Казвайте, кой кво ще готви, как ще шарите яйцата (сетих се за Пижо и Пендо
П.П. Днес купихме за детската яйца, че утре ще ги боядисват и, о, какво изумление - бели
правилно помниш... утре пак ще направя и може и снимки да пусна4avdar4e написа:Я да я подкараме малко по-празнично, а?
Казвайте, кой кво ще готви, как ще шарите яйцата (сетих се за Пижо и Пендо), идейки, съвети... Помня Елби преди години беше пускал едни разкошни снимки на маса по Великден..
П.П. Днес купихме за детската яйца, че утре ще ги боядисват и, о, какво изумление - белиНе бях виждала бели яйца по Великден от сто години поне..

Ние утре ще пробваме в хлебопекарната, щото досега козунак не сме правили.. Ама трябва да открия подходяща рецептаfrisky lioness написа: Сега си свалих тази рецепКа и ако ме не домързи смятам да се пробвам утре
Търси4avdar4e написа:Ние утре ще пробваме в хлебопекарната, щото досега козунак не сме правили.. Ама трябва да открия подходяща рецептаfrisky lioness написа: Сега си свалих тази рецепКа и ако ме не домързи смятам да се пробвам утре

Има ги букмаркнати, обаче не са точни. Поне това, което сме пробвали. ТУК са по-добре, а най-добри са из руските сайтовеfrisky lioness написа: Търси
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=284023.0
и аз така правя всяка годинаDark Angel написа:аз утре, преди зората ще боядисам червени яйца и после като слънцето изгрее ще дигна малките, ще им намажа челата с първото боядисано яйце
Верно ли това:blink::shocked:Dark Angel написа:аз утре, преди зората ще боядисам червени яйца и после като слънцето изгрее ще дигна малките, ще им намажа челата с първото боядисано яйце

да - помня го и много ми бе симпатично момчето. Едно живо, с готин поглед... тогава и дарков ми направи хубаво впечатлениеDark Angel написа:Елби, ти мисля си виждал големия преди година и нещо, като Латрево и Уишес бяха в София.... сега е израснал, възмажава...... скоро ще се повдигам на пръсти да го целуна по челото пък аз не съм ниска.....ELBI написа: и аз така правя всяка година
само дето вече моите не са "малки"
Ахъм, по същата причина го правим в събота..vyara написа:Ние пък надвечер, защото за тях това е интересен ритуал и им е хубаво да участват, а на мен - да спя.![]()
нави ме с 2 думиDark Angel написа:о, поласкана съмELBI написа:
да - помня го и много ми бе симпатично момчето. Едно живо, с готин поглед... тогава и дарков ми направи хубаво впечатление
имам да черпя
Голям кеф, ние я взехме пък преди Коледа. Обаче като правим хляб, изчезва на едно яденеFairy of the Flowers написа:Козунаците този път - в хлебопекарната. Утре, че ако не стане , да има време за поправка. Оня ден си я купих и дори хляб не съм пекла в нея.Ама много ми е мързеливо и не ми се меси.
Пък аз ще ходя на карти. Сега покрай вас се сетих че в четвъртък се боядисва(ние вечер правим тая работа). Много ми е неудобно да ги карам пак да ги отлагаме(картите), понеже заради мене вече два пъти провалихме сбирката.ELBI написа:и аз така правя всяка годинаDark Angel написа:аз утре, преди зората ще боядисам червени яйца и после като слънцето изгрее ще дигна малките, ще им намажа челата с първото боядисано яйце
само дето вече моите не са "малки"
И аз се опасявам, че голямо ядене на хляб ще падне. Аз най-вече исках да си правя пълнозърнест и със семена хляб. В книжката с рецепти имам само една рецепта за козунак. Довечера ще се разтърся по сериозно. Ами дали може да се променят лееекичко тези рецепти. Аз никога като готвя не спазвам рецептите много точно. Тази за козунака много скучна ми се видя. Аз иначе слагам маслълце, канела, стафидки, накиснати в ромец, лимонова кора...Мммм само като си представя...4avdar4e написа:Голям кеф, ние я взехме пък преди Коледа. Обаче като правим хляб, изчезва на едно яденеFairy of the Flowers написа:Козунаците този път - в хлебопекарната. Утре, че ако не стане , да има време за поправка. Оня ден си я купих и дори хляб не съм пекла в нея.Ама много ми е мързеливо и не ми се меси.
![]()
Аре да си обменяме рецепти. Кажи какво си открила за козунак, аз пък ще ти кажа за лебове разни
И аз се опасявам, че голямо ядене на хляб ще падне. Аз най-вече исках да си правя пълнозърнест и със семена хляб. В книжката с рецепти имам само една рецепта за козунак. Довечера ще се разтърся по сериозно. Ами дали може да се променят лееекичко тези рецепти. Аз никога като готвя не спазвам рецептите много точно. Тази за козунака много скучна ми се видя. Аз иначе слагам маслълце, канела, стафидки, накиснати в ромец, лимонова кора...Мммм само като си представя...4avdar4e написа:Голям кеф, ние я взехме пък преди Коледа. Обаче като правим хляб, изчезва на едно яденеFairy of the Flowers написа:Козунаците този път - в хлебопекарната. Утре, че ако не стане , да има време за поправка. Оня ден си я купих и дори хляб не съм пекла в нея.Ама много ми е мързеливо и не ми се меси.
![]()
Аре да си обменяме рецепти. Кажи какво си открила за козунак, аз пък ще ти кажа за лебове разни
Ахъм, от арабските магазинчета край Женския пазар сме накупили куп най-различни подправки, че и сух лук и сушени зеленчуци...Fairy of the Flowers написа: И аз се опасявам, че голямо ядене на хляб ще падне. Аз най-вече исках да си правя пълнозърнест и със семена хляб. В книжката с рецепти имам само една рецепта за козунак. Довечера ще се разтърся по сериозно. Ами дали може да се променят лееекичко тези рецепти. Аз никога като готвя не спазвам рецептите много точно. Тази за козунака много скучна ми се видя. Аз иначе слагам маслълце, канела, стафидки, накиснати в ромец, лимонова кора...Мммм само като си представя...
традициите са хубаво нещо, но хората са по-важни...(а и Куида твърди, че сме щели да мремGreen Light написа:Не мога да смогна от традиции, бе!
Все едно. Браво на вас, това исках да кажа! И срам за мене!
Добре, че вечерях вече, иначе щях да преглъщам кат псе пред месарницаdoktorka написа: вчерашните.
сега трябва още едни да правя....
Супер, че спазваш тази традиция, да е преди изгрев...Dark Angel написа:
готова бях преди изгрев слънце
приятно хора
ПП/ верно е радост и приключение за децата, като ме чуха че съм станала всичко се дигна от леглата да боядисва яйца:rotfl24:
Маман вика на пералнята "Минка"Remmivs написа:вчера взех малката от баба й
и ми казва, ядох козунак
имаме си готвачка
викам й знам
а тя, да не мислиш, че е баба, не е
ами кой е тогава
една машина
и наистина, машина прави козунак - а баща ми я нарича готвачка, зевзек е й той
а козунакът никак не е лош бтв
и аз имам същата машина. пека хляб, кейк, козунаци. но много държа обаче аз да съм готвачката! и овациите аз да ги събирам!!! нали все пак слагам продуктите, избирам програмата, вадя и режа?!?!?!!!!!Remmivs написа:
и наистина, машина прави козунак - а баща ми я нарича готвачка, зевзек е й той
а козунакът никак не е лош бтв