Моля за разрешение
-
Дядо Капинчо
Моля за разрешение
Уважаеми клубари, с риск да бъда обвинен в профанизиране на клуба, най-коренопреклонно ви моля за разрешение да ползвам (по предназначение) точните наименования на предметите и действията залегнали в корените на българския народен език.
Бидейки любител на етнографията, напправило ми е впечатление, че при събирането и цитирането на народната реч по отношение на еротиката не страда от излишни скрупули и цитира точния изказ на народа.
Преценете сами как звучи една поговорка в двата варианта:
Оригинал - "Гъз глава затрива"
Политически правилни клубни изкази:
"Г.. глава затрива"
"Г.з глава затрива"
"ххх глава затрива"
"Такова глава затрива"
Надявам се на вашето разбиране и съпричастие.
Бидейки любител на етнографията, напправило ми е впечатление, че при събирането и цитирането на народната реч по отношение на еротиката не страда от излишни скрупули и цитира точния изказ на народа.
"Г.. глава затрива"
"Г.з глава затрива"
"ххх глава затрива"
"Такова глава затрива"
Re: Моля за разрешение
Разрешавам!Капинчо написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

г**
е част от тялото при двата пола
забраняват се полови квалификации, Капинчо.

http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
правила трябват, наистина
както СЕМ - разрешават
, но не и атрибути други.

както СЕМ - разрешават
-
Дядо Капинчо
Абе права си. Различните хора различно приемат "Право куме, та в очи". Аз наистина, четейки етнографите, не намирам този изказ за мръсен, особено в контекста на едно по простолюдно поведение. Разбира се в твоите уста би ми звучал неестествено, но ако Семи го беше употребила не бих се подразнил. Сега не ме карайте да обядснявам защо едната така, па другата онака. Така го чувствам. От друга страна, всякакви увъртания убиват аромата на циничния виц и според мен е по-добре да не се разказва, отколкото да се завоалира.vyara написа:Преди малко като прочетох онази поговорка за пълното и празното, ми стана неприятно, но това си е мой проблем. Ти сам си прецени.
А ако аз бях написала нещо такова, как щеше да ти се стори?
Може би и виртуалния контакт тук пречи на една такава прямост. Работил съм в 9 различни фирми. Винаги във вицове и майтапчийска атмосфера съм ползвал истинските думи. В началото хората се стряскат (видът ми лъже, че съм интелигентен), после свикват, после самите те се отпускат и атмосферата става естествена. За всичко разбира се си трябва мярка. Не мога да се похваля, че винаги я уцелвам, а на фона на този клуб сигурно постоянно звуча кощунствено.
Добре де, нали затова поисках разрешение, ако не го получа, ще се сдържам и ще наблягам на многоточията и иносказнието.
-
Дядо Капинчо
Мисля, все пак, че моето тълкувание е по-правилно, щото не всички, които хапват повечко са празноглави, но определено се наблюдава известно празноглавие при дамите, които от рано и прекалено наблягат на чувственото задоволяване.Semiramis написа:г**
ПП Боже, как го рекох. Дано ме разбереш.
Капинчо написа:Мисля, все пак, че моето тълкувание е по-правилно, щото не всички, които хапват повечко са празноглави, но определено се наблюдава известно празноглавие при дамите, които от рано и прекалено наблягат на чувственото задоволяване.Semiramis написа:г**
ПП Боже, как го рекох. Дано ме разбереш.
какво има да те разбирам. каза нещо гадно и това е.
начи тука усещам едно тънко сравнение между мен и теб...Капинчо написа:Абе права си. Различните хора различно приемат "Право куме, та в очи". Аз наистина, четейки етнографите, не намирам този изказ за мръсен, особено в контекста на едно по простолюдно поведение. Разбира се в твоите уста би ми звучал неестествено, но ако Семи го беше употребила не бих се подразнил. Сега не ме карайте да обядснявам защо едната така, па другата онака. Така го чувствам. От друга страна, всякакви увъртания убиват аромата на циничния виц и според мен е по-добре да не се разказва, отколкото да се завоалира.vyara написа:Преди малко като прочетох онази поговорка за пълното и празното, ми стана неприятно, но това си е мой проблем. Ти сам си прецени.
А ако аз бях написала нещо такова, как щеше да ти се стори?
