Именуване
Именуване
първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.
Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Re: Именуване
Той щял да казва!Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
Като родиш, тогава ще казваш. Майката поне това право има.
vyara написа:Той щял да казва!Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
Абсолютно съм съгласна! Аз рекох и отсекох навремето и никой не посмя да оспорва
аре аре ние сме едно цяло няма майки татки:rotfl24:vyara написа:Той щял да казва!Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
освен тва я израждах и като видях бебето много приличаше на името си бре
Една моя колежка ми разправяше случай на нейни роднини, когато родителите на мъжа искали, какво ти! - държали направо, бебето да се казва Гроздю, ама не Гроздан или нещо друго с Г, ами едно към едно. Иначе нямало нищо да им "препишат" на тях (шси го носят явно някъде).
И кръстили те злочестото дяте Гроздю. И веднага - апартамент на тяхно име, няколко хиляди на книжка на Гроздю и тъй! Традицията повелява.
И кръстили те злочестото дяте Гроздю. И веднага - апартамент на тяхно име, няколко хиляди на книжка на Гроздю и тъй! Традицията повелява.
- сър Айвънхоу
Мдаааам... Това е същото, дето къстили детето:vyara написа:Една моя колежка ми разправяше случай на нейни роднини, когато родителите на мъжа искали, какво ти! - държали направо, бебето да се казва Гроздю, ама не Гроздан или нещо друго с Г, ами едно към едно. Иначе нямало нищо да им "препишат" на тях (шси го носят явно някъде).
Светльо... на дядо си Ламби
Ташко... на дядо си Мъдьо
Гертруда... защото баба й била Герой на труда...
Баси и простащината! Това е темата, която ме изкарва винаги от равновесие. Защото имах този проблем, но не от страна на мен или на родителите ми, а на... абе... на оназ!...
П.П. Понякога много се радвам, че имам син, защото, ако беше дъщеря, моята скъпа бивша (ох, колко приятна думичка!) съпруга щеше да я именува МАГНОЛИЯ
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
тва ми се вижда тъпо...покупко продажбаvyara написа:Една моя колежка ми разправяше случай на нейни роднини, когато родителите на мъжа искали, какво ти! - държали направо, бебето да се казва Гроздю, ама не Гроздан или нещо друго с Г, ами едно към едно. Иначе нямало нищо да им "препишат" на тях (шси го носят явно някъде).
на бъдещия комфорт на дятето
не че гроздю е лошо име де, ама:shy:
ама в такива ширини живеем
кво да са се прави
аз имам добри приятели много добри
навремето брака им се пропука заради нещо подобно
баси брака ше кажат някой
и аз бих казал, но ги познавам добре
отговорноста в такова спорове е на мъжа най-вече според мен
и тука вяра е права, ако жена ми беше настоявала за определено име
щеше да го има, да стане на нейното щото така се пази комфорта на родилката
но тя прехвърли отговорноста на крехките ми плещи
ми дева
Да ти е честито племенничето!
Здравичко и с късмет да расте!
А за имената хубаво е и двамата родители да са в съгласие.
Ако няма съгласие - името се избира от майката!
Здравичко и с късмет да расте!
мерси, то е едно таковя миниатюрноesti написа:Да ти е честито племенничето!
Здравичко и с късмет да расте!![]()
само 3600
хе-хе отвикнал съм
/отдавна не сме израждали в службата/
има малко личице
и се прозява като птиче
Боже, колко сладко звучиш!Кент написа:
мерси, то е едно таковя миниатюрно
само 3600
хе-хе отвикнал съм
има малко личице
и се прозява като птиче
- Dark Angel
Боже прииска ми сеesti написа:Боже, колко сладко звучиш!Кент написа:
мерси, то е едно таковя миниатюрно
само 3600
хе-хе отвикнал съм
има малко личице
и се прозява като птиче
Кенте, жив и здрав да е мъненкия мъж и голям, да порасне
И аз на Вяра й виках птиче по едно време.Кент написа: мерси, то е едно таковя миниатюрно
само 3600
хе-хе отвикнал съм
има малко личице
и се прозява като птиче
честито!!! Да е живо и здраво и цялото му семейство!Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Честито - живо и здраво и много обичано юначе!
