Художници-приложници в клуба?
Художници-приложници в клуба?
Обикалях много по разни арт магазинчета и галерии да си търся статуетки, създадени специално за стопери за книги, но нищо не намерих. Нали се сещате, статуетки, които подпират книгите в края на рафта да не падат и да си стоят изправени...
Явно в София такива не се търсят, та затова и не се предлагат на пазара...
Бих желал, ако някой приложник се навие, да ми направи по поръчка опр. бройка уникални всяка една или малка серия такива статуетки. Зависи как ще ги прави - керамика, дърво, метал... ще се уговорим.
Моля, свържете се с мен на ave@trbg.net
Ако някой от клубарите знае къде мога да си намеря такива статуетки, без да правя спец. поръчка, нека драсне тук в клуба или по мейла, моля. Или ако имате приятели, който се занимават с това, кажете им да се свържат с мен.
Ще ви бъда задължен!
Хайде, весел уикенд!
А, да... и наз-з-здраве!:-)
Бих желал, ако някой приложник се навие, да ми направи по поръчка опр. бройка уникални всяка една или малка серия такива статуетки. Зависи как ще ги прави - керамика, дърво, метал... ще се уговорим.
Ако някой от клубарите знае къде мога да си намеря такива статуетки, без да правя спец. поръчка, нека драсне тук в клуба или по мейла, моля. Или ако имате приятели, който се занимават с това, кажете им да се свържат с мен.
Ще ви бъда задължен!
Хайде, весел уикенд!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Художници-приложници в клуба?
Не знам какво точно имаш предвид, но мога да ти дам идея как да си направиш нещо лесно и уникално.ave написа:
Това е по отпечатък на ръката ми-
,
и съм го правил още като студент- вазичка за сухи цветя, но може и да е като ограничител за книги. Доста след това излезнаха всякакви кичозни ръце, държачи на кво ли не.
Интересното е, че може да се вземе отпечатък във всякаква поза, а уникалното- че може да е копие на собствената ти ръка.
Ако искаш нещо подобно, мога да ти обясня как да го направиш. Наистина става много бързо и лесно.
Наздраве!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Иха! Ти си си объркал професията бе човек...с тия ръце си само за гинеколог.[unknown] написа: Това е по отпечатък на ръката ми-
Що?БоЕВ написа:Иха! Ти си си объркал професията бе човек...с тия ръце си само за гинеколог.[unknown] написа: Това е по отпечатък на ръката ми-

- Глас в пустиня
Аха![unknown] написа:Що?БоЕВ написа:Иха! Ти си си объркал професията бе човек...с тия ръце си само за гинеколог.[unknown] написа: Това е по отпечатък на ръката ми-Щото са ми дълги пръстите ли?
Ми, представи си докъде мога да бръкна в устата на човек...
![]()
- сър Айвънхоу
Доколкото може да се вярва на един виц, трябва и да ти треперят ръцете![unknown] написа:Що?БоЕВ написа:Иха! Ти си си объркал професията бе човек...с тия ръце си само за гинеколог.[unknown] написа: Това е по отпечатък на ръката ми-Щото са ми дълги пръстите ли?
Ми, представи си докъде мога да бръкна в устата на човек...
![]()
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Да бе, цял вибратор, а...сър Айвънхоу написа:
Доколкото може да се вярва на един виц, трябва и да ти треперят ръцете!

И аз мислех да му кажа, че има хубави ръце, ама ме досрамяБоЕВ написа:Иха! Ти си си объркал професията бе човек...с тия ръце си само за гинеколог.[unknown] написа: Това е по отпечатък на ръката ми-
Много красиви ръце имаш, Незнайни![unknown] написа:
че може да е копие на собствената ти ръка.
Ако искаш нещо подобно, мога да ти обясня как да го направиш. Наистина става много бързо и лесно.
Наздраве!
Аз обръщам особено внимание на красивите ръце... на жените.
Когато майка ми умря, не и направих посмъртна маска, а и направих копие от дясната ръка. Имаше изключително красиви ръце.
Благодаря за предложението. Ще помисля. Моите ръце не са красиви, но на жена ми дланите и пръстите са върхът на брилянтното изящество.
Лек ден и... наздраве!
Последно промяна от АВе на 21.10.07, 13:25, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Ръцете ми бяха такива преди петнайсетина години, сега пръстите са ми кебапчасали, сигурно е за добро, ама все още не вибрират...АВе написа:
Много красиви ръце имаш, Незнайни!
Аз обръщам особено внимание на красивите ръце... на жените.
Когато майка ми умря, не и направих посмъртна маска, а и направих копие от дясната ръка. Имаше изключително красиви ръце.
Благодаря за предложението. Ще помисля. Моите ръце не са красиви, но на жена ми дланите и пръстите са върхът на брилянтното изящество.
Лек ден и... наздраве!

