капинчо

Все същите
Аватар
doktorka

капинчо

Мнение от doktorka »

изнасям въпроса извън темата
колко годишно беше детето,з акоето пишеш в темата на Дарки?

и кой мислиш е за затвор?

да ти кажа аз моето мнение
Дядо Капинчо

Re: капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:51, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:Плевелите трябва да се скубят рано, преди да са хвърлили семето си.
Ох, как ми се иска докторка да те разбие. Ще оставя това удоволствие на нея. :cool::blum:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Капинчо написа:
Имах такъв съученик в началното училище. Бях сигурен, че рано или късно ще стигне до затвора. Мина през ТВУ, затвора и беше заклан при пиянска свада. Плевелите трябва да се скубят рано, преди да са хвърлили семето си.
Виновно е ТВУ-то - вярвай ми. Превъзпитание/възпитание със сила не става.:-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Капинчо написа: Плевелите трябва да се скубят рано, преди да са хвърлили семето си.
Аз съм бил плевел, но не са ме изскубнали навремето.

Това, което пишеш, това което мислиш...страшно е.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ох, как ми се иска докторка да те разбие. Ще оставя това удоволствие на нея. :cool::blum:
много сте крайни бе
човека само сподели нещо
и кво като го разбие докторката, кво:roll:
лошото му чувство от тва което е видял
ще се удави в научно доказани факти ли
как ли пък не...
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:52, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Капинчо написа:
Не знам дали си бил плевел. Може би си бил в сандъчето с надпис "Плевели". Не това те прави плевел. Плевел те правят деянията ти.
Аз за деянията си говоря. Но бях дете. Променил съм се. И то много.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
Капинчо написа:
Не знам дали си бил плевел. Може би си бил в сандъчето с надпис "Плевели". Не това те прави плевел. Плевел те правят деянията ти.
Ами и аз си изживях агресията като бях малка. Капинчо го е хванало със закъснение :lol::winkw:
Шегичка! Пошегувах се, шега беше това. :cool:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

истината е, че децата са много първични и груби и сега не се съобразяват с възрастните, както преди ние внимавахме как се държим. Това от една страна е хубаво, но разбира се си има и лошите моменти. Това, което мен ме притеснява в историята на Капинчо, че детето не е проявило дори мънично състрадание или съпричасност... но да се надяваме, че просто е дете.

Капинчо е прав, но пък мног се радвам, че сподели.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:52, променено общо 2 пъти.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:

Знам, че родителите са за бой, но това дете носеше толкова злоба и безпардонност в себе си, че пак ме прави абсолютно уверен, че от него никога няма да стане "почтен гражданин".

Имах такъв съученик в началното училище. Бях сигурен, че рано или късно ще стигне до затвора. Мина през ТВУ, затвора и беше заклан при пиянска свада. Плевелите трябва да се скубят рано, преди да са хвърлили семето си.
Хвърлих поглед към съседната тема, горе-долу добих представа...

Недей така бе, човек, всеки живот е една възможност. Всеки от нас се бори с "тъмната страна" докато е жив.

Може би предизвикателството пред това дете просто е по-голямо. Не го обременявай излишно с очакванията си, и не бързай да осъждаш. Аз не вярвам в злото и "злите сили", по-силни са глупостта и невежеството, но и те са само етап.:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:
vyara написа:
[unknown] написа:
Капинчо написа:
Ами и аз си изживях агресията като бях малка. Капинчо го е хванало със закъснение :lol::winkw:
Шегичка! Пошегувах се, шега беше това. :cool:
Ако знаеш пък колко е вярно:-)

Агресията беше забранена за мен емоция до доста голяма възраст.

