без заглавие

Все същите
Аватар
Dark Angel

без заглавие

Мнение от Dark Angel »

Изображение
Дядо Капинчо

Re: без заглавие

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:55, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Lady написа:Задушница
Много любим разказ, а бях го позабравила :kiss:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Винаги съм го харесвала - този разказ.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Благодаря Дарки!

Нищо и никакъв разказ, а как ме хвана за гърлото само...чак очите ми се изпотиха... защо така - а?:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа:Благодаря Дарки!

Нищо и никакъв разказ, а как ме хвана за гърлото само...чак очите ми се изпотиха... защо така - а?:-)
Странно, пък при мен точно обратното.. :eek: Стана ми леко, усмихна ме, напомни ми, че животът винаги побеждава:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Lady написа:Задушница
Лека им пръст на покойните.
В такива дни като се замисля за колко хора имам да се сещам, свят ми се завива. :(
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Лека им пръст на покойните.
В такива дни като се замисля за колко хора имам да се сещам, свят ми се завива. :(
Знаеш ли, мразя гробища. Не съм ходила на гроба на баща ми от погребението (когато припаднах). :shy: И не искам да ходя. И няма да ходя. Но той винаги е с мен, понякога сякаш физически го усещам... Та, исках да кажа, че не ми трябва Задушница, за да се сещам за хората, които са си отишли временно от нас..

Не ти се карам, да не си помислиш :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Знаеш ли, мразя гробища. Не съм ходила на гроба на баща ми от погребението (когато припаднах). :shy: И не искам да ходя. И няма да ходя. Но той винаги е с мен, понякога сякаш физически го усещам... Та, исках да кажа, че не ми трябва Задушница, за да се сещам за хората, които са си отишли временно от нас..

Да, и аз съм така.
Защото в останалото време всеки от тях се явява в различни моменти.
Затова и за задушниците се сещам, като се раззвънят съседките на вратата.
Но те задушниците имат друг смисъл. :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Но те задушниците имат друг смисъл. :lol:
Чакаме възкресението?? :huhthink:

Уфф, няма да спамя, отивам да гледам Брус Уилис :shy:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:

Странно, пък при мен точно обратното.. :eek: Стана ми леко, усмихна ме, напомни ми, че животът винаги побеждава:-)
И аз го възприемам като история с хепиенд.:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Но те задушниците имат друг смисъл. :lol:
Чакаме възкресението?? :huhthink:

Уфф, няма да спамя, отивам да гледам Брус Уилис :shy:
Ами не. Нямам предвид чисто религиозната страна.
По принцип те са свързани точно с идеята, че мъртвите са част от нашия свят, че ние можем да направим нещо за тях ("подаването" на храна на непознати е точно хранене/поене на душите на покойните). Другата страна на това е, че те са наши предци, че ни помагат, пазят, че ние ги следваме по някакъв начин.
Просто при задушниците всичко това е събрано в някакъв конкретен ден - но иначе си е присъствало като възприемане на нещата през цялото време.
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа: Сигурен съм, че това изродче без затвор няма да се размине, ама си мисля що да чакаме. Аз бих му подписал смъртната присъда още днес. Сигурно ще спася нечий друг живот.
Айде още един екстремист. :lol:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:

Стана ми жал за хората, за сиромашията...събират се щото нямат друг избор, не за друго...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

:roll:
Последно промяна от Kent на 04.11.07, 09:05, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа: Ти какво мислиш? Наистина ме интересува?
Нищо не мисля в момента, защото ти може да си усетил нещата по твоя си начин. Едно и също нещо може да бъде казано с коренно различен тон. Думите на хлапето не знам как са звучали. Трябва да го чуя на живо, да го видя, за да реша що за човек е. Всеки ден минавам покрай тийнейджъри, които откъслечно чувам да разговарят - понякога са груби, понякога звучат дори просташки, но... как да ти кажа, това нищо не значи. Те сега се формират, изживяват най-лошото и трябва да минат през него. Ти цял живот ли си бил благопристоен. Няма ли нищо, от което да се срамуваш?
Но когато аз лично общувам с деца на тази възраст, се старая да съм най-доброто от себе си, старая се да им дам някакъв личен пример и частица любов. Това е, което аз мога да правя. Не искам да съдя. Не съм била цял живот това, което съм сега. Хората се променят, това е.
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:

същото с мен.
помня ги живи.