Името е като дамга - носиш го цял живот, а и понякога то определя какви бонуси ще получиш от съдбата.
Когато родителите не се споразумяват - думата има кумът. При мен така е станало, иначе днес щях да съм Магдален...е, баба ми Магдалена до две години не ме е поглеждала, но какво пък.
При мен беше лесно, щерката я кръстихме на моето име с консенсус, въпреки че имаше некой леки възражения.
Името е като дамга - носиш го цял живот, а и понякога то определя какви бонуси ще получиш от съдбата.
Когато родителите не се споразумяват - думата има кумът. При мен така е станало, иначе днес щях да съм Магдален...е, баба ми Магдалена до две години не ме е поглеждала, но какво пък.
При мен беше лесно, щерката я кръстихме на моето име с консенсус, въпреки че имаше некой леки възражения.
Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
Да е жив и здрав племенника!
Моят син е роден на днешния ден преди 10 г.
Нямахме проблеми...хехе... на стълбите на родилното се върнах и казах на таткото, че искам да сменим името на детето. И той каза Добрееееееее ... и му беше все едно кое име искам. Толкова беше уплашен, че Кънчо да исках да го кръстим щеше добре да каже.
А таткото на моя син беше герой от друга страна - родителите му бяха Йордан и Йорданка - да искаш не можеш да избягаш от името.. пък ние си кръстихме детето иначе. Върнах се години назад.
- сър Айвънхоу
И има цяла поема от Пеньо Пенев за един Кънчо...vyara написа:Аз двама познавам с това име и са супер готини хора.tier написа:какво му е на Кънчо
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Кво кво?vyara написа:И кво?Марвин написа:И има цяла поема от Пеньо Пенев за един Кънчо...vyara написа:Аз двама познавам с това име и са супер готини хора.tier написа:какво му е на Кънчо
Bella Ciao
Bella Ciao
жив и здрав малчугана.Mila написа:Честито! Жив и здрав да е малчугана!:-)
И дано се споразумеят за името, без да се стига до крайности.
малко ли?
моите и двете едвам вързаха 3 кг.
нямах много мислене,освен с Марко.
че го бяхме писали Marc
и после пращах мъж ми да го сменя на Mark преди да е станало официално.
и не сме имали <сръдни>....
Да е живо и здраво бебЕнце и всичките му родниниКент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
Наште младежи винаги са си идвали с имената... Виж ако № 2 или 3 бяха момичета, тогава не знам... Ама си знаех, че ще са момчета
П.П. Ти сега ме присети за една моя позната, на която всички лекари се кълняха, че е бременна с момиче. И при раждането тя изпада в шок, защото единственото, което видяла от бебето е ... ташаците:rotfl24: Седим на двора в кафенето и мъдрим имена, мъж й ги пуска като СМС-ки, а тя отговаря.. Абе.. ташак
Живо и здраво да ти е сладурчето, много да го намачкаш от мен (щото сигурно вече не дава да го целувашSemiramis написа: Моят син е роден на днешния ден преди 10 г.да ми е жив и здрав.
4avdar4e написа:Живо и здраво да ти е сладурчето, много да го намачкаш от мен (щото сигурно вече не дава да го целувашSemiramis написа: Моят син е роден на днешния ден преди 10 г.да ми е жив и здрав.
)
Дава още...глезльо... идва да се гушка ... пък сваля гаджета вече.
Знам, че още малко ще дава. Радвам му се ..хехе...
че два4avdar4e написа:Абе.. ташак
Да ти е жив и здрав!:-)Semiramis написа: Моят син е роден на днешния ден преди 10 г.да ми е жив и здрав.
О, честито!Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче. Мъжкарче. Демек момченце.Сестра ми и зетя до последно се двуомят за името...спореха дори доскоро и се караха....ей много трудно ей:shocked: Имали ли сте проблем, тези с децата за име бре.....Ние, като раждаше Жена ми за пръв път се бяхме разбрали ако е момиченце казвам аз името, ако е момченце тя....Кратко и ясно. Момиченце стана и аз са изявих. Това хората да спорят за имена ми се вижда скучно, нели важното е сички да са здрави. Или може би избора на име мнася допълнителен колорит в посрещането на новото човече ммммм?
