КАТ, Наказателни постановления

Все същите
Аватар
Nejimaki-dori

КАТ, Наказателни постановления

Мнение от Nejimaki-dori »

Не знам как да започна...
Бясна съм, ама много много бясна :rant: :wand:
Днес ходих до КАТ да си взема наказателното постановление. След като чаках сума ти време на опашката, в доста любезна мъжка компания дойде и моя ред. Какво беше изумлението, когато каката ми го връчи, заявявайки - 200лв, платете на касата и си вземете талона от другото гише.

Направо ме обля студена вода :shocked:

Според постановлението виновно съм нарушила чл. 20 ал.2 от ЗДвП, които гласи:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
Направо съм в потрес, ще обжалвам естествено, обаче трябваше да споделя да ми олекне малко.

:(
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

доколкото зная е трябвало да пишеш възражения в момента на нарушението, преди да подпишеш акта и после в тридневен срок да обжалваш
Аватар
Nejimaki-dori

Dark Angel написа:доколкото зная е трябвало да пишеш възражения в момента на нарушението, преди да подпишеш акта и после в тридневен срок да обжалваш
Аз нямам възражения по акта, а по размерът на глобата и формулиране на нарушението в постановлението.

Треснали са ми максималната глоба, и съм се движила с "несъобразена с.... скорост" за да спра пред предвидимо препятствие. Е тва ужасно ме нерви.

А ако някой ми каже какво аджвба е предвидимо препятствие, много ще ме улесни.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

това на мен ми е мъка, миналия месец платих почти 300 лева глоби и направо ми писна
баси, разоряващо е
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Малиии, после защо имало корупция?!

Аз не знам де, не съм шофьорка, за радост на всички. :kangel:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ми то е страхотия
и освен парите ти прибират книжката
и после?
баси, аз спокойно мога да си подам молба за напускане ако ми вземат книжката
Аватар
Nejimaki-dori

Dark Angel написа:ми то е страхотия
и освен парите ти прибират книжката
и после?
баси, аз спокойно мога да си подам молба за напускане ако ми вземат книжката
Абе на мен ми взеха талона, книжката ми е читава, дори точки не са ми взели. Смятай, от 12 години имам книжка, 3 коли съм сменила, нямам нито глоба, нито акт, а сега ми треснали максималната глоба, като че ли съм някой рецидивист. Според мен си е чиста дескриминация, видял човека, че съм жена и давай.

Луда работа.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Nejimaki-dori написа:.... Според мен си е чиста дескриминация, видял човека, че съм жена и давай.

Луда работа.
не се тормози
мен ми е писнало вече

последно ме спират за превишена скорост:

К: - ИЗлезте от колата и елате да видите скоростта с която се движите!
Аз: - Няма да излезна!
К: - Г-жа, трябва да излезете, без да видите показанията не може да съставим акт.
Аз: - Няма да излезна.
К: - Г-жо излезте моля Ви!
Аз: - Няма да излезна. Сега ще се заключа и ще си седя тук до утре. и никакви документи няма да Ви дам...

та този диалог продължи 5 минути и накрая К. почна да вика че заради такива като мене ставата всичкитге сакатлъци по пътищата....

га пък не, ......
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Амаранта написа: Аз не знам де, не съм шофьорка, за радост на всички. :kangel:
Хе-хе, и аз така, за радост на всички :rotfl24::rotfl24:
Аватар
Nejimaki-dori

Dark Angel написа: не се тормози
мен ми е писнало вече
Офф, иска ми се, ама не става.

Акта ми е за това, че ми поднесе колата и ударих две паркирани коли. Няма пострадали, само малко омачкани ламарини. И естествено, скоростта ми е несъобразена, щото на това място няма начин да е превишена.

Тоя термин "несъобразена скорост" са го измислили за да е шофьорът винаги виновен.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Nejimaki-dori написа:
Офф, иска ми се, ама не става.

Акта ми е за това, че ми поднесе колата и ударих две паркирани коли. Няма пострадали, само малко омачкани ламарини. И естествено, скоростта ми е несъобразена, щото на това място няма начин да е превишена.

Тоя термин "несъобразена скорост" са го измислили за да е шофьорът винаги виновен.
абе, да не казвам голяма приказка ама леко си се разминала

що не си тръгна?

при леко омачкани ламарини си тръгвам и после отивам да пиша в застрахователното че са ми ударили колата докато е седяла паркирана някъде си
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Dark Angel написа:
К: - ИЗлезте от колата и елате да видите скоростта с която се движите!
Аз: - Няма да излезна!
К: - Г-жа, трябва да излезете, без да видите показанията не може да съставим акт.
Аз: - Няма да излезна.
К: - Г-жо излезте моля Ви!
Аз: - Няма да излезна. Сега ще се заключа и ще си седя тук до утре. и никакви документи няма да Ви дам...

та този диалог продължи 5 минути и накрая К. почна да вика че заради такива като мене ставата всичкитге сакатлъци по пътищата....

га пък не, ......
ейй ще ме скъсаш от смях с тая случка..... много ми стана забавно като я визуализирах, то не е смешноо имайки предвид вероятните последствия, ама като цяло :rotfl24::rotfl24: и поздравления....:winkw:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

bibilyana написа: ейй ще ме скъсаш от смях с тая случка..... много ми стана забавно като я визуализирах, то не е смешноо имайки предвид вероятните последствия, ама като цяло :rotfl24::rotfl24: и поздравления....:winkw:
да, имам много такива шантави случки
предполагам и ти имаш, нали караш доста
Аватар
Quid

Re: КАТ, Наказателни постановления

Мнение от Quid »

Nejimaki-dori написа:Не знам как да започна...
Бясна съм, ама много много бясна :rant: :wand:
Днес ходих до КАТ да си взема наказателното постановление. След като чаках сума ти време на опашката, в доста любезна мъжка компания дойде и моя ред. Какво беше изумлението, когато каката ми го връчи, заявявайки - 200лв, платете на касата и си вземете талона от другото гише.

Направо ме обля студена вода :shocked:

Според постановлението виновно съм нарушила чл. 20 ал.2 от ЗДвП, които гласи:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
Направо съм в потрес, ще обжалвам естествено, обаче трябваше да споделя да ми олекне малко.

:(
тая цифра 200 ми е позната отнякъде
баси и теслата
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

тва ми се стори много тъпо... обикновено радков е смешен. може би слави прецаква работата...
just perfect
Публикувай отговор