужасен като парчето от Титиник - лее се захарен сироп на поразия. Май аранжимента му придава малко по ракиен оттенък, нема лошо...
Ама и иначе не е точно моя тип музика. На парчето от Титаник съм чувала откровено пиански вариант, записан си е в студио и т.н., май е без инструменти, само гласове и специални ефекти бълбук-бълбук - много е весело!
Ами, понеже песента има доста кръчмарско звучене, по-скоро е от изливането на течност в чашите. Стъкло звъни, въобще - доста майтапчийки е направено парчето4avdar4e написа:Това от звуците, които издават Лео и Селин Дион, га ги давят ли е записаноpocti_bezobidna написа:специални ефекти бълбук-бълбук - много е весело!
Опс - намерих го! Няма чаши и бълбук-бълбук, сигурно асоциативно са ми се набили, но интерпретацията не е лоша:
ТиТаНиК