Жив и здрав да ти е и всички вие около него!
Имената и на двете деца ги избра татко им като по-решителен.
Със сина имахме проблеми, защото до последно чакахме момиче. То не че бяхме избрали момичешко име де, ама пък за момче съвсем не бяхме подготвени.
Имаше сръдни, щото не го кръстихме на никого, но минаха.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Честито, докторе:-)
Да ти е жив и здра племенника и да има голям късмет в живота:-)
Името е много важно, което не означава, че мама и тате, а още по-малко баба и дядо имат право да решават:winkw:
За жалост, когато ни именуват сме все още много малки за да избираме сами, а когато пораснем вече дълбоко сме нагазили в съдбините си, за част от което значителен принос има и името
То т'ва си е цяла наука:winkw::-)
Прав си
Най-важното е да е здраво детенцето:-)
Да ти е жив и здра племенника и да има голям късмет в живота:-)
Името е много важно, което не означава, че мама и тате, а още по-малко баба и дядо имат право да решават:winkw:
За жалост, когато ни именуват сме все още много малки за да избираме сами, а когато пораснем вече дълбоко сме нагазили в съдбините си, за част от което значителен принос има и името
То т'ва си е цяла наука:winkw::-)
Прав си
Най-важното е да е здраво детенцето:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Жив и здрав да е малкият юнак! И родителите много да ги слушка, ма не съвсем!
А за името, като раждах рекох и отсекох и не дадох на никой да ми се бърка, нищо, че съм дева
. Б@си - аз родилка ли съм или лукова глава, ааааааа...
А за името, като раждах рекох и отсекох и не дадох на никой да ми се бърка, нищо, че съм дева
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Оооо, Пепи:winkw:Semiramis написа:
А таткото на моя син беше герой от друга страна - родителите му бяха Йордан и Йорданка - да искаш не можеш да избягаш от името.. пък ние си кръстихме детето иначе. Върнах се години назад.
Значи си имате рожденник:winkw:
Жив и здрав да ти е!
Много да те слушка
и още повече да ти помага
Здраве и дълъг живот и за теб, та да му се радваш, както и на внуци и правнуци:-)
П.П. Поздрави го специално от мен

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Piqndurnik
Жив и здрав да е големият мъж и да му върви все по вода.
Наща госпожица до последно не и бяхме измислили име. Чак когато останаха няколко дни, тогава седнахме да мислим. И настана едно мислене... хем да е българско името, хем и немците да могат да го казват. А и бяхме решили да не я кръщаваме на баби и дядовци...
Наща госпожица до последно не и бяхме измислили име. Чак когато останаха няколко дни, тогава седнахме да мислим. И настана едно мислене... хем да е българско името, хем и немците да могат да го казват. А и бяхме решили да не я кръщаваме на баби и дядовци...
Наздраве 
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ееех, я кви хубави новини! Името като че ли няма значение, освен ако не е нещо изкилиферчено, дето ще притеснява детето някой ден. Затова - звучно, кратко, българско, ама лесно за изговаряне от всякакви националности, пък ако може и царско да е - ашколсун! Да е живо и здраво!
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Да е здраво и много да радва всички новото човече!!!Кент написа:първо да са изфукам - имам си племенниче.
- Stranniche
- Обратна връзка:
ЧРД на сина ти! Да е здрав и да има една много щастлива майка!Semiramis написа:Моят син е роден на днешния ден преди 10 г.да ми е жив и здрав.

Честито! Да ти е жив и здрав!Semiramis написа: Моят син е роден на днешния ден преди 10 г.да ми е жив и здрав.
Нямахме проблеми...хехе... на стълбите на родилното се върнах и казах на таткото, че искам да сменим името на детето. И той каза Добрееееееее ... и му беше все едно кое име искам. Толкова беше уплашен, че Кънчо да исках да го кръстим щеше добре да каже.
Имаме едни семейни приятели - две сестри и брат. Родителите са ги кръстили така
Татяна (Пушкин)
Боряна (Йовков)
Емил (на Емил Зола)
Голяма битка е била за имената с разни баби, ама са се преборили!
Кирил:-) е
ама не на кмета:rotfl24:
просто Кирил

ама не на кмета:rotfl24:
просто Кирил