другото е биология,физика и въобще природа
І

Мнение от І »

Лека им пръст на липсващите роднини, приятели, познати, непознати...и безоблачно небе на посветените на синевата....

www.youtube.com/watch?v=tJH1di6G1kU
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:56, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа: Може би не трябваше да пиша за това, или поне не в темата на Дарки, която има съвсем друго звучене. Наистина се колебаех, но не се сдържах. Съжалявам.
Наистина ли съжалявш? :cool:
Напротив, добре че си го написал.
Това предизвика съвсем различни от темата размисли у мен. Понеже описваш майката и бабата като изключително кротки и благи, а детето - изрод. Възможно ли е? :cool: Ако имаш тясна връзка с детето си, не е възможно да има такъв разрив, според мен.
Не всичко е такова каквото изглежда, Капинчо. Не ми отива аз на теб да ти го кажа, защото сигурно си го знаеш...
Не всеки човек, говорещ тихо и кротко е добър. И не всеки псуващ е непременно лош. Затова ти казвам, че тези неща се виждат само на живо, защото се усещат. Думите са едва... 7% ли бяха от информацията, която носят за човека. Останалото са енергии, вибрации, вихри, които влизат във взаимодействеи с твоите. Ти си бил на друга вълна - тъжен, смирен пред живота и смъртта, там, на гробищата... В такъв момент и нещо далеч по-малко грубо ще ти се стори отвратително.
Не знам дали ме разбра, не мога по-добре да го обясня.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Капинчо написа:
doktorka написа:
4avdar4e написа:

същото с мен.
помня ги живи.

другото е биология,физика и въобще природа
Аз пък обичам да ходя на гробища. Сам. Сядам си на някоя пейка до гроба на някой непознат, гледам снимката му, кога е роден, на каква възраст е починал, мъча се да отгатна добър ли е бил или лош и си мисля колко преходни са терзанията ни докато сме живи. След такъв "сеанс" се чувствам лек и пречистен.
Аз съм така когато гледам къщи. Къщите разказват истории, носят духа на собствениците и отпечатъка на времето в което са строени. Откачено нали?!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Капинчо написа:
Моето разбиране е, че човек носи 80% от характера си от самото си раждане и средата определя само останалите 20%. Това за изродът, дето попаднал на хора и станал човек е само хубава поезия, но в живота не се случва.
Всеки човек се променя, дори и възрастните хора. А децата най- лесно. Та ти пишеш за 9-10 годишно хлапе! За какво говорим...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:
Разбирам те Верче и приемам твоята позиция. Дори логично се съгласявам, че тя е по-правилната. Но аз бях там и възприех всичко - и думите (7%), и тона (38%) и езика на тялото (55%). Докато псуваше "детенцето" се опитваше да духне свещичката в ръката на малкото си сестриче, което се мъчеше да я постави в свещника.
Ох, написах мнение, но го изтрих. Може би в новата тема е по-добре...
А и не искам да коментирам нещо, на което не съм била свидетел. Като темата на Ънноун с агресивната майка и нейното дете..
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Като темата на Ънноун с агресивната майка и нейното дете..
Я, помниш...
Аз, за разлика от Капинчо, мисля, че всеки един човек може да се промени. Колкото е по- възрастен- толкова по- трудно, но все пак има възможност. А за децата съм абсолютно сигурен. 9-10 годишно момче още не е навлезнало в живота. То е ДЕТЕ и като към дете трябва да подхождаме към него!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Капинчо написа:

Когато синът ми беше на около две годинки, бях страшно горд. Можех да се разбера с него като с мъж, можех да го заведа навсякъде (и в болницата, напримар) без да се притеснявам, че ще направи беля или ще досажда.

