Да му се не видеше и връткавата българска мисъл, само му се хиля на това, без да мога да го разбера.
Жизнена философия
Жизнена философия
Хляб и сол да ядем, ама да си угаждаме. 
Да му се не видеше и връткавата българска мисъл, само му се хиля на това, без да мога да го разбера.
Panta rhei...
Re: Жизнена философия
И защо тогава..,Мнемозина написа:... без да мога да го разбера.
б*м*, пудриш мозъчните ни гънки... ?
то май трябва човек да знае кво е кеф и ква му е цената:rotfl24:Звеневия написа:И защо тогава..,Мнемозина написа:... без да мога да го разбера.
и спира да пита и започва да смята
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
ЕТЕТАКА последнио пЪт бях на три милиметра от она**зма!Quid написа:...спира да пита и започва да смята
За да ми обясните.Звеневия написа:И защо тогава..,Мнемозина написа:... без да мога да го разбера.
Panta rhei...
не ЬЭ обЪяснимо...Мнемозина написа:За да ми обясните.
Че кво има да не му разбираш?? Ще ядем само .. хляб и сол (примерно), но ще идем на ... опера (пак примерно)Мнемозина написа:Хляб и сол да ядем, ама да си угаждаме.
Е, да, така може.4avdar4e написа:Е, що? Угаждам си значи "удовлетворям" (някаква своя нужда), щом Куида иска да се поглези със ЗГ, то значи, че може цяла есен само хляб и сол да яде, ама да си угоди зимъскаМнемозина написа: Ама "угаждаме" все пак навежда на мисли за ядивни удоволствия.
Кой си угажда със ЗГ?
Между другото, "угаждам" съм го чувала и в смисъл на "усещам, долавям".
Panta rhei...
И двете май сме прави..Мнемозина написа: Не, това е "досещам се".
Това изрових:
предусещам
- предчувствувам, имам предчувствие, предугаждам, прозирам, подразбирам, проницавам, предвкусвам, усещам, угаждам, догаждам се, долавям, налучквам, предвиждам, подушвам, надушвам, понадушвам, догаждам, предвещавам|предсказвам, предричам, пророкувам, правя прогноза|чувствувам
Че той на Аве речникОт е мааалце по-различенМнемозина написа:Ама като ни заряза АВе с неговия речник, ще трябва сами да се справяме.
гледах по тв
за летене с балони около света
за опити де
едно семейство вкарва всичките си кинти за тва
и ипотека на къща и всичко
и полетяват
3-4 минути
и ебати и балона взе и падна
малииии
за 3-4 минути заминаха повече от 200-300 хилки в $
кеф цена няма
обаче са опитали
тва е
евала им правя
същото е и със ЗГ

за опити де
и полетяват
3-4 минути
малииии
кеф цена няма
обаче са опитали
тва е
евала им правя
същото е и със ЗГ
Quasi Universal Intergalactic Denomination
- Глас в пустиня
- Dark Angel
- сър Айвънхоу
Мдааам... тов може да се "осъвремени":Мнемозина написа:Хляб и сол да ядем, ама да си угаждаме.
"Живея в панелка и съм пълен ръб, ама карам скъпа кола и ходя редовно на "точните места"*.
* Под "точни места" разбирай чалготеки, където се събира "елита на нацията" в лицето на разни мутри и подобни...
Познавам един, който е на принципа:
"Предпочитам да съм облечен за 4000 лева и да имам 4 стотинки в джоба! Така ще успея!"
Просто в България все повече се налага принципа на важността на формата пред съдържанието...
През лятото правих един пълен финансов анализ на голяма фирма. Когато го предадох, изказването на получателя беше:
- 205 страници! Браво! Явно е добър!
А всъщност, ако бях написал само най-същесвеното и важното, документа нямаше да е по-голям от 20-30 страници...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Ами от таксИ!Звеневия написа:БоЕВ написа:Тая "философия" показва още веднъж, че българинът пести точно от това от което не трябва.
А от какво е правилно да се пести?