Спомням си с жената, като гаджета ходехме хванати за ръка (всъщност ние и сега така си ходим). Тя конвулсивно ми постисне ръката, а аз веднага стреснато "Какво, какво!" От детските ми години за мен постисването на ръката, за която ме водеше майка ми или баща ми означаваше "Престани да правиш това, което правиш. Не е прилично!"
Еееех, Капинчо. Тъкмо ти правех опит за психологически анализ и мислех нещо такова да предположа, но ти сам си го каза. А не си ли постъпвал така и с вироглавата си дъщеря, следвайки този модел? Мъчейки се да я пречупиш ( и с добро, и с лошо).
Знаеш ли, и аз в къщи имам същите образци. :cool: Синът ми е ангелче, залъка от устата можеш да му вземеш и той ще ти го даде с удоволствие. Отстъпчив до безобразие. Но Вяра пък е фурия. Страсти до припадък. Докато прескочи 3-годишната критична възраст що тръшкане се е изтръшкало това дете да се налага върху околните и най-вече върху мен, няма да ти разправям :lol: Но се води само с любов, с нищо друго. Няма друга сила над нея освен любов и поощрения. Всичко друго се приема на нож. Всеки опит да засегнеш егото й. Та така. С мен навремето грешно са подхождали. С насилие, да си го кажем направо. И доста криви, самотни и трудни пътеки е трябвало да измина до себе си. Сега съм разбрала някои неща, но те не могат да се предадат на друг. Има пътища, които всеки сам си изминава и за много хора те са съвсем различни. Затова и не се разбираме понякога и съдим по себе си.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Капинчо написа: Когато едно дете на 9 се държи като мутра, то на 19 вече ще е попребило някого, а на 29 най вероятно ще са го гръмнали аверчетата му.
Пак го тласна по лошият път това дете...
А пътят му може да е съвсем различен и никой, дори и то още не знае какъв ще е.
Децата са крехки, лесно е да ги пречупиш. И тогава те отговарят с агресия. Просто защитна реакция.

Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
Недей така бе, човек
"Недей така бе, човек"..... Това беше първо нещо, което си помислих четяйки постингите му... :-)

Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 22:53, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа: Добре, какво ми казваш сега, че детенцето в черквата си е нормално 9 годишно дете или, че ако след десетина години пребие някого до смърт, трябва да затворим родителите му, пък то да си остане да им поддържа присъдите?
:lol:
Нищо няма да ти кажа. Аз присъди не издавам.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Капинчо написа: Добре Мила, за детето разбирам, но за един 40-50 годишен педофил-убиец, пак ли мислиш, че до края на живота си ще стане монах-отшелник и ако не, то къде слагаме границата. Онези две момиченца дето удушиха съученичката си от ревност и тях ли ги чакаме да станат светици? Или детенцето дето разфасова приятелчето си?
Откъде тръгна, а докъде стигна...
Това девет годишно дете още никой не е удушил и разфасовал, нали? Защо мислиш, защо си СИГУРЕН, че ще тръгне по този път?

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Всъщност, ще ти кажа. Ето на. Ти не си изживял агресията си като малък пълнокръвно, за да знаеш какъв възрастен ще станеш след такова изживяване. Приеми, че аз смятам че съм изживяла достатъчно агресия, за да знам на какво съм способна сега. Ти се плашиш, защото не знаеш, това е. :cool:
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:

Добре Мила, за детето разбирам, но за един 40-50 годишен педофил-убиец, пак ли мислиш, че до края на живота си ще стане монах-отшелник и ако не, то къде слагаме границата. Онези две момиченца дето удушиха съученичката си от ревност и тях ли ги чакаме да станат светици? Или детенцето дето разфасова приятелчето си?
Проблемът е, че не можеш предварително да знаеш кой ще извърши престъпление. Ако се смяташ за пророк и ей така произнасяш смъртни присъди, тогава аз бих попитала къде е границата - между теб и "тях"?!

Между другото, смятам че презумпцията за невинност е едно от най-великите постижения на човешкия дух, морал, мисъл - както щеш го наречи.:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа:изнасям въпроса извън темата

Не съм чела темата..

Ама да си кажа...

За затвор са ВИНАГИ родителите!!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
doktorka написа:изнасям въпроса извън темата

Не съм чела темата..

Ама да си кажа...

За затвор са ВИНАГИ родителите!!
Ох, Чаве, и това е сложно.

Наши съседи с момиченце.
Съвсем нормално дете, късно първородено, ерго малко поразглезено, но в рамките на приличието.
Когато беше на 10, почина майка й.
От тогава направо не мога да я позная. Държи се с баща си и с леля си точно по същия начин като описаното от Капинчо момче. А те са много търпеливи с нея и правят всичко възможно да й покажат, че я разбират.