-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 21:06, променено общо 1 път.
Отпечатък може да се вземе от всяко достъпно място. Виждал съм модели по отпечатъци от невъзможни на глед места- от цвят на роза, примерно.kapincho написа:
Само на ръка ли може да се вземе отпечатък? Да беше се обадил малко по-рано:crying:

-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 21:06, променено общо 1 път.
Виагра?kapincho написа:Бе то мястото си е достъпно, ама за хубав отпечатък вече му трябва повечко подготовка:winkw:[unknown] написа:Отпечатък може да се вземе от всяко достъпно място. Виждал съм модели по отпечатъци от невъзможни на глед места- от цвят на роза, примерно.kapincho написа:
Само на ръка ли може да се вземе отпечатък? Да беше се обадил малко по-рано:crying:

мдаааа....от АМ до АМСТЕРДАМВиагра?
понякога пътя е дълъг
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 21:05, променено общо 1 път.
kapincho написа: Случка:
В моя офис сме със секретарката и идва една друга секретарка. Започват двете да си чуруликат и от дума на дума, моята вика "Снощи даваха някакво предаване за магарешкия бодил, че много помагал срещу импотентност и аз веднага се сетих за Капинчо (както там ми е името)". Другата секретарка както беше полу с гръб към мен замръзна и не може да реагира, а ние с моята се спогледахме и прихнахме да се смеем. Тя свързала магарешкия бодил с мен, защото предния ден си бях откъснал един магарешки бодил и го бях сложил в стъкленица с кестени и шипки "за дизайн".
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
[unknown] написа:latrevw написа:Док, да ти кажа много старателно ти огледах ръцете преди месеци сега са си хубави
![]()
![]()
ако не си разбрал до сега, ние с Вяра, все гледаме ръцете и краката на хората, а пък като видя хубави и не мога да си сваля погледа от тях. Уишеса цяло лято все ме ръчка да спра да се зверя в краката на хората
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
ХАХАХАХАХАkapincho написа: Е, справяме се още със собствени сили.
Случка:
В моя офис сме със секретарката и идва една друга секретарка. Започват двете да си чуруликат и от дума на дума, моята вика "Снощи даваха някакво предаване за магарешкия бодил, че много помагал срещу импотентност и аз веднага се сетих за Капинчо (както там ми е името)". Другата секретарка както беше полу с гръб към мен замръзна и не може да реагира, а ние с моята се спогледахме и прихнахме да се смеем. Тя свързала магарешкия бодил с мен, защото предния ден си бях откъснал един магарешки бодил и го бях сложил в стъкленица с кестени и шипки "за дизайн".
- Green Light
АВе, грешиш приятелю! Има стопери. Аз съм виждал в ЦУМ на 4ти или трети етаж беше в магазин за сувенири. На Руски паметник (Скобелев от НДК се едно, като вървиш към Руски паметник преди самия паметник вляво голям магазин). И в подлеза на Плиска. Това се сещам сега. А, и в НДК в тоя базар, който е на по- високото ниво като влезеш от вратата, направо има едно стъклено такова оградено магазинче и там има, макар че май там са филиал на тоя дет ти викам- Руски паметник. Повечето пунтират книги, но има слончета, в цум беше една супер красива пантера, бе има много хубавиАВе написа:Обикалях много по разни арт магазинчета и галерии да си търся статуетки, създадени специално за стопери за книги, но нищо не намерих. Нали се сещате, статуетки, които подпират книгите в края на рафта да не падат и да си стоят изправени...
Ще ви бъда задължен!
Хайде, весел уикенд!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Може ли на мен, моля:-) Аз като един човек естет и ценител на искуството.......и...да...имаш хубави ръце[unknown] написа:
Наздраве!
Това гипс ли е?
Ти ли вземаш мярката

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Използвам алгинатен отпечатъчен материал, но върху него задължително нанасям гипс за по- здрава основа. Със силиконови отпечатъчни материали става по- добре, но са доста по- скъпи. Алгинатните са около десет лева за половин кило. Взимал съм си отпечатък и от лицето- даже става по- лесно. При всички случаи е нужен и помощник.frisky lioness написа:
Може ли на мен, моля:-) Аз като един човек естет и ценител на искуството.......и...да...имаш хубави ръце
Това гипс ли е?
Аз, да. Мога да ти взема отпечатък от която част на тялото искашТи ли вземаш мярката:blum::winkw:

Моля те дай някаква сламка от къде да си купя, как се работи с него и т.н. С това ще направим сума ти матрици за тела на самолети в клуба. Матричарския силикон освен, че се продава на туби по 50 литра, е и на неква цена като за запазена кола на старо.[unknown] написа: Използвам алгинатен отпечатъчен материал
Ша дода лично да те нацелувам!
Можеш да си купиш от всяко едно стоматологично депо. В Пловдив има поне 20, в София трябва да са много повече. Не се чуди как да намериш такова- питай някой зъболекар или зъботехник. Преди време в дира, Пиркс питаше откъде да си купи латексови ръкавици. Аз му викам ми от стоматологично депо, щото там са на цена 7лв. за сто бройки, а по аптеките ти ги продават 20стинки бройката, а Пиркса ми вика къде да ги търся тия депа...МЪЖжжж написа:Моля те дай някаква сламка от къде да си купя, как се работи с него и т.н. С това ще направим сума ти матрици за тела на самолети в клуба. Матричарския силикон освен, че се продава на туби по 50 литра, е и на неква цена като за запазена кола на старо.[unknown] написа: Използвам алгинатен отпечатъчен материал
Ша дода лично да те нацелувам!/да н.съ счита за заплаха...иначе щеше да е към Ния отправено
/
С алгинатите се работи лесно- все едно бъркаш гипс, евтини са много, но си имат и недостатъци- отпечатъка не е толкова точен колкото силиконовият, бързо се свива- за няколко часа, така че модела трябва веднага да се отлее, по- лесно се къса и не е толкова еластичен, трябва му твърда основа и т.н. Но си има и предимства- бърза и лесна работа, не залепва, не цапа... альгинатная масса
Аз съм ползвал YPEEN, HYDROGUM, а в момента- KROMOPAN. Ей тук някой цени в Росия, в БГ са същите.
Последно промяна от Ън на 24.10.07, 08:48, променено общо 1 път.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Значи трябва да се разберем кога да идвам[unknown] написа:Използвам алгинатен отпечатъчен материал, но върху него задължително нанасям гипс за по- здрава основа. Със силиконови отпечатъчни материали става по- добре, но са доста по- скъпи. Алгинатните са около десет лева за половин кило. Взимал съм си отпечатък и от лицето- даже става по- лесно. При всички случаи е нужен и помощник.frisky lioness написа:
Може ли на мен, моля:-) Аз като един човек естет и ценител на искуството.......и...да...имаш хубави ръце
Това гипс ли е?Аз, да. Мога да ти взема отпечатък от която част на тялото искашТи ли вземаш мярката:blum::winkw:
![]()
![]()
- няма проблем
Наистина ми хареса:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Добре.frisky lioness написа:
Значи трябва да се разберем кога да идвам:winkw:
Щи взема отпечатък и от дупето, да си го сложиш като барелеф на стената.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Твойто Д* или мойто Д* и коя стена твойта или мойта[unknown] написа:Добре.frisky lioness написа:
Значи трябва да се разберем кога да идвам:winkw:
Щи взема отпечатък и от дупето, да си го сложиш като барелеф на стената.![]()
![]()
![]()
Ако е мойто е идейно

Твойто, естествено.frisky lioness написа:
Твойто Д* или мойто Д* и коя стена твойта или мойта
Ако е мойто е идейноЩе си го пазя за спомен
ама требеше да е преди години.....

Алгинатите материали са на прах. Бъркат се с вода по същият начин като се бърка гипс, но се слага вода в алгината, а не както е при гипса- гипс във водата. На опаковката на всеки си има инструкция. Горе- долу за около минута трябва да се разбърка, за около две се нанася и за три минути отпачатъка се втвърдява. Опечатъци могат да се взимат почти от всичко, стига да няма големи ретенции, защото алгината не е елестичен като силикона. Другият начин е да се нареже на мястото на ретенциите и след това парчетата да се сглобят. Оцветяването на кое? Зависи от какъв материал искаш да е копието. В случая, тази ръка е от гипс и съм я боядисал с блажна боя.pocti_bezobidna написа:Я един процедурен въпрос от мен - как се работи с този материал ?От аккво могат да се вземат отпечатъци? Оцветяването с какво става?
Мерси!!