Т.е. ако бягаш след автобуса, ще спестиш 0,70 лева. Ама ако бягаш след таксИ, ще спестиш доста повече!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Виждам, че започваш все по-правилно да мислиш!Звеневия написа:Ако бягам след Боинг 747 София - Лос Анжделис ...?Марвин написа:...ще спестиш доста повече!направо шсъ напрая мулти...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Dark Angel
има неща от които не може да се пести, поне в моята професия
има моменти в които просто ми се разкъсва сърцето, но плащам, защото външния вид си е външен вид
да, хубаво е да се мисли за съдържанието, но ако няма приемлива форма някакъв съвсем мизерен процент ще се заинтересува от съдържанието
определени предмети/действия показват статус
статуса е доста важен в съвремения свят
някои имат висок статус по рождение и за тях не е особено необходимо да се придържат към определена "форма"
някои имат висок статус придобит благодарение на много работа, късмет и т.н. - те са звезди, за тях не важат обикновенните правила
като си богат си просто ексцентричен, като си беден си луд
т.е. правиш пари начи те бива
не правиш пари начи не те бива
звучи ужасно опростено, но е така
и не е само в България, навсякъде си е така
да вземем за пример тестовете от типа "На кое животно приличате" - кой иска да е овца??? никой. Кой иска да е тигър? 99.9 %
такива ми ти работи
има моменти в които просто ми се разкъсва сърцето, но плащам, защото външния вид си е външен вид
да, хубаво е да се мисли за съдържанието, но ако няма приемлива форма някакъв съвсем мизерен процент ще се заинтересува от съдържанието
определени предмети/действия показват статус
статуса е доста важен в съвремения свят
някои имат висок статус по рождение и за тях не е особено необходимо да се придържат към определена "форма"
някои имат висок статус придобит благодарение на много работа, късмет и т.н. - те са звезди, за тях не важат обикновенните правила
като си богат си просто ексцентричен, като си беден си луд
т.е. правиш пари начи те бива
не правиш пари начи не те бива
звучи ужасно опростено, но е така
и не е само в България, навсякъде си е така
да вземем за пример тестовете от типа "На кое животно приличате" - кой иска да е овца??? никой. Кой иска да е тигър? 99.9 %
такива ми ти работи
- сър Айвънхоу
Че какво му е лошото на овцата?Dark Lady написа:да вземем за пример тестовете от типа "На кое животно приличате" - кой иска да е овца??? никой. Кой иска да е тигър? 99.9 %
такива ми ти работи
Ч'ш, няма да ми викаш овца, ей! Аз съм си овен!
Bella Ciao
Bella Ciao
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
МмммдааааQuid написа:гледах по тв
за опити де
и полетяват
3-4 минути
малииии
кеф цена няма
обаче са опитали
тва е
евала им правя
същото е и със ЗГ
Всеки е длъжен да е умен

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
Един старец навремето ми казваше:Dark Lady написа:Овцата е невинна
"Събирай в едно бурканче спомени, за да не умреш като овца без история."
Много готин старец беше.
Та... аз така - събирам спомени, Дарки. Това еотговорът на въпроса ти къде са ми парите.
Bella Ciao
Bella Ciao
Ами таковата... не е ли овчо да следваш калъпа и да се тръшкаш за неща, които не са ти най на сърце, но с тях ще те приемат в някое стадо (прослойка там някаква).Dark Lady написа:Овцата е невинна
Това с балона го разбирам. Това с костюма за 4000 не го разбирам.
Тъжно е да искаме да се докараме пред хора, които не се интересуват от същността.
- сър Айвънхоу
Верче, нали знаеш, че те обичам?vyara написа:Ами таковата... не е ли овчо да следваш калъпа и да се тръшкаш за неща, които не са ти най на сърце, но с тях ще те приемат в някое стадо (прослойка там някаква).Dark Lady написа:Овцата е невинна
Тъжно е да искаме да се докараме пред хора, които не се интересуват от същността.
Bella Ciao
Bella Ciao
И все пак съществува и друга поговорка: "По дрехите посрещат, по ума изпращат"vyara написа: Ами таковата... не е ли овчо да следваш калъпа и да се тръшкаш за неща, които не са ти най на сърце, но с тях ще те приемат в някое стадо (прослойка там някаква).
- Dark Angel
овчо еvyara написа:Ами таковата... не е ли овчо да следваш калъпа и да се тръшкаш за неща, които не са ти най на сърце, но с тях ще те приемат в някое стадо (прослойка там някаква).Dark Lady написа:Овцата е невинна
затова създаваш собствени правила, поне да водиш стадото
ПП/ начи има хора които "си струват", това е относително разбира се, важи за мен. За някой друг те може да не са интересни
Последно промяна от Dark Angel на 16.01.08, 11:40, променено общо 1 път.
Недорасли сме. Тъжно е, но сме недорасли.4avdar4e написа:И все пак съществува и друга поговорка: "По дрехите посрещат, по ума изпращат"vyara написа: Ами таковата... не е ли овчо да следваш калъпа и да се тръшкаш за неща, които не са ти най на сърце, но с тях ще те приемат в някое стадо (прослойка там някаква).
Човек се стреми да се "докара" най-вече пред себе си.vyara написа:
Ами таковата... не е ли овчо да следваш калъпа и да се тръшкаш за неща, които не са ти най на сърце, но с тях ще те приемат в някое стадо (прослойка там някаква).
И балона и костюма ми изглеждат доста екстремни, предвид обстоятелствата. Но, както някой по-горе вече каза - кефа няма цена.
- Dark Angel