Може би и виртуалния контакт тук пречи на една такава прямост. Работил съм в 9 различни фирми. Винаги във вицове и майтапчийска атмосфера съм ползвал истинските думи. В началото хората се стряскат (видът ми лъже, че съм интелигентен), после свикват, после самите те се отпускат и атмосферата става естествена. За всичко разбира се си трябва мярка. Не мога да се похваля, че винаги я уцелвам, а на фона на този клуб сигурно постоянно звуча кощунствено.
Добре де, нали затова поисках разрешение, ако не го получа, ще се сдържам и ще наблягам на многоточията и иносказнието.
много тънко, обаче...
-
Дядо Капинчо
Не те разбрах.Semiramis написа:
начи тука усещам едно тънко сравнение между мен и теб...
много тънко, обаче...
Ако искаш да кажеш, че се сравнявам с теб или обратното - дори не ми е минало през ум. Много сме различни.
Ако искаш да кажеш, че правя тънък намек, че си приличаме - виж горното изречение.
Може би искаш да кажеш, че виждаш някакво сходство (много тънко) между мен и теб - би ме поласкало да е така.
Капинчо написа:Не те разбрах.Semiramis написа:
много тънко, обаче...
Ако искаш да кажеш, че се сравнявам с теб или обратното - дори не ми е минало през ум. Много сме различни.
Ако искаш да кажеш, че правя тънък намек, че си приличаме - виж горното изречение.
наистина...
от моя страна - каквото и да си искал да ми кажеш - няма проблем, наистина.
за другите работи - според мен може със **************
и "ибахти" също може
и ми идва грубо понякога, ама ще търпя. опитваме да се търпим всички.
и това е.
-
Дядо Капинчо
Ох, и аз не издържам. Ужасно иносказателна си.Semiramis написа:Капинчо написа:Не те разбрах.Semiramis написа:
много тънко, обаче...
Ако искаш да кажеш, че правя тънък намек, че си приличаме - виж горното изречение.ох...нямам сили, Капинчо...
наистина...
пожали ме!
от моя страна - каквото и да си искал да ми кажеш - няма проблем, наистина.
за другите работи - според мен може със **************
и "ибахти" също може
и ми идва грубо понякога, ама ще търпя. опитваме да се търпим всички.
и това е.
Ако ти намираш отговор в твоя пост на въпроса ми за сравнението, аз изобщо не го виждам.
Колкото до разрешението, то е по-скоро да разбера отношението ви към подобен изказ. Не съм дете за да питам "Моля, другарко, може ли..."
Казах вече някъде, на моменти атмосферата в клуба ми е много префинена, като че ли се намирам на бал в средновековен дворец - принцове, принцеси. Може пък точно това да ви доставя удоволствие - откъсване от грубото ежедневие. На ме ми е изкуствено. По същата причина предпочитам киното пред театъра (за опера да не говорим). В театъра истински хора играят изкуствено, в киното изкуствени образи звучат реалистично.
Май ми е време да спра, преди съвсем да сте ме отписали.
Отивам да чета книга, белким се ограмотя малко.
Добронамерено ти казвам, че и да ме сравняваш със себе си, и да не, няма проблем. Приемам го от по-хубавата страна. Хехе..щото и ти имаш хубави, а аз - лоши. Нещо такова... /приеми го положително/.Капинчо написа:Ох, и аз не издържам. Ужасно иносказателна си.
Ако ти намираш отговор в твоя пост на въпроса ми за сравнението, аз изобщо не го виждам. ...................
Приемам че хората тук не искат да ме засегнат, освен когато не завалят по-ясни писания. За това си и питам. Не си длъжен да ми вярваш - пак няма проблем, просто бих се радвала ако приемаш нещата по същия начин.
Не се познаваме от вчера- на всеки му идва или изкуствен, или префинен, или студен форумът понякога. Но и уютен - в друг момент. Казвали сме си го. Казвали сме също и че това е начинът да си държим градинката по-чистичка, до колкото може. Няма как да имаш всичко. Няма да ползвам поговорка, нищо че има една подходяща
Много съжалявам, че не мога да се изкажа по темата на Сет. Не ми се водят тежки разговори. И не ми се обяснява, но явно трябва, за да няма лоши чувства.
Това са ПК изрази, но не само клубни.Капинчо написа: Политически правилни клубни изкази:
"Г.. глава затрива"
"Г.з глава затрива"
"ххх глава затрива"
"Такова глава затрива"
Не сме единствени и слава богу.
Всичко с мярка - това е важното.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Псулютну съгласен!esti написа: Всичко с мярка - това е важното.