Наистина не можем да съдим никого, без да познаваме ситуацията. Пък и като я познаваме, пак не можем - дори и ако под "да съдим" разбираме само някаква преценка, не осъждане.
Лошото поведение на момчето може да е и копиран модел.
И изобщо с това наше общо взето агресивно обкръжение (щото то не е общество) какво ли очакваме от децата?
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Когато беше на 10, почина майка й.
От тогава направо не мога да я позная. Държи се с баща си и с леля си точно по същия начин като описаното от Капинчо момче. А те са много търпеливи с нея и правят всичко възможно да й покажат, че я разбират.
Разбират... не значи непременно обичат. Явно никой не я обича, както майка й я е обичала.
Агресията не е ли начин да се привлече вниманието. Да се привлече любовта на някого. Това си помислих като го прочетох. Сбъркано е и сигурно е признак на безсилие, но аз така го разбирам. Недостатъчно любов и внимание.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

нещо което не мога да понасям е съдниците

как може някой да бъде съден - независимо дете или възрастен

че кой от нас знае какво му е в душата?

отстрани нещата са винаги лесни, винаги ясни....

знаем ли какви ангели и демони водят битка в сърцето на това дете?

дали тази агресия и грубост не е опит да се защити от нещо?
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Разбират... не значи непременно обичат. Явно никой не я обича, както майка й я е обичала.
Агресията не е ли начин да се привлече вниманието. Да се привлече любовта на някого. Това си помислих като го прочетох. Сбъркано е и сигурно е признак на безсилие, но аз така го разбирам. Недостатъчно любов и внимание.
Не, не е така, сигурна съм. Не е липса на любов и внимание в никакъв случай.
Просто стресът е отключил такова агресивно поведение, поне според мен. И може би е срещнал неподготвени бащата и лелята - също в огромен стрес по онова време.
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
това смятах и аз да напиша, но се въздържах
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Просто стресът е отключил такова агресивно поведение, поне според мен. И може би е срещнал неподготвени бащата и лелята - също в огромен стрес по онова време.
Както каза Дарки - защитна реакция...
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа:
vyara написа:
често се случва в усилието да се изпишат вежди да се извадят очи

и още нещо - милостивия родител е "убиец" на децата си
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Както каза Дарки - защитна реакция...
Е, да, но... има ли виновен в случая?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Lady написа: често се случва в усилието да се изпишат вежди да се извадят очи

Също осъждаш по този начин.

Родителите също са хора и в повечето случаи правят всичко, каквото могат за децата си.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Е, да, но... има ли виновен в случая?
Не знам дали безсилен е равно на виновен. Вероятно не.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа:
Dark Lady написа: често се случва в усилието да се изпишат вежди да се извадят очи

Също осъждаш по този начин.

Родителите също са хора и в повечето случаи правят всичко, каквото могат за децата си.
не, не осъждам - споделям често срещано явление без да давам песроналното си виждане по въпроса

ти просто не си ми фенка, даже напротив - затова се вчепкваш сега

не се вчепквай жено, знаеш че нещъ с теб да си говоря
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Ох, Чаве, и това е сложно.
Ами аз не казах ли същото? Виновни са винаги възрастните...

Може детето да страда, да е самотно, неразбрано и затова - агресивно. Нима никой не го вижда??? Ето, ти го виждаш..

Когато живееех в "Младост 3" си имах едно такова детенце постоянно на гости. Всички го смятаха за престъпник (на 7 години!!!), невъзможен, а аз му превързах раните (паднал от колелото, а няма ключ за вкъщи!!) и го поях със сокчета и кексчета. Четяха заедно с Фил книжки и беше най-милото и добро дете на света. А целият околен свят го отхвърляше.. Той беше вълк-единак, оставен от родителите му на самотек. А толкова имаше нужда от тях.. У нас беше добър, попиваше всяка дума, хапваше като змей :winkw:

И един ден мойто дете е било в опасност, аз разбрах за това мноооого след това, ей тоя сладур го е защитил. Може би заради мен? Не знам.. Избягах от там, преди да ги разбера..
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Не знам дали безсилен е равно на виновен. Вероятно не.
За мен - ДА
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Lady написа: не, не осъждам - споделям често срещано явление без да давам песроналното си виждане по въпроса

ти просто не си ми фенка, даже напротив - затова се вчепкваш сега

не се вчепквай жено, знаеш че нещъ с теб да си говоря
Не бе.
Писала си отговор към мой постинг - и ти отговарям. :lol:
Извинявай. :lol:
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Капинчо написа: Защото съм се научил да познавам хората по очите, а това дете не просто псуваше на висок глас в църква пред майка си и баба си, то имаше ЗЛИ очи.
тц, тц, тц....

неам думи

очите са толкова измамни......

честни сини очи :rotfl24:
Изображение
Публикувай отговор