На маса с мъдреци

Все същите
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

На маса с мъдреци

Мнение от Set »

Затънахме до малко над мотора. Хем мокро хем студено

Жип канара, но оправда точно на място моя любима сентенция:

Колкото по-голям е "лунохода", толкова по-голям трактор в списъка с екстрите.

....

Повисяхме. Като простинАли коне.

....

Безуспешните ни напъни за изваждане доведоха до стъмняване и алкохолен глад. За някои от нас буквално. Мрак. В черепните кухини най-вече.

....

Ако имаш нужда от механик-водач на "виетнамка" е нужно да го потърсиш в селската кръчма (аха, оназ моята, любимата). Винаги е порядъчно наквасен но след обещание за бАтилАчка ще премести планини.

Поради липса на място във вездехода вашият поизбледнял разказвач реши да постои и пофЕлософствува с прилежащия алкохолен инвентар и Човеци събрани на едно място.

На моята маса е приседнал Дилов - бащата на Иван. На около 80 години. Ловец. Професионален шофьор. Куц. Всъщност оная заседлицата горе в Балкана е купена за да го возим. От време на време.

- Не те послуша синът?
- Не ме.
- Ще се научи. Но бавно. Всеки сам трябва да се научи.

Мълча.

Мразя изразът: "Аз казах ли ти?" Но и много често го ползвам. Като всеки човек подвластен на "страстите" си.

Дойде бай Саво. Набор на Дилов. Ловец. Недочува, но за сметка на това - с акъла си. Сиромах.

- Ти къде застана? - Въпросът е към мен
- На "моята" пусия.
- Не им ли приби едно на нашите професори?
- Пак и отново се омазахме.
- Лъкавчаните днес прибрали четири. Завчера по правешката телевизия пуснали благодарност към нашата дружинка че им праща поживо и поздраво със салюти прасетата.
- Днес отново им ги пратихме. Свалили три. Срам?
- Смях.
- А Ванко къде закъса?
- Под "Иван попа", до бунгалото. - От пролетта молотовките са изорали коловози по метър докато свалят дърва.
- Няма я гората. То какво ли има?

Повдигам рамене. Не знам.

....

Сяда нов участник. Не по-млад от другите двама. Непознат за мен. Тих и скромен. С гузна усмивка, за това, че ни е разтревожил. На мига ми стана мъчно за него. Притиснат от живота, младостта, силата, слабостта. На мига. На мига ми стана симпатичен.

- Какво става Саво?
- Нищо хубаво.

Мълчание.

....

Последен дойде Доктора. Когато говори, се напрягаш да го чуеш. Последният от групата на старците.

- Колко много истории за лов мога да ви разкажа. - Саво
- Колко много истории за хора може да разкаже Доктора. - Аз.
- Не можеш насила да даваш. Насила можеш да вземаш.

Кимване.
Memento mori.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Здравей :lovekiss:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Не можеш насила да даваш. Насила можеш да вземаш
това ми хареса, него си избрах сега :-)
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Здрасти. Още ли вятъра гониш?:-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: На маса с мъдреци

Мнение от Kent »

Здравей:-)
Картинки от Живота:cool:
Благодаря за Картинките.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мдааа, снимка от един живот. Хубаво предадена. С чувство....

Насила не можеш и да вземеш или ако вземеш насила, най-вероятно няма да си струва - ти няма да струваш и нещото няма да си заслужава. Най-важните неща нито се вземат, нито се дават насила. Получаваш само и единствено ако даваш. Това е.

Здрасти, Сете. :cool:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Здрасти, Сете! :-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

здрасти :kiss:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ми да, здрасти.

То какво ли друго да ти каже човек, като знае, че ще се появиш пак чак след няколко месеца. :blum:
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Насила не можеш и да вземеш или ако вземеш насила, най-вероятно няма да си струва - ти няма да струваш и нещото няма да си заслужава. Най-важните неща нито се вземат, нито се дават насила. Получаваш само и единствено ако даваш. Това е.

А на мен ,Верче,ми харесва другата поговорка

Народът е казал :
"На сила хубост не става"

може на силаи да дадеш и да вземеш ... и още как!.! Че и "важни" неща..
но няма да е "хубост", няма да има удовлетворение.
нито удоволствие.