Капинчо написа:Като за твоя стил обяснението ти ми е повече от ясно.Semiramis написа: И не ми се обяснява, но явно трябва, за да няма лоши чувства.
(включително и поговорката, която няма да цитирам:winkw:)
Към теб мога да изпитвам всичко друго, но не и лоши чувства.
ей...милост нямаш
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
В понеделник намини да оставиш една молба в деловодството, пък ще видим...Капинчо написа:Уважаеми клубари, с риск да бъда обвинен в профанизиране на клуба, най-коренопреклонно ви моля за разрешение да ползвам (по предназначение) точните наименования на предметите и действията залегнали в корените на българския народен език.
.....
- Green Light
С гъза и главата как да е ще се справиме. Обаче, кажи ми как ще трябва да реагираме ако започнеш да се изказваш като един неизвестен картаджия на камбаните. Ние, споменавал съм тука, играеме чат пат бридж, едно за да покажем на жените, че петел пее в наште къщи и при всяко положение можем веднъж седмично да помолим за разрешение да поиграем карти. И второ на картите хубавото им е че за разлика от други братски спортове можеш да играеш, можеш и да пиеш. Отклоних се. Въпроса е, че бриджа се играе тихо, и най- силната емоция там се изразява с хъмкане или повдигане на вежда. Ако можеш да вдигаш вежда де. Аз хъмкам. На камбаните, до нас, на полянката играеше белотаджийска четворка и единия от колегите изрази искрената си изненада от ситуацита в която го постави неговия партньор с "Ш'еба леля ти злобарски, както съм ебал сестра ти, в гъза" Човека продължи така до края на вечерта. Така се играят карти.Капинчо написа:Уважаеми клубари, с риск да бъда обвинен в профанизиране на клуба, най-коренопреклонно ви моля за разрешение да ползвам (по предназначение) точните наименования на предметите и действията залегнали в корените на българския народен език.
"Г.. глава затрива"
"Г.з глава затрива"
"ххх глава затрива"
"Такова глава затрива"
Но пък ние с тебе тука карти ли играем?
-
Дядо Капинчо
Евалла Грийни!!!! С две думи ми светна цялта дилема на присъствието ми в този клуб и невъзможността да се почувствам удобно. Думите са "бридж" и "белот". Въртях се около белотаджиите в махалата откакто съм проходил. За бридж чух като студент първокурсник и така и не можах да се науча да го играя.Green Light написа:
С гъза и главата как да е ще се справиме. Обаче, кажи ми как ще трябва да реагираме ако започнеш да се изказваш като един неизвестен картаджия на камбаните. Ние, споменавал съм тука, играеме чат пат бридж, едно за да покажем на жените, че петел пее в наште къщи и при всяко положение можем веднъж седмично да помолим за разрешение да поиграем карти. И второ на картите хубавото им е че за разлика от други братски спортове можеш да играеш, можеш и да пиеш. Отклоних се. Въпроса е, че бриджа се играе тихо, и най- силната емоция там се изразява с хъмкане или повдигане на вежда. Ако можеш да вдигаш вежда де. Аз хъмкам. На камбаните, до нас, на полянката играеше белотаджийска четворка и единия от колегите изрази искрената си изненада от ситуацита в която го постави неговия партньор с "Ш'еба леля ти злобарски, както съм ебал сестра ти, в гъза" Човека продължи така до края на вечерта. Така се играят карти.
Но пък ние с тебе тука карти ли играем?
Чудех се как да формулирам тази своя дисхармония - желанието да се сближа с бриджорите, при положение, че съм възпитан като белотаджия.
Тази вечер два пъти ме впечатли с изказа си!
Евалла!!!
ПП За да избегна всякакви подозрения в обратното, в прав текст ти казвам, че горното го казвам съвсем искрено без всякакви скрити смисли и намеци.
- Green Light
Не че ти личи да се чувстваш неудобно, нещо. А за скритите намеци- аз май съм пълен пън. Никога не ги разчитам скритите намеци. Сигурно понеже са скрити. Бъзикам се, но честна дума пълна гъба съм. Докато човек не ми каже в лицето че съм го настъпал по мазола, не загрявам и не загрявам. Добре че съм такъв, много си се харесвам. Иначе по темата - като трябва да кажа еба, казвам еба. Все пак трябва да си усетил, че клубът си има тон и атмосфера, и тя не е каруцарска. Еба ли му майката, как се получават тия неща.Капинчо написа:
Евалла Грийни!!!! С две думи ми светна цялта дилема на присъствието ми в този клуб и невъзможността да се почувствам удобно. Думите са "бридж" и "белот". Въртях се около белотаджиите в махалата откакто съм проходил. За бридж чух като студент първокурсник и така и не можах да се науча да го играя.