Е, кой като мен, нали аз (и майка му) съм го възпитавал. Да, ама после се роди щерката и разбрах, че не можем да й пречупим характера ни с добро, ни с лошо. Щерката е на 17 и не е мръднала на йота от характера си, какъвто беше на една годинка. Не, че е лоша, просто е дръпната и своенравна. Никой не е в състояние да ме убеди, че средата е тази, която основно формира човека.
Ами, аз няма да те убеждавам в нищо, защото едва ли ще има ефект някакъв. Но не си прав! Това категорично.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Я, помниш...
Помня. И в тази връзка знаеш ли какво ми щукна. Тогава ти нали също получи противоречиви мнения. Сега нещата са обратни - и пак всякакви мнения. Та, защо ти си по-склонен да виждаш и да съдиш агресивен родител? Да го виждаш дори там, където може да е само момент? Дори може би да го преувеличиш и доукрасиш? Защото ти самият си имал агресивен родител. И винаги ще заставаш на своята страна. Защото никой не те е подкрепил, когато е трябвало. И всеки път като видиш дори подобие на тази несправедливост, ти ще се връщаш към себе си всъщност, не толкова към тези, които виждаш.
И сега се питам, защо Капинчо за втори път (помня аз, помня :cool:) говори най-подробно за агресивни деца, които псуват и т.н. Наскоро беше разказвал за това как се е провикнало някакво дете на друго от блока, как Капинчо отново му направил забележка (или май беше жена му), но както и да е.... Сигурно си има причина и той да негодува именно срещу нещо подобно.
Свекър ми е така. Кротък изглежда, добър човек, ще кажеш. Но много се дразни от постъпки на деца. Не от агресия у възрастни, а именно у деца. Забелязала съм го.
Е, няма да ви занимавам повече, защото ще стане съвсем странна темата. :cool:
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:
4avdar4e написа:

Стана ми жал за хората, за сиромашията...събират се щото нямат друг избор, не за друго...
Не е точно така. Направи ли ти впечатление, като станаха откровени след камарата думи от благоприличие?
"Божана, горката, много ме
ядосваше... Е-е, да знаеш какъв лук ми кълцаше на главата! Ама аз пак я обичам,
с пръст не съм я докачил, що има една реч. Кой бие жена си - бие ангела си..."

Особено този лаф много ми харесва - "какъв лук ми кълцаше на главата"
:rotfl24::rotfl24:

И мацката и тя доволна от вдовството ми се видя, аре да не вадя цитати още...:lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

нда, за кой ли път ....темите водят свой собствен живот..........

по думите на дете не може да се съди какъв човек ще стане като порасне Капинчо

начи ти си за оградите, "доброволен труд" за благото на обществото и после пещи и сапун :twisted:

майната ти....

ПП/ извиненя проформа на подчинените ти :evil:
мисля че с кеф написа това в темата за мъртвите .....
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:54, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

Mila написа:
БоЕВ написа:
4avdar4e написа:

Не е точно така. Направи ли ти впечатление, като станаха откровени след камарата думи от благоприличие?
"Божана, горката, много ме
ядосваше... Е-е, да знаеш какъв лук ми кълцаше на главата! Ама аз пак я обичам,
с пръст не съм я докачил, що има една реч. Кой бие жена си - бие ангела си..."

Особено този лаф много ми харесва - "какъв лук ми кълцаше на главата"
:rotfl24::rotfl24:

И мацката и тя доволна от вдовството ми се видя, аре да не вадя цитати още...:lol:
Трябвало е по-често да ходиш на село и да разговаряш със старците дето вече не са измежду живите. Каква реч, какви изрази само...
А, по въпроса с избора - в моя край, някога, много отдавна са женели момите за панталона на ергените, по простата причина, че младоженеца или е в армията, или на фронта. Сделката си я бива, едните хранят гърло по-малко, а другите се сдобиват с безплатен работник.:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:

Аууу! Аз как мразя панахиди!
И аз мразя гробища и некролози и цялата олелия и като чуя да коментират кой как се приготвил и колко ядене занесъл и разни човеконенавистни мисли ми идат в главата!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

И аз мразя гробища и неклрозои и цялата олелия и като чуя да коментират кой как се приготвил и колко ядене занесъл и разни човеконенавистни мисли ми идат в главата!

как така мразиш некролозите бе
те са уникални за света
/цяла тема бях пуснал преди/
само ние си ги имаме тука
един вид лого нашенско
ей, момиченце[/quote]
къде ти е патриотизма бря:mad:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Много ми хареса. Не бях го чел тоя разказ. Името Елин Пелин извиква в ума ми усмивка, макар че често ме е дразнил, а често - трогвал. Ако някой ме попита какво мисля за него ще кажа, че е велик писател. Интересно нещо е величието в очите на хората, многозначно е.
annonymus

Мнение от annonymus »

Кент написа:
И аз мразя гробища и неклрозои и цялата олелия и като чуя да коментират кой как се приготвил и колко ядене занесъл и разни човеконенавистни мисли ми идат в главата!

как така мразиш некролозите бе
те са уникални за света
/цяла тема бях пуснал преди/
само ние си ги имаме тука
един вид лого нашенско
ей, момиченце
къде ти е патриотизма бря:mad:[/quote]

:shy::crying:
Няма вече да правя така, мило другарче :cry:
Публикувай отговор