Сет-е ,кво стана с Жип-а?
п.с.сиреч сещай се,искаме продължение.
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

Да даваш насила ми се струва като да си клоун в цирка - и ти, и зрителите знаят, че това е роля. Че под дрехите се крие някой друг човек.
Докато взимането насила ... е различно нещо. Причините му са различни, дават душа на действието :-) Осъзнаваш колко много искаш това и как ще разкъсаш нечии и месища, само за да го получиш :secret:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Какъв беше джипа, бе Сете? Начи един близък си купу Кю седмица. Една лъскава такава- бижу, влюбен съм в тая джипка, ама понякога ме напушва смях. Понеже ти нали ми разправяше, че джипа си требе, че да натовариш 100 кила месо на нея и да си спестиш сума мъкнене. И си представям как му искам Кюседмицата на моя близък, дето е с 4 зонов климатроник, GPS, bloototh kid, кожа, дърво и хром, може да се огледаш на нея, а вътре само дето стюардеса няма, и той ми вика - За кво ти е бе? и аз - А, ми ще седнеме четри пет момчета с кубинки, че ще се катериме по баирите, хем ще натоварим и един глиган нарязан на три четри парчета. Че ного трудно се носи по тия калища....
Разправях му аз, че един джип има на тоя свят - тойота лендкрузър, ама той - кю седем, та кю седем... имал бол пари, дал
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Green Light написа:...Разправях му аз, че един джип има на тоя свят - тойота лендкрузър...
Цъ, УАЗ е :blum:
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:
Green Light написа:...Разправях му аз, че един джип има на тоя свят - тойота лендкрузър...
Цъ, УАЗ е :blum:
За УАЗа знам, ама а представи си, че някой твой приятел ти приказва, че иска да си купува кола и си лафите. - Значи - вика той - тука от Мото Пфое ме каниха на тест драйф на ягуар, много ми хареса. Новото БМВ за сметка на това, нещо не ме грабна, а мерцедеса, макар че е класа, няма нищо концептуално ново вече сума време. Пък и джип ми се кара. Кво ще кажеш за ауди?; Пък ти- Ха! Ауди! Тва е гола вода, бе! УАЗ - тва е колата за тебе! УАЗ или нищо!
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Имах едно време една съседка, нямаше книжка, но си купи кола. Ей така, за недвижима собственост си я купи, излязъл и редът за Лада... Колата си стоеше паркирана пред блока, а тя всяка неделя с кофата и парцала лъскаше тенекиите. Нещо такова са и тези SUV. А си навлязъл с тях в калта, а им е паднала цената наполовина. Какво остава и да влезеш вътре с калните кубинки и да метнеш един глиган в багажника. На пътя пък, повечето от тях, нито за в завои стават, нито за аутобан.
Из Алпите, където им е мастото, не съм видял пастир или хижар с такова. Ползват едни кръстоски между трактор и "виетнамка" с адски висока проходимост и разни стари Subaru.
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:Имах едно време една съседка, нямаше книжка, но си купи кола. Ей така, за недвижима собственост си я купи, излязъл и редът за Лада... Колата си стоеше паркирана пред блока, а тя всяка неделя с кофата и парцала лъскаше тенекиите. Нещо такова са и тези SUV. А си навлязъл с тях в калта, а им е паднала цената наполовина. Какво остава и да влезеш вътре с калните кубинки и да метнеш един глиган в багажника. На пътя пък, повечето от тях, нито за в завои стават, нито за аутобан.
Из Алпите, където им е мастото, не съм видял пастир или хижар с такова. Ползват едни кръстоски между трактор и "виетнамка" с адски висока проходимост и разни стари Subaru.
Аха! То си е ясно, той и моя човек, самия, точно в тоя смисъл се изказва по въпроса, ама са хубави пък и мода са, нали знаеш? Хубав мощен звяр.
Аз се майтапих за глигана. Нали се сещаш кво ще ти мине през главата ако ти поискат такава кола невинно с честен поглед и я натоварят здраво със 150 кила кръв и кал? Майтап, майтап, ама аз лично ще извикам полицията и пожарната ако видя такова издевателсво над живата природа.
Както и да е, разводнявам темата на Сета, ама аз по принцип май няма тема да не съм я разводнил. Треа да се пръска светлината на просветата. На- ред
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Set написа:
Ооо, я вижте кой бил тук. :lovekiss:
И благодаря за историята. :sunny:
Публикувай отговор