Чудех се как да формулирам тази своя дисхармония - желанието да се сближа с бриджорите, при положение, че съм възпитан като белотаджия.
Тази вечер два пъти ме впечатли с изказа си!![]()
Евалла!!!![]()
ПП За да избегна всякакви подозрения в обратното, в прав текст ти казвам, че горното го казвам съвсем искрено без всякакви скрити смисли и намеци.
Ако си обидил Семирамис, най- вероятно тя щеше да ти каже, пък тя на - казва че не си, значи отпускай си езика както ти е кеф. Като настъпиш някого веднага ще разбереш. Анадънмо?
Последно промяна от Green Light на 08.06.08, 19:56, променено общо 1 път.
- Green Light
-
Дядо Капинчо
Анадък.Green Light написа: Анадънмо?
- сър Айвънхоу
аре, бе! от неколко километра си личи, как подлизуриш!Капинчо написа: Евалла!!!![]()
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- snowprincess
верно ли тия, дето играят бридж не се каратКапинчо написа:
Евалла Грийни!!!! С две думи ми светна цялта дилема на присъствието ми в този клуб и невъзможността да се почувствам удобно. Думите са "бридж" и "белот". Въртях се около белотаджиите в махалата откакто съм проходил. За бридж чух като студент първокурсник и така и не можах да се науча да го играя.
Тази вечер два пъти ме впечатли с изказа си!![]()
Евалла!!!![]()
играя белот... и табла, но дори там не е само с повдигане на вежди

- snowprincess
Основното правило в бриджа е - пази партньора той е твой. Връзката между партньорите в една бридж двойка обикновено е много силна почти любовна. Та рядко се стига до търкал. Освен това не случайно съм споменавал приликата между снукъра и бриджа. Търпението и уважението са нещо, без което бриджа става белот.snowprincess написа:не знам правилата, но ако партнера обърка кво да подаде, не става ли търкал
- Dark Angel
нда, тъйRemmivs написа: Основното правило в бриджа е - пази партньора той е твой. Връзката между партньорите в една бридж двойка обикновено е много силна почти любовна. Та рядко се стига до търкал. Освен това не случайно съм споменавал приликата между снукъра и бриджа. Търпението и уважението са нещо, без което бриджа става белот.
и поради таз почти любовна връзка дето се образува някак от самосебе си мъж ми леко се изнервя, щото с него обичайно не сме партньори на бридж
а аз играя от 12 годишна. по цели дни и нощи се е случвало....
търпение гранде имам за такива неща
сега ще уча младежа, време му е
- Green Light
Ами ние се надлъгваме през цялата игра. Да речем виждам че силните карти са в мора и той има дъъгла трефа в ръка на която разчита. И виждам че мойто говедо отсреща се набива като пълен гьон баш на тая спатия. Ако му се разкрещя, както ми иде отвътре, противника веднага ще светне че на спатии нищо не го спира и ще си ги дръпне като пич. Пък иначе почва едно мислене... Същото е и при обявяването. Например казал ми е 1 безкоз, което значи точно разпределение и точен брой точки, пък после ми показва три мижави дами и 7 кари - аспирини. На мен ми иде да го удуша, обаче се усмихвам, за да не разберат враговете че сме сгафили още преди втората ръка. А като свърши играта доста от първоначалния плам е угаснал. Та така.snowprincess написа:
не знам правилата, но ако партнера обърка кво да подаде, не става ли търкал
- Dark Angel
- Dark Angel
- Green Light
Сме, сме. Макар че мене все ме бият, понеже тия другите трима гадове мръсни са некви ненормалитети пълни, единия е шампион от международна олимпиада по математика, пък другите двама са подгласници от отбора. Немаш си представа как ме нервират. Само понеже знаят повече от мене, по- бързо съобразяват и ме бият на всичко, на коет ме хванат и се мислят за по- умни. Представяш ли си? Дегенерати.Set написа:Баси кви сте търпеливковци. А пък аз не мога да изтрая и един белот.
Сега и ако шахматисти излезете - направо ви пиша бегали:blum: